Pers

Pers nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Pers nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Pers nieuws

Volop trekker rijden en testen bij Blauwe Cross

09-09-2019 - 0 reacties Vorige week vrijdagavond was de Blauwe Cross in Witharen en werd er volop gebruik van gemaakt om de trekkers te rijden en te testen. Ook deze week kan dat nog bij verschillende vestigingen. Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New…


Op transport met Timmerman Blauwe Cross

06-09-2019 - 0 reacties Blauwe Cross transport van Veessen naar Witharen waar u vanavond terecht kunt Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New Holland-modellen mogelijk. 06 september | Witharen11 september | Hardenberg12…


Vega? Vergeet je eitje niet, voor de choline

03-09-2019 - 0 reacties In de Britse pers is ophef ontstaan over een advies van voedingsdeskundigen aan het adres van mensen die helemaal plantaardig willen eten. Zo'n eetpatroon zou de gezondheid van de Britse hersenen in gevaar brengen. Het vitamine-achtige stofje komt weliswaar voor in plantaardige producten, maar in veel mindere mate dan in dierlijke. Met een dagelijks eitje lijkt het probleem opgelost.


Hij komt er weer aan: Timmerman Blauwe Cross

28-08-2019 - 0 reacties Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New Holland-modellen mogelijk. 04 september | Swifterbant05 september | Veessen06 september | Witharen11 september | Hardenberg12 september | Denekamp13 september…


Stropersen met Massey Ferguson span

08-08-2019 - 0 reacties  Massey Ferguson 7495 met MF 2260 Procut vierkante balen pers


Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730

03-08-2019 - 0 reacties Dienstverlening Willem Bloemendal uit Elspeet aan het hooi balen persen met een Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730 pers en Meijer verzamelwagen.


Drie New Holland BigBalers

28-07-2019 - 0 reacties Persen met New Holland en NH grootpakpers pers van Termote uit Philipine. De balen worden geladen door een JCB 531-70 verreiker en naar huis vervoerd met New Holland tractoren en vrachtwagenaanhangwagens.


China pakt varkenspest aan met de doofpot waardoor de ziekte zich alleen maar sneller heeft verspreid

13-07-2019 - 0 reacties Minstens de helft van de varkensstapel in China is verdwenen door de Afrikaanse varkenspest. Officieel is de ‘ergste dierenziekte ooit’ vrijwel onder controle. Dat achter dat verhaal een andere werkelijkheid schuilgaat, weet varkenshouder Wu maar al te goed.

Door Leen Vervaeke

Natuurlijk weet varkensboer Wu ook wel dat de dingen in China niet altijd volgens het boekje gaan. En natuurlijk had hij niet verwacht dat hij zomaar de schadevergoeding zou krijgen waarop hij volgens de regels recht heeft. Maar dat de overheid hem zo zou laten zitten, met een karrevracht aan dode varkens en een financiële molensteen om zijn nek, dat had hij niet zien aankomen. Daarom doet Wu nu iets wat hij anders nooit zou overwegen: praten met de buitenlandse pers.


In combinatie waterlopen uitmaaien en persen

09-07-2019 - 13 reacties Hij stond als nieuw in November te Gorinchem op de beurs. Nu al een half jaar in de praktijk samen met de super complete Atlas W 140 op brede banden en voorzien van speciale Hobbelman draaigiek en maaikorf wordt het maaisel direct op de lopende band geplaatst, die het naar de Vicon RF 119 perswikkelcombinatie voert. De door Gebrs. Tolenaars uitgevoerde machine is voorzien van een eigen motor en bedieningsunit, nu als getrokken uitvoering maar eventueel ook als stationaire pers te gebruiken. De (losse) afstandbediening zit nu in de cabine en daardoor is de combi heel eenvoudig te bedienen.


New Holland TVT170 met zelfgemaakte balenbundelaar

06-07-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Het Hof uit Elburg aan het hooibalen persen en bundelen in Elspeet met een New Holland T6030 met een BC5070 pers en een New Holland TVT170 met zelfgemaakte balenbundelaar.


Hoe verder na het PAS?

05-07-2019 - 0 reacties Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moest de stikstofvervuiling in Nederland aan banden leggen. Jarenlang waarschuwden juristen en actiegroepen dat de regelgeving die Nederland verzon, niet te verenigen is met Europese wetgeving. Recent haalde de Raad van State een dikke streep door het PAS.

Waarom kozen de Nederlandse regering en politiek voor dat onbegaanbare pad? Hoe zullen die motieven weer opnieuw een rol gaan spelen in de te verwachten reparaties van de wet- en regelgeving die nu binnenkort gaat plaatsvinden? Waar zullen opnieuw fouten gemaakt kunnen worden?

Op zaterdag 13 juli a.s. (World Food Center, Ede, direct naast station Ede-Wageningen) bespreken we die vragen in een openbaar toegankelijk vraaggesprek. Een aantal kenners zal vanuit hun verschillende perspectieven het dossier en hoe het er nu bij ligt verhelderen.

