Pers

Al het Pers nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Pers nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Pers nieuws

Informatie over Gallignani 149

26-05-2020 - 13 reacties Ik heb zopas een Gallignani 149 aangekocht. Ik vroeg mij af of hier mensen zijn die ervaring hebben met deze pers of enkele andere types die rond dezelfde periode zijn geproduceerd? Zelf weet ik ook niet van wanneer tot wanneer deze pers in productie was. Alle informatie is welkom!


Onbekend Onbekend - Wat is een goede belenpers en weet iemand er nog een te staan?

10-03-2020 - 18 reacties Hallo,

Wij hebben voor de hobby nog een New holland 68 kleinepakkenpers. Deze is helaas erg versleten en het is tijd voor een andere.
Nu vraag ik me af wat nou de beste persen zijn voor in het hooi die ook niet al te duur zijn. Het blijft een hobby. (Max 1000 pakken per jaar)
Of heeft of weet iemand misschien nog een mooie te staan?
We hebben een trekker van 35 pk, 50 pk en daarna wordt het gelijk 100 pk dus het liefst ook niet een al te grote.

Alvast bedankt!


Wanneer de ronde balenpers de trekker aanstuurt

22-01-2020 - 0 reacties Krone ronde balenpersen Tractor-Implement-Management (TIM) gecertificeerd Als eerste producent heeft Krone van de Agricultural Industry Electronics Foundation (AEF) de Tractor-Implement-Management (TIM) certificering ontvangen voor haar Fortima, Comprima en VariPack ronde balenpersen. Daarmee is het officieel bevestigd dat Krone ronde balenpersen actief functies van de trekker kunnen en mogen besturen. Daar de combinatie, bestaande uit trekker en pers, als een eenheid functioneert kunnen Krone ronde balenpersen nu nog efficiënter ingezet worden. Zo werkt de samenwerking tussen…


Volop trekker rijden en testen bij Blauwe Cross

09-09-2019 - 0 reacties Vorige week vrijdagavond was de Blauwe Cross in Witharen en werd er volop gebruik van gemaakt om de trekkers te rijden en te testen. Ook deze week kan dat nog bij verschillende vestigingen. Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New…


Op transport met Timmerman Blauwe Cross

06-09-2019 - 0 reacties Blauwe Cross transport van Veessen naar Witharen waar u vanavond terecht kunt Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New Holland-modellen mogelijk. 06 september | Witharen11 september | Hardenberg12…


Vega? Vergeet je eitje niet, voor de choline

03-09-2019 - 0 reacties In de Britse pers is ophef ontstaan over een advies van voedingsdeskundigen aan het adres van mensen die helemaal plantaardig willen eten. Zo'n eetpatroon zou de gezondheid van de Britse hersenen in gevaar brengen. Het vitamine-achtige stofje komt weliswaar voor in plantaardige producten, maar in veel mindere mate dan in dierlijke. Met een dagelijks eitje lijkt het probleem opgelost.


Hij komt er weer aan: Timmerman Blauwe Cross

28-08-2019 - 0 reacties Bezoek de Timmerman Blauwe Cross op iedere vestiging van 18.30 tot 22.00 uur met een hapje en drankje. Wat mag u verwachten:• Tijdens dit evenement ‘crossen’ ze van vestiging naar vestiging met de nieuwste New Holland-tractoren en New Holland-hakselaar, verreiker en pers.• In de tour rijden ook de noviteiten uit het werktuigenprogramma mee.• Er zijn proefritten op vele New Holland-modellen mogelijk. 04 september | Swifterbant05 september | Veessen06 september | Witharen11 september | Hardenberg12 september | Denekamp13 september…


Stropersen met Massey Ferguson span

08-08-2019 - 0 reacties  Massey Ferguson 7495 met MF 2260 Procut vierkante balen pers


Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730

03-08-2019 - 0 reacties Dienstverlening Willem Bloemendal uit Elspeet aan het hooi balen persen met een Fendt Farmer 306 LS Turbomatik met een Welger AP 730 pers en Meijer verzamelwagen.


Drie New Holland BigBalers

28-07-2019 - 0 reacties Persen met New Holland en NH grootpakpers pers van Termote uit Philipine. De balen worden geladen door een JCB 531-70 verreiker en naar huis vervoerd met New Holland tractoren en vrachtwagenaanhangwagens.


China pakt varkenspest aan met de doofpot waardoor de ziekte zich alleen maar sneller heeft verspreid

13-07-2019 - 0 reacties Minstens de helft van de varkensstapel in China is verdwenen door de Afrikaanse varkenspest. Officieel is de ‘ergste dierenziekte ooit’ vrijwel onder controle. Dat achter dat verhaal een andere werkelijkheid schuilgaat, weet varkenshouder Wu maar al te goed.

Door Leen Vervaeke

Natuurlijk weet varkensboer Wu ook wel dat de dingen in China niet altijd volgens het boekje gaan. En natuurlijk had hij niet verwacht dat hij zomaar de schadevergoeding zou krijgen waarop hij volgens de regels recht heeft. Maar dat de overheid hem zo zou laten zitten, met een karrevracht aan dode varkens en een financiële molensteen om zijn nek, dat had hij niet zien aankomen. Daarom doet Wu nu iets wat hij anders nooit zou overwegen: praten met de buitenlandse pers.


