Touw

Touw is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Touw en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Touw nieuws

International Balenpers - 422 is nylon touw ook mogelijk

12-09-2021 - 1 reacties Nu Perzen we balen met hennep touw met de international balenpers maar nylon is wat sterker daarom vroeg ik me af of het mogelijk is om met de knopers van de international 422 pers nylon touw te knopen. Ik vroeg het mij af omdat ik wel is heb gehoord dat international B-47 niet met nylon touw kunnen knopen, maar volgens mij zijn dat ook andere knopers


Dolfinarium dicht, maar niet voor verzorgers en de dolfijnen

16-01-2021 - 0 reacties Het Dolfinarium in Harderwijk heeft het, net als andere dierenparken, moeilijk in coronatijd. Het dierenpark is gesloten, maar de dierenverzorgers zijn elke dag in touw. Om de beesten in beweging te houden.


Transportsector helemaal klaar met boze boeren op de weg

21-07-2020 - 19 reacties Transport en Logistiek Nederland (TLN) is helemaal klaar met protestacties van boeren. "Door met trekkers wegen of bedrijven te blokkeren treffen ze onze transportbedrijven die al zwaar zijn getroffen door de economische crisis en die bovendien voor ons allemaal in touw zijn. Dat is onaanvaardbaar", zegt voorzitter Elisabeth Post.


Geheime zaagoperatie in Zuid-Afrika om neushoorns te redden

05-06-2020 - 0 reacties In drie populaire wildparken in Zuid-Afrika zijn de afgelopen weken in het geheim de hoorns van neushoorns afgezaagd. Medewerkers van de non-profitorganisatie Rhino 911 zetten de operatie op touw om de dieren zo oninteressant te maken voor stropers.
Het is niet voor het eerst dat Rhino 911 samen met dierenartsen de hoorns van neushoorns verwijdert, maar in mei kwam een speciale campagne op gang om dat op grote schaal te doen in de drie wildparken. Het gevaar van stropers is daar toegenomen omdat de lokale bevolking door de coronacrisis inkomsten uit toerisme misloopt.
De zaagoperatie moest zo snel mogelijk gebeuren, om conflicten tussen neushoorns met en zonder hoorn te vermijden. Volgens Rhino 911 hebben de dieren geen pijn en weinig last van stress tijdens het zagen.
Deze beelden, gemaakt op 12 mei, zijn nu vrijgegeven omdat het werk is afgerond:
Dat er een team op pad was met een elektrische zaag was bekend, maar de plaatsen waar ze aan het werk waren, werden streng geheim gehouden. Op die manier hoopte het team zo min mogelijk risico te lopen op sabotage door stropers. Hoeveel neushoorns er precies rondlopen in de wildparken is eveneens geheim.
Dat stropers blijven toeslaan ondanks de strenge beveiliging in de wildparken heeft te maken met de hoge bedragen die de hoorns opbrengen. In Oost-Azië wordt er ruim 50.000 euro voor neergeteld, meer dan voor cocaïne of goud. Sommige mensen geloven in de medische werking van de hoorns, ook al bestaan ze uit hetzelfde materiaal als vingernagels.
Het verwijderen van de hoorns is omstreden, omdat neushoorns zich daardoor minder goed kunnen verdedigen. Volgens Rhino 911 kan het niet anders. De hoorns zijn niet essentieel voor de dieren en het afzagen ervan is een van de weinige effectieve methoden om stropers te weren. Tijdelijk, want de hoorns groeien terug, net als vingernagels.


New Holland introduceert nieuwe generatie Loop Master™-knoper op BigBaler Plus

05-09-2019 - 0 reacties Geen afgesneden touwresten op balen of op het land Betere kwaliteit van het werk en milieuvriendelijker Geen verontreiniging van diervoer door vertering touwresten Geen afgesneden touwresten is beter voor het milieu doordat er tijdens transport of op het land geen touwresten worden achtergelaten  Nog sterkere knopen met hogere trekkracht Knopen tot 15% sterker met hetzelfde touw Hogere dagelijkse productiviteit dankzij efficiënter balenpersen 


Natuurhooi persen met VITO UNI als perstouw

18-07-2019 - 1 reacties Jan Wildeboer van Wildeboer Fourage uit Staphorst is erg tevreden over Vito UNI: 'de combinatie van lengte en kracht is uniek. Het past ons geweldig. Met het persen van grote pakken komt veel kracht op het touw te staan. Met Vito UNI heb ik hier geen problemen mee. Ook het knopen gaat super'. Vito UNIek perstouw Lengte van 150 m/kg Kracht van 130 m/kg Zacht touw voor een goede knoop Geschikt voor alle machines Hogere efficiëntie in het veld Rode kleur die goed opvalt Maak nu gebruik van de niet-goed-geld-terug…


