Gespot

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Gespot. Gespot is een van de 15752 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Gespot nieuws

Voor het eerst in lange tijd wolf gespot in Noord-Limburgse Heijen

14-12-2019 - 0 reacties In het Noord-Limburgse Heijen is zaterdag bij de A77 een wolf gespot. Dat is bijzonder, want in Limburg is pas twee keer eerder een wolf gesignaleerd, aldus Glenn Lelieveld van Wolf in Nederland.


Eerste dieren gespot in faunapassage Naardermeer

08-11-2019 - 0 reacties Dieren in het Naardermeer maken nu al gebruik van twee nieuwe verbindingen onder het spoor. Op fotobeelden van cameravallen bij de dwarsligger faunapassage, is te zien hoe onder andere ringslangen en een marter de oversteek wagen.


400 trekkers rijden vanavond door Brabant: 'Eerste tractoren gespot op Moerdijkbrug'

16-10-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat verwacht dat woensdagavond zo'n 400 trekkers door Brabant rijden, nadat ze vandaag bij het boerenprotest in Den Haag zijn geweest. Dit levert vooralsnog geen grote problemen op. "Het is in Brabant nog heel rustig met de tractoren", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.


Wolvenwelpen laten zich weer eens zien

02-09-2019 - 0 reacties Er zijn filmbeelden gemaakt van jonge wolven op de Veluwe. Natuurfilmer Patrick van Es maakte die eind augustus. Wolven in Nederland bevestigt aan Omroep Gelderland dat het om de welpen gaat die in juni al werden gespot.


Scania R500 met Palfinger kraan voor Van der Werf

23-08-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Afgelopen weekend heeft Scania Joure deze prachtige Scania R500 afgeleverd aan Van der Werf uit Bakhuizen. De Palfinger kraan is door Rondaan opgebouwd, waar ik bijgaande foto’s kon nemen. Wie bij het Truckstar Festival goed heeft opgelet heeft de truck al gespot trouwens: deze stond op het Broshuis-feestterrein. Pierius van Solkema was de eerste die hem in het wild op de foto had:


Gespot in het veld tijdens testen

11-07-2019 - 20 reacties Een oplettende Trekkerweb-gebruiker stuurde deze foto. Er zit een Vredo voor en het was in de buurt van Wely/ Dodewaard, maar wat moet het worden?


Massey Ferguson prototype gespot.

08-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Trekkerbouwer Massey Ferguson werkt aan een opvolger van de 7700-serie. Dat wisten we al langer. Dat de trekker een splinternieuwe cabine krijgt was o...


Nieuwe DAF 'XF' gespot door Willem van Heugten

14-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Vandaag heeft Willem van Heugten deze truck gespot. Niet alleen de Nederlandse kentekenplaten zijn een goede weggever dat we hier te maken hebben met de opvolger van de XF, ook de sideskirts komen onmiskenbaar uit Eindhoven. Het lijkt er nu na ruim 30 jaar dan toch eindelijk op dat de Cabtec cabine wordt vervangen door een nieuw design. Op basis van deze ene foto valt daar natuurlijk nog niet veel over te zeggen (alhoewel menigeen in de reacties gaat vertellen waar hij hem op vind lijken natuurlijk), ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat!


Mini-jungle op parkeerdek FloraHolland

06-03-2019 - 0 reacties Bamboo Orchid zou de Trade Fair in Naaldwijk dit jaar aan zich voorbij laten gaan, maar lijkt zich toch bedacht te hebben. Vanochtend vroeg is de Bamboo Orchid mini-jungle gespot op het parkeerdek. De ludieke actie trekt de nodige aandacht van voorbijgangers.


Vier wolven gespot in drie maanden tijd

28-02-2019 - 0 reacties Tussen november 2018 en januari dit jaar waren er vier wolven in Nederland. Drie dieren leven op de Veluwe. De vierde wolf zwierf in Overijssel, maar is inmiddels teruggekeerd naar Duitsland.


