Sturen

Volg al het nieuws over Sturen, een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Sturen nieuwsbrief.

Sturen nieuws

Bodemstructuur belangrijk bij verminderen stikstof

25-06-2019 - 0 reacties Bodemstructuur en -vruchtbaarheid van landbouwgrond spelen een belangrijke rol bij het sturen op de vermindering van stikstof en fosfaat in sloten en vaarten. Dat blijkt uit onderzoek van NMI Agro in Wageningen in opdracht van Wetterskip Fryslân en Mesdag Zuivelfonds.


GroenRijk verrast klant met voordeur make-over

24-06-2019 - 0 reacties Tuinman Ivo Putman van televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing heeft afgelopen week de gelukkige winnares van de GroenRijk-voordeuractie verrast met een voordeur make-over.
Om hiervoor in aanmerking te komen vroeg de tuincentrumketen aan zijn klanten om een foto te sturen van de voorkant van hun huis.


Etherische oliën kunnen gedrag van varkens sturen

20-06-2019 - 0 reacties De neus van een varken is supersensitief. 'Maak daar meer gebruik van bij onderzoek naar natuurlijk gedrag', is de oproep van herborist Bianca Beckers. Zij pleit voor onderzoek naar etherische oliën om het gedrag van varkens te sturen.


Focus op bigkwaliteit

18-06-2019 - 0 reacties Hoewel bigkwaliteit steeds belangrijker wordt, is hier moeilijk op te sturen. De zeugenhouder heeft te maken met eisen en ontwikkelingen op vele fronten: van sterke productiestijging tot meer druk op diergezondheid.


Geen papier meer nodig bij export vlees en zuivel naar China

15-06-2019 - 0 reacties Bij export van varkens-, kalfsvlees en zuivel hoeven bedrijven geen exportcertificaten op papier meer mee te sturen.


Biggenproductie per uur zegt veel, niet alles

13-06-2019 - 0 reacties Een kengetal als het aantal geproduceerde biggen per uur zegt wat over de arbeidsefficiëntie op een zeugenbedrijf. Het geeft ondernemers met personeel richting en op zo'n kengetal is te sturen. Blindelings de hoogste biggenproductie per uur nastreven is volgens experts niet de juiste weg. Tel ook de bigkwaliteit en de -opbrengst én de arbeidskosten mee.


Unieke tool voorspelt eerste inseminatiemoment

11-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Monitoring tijdens de hele opfok is essentieel om tijdig bij te sturen en op precies het juiste moment te insemineren. Hiermee geeft u de nieuwe opvolgers de beste start en is de basis voor een hoge levensproductie gelegd.


Meeste akkerbouwers betalen alsnog

07-06-2019 - 0 reacties De meeste akkerbouwers hebben alsnog aan hun verplichting voldaan als het gaat om het collectieve akkerbouwonderzoek 2018. BO Akkerbouw liet vorige week weten een deurwaarder langs te sturen bij wanbetalers. Dit veroorzaakte veel kritiek op het forum van Boerenbusiness.


Verbouwereerd over brief van minister met onjuistheden

03-06-2019 - 0 reacties Wij sturen een serieus signaal naar de minister dat varkens nog steeds in slechte lucht staan. En wat doet de minister? Ze stuurt ons een nietszeggende brief, met feiten die niet kloppen”, aldus een verbouwereerde Anne Hilhorst van Wakker Dier. In januari stuurde Wakker Dier de minister een rapport over inspecties van de NVWA naar … Lees meer


Koeien weer op stal door uitspraak Raad van State?

30-05-2019 - 28 reacties Boeren moeten voortaan elke keer een vergunning aanvragen als ze de koeien de wei in sturen, als ze mest uitrijden en een nieuwe stal willen bouwen.


Spelregels in de competitie zaaiuien vs. onkruid

23-05-2019 - 0 reacties In de competitie tussen zaaiui en onkruid kunt u nog altijd veel sturen en eventueel corrigeren. De weers- en groeiomstandigheden bepalen echter uw keuze. Kent u de spelregels en weet u hoe u de wedstrijd kunt winnen?


