Gespot

Volg al het nieuws over Gespot, een van de 16544 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Gespot nieuwsbrief.

Gespot nieuws

Volkswagen ID.3 in Amsterdam gespot

30-06-2020 - 0 reacties Volkswagen heeft enorm veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de ID-range en de ombouw van de fabriek in Zwickau. De softwareproblemen met de ID.3 zijn dan ook een flinke streep door de rekening. Voor een laatste ultieme praktijktest mogen 150 VW-medewerkers een tijdje met een VW ID.3 rijden.


Brabantse wolf lijkt vertrokken naar België: op deze plekken sloeg hij dit jaar toe

10-06-2020 - 0 reacties De wolf die een tijdje door het Brabantse land zwierf, lijkt te zijn vertrokken naar België. In de omgeving van Duffel, zo’n twintig kilometer onder Antwerpen, is een hongerige wolf gespot. Het dier beet daar afgelopen weekend twee schapen dood. ,,Het is geen bewijs, maar wel een sterke aanwijzing.”


Wolf gespot in Haarsteeg: ‘We hadden gehoopt dat hij naar andere omgeving zou zijn gegaan’

31-05-2020 - 0 reacties HAARSTEEG - De wolf die al een tijdje Brabant doorkruist, is zondagochtend gespot in de Haarsteegse polder. Het dier liep over de weilanden richting het Engelermeer en werd vastgelegd op foto's.


Angst, schrik en verbazing in Vorden en Ruurlo: wolf lijkt lammeren en schapen te hebben gedood

23-04-2020 - 0 reacties Wim Neerlaar schrok zich afgelopen zaterdag een hoedje toen hij op zijn land in Ruurlo een van zijn schapen vond: dood en uiteengereten. En dinsdag stond Reini Groot Nuelend verslagen in zijn weiland in Medler na de vondst van een lam met grote bijtwonden in kop en borst. ‘De wolf is hier’, dachten beiden. Een (weliswaar vage) foto van Jan Regelink sterkte beiden in hun vermoeden.

RUURLO - Schapenhouders in Ruurlo en in Medler halverwege Vorden zijn deze week geconfronteerd met slachtingen in hun weides. Een derde agrariër heeft de wolf gespot en bij het weglopen gefotografeerd.


Wolf duikt op in rivierenland: gespot in een boomgaard bij Buurmalsen

26-03-2020 - 0 reacties BUURMALSEN - In de omgeving van het dorp Buurmalsen in de Betuwe is donderdagochtend een dier gezien dat veel weg heeft van een wolf. ,,De meeste kenmerken wijzen in die richting’’, bevestigt Maurice La Haye van de Zoogdiervereniging.


Warme winter: nu al bloeiende bloemen en teken, maar ook angst voor overlast

11-01-2020 - 0 reacties Je zal het vast aan den lijve onderwerpen hebben, maar nu is het ook officieel: afgelopen decembermaand was de warmste ooit. Wat heel Europa betreft althans, maar ook in Nederland merken we dat aan de natuur. Er staan bijzonder veel bloemen in bloei en ook de eerste teken zijn alweer gespot. "Als dit zo blijft, gaan we dit jaar meer overlast krijgen van insecten."


Voor het eerst in lange tijd wolf gespot in Noord-Limburgse Heijen

14-12-2019 - 0 reacties In het Noord-Limburgse Heijen is zaterdag bij de A77 een wolf gespot. Dat is bijzonder, want in Limburg is pas twee keer eerder een wolf gesignaleerd, aldus Glenn Lelieveld van Wolf in Nederland.


Eerste dieren gespot in faunapassage Naardermeer

08-11-2019 - 0 reacties Dieren in het Naardermeer maken nu al gebruik van twee nieuwe verbindingen onder het spoor. Op fotobeelden van cameravallen bij de dwarsligger faunapassage, is te zien hoe onder andere ringslangen en een marter de oversteek wagen.


400 trekkers rijden vanavond door Brabant: 'Eerste tractoren gespot op Moerdijkbrug'

16-10-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat verwacht dat woensdagavond zo'n 400 trekkers door Brabant rijden, nadat ze vandaag bij het boerenprotest in Den Haag zijn geweest. Dit levert vooralsnog geen grote problemen op. "Het is in Brabant nog heel rustig met de tractoren", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.


Wolvenwelpen laten zich weer eens zien

02-09-2019 - 0 reacties Er zijn filmbeelden gemaakt van jonge wolven op de Veluwe. Natuurfilmer Patrick van Es maakte die eind augustus. Wolven in Nederland bevestigt aan Omroep Gelderland dat het om de welpen gaat die in juni al werden gespot.


