Han

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Han. Han is een van de 15944 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Han nieuws

‘Kat naar buiten doen is in strijd met EU-regels’

27-11-2019 - 13 reacties Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Dat stellen juristen Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit in Trouw. Zij baseren zich daarbij op Europese regels voor natuurbescherming.


Stikstof hartstikke goed voor 'de' natuur...

22-09-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

Vandaag in de Online Cursus Bullshitdetectie: Wie claimt dat 'de' natuur last van stikstofdepositie heeft, die liegt. Bij de non-discussie over stikstof die 'de' natuur zou schaden, bedoelt men een specifieke natuur die door Wageningse kersenplukkers werd geselecteerd als Han van Dobben.

Die 'natuur', voormalige agrarische roofbouwterreintjes die 'kwetsbare natuur' heten zijn eigenlijk de minst natuurlijke natuur van Nederland.

Bovendien


Meer scharrelen en minder pikken op voerpannen

06-09-2019 - 0 reacties Opfokhennen die vreten uit Natural Beak Smoothing (NBS)-voerpannen scharrelen meer en pikken minder op voerpannen dan opfokhennen die vreten uit standaard voerpannen. Dat blijkt uit praktijkonderzoek bij één koppel bij opfokker Han Coolen in Reusel (NB).


Lopen wandelaars Nijmeegse Vierdaagse makkelijker door bietensap?

19-07-2019 - 0 reacties Vandaag zijn tienduizenden wandelaars feestelijk onthaald op de Via Gladiola. Een deel van hen deed mee aan het 'Heart Beet onderzoek' van het RadboudUMC en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De Nijmeegse universiteit en hogeschool willen de invloed van extra nitraatinname op de fysieke prestatie en de bloeddruk van deelnemers tijdens het wandelen bestuderen.


Vakprijzen Anjer 2019

20-05-2019 - 0 reacties Op 18 mei vond in Keukenhof de vakbijeenkomst Anjer plaats. Twaalf bedrijven leverden in totaal 88 producten voor een prachtige bloemenshow in de bloemententoonstelling. Dank gaat uit aan de commissieleden Han Wijnands en Rien van Dam.


Fotoserie: Laatste restanten Tagetes verkleinen voor de teelt van zaaiuien

26-03-2019 - 0 reacties Land & Pluimveebedrijf Schukkert in Sibculo (OV) heeft op 23 maart de laatste resten van de groenbemester Tagetes ondergewerkt. In het het familiebedrijf is zoon Han onder meer verantwoordelijk voor de akkerbouw- en bloembollentak.


Han de Groot directeur VPN

16-01-2019 - 0 reacties Belangenbehartiger van de potgrond- en substraatsector VPN heeft per 1 januari van dit jaar Han de Groot aangesteld als directeur. Als directeur VPNzal hij een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse substraatsector. De sector heeft ambities op belangrijke terreinen als duurzaamheid, innovatie en productkwaliteit.


Ecoloog Han Olff schiet cover en onderliggende gedachte Klimaatakkoord af

23-12-2018 - 0 reacties Elektrificatie zoals 'Parijs' voorstaat, is slechts een voortzetting van de consumptiesamenleving. Het is tijd om consumptie als levensstijl achter ons te laten. Dat zegt met zoveel woorden de Nederlandse ecoloog Han Olff in een kritiek op het afgelopen vrijdag gepubliceerde Klimaatakkoord.


10 Nominaties voor innovatieprijs de Bronzen Sikkel 2018

21-08-2018 - 0 reacties Op AgroTechniek Holland 2018, het grootste agro-evenement van Nederland, lanceren ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs voor boeren en loonwerkers. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. De vakjury - die dit jaar bestond uit Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst) - bekeek 55 inzendingen…


Politiek, NGO’s en regulering zetten de Nederlandse boer buiten spel

19-06-2018 - 0 reacties Dat zeggen boeren in de enquête De Staat van de Boer die dagblad Trouw vandaag naar buiten brengt. Het marktonderzoek onder 2300 boeren werd uitgevoerd door socioloog Han Wiskerke. Volgens hem smacht de Nederlandse boer naar een visionair en moet minister van Landbouw Carola Schouten de agenda van de komende decennia zetten.


Nieuwe aanpak nodig voor bescherming Noordzee en Cariben

20-04-2018 - 0 reacties Al meer dan 30 jaar zet prof. Han Lindeboom zich in voor de bescherming van de Nederlandse zeeën: de Noordzee en de zeeën in ons deel van de Cariben. In de Noordzee komt het er de komende jaren op aan om ecologie op een goede manier met andere functies (windenergie, voedselproductie) te combineren. In de Cariben staan we voor de opgave om het koraal te redden. In de rede bij zijn afscheid van Wageningen University & Research op vrijdag 20 april stelt Han Lindeboom een nieuwe aanpak voor om tot een duurzame balans te komen tussen economie en ecologie in onze zeegebieden. Zelf wil hij daar nog lang zijn steentje aan bijdragen.


Han de Kroon, herontdekker van vergeten groenten, is dood

18-12-2017 - 0 reacties In De Volkskrant-rubriek Het eeuwige leven staat vandaag Han de Kroon centraal, "herontdekker van de vergeten groenten".


Zuid-Hollandse veehouders willen extra verduurzamen

10-10-2017 - 0 reacties 95 procent van de varkenshouders, pluimveehouders, melkgeitenhouders en vleeskalverenhouders tekenden een intentiebrief. Daarin geven ze aan zich maximaal in te willen spannen voor nog meer duurzaamheid en dierenwelzijn. Deze intentieverklaring werd overhandigd aan landbouw-gedeputeerde Han Weber van Provincie Zuid-Holland.


Zo werd de mug inderdaad het gevaarlijkste dier ter wereld

07-07-2017 - 0 reacties Doordeweeks schrijft columnist Han Lips hier over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Mosquito. Twee broodmessen zagen de huid open waarna de mug door een soort rietje bloed aanboort. In een extreme close-up zagen we het voor onze ogen gebeuren in de documentaire Mosquito. Fascinerend! En horror! Van zo dichtbij ziet een mug er niet gezellig uit. Al geldt dat, honderd keer vergroot, vermo