Sturen

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Sturen. Sturen is een van de 15564 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Sturen nieuws

Belgische bietentelers in actie tegen lage prijzen

13-09-2019 - 0 reacties De Belgische bietentelers komen in actie tegen de aanhoudend lage opbrengstprijzen. Ze roepen de Europese beleidsmakers op om het EU-beleid op dit vlak snel bij te sturen.


Bietentelers voeren actie tegen oneerlijke concurrentie

13-09-2019 - 0 reacties CBB, de Confederatie van de Belgische Bietentelers, voert op 16 september actie tegen de oneerlijke concurrentie in de sector door onder andere het wegvallen van de suikerquota en minimumprijzen. De confederatie trekt aan de alarmbel en vraagt aan de Europese beleidsmakers om het beleid bij te sturen. De datum is niet toevallig gekozen, precies tien jaar geleden hielden een aantal melkveehouders een symbolische actie om te protesteren tegen de slechte marksituatie. Hiermee toont CBB zich solidair met de collega’s uit de melkveehouderij.


‘Teler gaat meer sturen aan de interactie plant-microbe’

12-09-2019 - 0 reacties In het wortelmilieu, de rhizosfeer, bestaan veel interacties tussen planten en microben. Volgens Gerard Korthals van het instituut NIOO zullen telers steeds meer in staat zijn te sturen op de positieve interacties tussen schimmels, bacteriën en het gewas.


Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen

23-07-2019 - 0 reacties NOORDENVELD (ANP) - Noordenveld in Drenthe, Beek (Limburg) en Arnhem sturen de komende dagen strooiwagens de weg op. Strooizout zorgt ervoor dat het asfalt wat afkoelt. Dat voorkomt dat het asfalt gaat plakken en beschadigt.
Het bericht Strooiwagens de weg op om asfalt te koelen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Beperkingen boeren Staphorst weer voorbij

22-07-2019 - 0 reacties Boeren in de omgeving van Staphorst kunnen hun vee weer naar buiten sturen en ook kan er weer worden gemaaid en geoogst. De gemeente laat weten dat er geen schadelijke stoffen zijn vrijgekomen na een brand bij een papierrecyclingbedrijf woensdagnacht.


“Ik had niet verwacht dat voor veel telers het monitoren van de bodem zoveel nieuwe inzichten geeft”

15-07-2019 - 0 reacties Tholen – Automatisch raampje open, raampje dicht: het gebeurt al jaren bij telers die gebruik maken van sensoren om hun kasklimaat te monitoren en op basis daarvan te sturen. Het hoort bij de wens om steeds beter en efficiënter te kunnen telen. Opvallend genoeg wordt de watergift in de kas vaak nog wel…


Fendt Ideal 10 combine sturen zonder stuur

04-07-2019 - 0 reacties Met de Ideal 10 introduceert Fendt de eerste standaard maaidorser in Europa die volledig zonder stuurbediening is te gebruiken.


Geen boete voor boeren die zonder vergunning koeien de wei in sturen

28-06-2019 - 0 reacties Boeren die hun koeien de wei in sturen en hun akkers bemesten, krijgen geen boete. Dat heeft minister Carola Schouten van Landbouw geschreven in een brief aan de Tweede Kamer. Het beweiden van koeien en het uitrijden van mest kan sinds de stikstofuitspraak van de Raad van State niet meer zonder dat boeren een vergunning aanvragen.


Bodemstructuur belangrijk bij verminderen stikstof

25-06-2019 - 0 reacties Bodemstructuur en -vruchtbaarheid van landbouwgrond spelen een belangrijke rol bij het sturen op de vermindering van stikstof en fosfaat in sloten en vaarten. Dat blijkt uit onderzoek van NMI Agro in Wageningen in opdracht van Wetterskip Fryslân en Mesdag Zuivelfonds.


GroenRijk verrast klant met voordeur make-over

24-06-2019 - 0 reacties Tuinman Ivo Putman van televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing heeft afgelopen week de gelukkige winnares van de GroenRijk-voordeuractie verrast met een voordeur make-over.
Om hiervoor in aanmerking te komen vroeg de tuincentrumketen aan zijn klanten om een foto te sturen van de voorkant van hun huis.


Etherische oliën kunnen gedrag van varkens sturen

20-06-2019 - 0 reacties De neus van een varken is supersensitief. 'Maak daar meer gebruik van bij onderzoek naar natuurlijk gedrag', is de oproep van herborist Bianca Beckers. Zij pleit voor onderzoek naar etherische oliën om het gedrag van varkens te sturen.


Focus op bigkwaliteit

18-06-2019 - 0 reacties Hoewel bigkwaliteit steeds belangrijker wordt, is hier moeilijk op te sturen. De zeugenhouder heeft te maken met eisen en ontwikkelingen op vele fronten: van sterke productiestijging tot meer druk op diergezondheid.


Geen papier meer nodig bij export vlees en zuivel naar China

15-06-2019 - 0 reacties Bij export van varkens-, kalfsvlees en zuivel hoeven bedrijven geen exportcertificaten op papier meer mee te sturen.


Biggenproductie per uur zegt veel, niet alles

13-06-2019 - 0 reacties Een kengetal als het aantal geproduceerde biggen per uur zegt wat over de arbeidsefficiëntie op een zeugenbedrijf. Het geeft ondernemers met personeel richting en op zo'n kengetal is te sturen. Blindelings de hoogste biggenproductie per uur nastreven is volgens experts niet de juiste weg. Tel ook de bigkwaliteit en de -opbrengst én de arbeidskosten mee.


Unieke tool voorspelt eerste inseminatiemoment

11-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Monitoring tijdens de hele opfok is essentieel om tijdig bij te sturen en op precies het juiste moment te insemineren. Hiermee geeft u de nieuwe opvolgers de beste start en is de basis voor een hoge levensproductie gelegd.


Meeste akkerbouwers betalen alsnog

07-06-2019 - 0 reacties De meeste akkerbouwers hebben alsnog aan hun verplichting voldaan als het gaat om het collectieve akkerbouwonderzoek 2018. BO Akkerbouw liet vorige week weten een deurwaarder langs te sturen bij wanbetalers. Dit veroorzaakte veel kritiek op het forum van Boerenbusiness.


Verbouwereerd over brief van minister met onjuistheden

03-06-2019 - 0 reacties Wij sturen een serieus signaal naar de minister dat varkens nog steeds in slechte lucht staan. En wat doet de minister? Ze stuurt ons een nietszeggende brief, met feiten die niet kloppen”, aldus een verbouwereerde Anne Hilhorst van Wakker Dier. In januari stuurde Wakker Dier de minister een rapport over inspecties van de NVWA naar … Lees meer


Koeien weer op stal door uitspraak Raad van State?

30-05-2019 - 28 reacties Boeren moeten voortaan elke keer een vergunning aanvragen als ze de koeien de wei in sturen, als ze mest uitrijden en een nieuwe stal willen bouwen.


Spelregels in de competitie zaaiuien vs. onkruid

23-05-2019 - 0 reacties In de competitie tussen zaaiui en onkruid kunt u nog altijd veel sturen en eventueel corrigeren. De weers- en groeiomstandigheden bepalen echter uw keuze. Kent u de spelregels en weet u hoe u de wedstrijd kunt winnen?


Grasmeetservice groot succes

16-05-2019 - 0 reacties Om veehouders een tool te geven om bij te sturen in het rantsoen, ontwikkelden Limagrain en De Samenwerking de grasmeetservice. Deelnemers leveren eens per 2 weken een versgrasmonster in. De resultaten van de meting zijn direct toepasbaar in het rantsoen.