Scania R500 met Palfinger kraan voor Van der Werf

23-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen weekend heeft Scania Joure deze prachtige Scania R500 afgeleverd aan Van der Werf uit Bakhuizen. De Palfinger kraan is door Rondaan opgebouwd, waar ik bijgaande foto’s kon nemen. Wie bij het Truckstar Festival goed heeft opgelet heeft de truck al gespot trouwens: deze stond op het Broshuis-feestterrein. Pierius van Solkema was de eerste die hem in het wild op de foto had:


Gespot in het veld tijdens testen

11-07-2019 - 20 reacties Een oplettende Trekkerweb-gebruiker stuurde deze foto. Er zit een Vredo voor en het was in de buurt van Wely/ Dodewaard, maar wat moet het worden?


Massey Ferguson prototype gespot.

08-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Trekkerbouwer Massey Ferguson werkt aan een opvolger van de 7700-serie. Dat wisten we al langer. Dat de trekker een splinternieuwe cabine krijgt was o...


Nieuwe DAF 'XF' gespot door Willem van Heugten

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Willem van Heugten deze truck gespot. Niet alleen de Nederlandse kentekenplaten zijn een goede weggever dat we hier te maken hebben met de opvolger van de XF, ook de sideskirts komen onmiskenbaar uit Eindhoven. Het lijkt er nu na ruim 30 jaar dan toch eindelijk op dat de Cabtec cabine wordt vervangen door een nieuw design. Op basis van deze ene foto valt daar natuurlijk nog niet veel over te zeggen (alhoewel menigeen in de reacties gaat vertellen waar hij hem op vind lijken natuurlijk), ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!


Mini-jungle op parkeerdek FloraHolland

06-03-2019 - 0 reacties Bamboo Orchid zou de Trade Fair in Naaldwijk dit jaar aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt zich toch bedacht te hebben. Vanochtend vroeg is de Bamboo Orchid mini-jungle gespot op het parkeerdek. De ludieke actie trekt de nodige aandacht van voorbijgangers.


Vier wolven gespot in drie maanden tijd

28-02-2019 - 0 reacties Tussen november 2018 en januari dit jaar waren er vier wolven in Nederland. Drie dieren leven op de Veluwe. De vierde wolf zwierf in Overijssel, maar is inmiddels teruggekeerd naar Duitsland.


Poll: Bieten zaaien in februari, ik waag het er op

25-02-2019 - 0 reacties Het mooie weer van de afgelopen dagen zal bij veel akkerbouwers tot lentekriebels hebben geleid en de eerste zaaimachines zijn dan ook al in het veld gespot. Op Akkerwijzer.nl daarom de stelling: Bieten zaaien in februari, ik waag het er op


Fendt MT943 en Fendt 1050 Vario

13-08-2018 - 0 reacties Deze Fendt trekkers werden gespot door Jordy van de Vecht klaar voor de strijd ? Ook met je foto's of video van je eigen combinatie op Trekkerweb? Stuur je foto's daarvoor naar foto@trekkerweb.nl   Video's of grote bestanden versturen? Gebruik trekkerweb.wetransfer.com / Vraag & aanbod op Trekkerweb.nl: gratis machines plaatsen Klik hier om de website te bezoeken:  markt.trekkerweb.nl/nl/ …/


Plan Kiekendief ondersteunt Vlaamse akkervogels

18-06-2018 - 0 reacties De Vlaamse akkervogels hebben het moeilijk. Er worden steeds minder veldleeuweriken, patrijzen en geelgorzen gespot op de Vlaamse akkers. Volgens Natuurpunt is de kievit zelfs met uitsterven bedreigd. Ook de grauwe kiekendief raakt in nauwe schoentjes, maar daar wil Plan Kiekendief iets aan veranderen. Na anderhalf jaar hard werk liggen er in de Vlaamse Leemstreek 54 hectare vogelakkers. “De verbinding zoeken tussen natuur en landbouw en deze versterken is de enige slaagkans voor dit project”, zegt projectcoördinator Hanne Vandewaere. “We ontdekten al broedgevallen van de zeldzame blauwe kiekendief en de velduil, het is wachten op een nest van de grauwe kiekendief.”


Japanse haver brengt geelgors terug op Vlaamse akkers

16-04-2018 - 0 reacties Onze akkervogels hebben het moeilijk. Er worden steeds minder veldleeuweriken, patrijzen en geelgorzen gespot op de Vlaamse akkers. Daar zijn verschillende redenen voor: niet enkel een tekort aan insecten in de zomer door het gebruik van insecticiden, maar ook een tekort aan wintervoedsel – dan gaat het vooral over een gebrek aan zaden – en de afwezigheid van geschikte nestgelegenheid. Om het tekort aan wintervoedsel aan te pakken promoot het onderzoekscentrum Inagro samen met het Regionaal Landschap Westhoek het gebruik van Japanse haver als groenbedekker.