Sturen

Volg al het nieuws over Sturen, een van de 15734 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Sturen nieuwsbrief.

Sturen nieuws

Grond In Verzet naar Malieveld

18-10-2019 - 51 reacties

Originele beschrijving

De nieuwe actiegroep Stichting Grond in verzet bereidt een grote actie voor op het Malieveld. De groep wil laten zien hoe hoog de nood is bij grondverzetbedrijven, aannemers en transporteurs. Aanvoerders Arnold Tuytel en Klaas Kooiker wil de politiek vooral laten zien dat deze bedrijven acuut zijn getroffen door de PFAS en stikstofproblematiek. “Onze bedrijven vallen stil en wij moeten mensen de WW in sturen."


Stikstof: de antwoorden op jouw vragen

12-10-2019 - 0 reacties Boerenbusiness heeft gevraagd je vragen over het nieuwe stikstofbeleid naar ons toe te sturen. Dit heeft geleid tot een stroom aan vragen van ondernemers. Lubbert van Dellen, agrarische directeur van Accon avm, geeft de antwoorden. Over latente ruimte, stoppers, knelgevallen, externe kopers en de akkerbouw.


Akkerbouwers sturen brandbrief om Volkerak en Zoommeer zoet te houden

10-10-2019 - 0 reacties Akkerbouwers uit de drie provincie regio Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant roepen in een brandbrief de ministers van I&W en LNV op om af te zien van het zout maken van het Volkerak-Zoommeer. Zoetwater is van levensbelang voor hun gewassen.


POV: stikstofmaatregelen niet baseren op aannames

08-10-2019 - 0 reacties De POV is van plan om een brandbrief over de stikstofmaatregelen naar het kabinet sturen.


POV: 'Stikstofmaatregelen niet baseren op aannames'

07-10-2019 - 0 reacties De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) gaat samen met andere partijen binnen de landbouw een brandbrief over stikstofmaatregelen naar het kabinet sturen. Dit omdat de onderbouwing van het stikstofbeleid teveel rust op aannames in plaats van metingen. Ook is informatie over natuurgebieden niet volledig beschikbaar. Als van bedrijven grote offers worden gevraagd, mogen die bedrijven eisen dat de maatregelen gestoeld zijn op goed onderbouwde cijfers. Daarvan is volgens de POV nu geen sprake.


POV: ‘Stikstofmaatregelen niet baseren op aannames’

07-10-2019 - 0 reacties De POV gaat samen met andere partijen binnen de landbouw een brandbrief over stikstofmaatregelen sturen naar het kabinet. Dit omdat de onderbouwing van het stikstofbeleid teveel rust op aannames in plaats van metingen.


Belgische bietentelers in actie tegen lage prijzen

13-09-2019 - 0 reacties De Belgische bietentelers komen in actie tegen de aanhoudend lage opbrengstprijzen. Ze roepen de Europese beleidsmakers op om het EU-beleid op dit vlak snel bij te sturen.


Bietentelers voeren actie tegen oneerlijke concurrentie

13-09-2019 - 0 reacties CBB, de Confederatie van de Belgische Bietentelers, voert op 16 september actie tegen de oneerlijke concurrentie in de sector door onder andere het wegvallen van de suikerquota en minimumprijzen. De confederatie trekt aan de alarmbel en vraagt aan de Europese beleidsmakers om het beleid bij te sturen. De datum is niet toevallig gekozen, precies tien jaar geleden hielden een aantal melkveehouders een symbolische actie om te protesteren tegen de slechte marksituatie. Hiermee toont CBB zich solidair met de collega’s uit de melkveehouderij.


‘Teler gaat meer sturen aan de interactie plant-microbe’

12-09-2019 - 0 reacties In het wortelmilieu, de rhizosfeer, bestaan veel interacties tussen planten en microben. Volgens Gerard Korthals van het instituut NIOO zullen telers steeds meer in staat zijn te sturen op de positieve interacties tussen schimmels, bacteriën en het gewas.


Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen

23-07-2019 - 0 reacties NOORDENVELD (ANP) - Noordenveld in Drenthe, Beek (Limburg) en Arnhem sturen de komende dagen strooiwagens de weg op. Strooizout zorgt ervoor dat het asfalt wat afkoelt. Dat voorkomt dat het asfalt gaat plakken en beschadigt.
Het bericht Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Beperkingen boeren Staphorst weer voorbij

22-07-2019 - 0 reacties Boeren in de omgeving van Staphorst kunnen hun vee weer naar buiten sturen en ook kan er weer worden gemaaid en geoogst. De gemeente laat weten dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen na een brand bij een papierrecyclingbedrijf woensdagnacht.


“Ik had niet verwacht dat voor veel telers het monitoren van de bodem zoveel nieuwe inzichten geeft”

15-07-2019 - 0 reacties Tholen – Automatisch raampje open, raampje dicht: het gebeurt al jaren bij telers die gebruik maken van sensoren om hun kasklimaat te monitoren en op basis daarvan te sturen. Het hoort bij de wens om steeds beter en efficiënter te kunnen telen. Opvallend genoeg wordt de watergift in de kas vaak nog wel…


Fendt Ideal 10 combine sturen zonder stuur

04-07-2019 - 0 reacties Met de Ideal 10 introduceert Fendt de eerste standaard maaidorser in Europa die volledig zonder stuurbediening is te gebruiken.


Geen boete voor boeren die zonder vergunning koeien de wei in sturen

28-06-2019 - 0 reacties Boeren die hun koeien de wei in sturen en hun akkers bemesten, krijgen geen boete. Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Het beweiden van koeien en het uitrijden van mest kan sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State niet meer zonder dat boeren een vergunning aanvragen.


Bodemstructuur belangrijk bij verminderen stikstof

25-06-2019 - 0 reacties Bodemstructuur en -vruchtbaarheid van landbouwgrond spelen een belangrijke rol bij het sturen op de vermindering van stikstof en fosfaat in sloten en vaarten. Dat blijkt uit onderzoek van NMI Agro in Wageningen in opdracht van Wetterskip Fryslân en Mesdag Zuivelfonds.


GroenRijk verrast klant met voordeur make-over

24-06-2019 - 0 reacties Tuinman Ivo Putman van televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing heeft afgelopen week de gelukkige winnares van de GroenRijk-voordeuractie verrast met een voordeur make-over.
Om hiervoor in aanmerking te komen vroeg de tuincentrumketen aan zijn klanten om een foto te sturen van de voorkant van hun huis.


Etherische oliën kunnen gedrag van varkens sturen

20-06-2019 - 0 reacties De neus van een varken is supersensitief. 'Maak daar meer gebruik van bij onderzoek naar natuurlijk gedrag', is de oproep van herborist Bianca Beckers. Zij pleit voor onderzoek naar etherische oliën om het gedrag van varkens te sturen.


Focus op bigkwaliteit

18-06-2019 - 0 reacties Hoewel bigkwaliteit steeds belangrijker wordt, is hier moeilijk op te sturen. De zeugenhouder heeft te maken met eisen en ontwikkelingen op vele fronten: van sterke productiestijging tot meer druk op diergezondheid.


Geen papier meer nodig bij export vlees en zuivel naar China

15-06-2019 - 0 reacties Bij export van varkens-, kalfsvlees en zuivel hoeven bedrijven geen exportcertificaten op papier meer mee te sturen.


Biggenproductie per uur zegt veel, niet alles

13-06-2019 - 0 reacties Een kengetal als het aantal geproduceerde biggen per uur zegt wat over de arbeidsefficiëntie op een zeugenbedrijf. Het geeft ondernemers met personeel richting en op zo'n kengetal is te sturen. Blindelings de hoogste biggenproductie per uur nastreven is volgens experts niet de juiste weg. Tel ook de bigkwaliteit en de -opbrengst én de arbeidskosten mee.