In combinatie waterlopen uitmaaien en persen

09-07-2019 - 13 reacties Hij stond als nieuw in November te Gorinchem op de beurs. Nu al een half jaar in de praktijk samen met de super complete Atlas W 140 op brede banden en voorzien van speciale Hobbelman draaigiek en maaikorf wordt het maaisel direct op de lopende band geplaatst, die het naar de Vicon RF 119 perswikkelcombinatie voert. De door Gebrs. Tolenaars uitgevoerde machine is voorzien van een eigen motor en bedieningsunit, nu als getrokken uitvoering maar eventueel ook als stationaire pers te gebruiken. De (losse) afstandbediening zit nu in de cabine en daardoor is de combi heel eenvoudig te bedienen.


New Holland TVT170 met zelfgemaakte balenbundelaar

06-07-2019 - 0 reacties Loonbedrijf Het Hof uit Elburg aan het hooibalen persen en bundelen in Elspeet met een New Holland T6030 met een BC5070 pers en een New Holland TVT170 met zelfgemaakte balenbundelaar.


Hoe verder na het PAS?

05-07-2019 - 0 reacties Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moest de stikstofvervuiling in Nederland aan banden leggen. Jarenlang waarschuwden juristen en actiegroepen dat de regelgeving die Nederland verzon, niet te verenigen is met Europese wetgeving. Recent haalde de Raad van State een dikke streep door het PAS.

Waarom kozen de Nederlandse regering en politiek voor dat onbegaanbare pad? Hoe zullen die motieven weer opnieuw een rol gaan spelen in de te verwachten reparaties van de wet- en regelgeving die nu binnenkort gaat plaatsvinden? Waar zullen opnieuw fouten gemaakt kunnen worden?

Op zaterdag 13 juli a.s. (World Food Center, Ede, direct naast station Ede-Wageningen) bespreken we die vragen in een openbaar toegankelijk vraaggesprek. Een aantal kenners zal vanuit hun verschillende perspectieven het dossier en hoe het er nu bij ligt verhelderen.

Doel: politiek, pers, ambtenaren en geïnteresseerd publiek in 2 uur de ins & outs en do's & don't's van het dossier in 2 uur uit de doeken doen. De toegang is gratis. Meld je hieronder meteen aan als je zeker wilt zijn van een plaats.


Ford TW 35 met Vicon HP 1600 hooipersen

30-06-2019 - 17 reacties Onder een stralende zon werden gisteren de hooipakken in het ijzerdraad gebonden door de Ford TW 35 met Vicon HP 1600 pers deze combinatie is van Henk Sinia uit Marum. Oude tijden herleven op deze manier ook waren er diverse andere Ford trekkers in actie om het hooi bij elkaar te krijgen.Een Werklust met Vicon pakkenklem haalde de pakken bij elkaar


Persen en schudden In het hooi met Deutz-Fahr 80 06

08-06-2019 - 0 reacties Kleine pakjes persen met een Deutz-Fahr pers, met daarvoor een mooie Deutz-Fahr trekker. De pakjes gaan rechtstreeks vanuit de pers op de wagen.


Turkey Signals; The Making Of

27-05-2019 - 0 reacties Vers van de pers. Verheugd en toch ook wel een beetje trots kunnen wij vermelden dat het boek ‘Turkey Signals’ de drukkerij heeft verlaten en klaar is voor gebruik.


New Holland Pers-wikkelcombi - Ervaring new holland pers wikkelcombi

16-05-2019 - 58 reacties Ik heb het idee om eventueel zelf een pers wikkel combi te kopen. Het idee is erachter dat ik dus flexibel met weinig mankracht in kan kuilen. Minder voer verlies, hier op het veen is het bijna onmogelijk een kuilbult vol te pakken met zand zonder zand te kopen. Nu wel vol met banden maar de druk is niet genoeg dus veel last van broei en schimmels om de kuil.

Ik ga uit van 6 euro per baal voor folie en net, is dit realistisch?

Heeft iemand ervaring met een New holland pers wikkel combi?
Ik hoor graag jullie mening.


Ophoff agrarische dienstverlening uit Dalfsen aan het ronde balen persen

04-05-2019 - 0 reacties Ophoff agrarische dienstverlening met hun nieuwe pers, een Kuhn FBP3135 met foliebinding. Voordelen hiervan zijn betere kwaliteit voer, één soort afval, gemakkelijk te verwijderen en met een 3-D wikkelaar is het plastic optimaal benut.


Balenpers new holland 286 onderhoud en afstellen

30-04-2019 - 9 reacties Beste,
Ik heb een New Holland 286 balenpers, Hooipers aangeschaft. Deze pers staat helemaal van haar punt en er zijn wat onderdelen stuk, naalden meshevel enz. Nu is mijn vraag hoe ik deze op zijn punt moet zetten. De veiligheid was vast geroest en daarom is deze stuk gegaan. Met welk product mag ik de kettingen en tandwielen smeren? En met wat smeer ik best de tandwielassen en kettingwielassen? Nu op de meeste dingen weet ik wel ongeveer het antwoord maar had toch eens graag wat gehoort van anderen. En hoe anderen het aanpakken. Waar begin je mee bij het afstellen van de pers?
Groeten
Wouter