A58

A58 nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het A58 nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

A58 nieuws

Vrachtwagen met uien gekanteld op de A58 bij Bergen op Zoom, snelweg weer vrij

18-12-2020 - 0 reacties De snelweg A58 is bij knooppunt Zoomland tot een uur of vier donderdagnacht afgesloten geweest. Oorzaak: een gekantelde vrachtwagen met uien. Het ongeluk gebeurde donderdagavond rond negen uur. Er raakte niemand gewond.
De combinatie was gekanteld nadat ze uit de bocht was gevlogen. De oorzaak is onbekend. Het ongeval gebeurde vlak bij de plek waar de A58 en de A4 op elkaar aansluiten.
Een deel van de vangrail was door de hoge stapel uien uit het zicht verdwenen. Een aantal uien kwam zelfs in de bomen in de berm terecht. Politie en Rijkswaterstaat hebben mensen ingezet om te helpen. Een grijper kwam er aan te pas om de oogst op te ruimen.
LEES OOK: A58 bezaaid met uien nadat vrachtwagen uit de bocht vliegt


Pop van strobalen brandt af bij boer in Goirle

19-11-2020 - 0 reacties GOIRLE - Een pop van hooibalen is woensdagavond afgebrand in Goirle. Dat gebeurde rond 22.15 uur aan de Lage Wal langs de A58. Het gaat om een pop die gemaakt is door boer Van Roessel. De pop droeg een spandoek met de tekst ‘Van onze boeren dit kleine gebaar: blijf gezond en heb oog voor elkaar’.


Plannen voor Oirschotse zonneparken ook al mogelijk bij Groenewoud

02-07-2020 - 0 reacties OIRSCHOT - In Oirschot wordt nog een extra gebied aangewezen waarvoor vanaf nu plannen voor zonneparken kunnen worden ingediend. Het gaat om het gebied tussen Proosbroekweg, A58 en Groenewoud, de locatie waar straks een nieuw station van hoogspanningsnetbeheerder Tennet verrijst.


Ongeval op A58: vrachtwagenchauffeur aangehouden en twee personen ter controle naar ziekenhuis

18-02-2020 - 0 reacties EINDHOVEN - Op de A58 heeft dinsdagavond rond 18.30 uur tussen Moergestel en Oirschot een ongeluk met een vrachtwagen plaatsgevonden.


Boeren demonstreren langs A58 bij Tilburg

04-02-2020 - 0 reacties TILBURG - Een aantal boeren heeft dinsdag aan het einde van de middag korte tijd gedemonstreerd langs de A58 bij Tilburg.


Varken ontsnapt op A58 aan rit naar slachthuis, omstanders grijpen in

19-01-2020 - 0 reacties Een varken op de A58 is zondagochtend uit een rijdende vrachtwagen geklommen ter hoogte van Roosendaal. Het ontsnapte dier, dat door omstanders van de weg werd gehouden, was onderweg naar het slachthuis. De eigenaar heeft het dier inmiddels weer opgehaald, aldus wijkagent Henk Dekkers.


Politie haalt 20 tractoren van de weg bij Bavel en A58 bij Etten-Leur tijdje afgesloten

18-12-2019 - 0 reacties Boeren en bouwers voeren woensdagochtend op verschillende plekken in Brabant actie. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.


Politie probeert te voorkomen dat trekkers over A58 rijden; boeren stranden bij Colijnsplaat

18-12-2019 - 0 reacties VLISSINGEN De politie probeert vanochtend te voorkomen dat demonstrerende boeren met hun tractoren over de A58 naar Middelburg rijden. De boeren staan daarom nu vast op de Deltaweg nabij Colijnsplaat.


Politie grijpt in; demonstrerende boeren gaan over Noord-Beveland naar Middelburg

18-12-2019 - 0 reacties VLISSINGEN De politie probeert te voorkomen dat demonstrerende boeren met hun tractoren over de A58 naar Middelburg rijden. De politie heeft daarom een blokkade opgeworpen op de Deltaweg, nabij de afslag Kamperland. Ook het verkeer op de Deltaweg dat de andere kant op rijdt, kan niet verder. Boeren en andere weggebruikers staan daar nu vast. Naar verwachting nemen de boeren over tien minuten de route over Noord-Beveland.


Boeren met tractoren verzamelen zich bij snelwegen, dit keer ernaast en niet erop

25-11-2019 - 0 reacties Boeren met tractoren hebben zich verzameld bij afrit Veghel van de A50. Ook bij afrit Oirschot van de A58 zijn zo'n tien trekkers gesignaleerd. Wie tussen halfeen en twee uur elders in onze provincie de snelweg op- of afdraait, maakt ook grote kans om daar boeren te zien. Maandag 25 november 2019 gaat de boeken in als opnieuw een dag dat de boeren van zich laten horen. De bedoeling is dat de trekkers naast de wegen staan en dus geen verkeersoverlast veroorzaken.

Honderden boeren en bouwers voeren vandaag tussen 12.30 en 14.00 uur actie bij zoveel mogelijk op- en afritten van snelwegen in heel Nederland.

