Melkveebedrijf

Al het Melkveebedrijf nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Melkveebedrijf nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Melkveebedrijf nieuws

HAS Awards Limburgs feestje

27-06-2019 - 0 reacties Tijdens het HAS Year Event op donderdag 20 juni bij de hogeschool in Den Bosch werden de HAS Awards 2019 uitgereikt. Niet alleen de Limburgse Land- en Tuinbouwbond viel in de prijzen, ook de Limgroup en Melkveebedrijf Custers-Keursten uit Oirlo bemachtigden een podiumplaats.


CBS: meer melkveehouders miljonair

25-06-2019 - 22 reacties Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari 2016 waren er 6.300 miljonairs met een melkveebedrijf, een jaar later waren dat er 7.200. In totaal telde Nederland ruim 115.000 miljonairs. Dit aantal is ook gestegen.

De landbouw is één van de vijf voornaamste bedrijfstakken van werkzame miljonairs, naast onder andere financiële dienstverlening en handel. 21% van de miljonairs is werkzaam in de landbouw, aldus CBS.


Tulpenteler breidt uit met de aankoop van een 162 hectare groot melkveebedrijf

24-06-2019 - 0 reacties Horizon Flowers New Zealand, een van de vijf grootste spelers binnen Southlands florerende tulpenbollenexport, heeft 7,8 miljoen Nieuw Zeelandse dollar (4,6 miljoen euro) betaald voor een 162 hectare groot melkveebedrijf. Het bedrijf, dat in Nederlandse handen is, kreeg in april ministeriële goedkeuring…


Nieuw-Zeelandse bollenexporteur breidt flink uit

24-06-2019 - 0 reacties Het in Nieuw-Zeeland gevestigde, Nederlandse bedrijf Horizon Flowers New Zealand Ltd, een van de big five van de bloeiende tulpenbollen export van de zuidelijkste regio van Nieuws-Zeeland, heeft onlangs voor een slordige 4,5 miljoen euro betaald voor een 162 hectare melkveebedrijf in Mabel Bush.


CBVG presenteert bemestingsadvies voor roterend standweiden

20-06-2019 - 0 reacties Omdat roterend standweiden, ofwel Nieuw Nederlands Weiden, aan populariteit wint, ontwikkelde de CBGV een handreiking voor de bemesting van dit weidesysteem. Het moet een panklaar advies zijn voor boeren, die dit systeem op hun melkveebedrijf toepassen.


Melkveebedrijf in stappen energieneutraal

12-06-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Woolderink uit Wierden bouwde in 2013 een nieuwe melkveestal met 150 ligplaatsen. Sinds de bouw investeerde het stapsgewijs in maatregelen om energieneutraal te zijn. Donderdag houdt bedrijf een open dag.


FrieslandCampina zet ook in op windenergie

11-06-2019 - 31 reacties In navolging op grootschalige projecten als Solar en Jumpstart, biedt FrieslandCampina haar leden-melkveehouders de mogelijkheid om te investeren in kleine windmolens. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

De windmolens van 15 meter ashoogte, worden geleverd door E.A.Z. wind. Het is de bedoeling dat de energie wordt gebruikt op het melkveebedrijf. Volgens het zuivelconcern is de windmolen een ideale aanvulling op zonnepanelen, waarbij de eerstgenoemde vooral in de winterperiode en de laatstgenoemde vooral in de zomerperiode het bedrijf van energie voorziet. „De optimale balans van opwek en verbruik is essentieel voor een stabiel en betaalbaar elektriciteitsnetwerk en leidt tot de hoogste economische waarde voor de melkveehouder”, stelt FrieslandCampina.


Melkveebedrijf Woolderink gefaseerd energieneutraal

11-06-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Woolderink uit Wierden bouwde in 2013 een nieuwe melkveestal met 150 ligplaatsen. Het bedrijf melkt met twee robots. Woolderink investeert gefaceerd in maatregelen om energieneutraal te zijn.


Melkveebedrijf in Portugal aangeboden ter overname (goede starterskans!)

