Toeren

Volg al het nieuws over Toeren, een van de 16204 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Toeren nieuwsbrief.

Toeren nieuws

Geruchtenstroom in Erp rondom coronadrama: 'We zijn de tel kwijt rondom het aantal doden'

23-03-2020 - 0 reacties Het coronavirus houdt Erp volledig in zijn greep. De geruchtenmolen rondom het aantal doden draait dan ook op volle toeren. Volgens inwoners zouden er inmiddels zeker elf mensen zijn overleden. "We zijn de tel kwijt", zegt een inwoner van het dorp. "Ik krijg steeds appjes met: die is overleden, die is overleden. Het houdt niet op", zegt een vrijwilligster van verzorgingstehuis Simeonshof. De GGD en het verzorgingstehuis willen die cijfers nog niet bevestigen.


'Wat is tegenwoordig een normale aardappeloogst?'

18-11-2019 - 0 reacties Het 100-jarige Avebe mag zich sinds vorige week Koninklijk noemen. De toekenning van het predicaat, een afsluiting van een jaar van festiviteiten rond het jubileum, komt voor Royal Avebe midden in de zetmeelcampagne van 2019. De 4 fabrieken draaien op volle toeren om de zetmeelaardappelen van de leden-telers in Nederland en Duitsland te verwerken.


Maïsoogst op volle toeren in Brabant: ‘Zelfs de warme maaltijd eten we tussen de maïs’

04-10-2019 - 0 reacties BERGEIJK/LOMMEL - In de dorpen in de hele regio rijden maïshakselaars en grote tractoren momenteel af en aan: het is alle hens aan dek om de maïsoogst binnen te halen. Het ED ging een dagje mee.


Krone Titan - Toerental aandrijving Krone Titan

19-09-2019 - 1 reacties Heren en of dames, het volgende :

Ik heb sinds dit voorjaar een Krone Titan 6/50 GL opraapwagen met een vaste rotorinvoer. Op de wagen zit een sticker met 540 Toeren. Dit doe ik ook en het gaat op zich prima. Wel vind ik de rotor en pick up erg langzaam draaien. Nu heb ik het toerental van de rotor opgemeten en kom uit op 25 toeren/min, bij 540 op de aftakas. Zou de wagen niet toch op de 1000 toeren moeten ?
Ook loopt de aandrijving via een grote aandrijfkast, die volgens het onderdelenboek een vertragingskast is. Wiet weet het?


Fendt 942 Vario Gen 6 aan de Lemken-tand gevoeld

13-08-2019 - 0 reacties Deze week is er bij Selles Agrotechniek uit Smilde voor klanten een Fendt 942 Vario Gen 6 demo-trekker om te testen. Hier is te zien dat de Fendt 942 een stoppelbewerking uitvoert met de Lemken Kristall 9 met vijf meter werkbreedte. Dit alles met een snelheid van 13 km/h bij 1050 toeren per minuut. Fendt is de eerste gebruiker in de landbouw van deze nieuwe MAN-motor. Overigens ligt in de 1000-serie een grotere versie van deze motor, namelijk een met 12,4 liter inhoud. Die heeft een geforceerde koeling, waarbij de lucht door de koelers wordt…


Tarweoogst 2019: opbrengsten tot 13,5 ton/ha

02-08-2019 - 0 reacties De graanoogst draait op volle toeren. In Limburg worden de laatste percelen geoogst. In het Zuid-Westen en in Groningen moeten ze de komende dagen nog volop aan de bak. De gemiddelde tarweopbrengst bedraagt ruim 10 ton, met uitschieters tot 13,5 ton.


Weerbericht: Graanoogst en beregening op volle toeren door aanhoudende droogte

02-07-2019 - 0 reacties De droogte zorgt er net als vorig jaar voor dat de graanoogst in grote delen van Nederland buitengewoon vroeg op gang komt. Bovendien is er in de verste verte geen regen van betekenis te zien in de 14-daagse weersverwachting.


Primeur: Nieuwe Fendt 900.

02-07-2019 - 0 reacties De nieuwe Fendt 900 tot 420 pk. MAN motor. Gebaseerd op de 1000serie. Met onder meer het lage toeren concept en de gescheiden aandrijving van voor- en achterwielen.


De champignons groeien weer, aan de Beeksedijk in Gemert

25-05-2019 - 0 reacties GEMERT - Een grote brand legde een jaar geleden de productiehal van Champignonkwekerij Gemert volledig in de as. Het bedrijf van de familie Van den Boomen draait nu weer op volle toeren. ,,Je wereld staat behoorlijk op z'n kop.”