Duurzaam boeren loont zelden

19-06-2019 - 1 reacties Zevenbergschen Hoek
Akkerbouwer Dingeman Burgers kent genoeg collega’s die het maar niks vinden waar hij mee bezig is. Het gesprek aangaan met een ‘boerenhater’ van Greenpeace, dat doe je volgens hen gewoon niet. Collega’s die zo denken komen volgens Burgers ‘weinig van het erf af’. Aan zijn keukentafel is Herman van Bekkem van de milieuorganisatie meer dan welkom. ‘We ontdekten dat we aan hetzelfde eind van het touw aan het trekken waren.’
Op het spel bij de touwtrekkerij staat een eerlijke prijs voor de boer die netjes werkt. Met meer oog voor natuur en milieu door zo min mogelijk...


Tekort een traditionele visnetten nu pulsvissen niet meer mag

24-04-2019 - 0 reacties Een tekort aan traditionele visnetten dreigt nu de Nederlandse vissers in juni moeten stoppen met pulskorvissen. Dat zegt nettenmaker VCU op Urk.
Het Europees Parlement besloot vorige week dat het vissen met stoomstootjes om platvis op de zeebodem op te schrikken niet meer mag. Er geldt een overgangsperiode tot 1 juli 2021.
In Nederland vissen 79 kotters op deze manier. 22 vaartuigen mogen nog twee jaar door, 20 mogelijk tot eind dit jaar. De rest moet per 1 juni stoppen, schreef minister Schouten vorige week.
Als die vissers toch met hun kotter de Noordzee op willen, moet dat met 'ouderwetse' netten. Hiervoor moeten de kotters omgebouwd worden. Er moeten niet alleen nieuwe netten opgehangen worden, ook de kettingen en kabels zijn anders.
Deadline niet gehaald
Volgens Albert Hartman van nettenmaker VCU gaat het ombouwen van de pulskottervloot een hele klus worden die niet voor 1 juni geklaard is. "Dit komt bovenop ons bestaande werk, dat ook gewoon doorgaat", zegt Hartman tegen Omroep Flevoland.
Vorige week zijn twee kotters omgebouwd en deze week staan drie andere schepen op het programma. De huidige voorraad aan netten en touw is niet genoeg om alle kotters aan te passen. De standaardnetten komen uit fabrieken in Spanje en Portugal, maar die kunnen de vraag uit Nederland niet aan.
Daarnaast gaat er volgens Hartman veel arbeid zitten in het pasklaar maken van de netten voor de schepen. Dat gebeurt op Urk met de hand. "Je moet je voorstellen dat in één net zo'n 120 tot 140 uur werk zit. Er is nog geen machine die dat kan doen."


Videocolumn voedselveiligheid met IJsbrand: een eind touw in het product

18-04-2019 - 0 reacties Waarom moet de beheersing van productvreemde delen een speerpunt zijn binnen de voedingsmiddelenproductie? Waarom is een biertje van 23 jaar over de datum absoluut geen gevaar voor de voedselveiligheid? Voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer van Scienta Nova legt precies uit hoe het zit. Deel 3: een eind touw in een pot bonen.


Loonbedrijf harkt strand Terschelling schoon

03-01-2019 - 17 reacties Twee trekkers met harken, drie shovels, twee kranen, drie kiepers en tien containers komen er aan te pas om het strand van Terschelling schoon te maken nadat een containerschip op de Noordzee zijn lading verloor. Loonbedrijf Trip-Hek in Formerum is sinds woensdagmorgen met tien man personeel in touw.Ik kreeg rond 6.30 uur een telefoontje dat de containers aanspoelden. We hadden nog vakantie, maar we zijn meteen met groot materieel uitgereden. Ik heb nog een boer benaderd met een trekker en hark die ook voor ons rijdt. We hebben gisteren tot 18 uur doorgewerkt, daarna was het hoog water. Dat kun je niks meer', geeft Henk Trip aan van het loonbedrijf.

Het loonbedrijf is op dit moment het aanspreekpunt om de rotzooi bij elkaar te rapen. 'We hebben inmiddels heel wat kussentjes, Ikea-dozen lampen en My Little Pony's verzameld', laat de loonwerker weten terwijl hij het ene na het andere telefoontje pleegt.