08-06-2019 - 16 reacties Ter overname aangeboden:

Lopend melkveedrijf in Portugal op een uur afstand van Lissabon. Goede toegangswegen. 230 melk- en kalfkoeien, productie van 2,3 miljoen liter melk. Goede starterskans: momenteel wordt het bedrijf gehuurd en bieden wij roerende goederen ter overname aan in een BV (inclusief contract melkfabriek), eventueel zijn de onroerende goederen ook te koop via de Nederlandse eigenaar. Weinig grond, al het voer wordt aangekocht in de buurt.

Bij serieuze interesse bel: 00351-933169993 of stuur een mail via mailadres mouritsdairy@gmail.com

Vaca Voadora, Coruche, Portugal


Massey Ferguson 5712 SL met een Lely Splendimo 320 MC maaier

05-06-2019 - 0 reacties Melkveebedrijf Rozeboom uit Doornspijk aan het gras maaien in Nunspeet met een Massey Ferguson 5712 SL en een Lely Splendimo 320 MC maaier.


Rentekorting Rabobank aan groene melkveehouder

23-05-2019 - 37 reacties

Originele beschrijving

Rabobank heeft donderdag 23 mei officieel de eerste 'Planet Impact Lening' verstrekt. De korting voor de herfinanciering van een bestaande lening gaat naar melkveebedrijf Riedstra en Hoving VOF uit Veenhuizen.


Rentekorting Rabobank aan groene melkveehouder

23-05-2019 - 0 reacties Rabobank heeft donderdag 23 mei officieel de eerste 'Planet Impact Lening' verstrekt. De korting voor de herfinanciering van een bestaande lening gaat naar melkveebedrijf Riedstra en Hoving VOF uit Veenhuizen. Dit omdat zij goed scoren op het gebied van biodiversiteit.


Nieuw melksysteem: Dit scheelt ons drie uur werk op een dag

20-05-2019 - 12 reacties Melkveebedrijf Mennik in Emmen werkt sinds april met Het nieuwe melken. Het nieuwe melksysteem maakt het werk sneller en lichter.


Nederlandse melkveehouder ziet kosten oplopen

14-05-2019 - 6 reacties Nederlandse bedrijf ziet kosten per kilo melk sneller stijgen dan melkveebedrijf in omringende landen.


Duurzaamste melkveebedrijf houdt meer over

13-05-2019 - 4 reacties De 25 procent duurzaamste melkveebedrijven presteert economisch beter dan de rest. Dat uit zich in een hoger inkomen per betaalde arbeidsjaareenheid, een lagere kostprijs en een lagere kritische melkprijs. Wel is de arbeidsinzet hoger.


Melkveehouder bestrijdt vliegen met vliegen

10-05-2019 - 0 reacties Vliegenoverlast kan op een melkveebedrijf leiden tot productievermindering en groeivertraging. Het uitzetten van roofvliegen en sluipwespen is een biologische wijze van vliegenbestrijding.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Voorzitter John Spithoven van STAF stopt ermee

06-05-2019 - 0 reacties John Spithoven legt zijn functie als voorzitter van Stichting Agri Facts (STAF) neer. De toenemende hoeveelheid werk voor de feitencheckorganisatie kan hij niet meer combineren met zijn gezin, melkveebedrijf en de diverse andere functies die hij heeft.


Man overlijdt na bedrijfsongeval op melkveebedrijf Nieuwe Pekela

03-05-2019 - 66 reacties Bij een bedrijfsongeval op een melkveebedrijf aan de Tilstraat in Nieuwe Pekela (GR) is woensdagmiddag een man om het leven gekomen. Dat meldt politie Groningen.

Het slachtoffer was bezig om een kunstmeststrooier te vullen, toen een kunstmestsilo omviel. De man kwam daar onder terecht, vertelt een omstander aan 112 Groningen. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld door het ambulancepersoneel, echter mocht hulp niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De politie geeft aan dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de toedracht.

Meer: veld-post.nl/artikel/…