Conditie

Volg al het nieuws over Conditie, een van de 16079 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Conditie nieuwsbrief.

Conditie nieuws

Fokken voor beter welzijn bij kortsnuitige hondenrassen

13-08-2019 - 0 reacties Korte snuiten (brachycephalie) bij hondenrassenrassen zorgen voor een slechte conditie, ademhalings- en andere problemen. Wageningen University & Research heeft resultaten van looptesten bij de Engelse Bulldog geanalyseerd om te kijken hoe effectief fokkerij kan zijn voor verbetering van het hondenwelzijn. Daaruit blijkt dat alleen uiterlijke criteria opstellen waaraan de honden moeten voldoen nog niet voldoende is voor een snelle verbetering van kenmerken.


NEPG verwacht door aanhoudende droogte geen gemiddelde opbrengsten

15-07-2019 - 0 reacties Aardappeltelers in Noordwest-Europa maken zich zorgen over hun gewassen. De conditie van de gewassen is goed, maar door de droogte en het lage grondwaterpeil vrezen de telers dat de oogsten kleiner zullen uitvallen, blijkt uit een rondgang van de NEPG.


Column: Henk Nienhuis: Leerzaam Kompas

03-07-2019 - 0 reacties Het is droog in de Veenkoloniën met enige warme dagen. Het grondwaterpeil is anderhalve meter onder normaal, maar zo diep wortelen onze gewassen niet. Wel doen we veel aan de conditie van onze grond: groenbemesters, bodemdruk en bandenspanning.


Hittestress: voorkom lekkende darmsyndroom

26-06-2019 - 0 reacties Door hittestress kan de koe gevoelig worden voor bepaalde kwalen, waaronder het lekkende darmsyndroom. Dit heeft gevolgen voor de melkproductie en conditie van de koe.


We hebben altijd gefermenteerde groenten gegeten

27-05-2019 - 0 reacties Gezondheid begint in de darmen en die hebben het zwaar tegenwoordig. De kennis over hoe je die in goede conditie houdt, van jongs af aan, wordt steeds groter. Nu is ook achterhaald hoe zuurkool met het immuunsysteem praat. En dat we altijd al gefermenteerde groenten hebben gegeten.


Overlevingsonderzoek afgerond: conditie vis blijkt cruciale factor

17-05-2019 - 0 reacties De afgelopen zes jaar onderzocht Wageningen Marine Research samen met VisNed de overlevingskansen van ondermaatse platvis, rog en Noorse kreeft na de vangst. De belangrijkste bepalende factor voor overleving blijkt de conditie van de vis: vis die beschadigd aan boord komt, maakt vrijwel geen kans. Om de visserijsterfte van ongewenste bijvangst te verlagen, moet daarom nog meer aandacht worden besteed aan selectiever vissen.


Een op de drie zeugen niet in optimale conditie

15-04-2019 - 0 reacties Te mager of te vet. Uit onderzoek van Nedap Livestockmanagement blijkt dat minstens 33 procent van de zeugen niet in optimale conditie verkeert. Op een bedrijf met duizend zeugen loopt het financiële nadeel daarvan al snel op naar ruim 23.000 euro.


Eén derde zeugen niet in optimale conditie

15-04-2019 - 0 reacties Te mager of te vet. Uit onderzoek van Nedap Livestockmanagement blijkt dat 33 procent tot 50 procent van de zeugen niet in optimale conditie verkeert. Op een bedrijf met duizend zeugen loopt het financiële nadeel daarvan al snel op naar ruim 23.000 euro.


Groot deel van zeugen heeft geen optimale conditie

13-04-2019 - 0 reacties Te mager of te vet. Volgens Nedap Livestock Management blijkt uit onderzoek dat 33 tot 50 procent van de zeugen niet in optimale conditie verkeert. Dit is nadelig voor het welzijn, de levensduur én reproductieresultaten van de zeug, maar ook voor de portemonnee van de zeugenhouder.


Het SEEA EEA ecosysteem conditie rapport voor Nederland

09-04-2019 - 0 reacties Het ecosysteem conditie rapport beschrijft de toestand of kwaliteit van ecosysteemtypen in Nederland en drukfactoren die deze kwaliteit kunnen beïnvloeden volgens het raamwerk van de VN SEEA EEA.


