Laadpalen

Al het Laadpalen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Laadpalen nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Laadpalen nieuws

Ruim tweehonderd laadpalen per dag erbij in 2021

08-07-2020 - 0 reacties Het Rijk en de regio leggen samen 30 miljoen euro op tafel voor laadpalen voor elektrische auto’s, vrachtauto’s en zelfs binnenvaart. Volgend jaar moeten er elke dag 213 nieuwe oplaadpunten bijkomen, meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).


Rij tot het einde van het jaar gratis in een elektrische Hyundai

04-07-2020 - 0 reacties Altijd al willen weten hoe het is om elektrisch te rijden? Doe mee en misschien staat deze gloednieuwe Hyundai Kona of Ioniq dan komende maanden bij jou voor de deur. Uiteraard hoef je zelf niets te betalen voor de stroom van de laadpalen, verzekeringen of wegenbelasting.


Audi: e-Tron laadt sneller vanaf het najaar, 800 Volt komt er aan

05-06-2020 - 0 reacties Goed nieuws voor wie een Audi e-Tron of e-Tron Sportback wil: vanaf het najaar kunnen deze elektrische auto’s sneller laden bij ‘normale’ laadpalen. Een extra lader in de auto moet dat mogelijk maken, zo vertellen twee elektrospecialisten van Audi aan AD Auto.


Duitse regering wil laadpalen bij tankstations verplicht maken

05-06-2020 - 0 reacties Duitsland trekt 130 miljard euro uit voor economische steunmaatregelen. Voor de auto-industrie betekent dat onder meer een hogere aanschafpremie voor elektrische auto's. Daarnaast wil de regering tankstations verplichten om laadpalen voor elektrische voertuigen aan te leggen.


‘Hoezo, om de twee uur opladen? Waar zijn die laadpalen dan?’

03-05-2020 - 0 reacties ,,Een lezer meldde laatst in uw rubriek dat hij met zijn elektrische Tesla en caravan moeiteloos door Europa heeft getoerd, door om de twee uur op te laden. Wij hebben 16 maanden achter elkaar door Europa getoerd met een auto die op brandstof rijdt en een caravan. Tijdens de rit van 16.000 kilometer hebben we nadrukkelijk op de laadpalen gelet, in verband met de toekomst, en we telden niet meer dan vier laadpalen. Hoezo, om de twee uur opladen?”, vragen lezers Gusta en Willem Burggraaf.


Elektrische rijder in Gelderland niet slecht af

29-04-2020 - 0 reacties Gelderland is vergeleken met andere provincies gunstig voor automobilisten die elektrisch rijden. Gelderlanders die met hun auto aangewezen zijn op publieke laadpalen, kunnen die online aanvragen, ze hoeven naar verhouding niet lang te wachten op een plaatsing en kunnen rekenen op een laadpaal dichtbij huis.


Alfen overschrijdt grens van 100.000 oplaadpunten

16-04-2020 - 0 reacties (ABM FN-Dow Jones) Alfen heeft sinds begin maart meer dan 100.000 elektrische oplaadpunten gefabriceerd. Dit maakte de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie donderdag voorbeurs bekend, zonder financile details te noemen.


Je auto aan de stroom bij elke lantaarnpaal in Londens eerste ‘oplaadlaan’

24-03-2020 - 2 reacties Sutherland Avenue in de Londense deelgemeente Westminster is de eerste straat in het Verenigd Koninkrijk waarvan vrijwel elke lantaarnpaal is omgebouwd tot oplaadpunt voor elektrische voertuigen. In de komende weken zullen nog eens twee aangrenzende straten zo van oplaadpunten worden voorzien.

Dit project is het gevolg van een onderzoek van de Duitse onderneming Siemens. Daaruit kwam naar voren dat meer dan een derde (36 procent) van de Britse automobilisten van plan was een hybride of elektrisch voertuig te kopen als hun volgende auto.


Grootste laadnetwerk Frankrijk ligt plat

10-03-2020 - 0 reacties Er zijn veiligheidsproblemen met de laadpalen langs de Franse snelwegen In Frankrijk is het snellaadnetwerk van IZIVIA het grootst. Nu is er bij twee van hun laadpalen een brandachtige schade ontdekt en zouden de laadpalen van EVTronic onveilig zijn. Het netwerk van maar liefst 217 snelladers bestaat voor een groot deel uit laadpalen van dit […]


Helft EV-rijders maakt zich zorgen over toekomstig gebrek aan laadpalen

25-02-2020 - 2 reacties Heel wat bestuurders van een elektrische auto maken zich zorgen over een toekomstig tekort aan laadpunten. Dat blijkt uit onderzoek van NewMotion, leverancier van laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bijna de helft van de geënquêteerde EV-rijders vindt dat er meer laadpalen moeten komen. Meer transparantie over de prijzen voor het opladen is bovendien een belangrijk thema


Oud-minister Plasterk noemt rijders van elektrische auto's ‘enorme asocialen’

21-02-2020 - 1 reacties Het nieuws dat de energierekening mogelijk tientallen euro’s stijgt door de explosieve groei van laadpalen en warmtepompen leidt tot boze reacties in de politiek. Oud-minister Ronald Plasterk noemt rijders van elektrische auto’s ‘enorme asocialen’.


