Melkveebedrijf

Melkveebedrijf nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Melkveebedrijf nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Melkveebedrijf nieuws

Litouwse melkveehouders gooien handdoek in de ring

19-09-2019 - 0 reacties De lage melkprijzen in Litouwen zijn voor de melkveehouders met een klein of middelgroot melkveebedrijf de reden om de handdoek in de ring te gooien. De nieuwste cijfers tonen aan dat 1 op de 8 Litouwse melkveehouders in het afgelopen jaar gestopt is met het bedrijf. Daarnaast speelt ook droogte nog altijd een rol.


Fotoserie: Vernieuwd melkveebedrijf in Beltrum met 'nieuwe oude melkstal'

17-09-2019 - 0 reacties Ronald Nieuwenhuis gooit met zijn ouders Anneke en Wim de deuren open van hun vernieuwde melkveebedrijf in het Beltrum (GD). Op vrijdag 20 september is onder meer een ‘oude nieuwe melkstal’ te zien.


DNA-onderzoek demonstreert uniekheid van runderen op Fries melkveebedrijf

10-09-2019 - 0 reacties De veestapel van de familie Van der Veen uit Twijzelerheide bevat door de wijze van fokken unieke combinaties van zeldzame kleuren en aftekeningen. Deze bijzondere diversiteit in deze populatie is met behulp van DNA onderzoek in kaart gebracht.


10-09-2019 - 0 reacties Een te kleine voermengwagen en arbeid als knellende factor deed John Dekker besluiten om het voerproces op zijn melkveebedrijf in het Noord-Hollandse Middenmeer te automatiseren. Een flinke investering, maar rendabel volgens de veehouder.


China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

10-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


China haalt voor het eerste rauwe melk uit Rusland

09-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


De Landbouwvakdagen te Hilvarenbeek

07-09-2019 - 0 reacties Deze werden gehouden op het Melkveebedrijf van Puijenbroek. Bijgaand enkele algemene foto’s en van het voeren in het bijzonder. Dat de kruiwagen verleden tijd is voor dit werk is duidelijk als je de grote zelfrijdende laad-, meng- en voermachines aan het werk ziet.


De stal voor één persoon

04-09-2019 - 0 reacties In 2005 namen Jarno en Mari het melkveebedrijf van Jarno’s ouders over. Toen werden op het bedrijf nog 40 koeien op de grup gemolken. Inmiddels melken ze 180 koeien in een nieuwe stal en arbeidsefficiëntie hun belangrijkste speerpunt. Lees verder ❯


Melkveehouder experimenteert met de 'fly trap'

02-09-2019 - 0 reacties De familie Verhoef test op hun melkveebedrijf in Brandwijk een alternatief uit voor insecticiden: de 'fly trap'. Komende tijd gaan ze ervaring ermee opdoen en aanpassingen uitproberen.


Experiment met 'fly-trap' als alternatief voor insecticiden

02-09-2019 - 0 reacties Mattias en Coriene Verhoef testen op hun melkveebedrijf in Brandwijk (ZH) de 'fly-trap', als alternatief voor chemische vliegenmiddelen. Het gaat om een soort donkere tunnel, waarin vliegen vast komen te zitten in een fuik.


Deutz-Fahr Agrostar 6.08 dijken maaien in de Emmapolder

01-09-2019 - 0 reacties  Dijken maaien door melkveebedrijf Tettemaheerd een klusje waar je even goed je verstand moet gebruiken met het maaien een misser is zo gemaakt


Van onmacht naar respect op het boerenerf

01-09-2019 - 0 reacties Aan de keukentafel van het moderne melkveebedrijf begint vader te vertellen: “Nu heb ik alles zo goed geregeld, op tijd het bedrijf over gedragen, op tijd verhuisd naar het dorp, maar van binnen ga ik kapot. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om los te laten. Ik ben bang dat hij me niets meer vertelt, dat ik niet meer weet wat hier gebeurt. Hij maakt keuzes zonder dat ik het weet, ik durf er niet eens meer naar te vragen, hij reageert dan zo boos, dat ik maar niets meer zeg.”


Veehouderijbedrijf Koopman wil drijfmest uitrijden met 6% droge stof

19-08-2019 - 6 reacties Koeien& Kansen melkveebedrijf Koopman uit het Friese Oudega wil dat de drijfmest in de mestkelder een droge stofgehalte van 6% heeft, alvorens die wordt uitgereden. Voor het mixen van de mest wordt een monster genomen en het droge stofgehalte bepaald. Vervolgens wordt berekend hoeveel water nodig is om de mest te verdunnen tot 6% droge stof. De juiste hoeveelheid water wordt met een watermeter toegevoegd en daarna wordt de mest zorgvuldig gemixed. Daarna volgt nog een controle van het droge stofgehalte via een analyse van een mestmonster.


'TrackEasy is schot in roos voor FrieslandCampina' - Interview Job Westerhof

09-08-2019 - 0 reacties Begin augustus lanceerde zuivelcoöperatie FrieslandCampina in Hong Kong de campagne rond TrackEasy. Job Westerhof uit Wachtum (Drenthe) is 1 van de 10 leden-melkveehouders die de Aziatische consument, door middel van een QR-code, een kijkje geeft op zijn melkveebedrijf.  


Geslaagde 1e veldbonenteelt bij veehouder Marijnissen

08-08-2019 - 0 reacties In het Zeeuwse Nieuwerkerk runt Ruben Marijnissen een melkveebedrijf met 135 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Dit jaar verbouwde een akkerbouwer voor hem een aantal hectare Tundra winterveldbonen. De boon is een ideale krachtvoervervanger.


Geslaagde 1e veldbonenteelt bij veehouder Marijnissen

08-08-2019 - 0 reacties In het Zeeuwse Nieuwerkerk runt Ruben Marijnissen een melkveebedrijf met 135 melkkoeien en 70 stuks jongvee. Dit jaar verbouwde een akkerbouwer voor hem een aantal hectare Tundra winterveldbonen. De boon is een ideale krachtvoervervanger.


Melken zonder stal

06-08-2019 - 0 reacties Alleen een melkcarrousel met wachtruimte, verder geen huisvesting voor melkkoeien. In Ierland en Nieuw-Zeeland een heel normaal beeld op een melkveebedrijf. In Duitsland niet. Richting het oosten van Duitsland is weidegang sowieso al niet alledaags. Lees verder ❯


Extra verfrissing op de boerderij

24-07-2019 - 0 reacties EURSINGE - Fris bronwater, extra vroeg naar buiten en waaiers in de stal. De koeien bij melkveebedrijf Middelveld-Otten in Eursinge krijgen van hun eigenaren Tino en Bianca Middelveld deze dagen extra aandacht. Niet alleen mensen moeten hun gewoontes aanpassen aan de warmte, ook dieren.


Dierenmishandeling op grootste melkveebedrijf Indiana (30.000 koeien)

22-07-2019 - 0 reacties Fair Oaks Farm in Indiana, Amerika, is in ernstige verlegenheid gebracht door een video waarin te zien is dat medewerkers kalveren mishandelen. De video toont onder meer hoe koeien met stalen buizen de melkcarrousel worden ingejaagd. Lees verder ❯


Deutz-Fahr Agroprima 6.06 met New Holland 575-pers

17-07-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Wajer uit Hulshorst aan het hooibalen persen en laden met een Deutz-Fahr Agroprima 6.06 met een New Holland 575-pers, een Fendt 410 Vario met een Kuhn GA 7301-hark, een Deutz-Fahr AgroStar DX en een Atlas AR 80 met Meijer balenklem.