Grasmeetservice groot succes

16-05-2019 - 0 reacties Om veehouders een tool te geven om bij te sturen in het rantsoen, ontwikkelden Limagrain en De Samenwerking de grasmeetservice. Deelnemers leveren eens per 2 weken een versgrasmonster in. De resultaten van de meting zijn direct toepasbaar in het rantsoen.


Dacom en Mechan Holding zetten met Cloudfarm een grote stap voorwaarts in precisielandbouw

02-05-2019 - 0 reacties De strategische samenwerking tussen Dacom Farm Intelligence (gevestigd in Emmen en Groningen) en Mechan Holding (gevestigd in Achterveld) heeft geleid tot een innovatief en nieuw product Cloudfarm. Dit is een grote stap voorwaarts op het gebied van precisielandbouw.   Met Cloudfarm is er een koppeling tussen het Dacom platform en de trekker-werktuig combinatie. Uitgevoerde taken van de trekker komen automatisch in het Dacom platform. Ook kun je vanuit Dacom een taak naar de trekkerterminal sturen. Met de koppeling kan de boer zijn teeltregistratie grotendeels automatiseren. Cloudfarm…


LTO, NAJK, NAV en Cosun sturen Schouten alarmerende brief over bietenschade

29-04-2019 - 0 reacties LTO, NAJK, NAV en Cosun leggen op dit moment de laatste hand aan een brief voor minister Schouten over de inmiddels geconstateerde schade op de ontluikende bietenpercelen.


Robert Hoste spreker op thema-avonden Pig Business: 'Varkenshouders hebben nog veel te winnen'

25-04-2019 - 0 reacties Kringlooplandbouw, de stijgende varkensprijzen en dalende voerprijzen als gevolg van een afnemende vraag in verband met varkenspest in China en hoe kun je als varkenshouder sturen op voerkosten.


POV: Aanvulling nodig voor bezwaar DGF

21-04-2019 - 0 reacties Varkensbedrijven, die afvoer van een B- of A-bedrijf naar een eigen E- of F-bedrijf hebben en het door de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) opgestelde pro forma bezwaarschrift hebben verstuurd, dienen binnenkort een aanvulling in te sturen.


SmartSteer werktuigbesturing voor Ag Leader GPS

14-04-2019 - 0 reacties Met SmartSteer wordt behalve de trekker, ook de pootmachine exact over de rijen gestuurd. Uniek aan SmartSteer  is dat het systeem ook op de kopakker (bij uitdraaien en insteken) automatisch spoorvolgend is.  Het systeem kan bij het achteruitrijden, de machine automatisch recht achter de trekker houden en daarbij manueel sturen tot een minimum beperken. SmartSteer   kiest dus automatisch de juiste modus en de chauffeur wordt hierdoor maximaal ontlast. Bediening en weergave gaat via het Ag Leader of Hardi isobus scherm.  SmartSteer   is geschikt voor alle Ag Leader RTK systemen…


Wakker Dier verbouwereerd over brief van minister met onjuistheden

27-03-2019 - 0 reacties “Ja, en nu?” Dat is de reactie van Wakker Dier op de brief van minister Schouten van Landbouw over de NVWA-inspecties van stalklimaat bij varkens. “Wij sturen een serieus signaal naar de minister dat varkens nog steeds in slechte lucht staan. En wat doet de minister? Ze stuurt ons een nietszeggende brief, met feiten die … Lees meer


Ruwvoer bijkopen lijkt niet meer nodig

26-03-2019 - 0 reacties De astronomische lente ging woensdag 20 maart van start en voor Campina is dat traditiegetrouw de dag om de koeien de wei in te sturen. Ook elders in het land zijn de koeien al naar buiten gestuurd. Dit heeft effect op de voermarkt, want het bijkopen van ruwvoer lijkt overbodig geworden.


Waar sturen de meeste boeren de koeien de wei in?

19-03-2019 - 0 reacties Nu de lente in aantocht is, staat bij menig melkveebedrijf de start van het weideseizoen alweer voor de deur. Het aantal gemeenten waarin melkveebedrijven alle melkkoeien de wei in sturen, stijgt jaarlijks.