Doel: politiek, pers, ambtenaren en geïnteresseerd publiek in 2 uur de ins & outs en do's & don't's van het dossier in 2 uur uit de doeken doen. De toegang is gratis. Meld je hieronder meteen aan als je zeker wilt zijn van een plaats.


Ford TW 35 met Vicon HP 1600 hooipersen

30-06-2019 - 17 reacties Onder een stralende zon werden gisteren de hooipakken in het ijzerdraad gebonden door de Ford TW 35 met Vicon HP 1600 pers deze combinatie is van Henk Sinia uit Marum. Oude tijden herleven op deze manier ook waren er diverse andere Ford trekkers in actie om het hooi bij elkaar te krijgen.Een Werklust met Vicon pakkenklem haalde de pakken bij elkaar


Persen en schudden In het hooi met Deutz-Fahr 80 06

08-06-2019 - 0 reacties Kleine pakjes persen met een Deutz-Fahr pers, met daarvoor een mooie Deutz-Fahr trekker. De pakjes gaan rechtstreeks vanuit de pers op de wagen.


Turkey Signals; The Making Of

27-05-2019 - 0 reacties Vers van de pers. Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik.


New Holland Pers-wikkelcombi - Ervaring new holland pers wikkelcombi

16-05-2019 - 58 reacties Ik heb het idee om eventueel zelf een pers wikkel combi te kopen. Het idee is erachter dat ik dus flexibel met weinig mankracht in kan kuilen. Minder voer verlies, hier op het veen is het bijna onmogelijk een kuilbult vol te pakken met zand zonder zand te kopen. Nu wel vol met banden maar de druk is niet genoeg dus veel last van broei en schimmels om de kuil.

Ik ga uit van 6 euro per baal voor folie en net, is dit realistisch?

Heeft iemand ervaring met een New holland pers wikkel combi?
Ik hoor graag jullie mening.


Ophoff agrarische dienstverlening uit Dalfsen aan het ronde balen persen

04-05-2019 - 0 reacties Ophoff agrarische dienstverlening met hun nieuwe pers, een Kuhn FBP3135 met foliebinding. Voordelen hiervan zijn betere kwaliteit voer, één soort afval, gemakkelijk te verwijderen en met een 3-D wikkelaar is het plastic optimaal benut.


Balenpers new holland 286 onderhoud en afstellen

30-04-2019 - 9 reacties Beste,
Ik heb een New Holland 286 balenpers, Hooipers aangeschaft. Deze pers staat helemaal van haar punt en er zijn wat onderdelen stuk, naalden meshevel enz. Nu is mijn vraag hoe ik deze op zijn punt moet zetten. De veiligheid was vast geroest en daarom is deze stuk gegaan. Met welk product mag ik de kettingen en tandwielen smeren? En met wat smeer ik best de tandwielassen en kettingwielassen? Nu op de meeste dingen weet ik wel ongeveer het antwoord maar had toch eens graag wat gehoort van anderen. En hoe anderen het aanpakken. Waar begin je mee bij het afstellen van de pers?
Groeten
Wouter


Brexit kan nog half jaar voortslepen

11-04-2019 - 0 reacties De vraag wanneer, hoe en óf er een brexit komt, blijft ook na het tweede uitstel tot 31 oktober onbeantwoord. Maar door de nieuwe afspraken tussen May en de EU staan de felste brexiteers nu met lege handen. Alle opties liggen open. Met die woorden stonden Europese leiders en functionarissen de pers te woord in de uren nadat de Britse premier Theresa May overeenstemming had bereikt met de leiders v


‘Delen data onder boeren staat weer op achterstand’

02-04-2019 - 0 reacties Nieuwszender RTL zorgde gisteren voor opwinding in de pers. Met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur vroeg RTL cijfers op over de kalversterfte bij Nederlandse boeren bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Op 1.265 bedrijven ligt de kalversterfte boven de 20%. Dat is onnatuurlijk hoog. Uit de berichtgeving zou je kunnen afleiden dat de jonge dieren verwaarloosd worden en in vieze omstandigheden ter wereld komen en daarom ziek worden en doodgaan. De werkelijkheid kent wat meer tinten grijs.


‘Een elektrische auto is pas groener na 697.612 km.’ Klopt dat?

11-03-2019 - 0 reacties Professor Damien Ernst werd afgelopen week ernstig bekritiseerd omdat hij 'flauwekul cijfers' over de onduurzaamheid van elektrische auto’s in omloop zou hebben gebracht. Het leidde tot vele boze reacties op sociale media. Aanleiding was een TV-programma op de Waalse zender RTBF. Het leidde vooral in de Nederlandse en Belgische pers het nieuws dat een elektrische auto’s pas vanaf 700.000 kilometer minder klimaatschade aanricht dan een benzineauto. Voorstanders van elektrische automobiliteit reageren uiterst kritisch. De techniek zou inmiddels veel verder zijn en Ernst zou met minimaal een factor 10 overdrijven. Op Foodlog werd de uitzending al uitgebreid besproken. Vandaag reageert Ernst op zijn critici met een Engelstalige tekst. Hij is hoogleraar aan de universiteit van Luik waar hij werkt aan systeemoplossingen voor de energievraagstukken van de 21e eeuw.