Poll: Bieten zaaien in februari, ik waag het er op

25-02-2019 - 0 reacties Het mooie weer van de afgelopen dagen zal bij veel akkerbouwers tot lentekriebels hebben geleid en de eerste zaaimachines zijn dan ook al in het veld gespot. Op Akkerwijzer.nl daarom de stelling: Bieten zaaien in februari, ik waag het er op


Fendt MT943 en Fendt 1050 Vario

13-08-2018 - 0 reacties Deze Fendt trekkers werden gespot door Jordy van de Vecht klaar voor de strijd ? Ook met je foto's of video van je eigen combinatie op Trekkerweb? Stuur je foto's daarvoor naar foto@trekkerweb.nl   Video's of grote bestanden versturen? Gebruik trekkerweb.wetransfer.com / Vraag & aanbod op Trekkerweb.nl: gratis machines plaatsen Klik hier om de website te bezoeken:  markt.trekkerweb.nl/nl/ …/


Plan Kiekendief ondersteunt Vlaamse akkervogels

18-06-2018 - 0 reacties De Vlaamse akkervogels hebben het moeilijk. Er worden steeds minder veldleeuweriken, patrijzen en geelgorzen gespot op de Vlaamse akkers. Volgens Natuurpunt is de kievit zelfs met uitsterven bedreigd. Ook de grauwe kiekendief raakt in nauwe schoentjes, maar daar wil Plan Kiekendief iets aan veranderen. Na anderhalf jaar hard werk liggen er in de Vlaamse Leemstreek 54 hectare vogelakkers. “De verbinding zoeken tussen natuur en landbouw en deze versterken is de enige slaagkans voor dit project”, zegt projectcoördinator Hanne Vandewaere. “We ontdekten al broedgevallen van de zeldzame blauwe kiekendief en de velduil, het is wachten op een nest van de grauwe kiekendief.”


Japanse haver brengt geelgors terug op Vlaamse akkers

16-04-2018 - 0 reacties Onze akkervogels hebben het moeilijk. Er worden steeds minder veldleeuweriken, patrijzen en geelgorzen gespot op de Vlaamse akkers. Daar zijn verschillende redenen voor: niet enkel een tekort aan insecten in de zomer door het gebruik van insecticiden, maar ook een tekort aan wintervoedsel – dan gaat het vooral over een gebrek aan zaden – en de afwezigheid van geschikte nestgelegenheid. Om het tekort aan wintervoedsel aan te pakken promoot het onderzoekscentrum Inagro samen met het Regionaal Landschap Westhoek het gebruik van Japanse haver als groenbedekker.


Wetenschappers eisen betere bescherming biodiversiteit

27-03-2018 - 0 reacties De Belgische overheden moeten dringend maatregelen nemen waarmee de achteruitgang van de biodiversiteit wordt tegengegaan, zo staat in een oproep die zowat 270 Belgische onderzoekers gelanceerd hebben. "Het wordt tijd dat we hier de hoogste prioriteit aan geven", zo klinkt het. Tegelijk blijkt uit nieuw onderzoek dat van de 31 soorten hommels die in het begin van de twintigste eeuw in België leefden, er momenteel nog slechts acht vaak worden gespot. De andere soorten zijn uiterst zeldzaam geworden; zeven van hen zijn volledig verdwenen. 


Prototype nieuwe Fendt 900 gespot

07-02-2018 - 0 reacties Fendt werkt aan een opvolger voor de huidige 800 of 900-serie trekkers.


Wolvin doodde vermoedelijk twee schapen in Meerhout

22-01-2018 - 0 reacties De wolvin die eerder deze maand gespot werd in Limburg, en die daarmee de officiële terugkeer inluidde van de wolf in onze contreien, heeft vrijdagnacht wellicht twee schapen gedood in Meerhout en één ernstig verwond. Dat deelt Landschap vzw mee, de natuurvereniging achter Meldpunt Wolven. Er werden DNA-stalen genomen, om met zekerheid te bepalen of de aanval effectief aan wolvin Naya moet toegeschreven worden.


De wolf is terug in Vlaanderen

15-01-2018 - 0 reacties Na een afwezigheid van meer dan 100 jaar is de wolf nu ook in Vlaanderen officieel terug. Een vrouwelijk exemplaar dat naar de naam Naya luistert werd gespot in het Limburgse Bocholt. Vlaams minister Joke Schauvliege is “blij” met het nieuws, maar krijgt van natuurorganisaties de kritiek dat Vlaanderen niet voorbereid is op de wolf. Vanuit de landbouwsector laat Boerenbond weten dat er voorlopig geen reden tot paniek is. “Pas als het roedels worden, krijg je een ander verhaal”, aldus woordvoerder Luc Vanoirbeek. 


Vlaanderen wil nu ook wolvenplan

14-01-2018 - 0 reacties België is niet langer het enige wolvenvrije land van Europa, nu er "met absolute zekerheid" een wolf is gespot in de moerassen van het grenspark Kempen-Broek. Om in Vlaanderen te komen, doorkruiste de wolf vanuit Duitsland eerst Nederland.


Steiger Cougar ST 270 gespot in het veld

10-01-2018 - 0 reacties