Piepschuim
De spullen liggen over 30 kilometer strand verspreid. Trip verwacht nog wel een aantal dagen werk te hebben. 'Met name het piepschuim is over de duinen gewaaid, dat wordt vermoedelijk handwerk om dat bij elkaar te rapen.'

Het is niet de eerste keer dat het loonbedrijf het strand schoonharkt. Het bedrijf kwam ook in actie toen er bananen en stoelen waren aangespoeld. 'We voelen ons verplicht om het strand schoon te houden. Het is ons eiland en onze leefomgeving', verklaart Trip.

Burgemeester Bert Wassink van gemeente Terschelling waardeert de actie van het loonbedrijf. Hij plaatste de foto van de trekker met hark op twitter. 'Met groot materieel gaat het gelukkig rap de goede kant op', meldde hij donderdagmiddag via het social media-kanaal.


€172 miljoen voor promotie van agrovoedingsmiddelen in en buiten de EU

16-10-2018 - 0 reacties De Europese Commissie maakt 172,5 miljoen uit de EU-landbouwbegroting beschikbaar voor de promotie van EU-agrovoedingsmiddelen in Europa en de hele wereld. In de komende drie jaar worden 79 campagnes op touw gezet voor een breed scala aan producten, zoals zuivelproducten, olijven en olijfolie, en groenten en fruit.


Brandweer in touw voor ammoniaklek bij Friesland Campina Bedum

28-07-2018 - 0 reacties De brandweer is vrijdagnacht rond 01:00 uur opgeroepen door de Friesland Campina-fabriek in Bedum. Reden: een ammoniaklek.


1961: Handig, dat touw om de kop van de koe - Boerderij.nl

18-05-2018 - 0 reacties Koeien in de wei in 1961. Een alledaagse foto met een situatie die toch op veel punten heel anders is dan de situatie nu.
Hoe moet het touw in de balenpers van claas type LD 80

09-05-2018 - 2 reacties Ik heb een tweede hand balenpers maar kan nog niet vinden hoe het touw er in moet.
Kan iemand mij verder helpen?


Zeeuwse boeren willen van hun autobanden af

26-02-2018 - 2 reacties COLIJNSPLAAT - Landbouworganisatie ZLTO zet een inzamelingsactie op touw voor Zeeuwse boeren die van hun autobanden af willen. Dat gebeurt op verzoek van de leden.


Europarlementariërs monsteren pulsvisserij

01-02-2018 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Een nieuwe stap in het charmeoffensief dat Nederland op touw heeft gezet om het dreigende verbod op de pulskorvisserij te voorkomen. Een groep leden van het Europees Parlement neemt donderdag een kijkje bij Nederlandse pulskorvissers en gaat langs bij minister Carola Schouten van Landbouw. Onder hen is ook de Europarlementariër die over het lot van de vissers gaat onderhandelen met de Europese Commissie en met de lidstaten.
Het bericht Europarlementariërs monsteren pulsvisserij verscheen eerst op Nieuws.nl.


ILVO: Antibiotica detecteerbaar in varkensspeeksel met snelle TOUWtest

20-12-2017 - 0 reacties ILVO heeft op vraag van FEBEV (de Federatie van het Belgisch Vlees en vertegenwoordiger van de slachthuizen en uitsnijderijen) een methode uitgewerkt om op basis van varkensspeeksel te bepalen of er antibioticaresiduen zijn. Dat speeksel wordt handig verzameld door een stukje touw (van natuurvezel) in het hok van slachtrijpe varkens te hangen en dit vervolgens uit te knijpen en te analyseren.


Gelderland schiet 'fipronilboeren' te hulp

30-10-2017 - 0 reacties Omdat de staat fipronil boeren niet compenseert, hebben Gelderse gemeenten een actie op touw gezet.


Brand aardappelloods Firdgum: miljoenen schade (+video)

07-10-2017 - 0 reacties De brand die vrijdagnacht in Firdgum de aardappelloodsen en een deel van het woonhuis van de maatschap Vogels verwoestte, levert een schadepost op van miljoenen. Circa zestig brandweerlieden van vijf verschillende korpsen zijn de hele nacht en ochtend in touw geweest om het vuur te bestrijden.


Welger AP 12 - Waar kan ik touw voor een balen pers krijgen in limburg presies

08-06-2017 - 6 reacties Beste limburgse TFers ik ben opzoek naar een bedrijf in zuid limburg waar ik bindtouw kan krijgen voor een welger AP 12 als iemand me kan helpen alvast bedankt

met vriendelijke groeten Steyrlanzboy