Superbatterij voor EV: binnen 5 minuten 500km bereik

19-02-2020 - 2 reacties StoreDot, een Israëlische startup, ontwikkelt een batterij voor elektrische voertuigen die binnen vijf minuten oplaad met een bijna 500 kilometer bereik.


Flinke groei voor laadpalenfabrikant Alfen

19-02-2020 - 0 reacties Maker van laadpalen Alfen is afgelopen jaar flink gegroeid. Niet alleen de vraag naar laadoplossingen voor elektrische auto’s was sterk, ook de slimme oplossingen voor elektriciteitsnetwerken vonden gretig aftrek nu klanten druk bezig zijn met de energietransitie. Daardoor stegen de omzet en aangepaste bedrijfswinst stevig.


Laadkabels over de stoep voor je auto: toestaan of niet?

17-02-2020 - 0 reacties Wat moeten gemeenten aan met laadkabels voor elektrische auto's die mensen zelf over de stoep uitrollen? De ene gemeente laat het toe, onder meer als oplossing voor het tekort aan laadpalen. De andere verzet zich ertegen, bijvoorbeeld vanwege struikelgevaar.

Zo is afgelopen jaar in de gemeente Wijchen het voorstel afgewezen om het toe te staan om vanuit je eigen woning een stroomkabel over de stoep naar je auto uit te rollen. Dat mag daar dus niet, onder meer vanwege struikelgevaar voor voorbijgangers. Ook in Utrecht is er een verbod.


Laadpalen elektrische auto’s dreigen stroomnet te overbelasten

13-02-2020 - 1 reacties Het vermogen van laadpalen wordt steeds vaker ingeperkt om stroomstoringen in woonwijken te voorkomen want één elektrische auto slurpt evenveel stroomt als tien huishoudens. Opladen wordt een probleem nu er steeds meer elektrische auto’s komen en ook de verkoop van hybride auto’s weer sterk in de lift zit.


Amsterdamse startup Chargetrip haalt late-seed investering op om wereldwijde EV adoptie te versnellen

11-02-2020 - 0 reacties Chargetrip, ‘s werelds grootste navigatie platform voor EVs (elektrische voertuigen), haalt een ‘late-seed’ investeringsronde op geleid door het Noorse impact investeringsfonds Vindeggen. De overige investeerders zijn Total Carbon Neutrality Ventures, APX (Axel Springer & Porsche) en impact-investeerders uit Nederland en Zwitserland.


Innovatie voorkomt overbelasting stroomnet door laadpalen

10-02-2020 - 0 reacties Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL heeft twee technieken ontwikkeld die overbelasting van het stroomnet door laadpalen moeten voorkomen. De palen kunnen hiermee bij een dreigende lokale overbelasting tijdelijk minder of geen stroom leveren. Zo wordt voorkomen dat een te grote stroomvraag tot storingen leidt. Door de groei van het aantal elektrische auto’s zal het bestaande stroomnet […]


'Tempo plaatsing laadpalen elektrische auto's moet omhoog'

07-02-2020 - 0 reacties Het tempo waarin laadpalen voor elektrische auto's geplaatst worden, moet flink omhoog. Dat zegt ALD Automotive Nederland, de Nederlandse tak van Europa’s grootste leasebedrijf. De groei van het aantal elektrische auto's kan momenteel niet worden bijgehouden.


Groningen geeft elektrische rijder niet meer met voorrang parkeervergunning bij laadpaal

30-01-2020 - 0 reacties Groningse eigenaren van een elektrische auto krijgen niet meer met voorrang een parkeervergunning voor een plekje bij de laadpaal voor hun voertuig. De gemeenteraad trapt op de rem.


Bezitters van elektrische auto’s moeten zelf zorgen voor laadpalen

23-01-2020 - 0 reacties Het oosten van het land kampt met een fors tekort aan laadpalen. Gemeenten wachten nu met de aanleg ervan tot er een aanvraag ligt. Als het openbare netwerk niet uitbreidt, is het over vijf jaar bijna niet te doen voor bezitters van een elektrische auto om hun wagen in de buurt op te laden.