De rechterrijstrook van de A2 van Den Bosch richting Utrecht is maandagmiddag korte tijd dicht geweest vanwege demonstrerende boeren met hun trekkers. De tractoren stonden vlak bij de vluchtstrook. Voor de veiligheid werd daarom één rijstrook af te sluiten, zo meldt de ANWB.


Verbreding A27 kan toch doorgaan dankzij stikstofmaatregelen van kabinet

13-11-2019 - 0 reacties De verbreding van de A27 bij Utrecht kan toch doorgaan dankzij de maatregelen die de rijksoverheid neemt om de stikstofproblematiek aan te pakken.

TILBURG - De verbreding van de A58, die door de stikstofcrisis onzeker was geworden, kan tóch doorgaan. Het kabinet heeft maatregelen genomen om dat mogelijk te maken. Ook de A27, tussen Houten en knooppunt Hooipolder, kan alsnog verbreed worden.


Streep door zonnestroompark met 30.000 panelen in Moerenburg

30-06-2019 - 0 reacties TILBURG - Er kan een kruis door het plan voor een grootschalig zonnestroompark in het gebied Moerenburg, in de oksel van de snelwegen A58 en A65. Het stadsbestuur van Tilburg wil er niet aan meewerken.


Plan voor zonnepark in Moerenburg-Koningshoeven, tussen snelwegen in

31-01-2019 - 0 reacties BERKEL-ENSCHOT - Zo’n 30.000 zonnepanelen op nu nog agrarische grond in de oksel van de snelwegen A58 en A65. Dat plan voor grootschalige stroomopwekking ligt op tafel bij de gemeente Tilburg. Ontwikkelaar Lightsource BP hoopt deze zonneweide begin 2022 in gebruik te kunnen nemen.


Vloeibaar veevoer versperde verbindingsweg vanuit Antwerpen naar Tilburg

14-09-2018 - 0 reacties GALDER - Op de A16 vanuit Antwerpen kon het verkeer donderdagmiddag niet naar de A58 richting Tilburg, omdat er vloeibaar veevoer op de weg lag. De weg was te glad, meldt de ANWB. Inmiddels is het weer opgeruimd.


Verkeerschaos door gekantelde vrachtwagen op de A4

10-09-2018 - 0 reacties Het verkeer op de snelwegen rond Bergen op Zoom moet rekening houden met veel vertraging. Op de A4 bij knooppunt Zoomland is een vrachtauto met avocado's gekanteld en door de vangrail gegaan. De chauffeur raakte gewond, hij ligt in het ziekenhuis.
Het bergen van de vrachtwagen moet secuur gebeuren, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat aan Omroep Brabant weten. "Er zit een scheur in de container van de vrachtwagen. In die container zitten avocado's. We willen niet dat die de rijksweg op rollen, want dan wordt het een vettig goedje waar weer ongelukken door kunnen gebeuren."
De verwachting is dat de A4 in zuidelijke richting tot 18.00 is afgesloten. In noordelijke richting is de weg wel open, maar daar wordt het verkeer over de vluchtstrook geleid. Nu al heeft het verkeer op de A4 te maken met veel vertraging. Ook op de A58 vanuit Roosendaal richting Bergen op Zoom staat een file.
De oorzaak van het ongeluk bij knooppunt Zoomland is onbekend.


Gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op A58 en A4 bij Bergen op Zoom

10-09-2018 - 0 reacties BERGEN OP ZOOM - Het verkeer op de snelwegen rond Bergen op Zoom moet maandagmiddag rekening houden met veel vertraging. Op de snelweg A4 bij knooppunt Zoomland is een vrachtwagen gekanteld.


Vrachtwagen met varkens ramt viaduct A58 Moergestel

10-07-2017 - 0 reacties MOERGESTEL - Een vrachtwagen geladen met tientallen varkens heeft zondagnacht een viaduct geraakt op de A58 bij Moergestel. Grote metalen stukken van de truck belandden vervolgens op de snelweg. Drie auto’s die achter de vrachtwagen reden raakten hierdoor zwaar beschadigd. Wonder boven wonder bleven alle betrokkenen ongedeerd.


A58 bij Oirschot opnieuw dicht na gekantelde paardentrailer; berging gestart

18-06-2017 - 0 reacties OIRSCHOT - De rechterrijstrook van de A58 van Eindhoven naar Tilburg ter hoogte van Oirschot is zondagmiddag afgesloten vanwege een gekantelde paardentrailer. Eerder deze middag was de A58 tussen Oirschot en Moergestel ook al dicht vanwege een ongeluk met een caravan. Inmiddels is de berging gestart


Vrachtwagenchauffeur blokkeert A58 om slachtoffers ongeval te beschermen

16-05-2017 - 0 reacties BREDA - Dinsdagmiddag is op de A58 in de richting van Tilburg bij Ulvenhout een eenzijdig ongeluk gebeurd. Twee inzittenden raakten gewond.Het ongeluk gebeurde rond 14.45 uur toen een personenauto tegen de vangrail ...Lees meer


Kettingbotsing met meerdere vrachtwagens op A58

15-05-2017 - 0 reacties ULVENHOUT - Op de A58 zijn rond het middaguur ter hoogte van Ulvenhout meerdere auto's en vrachtwagens op elkaar gereden. Voor zover bekend zou er alleen sprake zijn van lichtgewonden.Inmiddels staat er in de richtin...Lees meer