Europese wintergranen in goede conditie

20-03-2019 - 0 reacties De groeiomstandigheden voor wintergranen in de Europese Unie zijn overwegend gunstig. Voor de meeste graangewassen worden producties verwacht die flink hoger zijn dan die van het voorgaande jaar.


Staatsbosbeheer begint met bijvoeren heckrunderen in Oostvaardersplassen

20-03-2019 - 0 reacties Staatsbosbeheer is woensdag begonnen met het bijvoeren van de heckrunderen in de Oostvaardersplassen. De conditie van de dieren is onder de norm gekomen, daarom wordt hooi bij vier kuddes in het gebied gelegd.


Video: Automatisch voeradvies op basis van gewichtsontwikkeling

17-12-2018 - 0 reacties Nedap presenteerde op Eurotier de PorkTuner voor vleesvarkens en Sow Weight sampler voor zeugen. Dit is een (geautomatiseerd) conditie bepalingssysteem voor zeugen. In deze video legt Arno van Brandenburg de werking van beide systemen uit.


Zet de opleving op de tarwemarkt door?

26-11-2018 - 0 reacties De tarwenotering op de Matif (Parijs) liet eind vorige week een stijging zien door export naar Egypte en een afnemende concurrentiepositie van Rusland. Verder zijn er zorgen over de conditie van de wintertarwe in de Europese Unie. De vraag is of dit voldoende is voor een verdere opleving van de tarweprijs.


Ondanks economisch groen licht Nederlands bedrijfsleven is agro-sector meest kritisch

23-11-2018 - 0 reacties Hoewel de groei van het bruto binnenlands product (bbp) is afgezwakt, blijft het economisch sentiment in de diverse sectoren van de Nederlandse economie positief. Uit de Sectorbarometer van ABN AMRO blijkt dat met name de retailsector, de zakelijke dienstverlening en technologie, media en telecom (TMT) in goede conditie verkeren.


WUR on Wheels - Alumnus Willem van der Pas fietst van Utrecht naar Thailand

17-09-2018 - 0 reacties Van 15 september t/m 15 oktober fietsen studenten, medewerkers en alumni – virtueel – rond de wereld met WUR on Wheels. Elke kilometer telt, of je ze nou maakt voor boodschappen, woon-werkverkeer, in de sportschool, voor recreatie of conditie, maar er is altijd baas boven baas.


Nutriad: 50 procent meer moedermelk dankzij smaakstoffen

13-09-2018 - 0 reacties Wat kun je met voer doen als je zeugen in een iets te royale conditie zijn? Bedrijfsleider Jan Scholten van De Grenshoeve vertelde op Pig Business thema-avond hoe extra vezels in zijn brijvoer zijn bedrijfsresultaten verbeterden.


Topsportkoeien zijn ongewenst, zeggen ethici

02-08-2018 - 0 reacties De afgelopen 15 jaar is het gebruik van preventieve vaccinaties om melkkoeien gezond te houden toegenomen. Entstoffen tegen mastitis en kalverdiarree en immuunsysteem-versterkende middelen zijn populair. Kleiner wordende marges verleiden de boer om ziekterisico's bij zijn dieren af te kopen door middel van preventieve medicatie. Zo blijft de koe optimaal in conditie en productie.


Tarwe stijgt als gevolg van tegenvallende productie

27-07-2018 - 0 reacties De conditie van de Amerikaanse wintertarwe heeft zich na een zeer moeizame fase licht kunnen herstellen. De zogenaamde rating ‘good to excellent’ blijft met 38 procent wel onder het vijfjarig gemiddelde (43 procent). Anders verloopt het met de conditie van de Amerikaanse zomertarwe die ruim boven het vijfjarig gemiddelde ligt.


'We krijgen berichten van zieke paarden uit het hele land'

01-06-2018 - 0 reacties ARNHEM - Stal Mansour in Arnhem is niet de enige manege waar op dit moment de paarden als gevolg van ziekte werkloos aan de kant staan. Op enkele tientallen andere plekken in Nederland wordt op dit moment evenmin les gegeven omdat de dieren in een slechte conditie verkeren.