Wat betekent economische voorspoed VS voor rente?

08-05-2019 - 0 reacties In de Verenigde Staten (VS) draait de economie momenteel op volle toeren, maar voor hoelang? En wat betekent dit voor de rente? Edin Mujagić, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV, geeft de antwoorden op deze vragen (inclusief een advies aan de Amerikaanse president Donald Trump) aan Eric de Lijster. 


Wat betekent economische voorspoed in VS voor rente?

07-05-2019 - 0 reacties In de Verenigde Staten (VS) draait de economie momenteel op volle toeren, maar voor hoelang? En wat betekent dit voor de rente? Edin Mujagić, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV, geeft de antwoorden op deze vragen (inclusief een advies aan de Amerikaanse president Donald Trump) aan Eric de Lijster. 


Halen de Britten einde aardappelseizoen?

24-04-2019 - 0 reacties Net zoals in de andere Europese landen is ook de Britse aardappelvoorraad dit seizoen erg laag; de afnemers proberen daarom spaarzaam om te gaan met de overgebleven tonnen. Alleen in de desastreus lage oogst in 2012 was het volume nog kleiner, al draaide de exportmotor toen wel op volle toeren. Hoe is dat nu?


Europa trekt hard aan Nieuw-Zeelandse uien

18-03-2019 - 0 reacties De motor van de Nieuw-Zeelandse uienexport draait op volle toeren. Het is een logisch gevolg van de schaarste, waar met name de Europese markt mee te maken heeft. Welke landen trekken het hardste aan de Nieuw-Zeelandse uien?


Massey Ferguson 2370 Ultra HD

02-02-2019 - 0 reacties De afgelopen 40 jaar kwamen vanuit de fabriek van AGCO in Hesston stoere, sterke grootpakpersen van de band waarbij vooral gekeken werd naar robuustheid en unieke eigenschappen als voorperskamer en dubbele knopers. Vanuit deze succesvolle historie toont MF een prachtige doorontwikkeling en wel de MF 2370 Ultra HD. Het doordachte design is niet alleen oogstrelend, maar de pers overtuigt door zijn zeer robuuste 2-traps aandrijflijn, geschikt voor de zwaarste landbouwtractoren en gewassen. Daardoor draait het vliegwiel 1500 toeren per minuut en de pers maakt 50 slagen per minuut.  Daarnaast…


Dubex draait weer op volle toeren

27-11-2018 - 0 reacties Veldspuitenfabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. We draaien nu weer op volle toeren en hebben afgelopen maanden al meer dan 13 grote veldspuiten verkocht, welke nu in productie zijn, zegt Siebrand Roelfsema (afd. verkoop). Dubex, die in het begin van dit jaar zijn faillissement had aangevraagd, heeft na de doorstart, een flinke reorganisatie en re-branding (uitgerold in augustus) weer volle moed en komt zelfs met een aantal vernieuwde modellen, zoals de nieuwe Dubex Wave. Het familiebedrijf opgericht in 1953 is flink op de schop gegaan. Zo is er een bedrijfsadviseur…


Dubex draait weer op volle toeren

26-11-2018 - 0 reacties Veldspuiten fabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. De fabriek draait nu weer op volle toeren, er zijn de afgelopen ...


Dubex draait weer op volle toeren

26-11-2018 - 0 reacties Veldspuiten fabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. We draaien nu weer op volle toeren en hebben afgelopen maanden al meer dan 13 grote veldspuiten verkocht welke nu in productie zijn, zegt Siebrand Roelfsema (afd. verkoop).


Maïsoogst staat op ieders agenda

24-09-2018 - 0 reacties Op veel plekken loopt de maïsoogst op volle toeren, ondanks dat de campagne op sommige plaatsen al sinds half augustus gaande is. Van Limburg tot Groningen rijden de hakselaars.


Senegal laat exportmotor harder draaien

19-09-2018 - 0 reacties De voorlopige exportcijfers van uien (week 35) zijn meer dan uitstekend. Met name Senegal zorgt ervoor dat de exportmotor op volle toeren draait.


Beursbezoek tussen oogstwerk door

17-09-2018 - 0 reacties Oogst 2018 loopt op volle toeren en op veel plaatsen gaan de maïs en uien van het land. Tevens stond afgelopen week in het teken van de AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.