Toeren

Toeren is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Toeren en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Toeren nieuws

Grasgroei op volle toeren door Hollandse zomer

15-07-2020 - 0 reacties Er is de afgelopen weken dankzij de regen veel gras gegroeid. Ook de komende week kan er dankzij een aanhoudend licht wisselvallige westelijke luchtstroming heel veel gras groeien. Veel regen valt er niet. Ideaal weer voor maximale weidegang. Ook de komende week blijft de vrij noordelijk gelegen westcirculatie het weer bij ons bepalen. Donderdag zorgt […]


Kun je plezier hebben met een elektrische auto? Column door Robin Lammers

09-07-2020 - 0 reacties Een goede vriend van mij rijdt al enige tijd in een nieuwe BMW I3 met 4% bijtelling. Toen ik hoorde dat hij deze auto kreeg, was ik in eerste instantie erg sceptisch. Om mij ervan te overtuigen dat je naast fiscaal plezier ook rijplezier kunt hebben van een elektrische auto, zijn wij met dit mooie weer een dag gaan toeren.


Farmers Defence Force kondigt nieuwe boerenactie aan: 'Gas erop'

02-07-2020 - 0 reacties Boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) kondigt nieuwe acties aan voor donderdagavond. Voorzitter Mark van den Over uit Sint Hubert spreekt van 'wilde acties door heel het land.'
"Op toeren voordat het te laat is", zo is te lezen in de oproep. "We gaan om vast een kleine waarschuwing af te geven aan de heren politici. Ga gerust vast eens door de straat rijden bij de Tweede Kamerleden of kom met auto of trekker naar Den Haag."
Of en hoeveel Brabantse boeren aan de actie meedoen, is niet duidelijk. "Het is veel te laat om het nog centraal te coördineren. Het is ieder voor zich en god voor ons allen", zo reageert de voorman.
StikstofFDF steunt hiermee een oproep van Agractie, die de trekkers richting Den Haag dreigt te brengen. Dit omdat ze fel tegen tegen maatregelen op het gebied van veevoer zijn. Minister Carola Schouten (Landbouw) wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.
"Boeren gaan niet accepteren dat gezondheid van hun dieren in de waagschaal wordt gelegd", zegt Bart Kemp van Agractie tegen het ANP. De actiegroep riep eerder met succes op tot grote demonstraties in Den Haag en stelt dat "boeren door heel Nederland op het punt staan massaal de weg op te gaan."
Laatste kansDe Tweede Kamer debatteert donderdagavond over de plannen. Kemp noemt dit "de laatste kans om verantwoordelijkheid te nemen" voor de politiek.
Minder eiwitrijkvoer vermindert overigens ook de melkproductie van koeien. De branche heeft een alternatief plan gemaakt, maar dat kan vooralsnog niet op instemming van het ministerie rekenen.


Geruchtenstroom in Erp rondom coronadrama: 'We zijn de tel kwijt rondom het aantal doden'

23-03-2020 - 0 reacties Het coronavirus houdt Erp volledig in zijn greep. De geruchtenmolen rondom het aantal doden draait dan ook op volle toeren. Volgens inwoners zouden er inmiddels zeker elf mensen zijn overleden. "We zijn de tel kwijt", zegt een inwoner van het dorp. "Ik krijg steeds appjes met: die is overleden, die is overleden. Het houdt niet op", zegt een vrijwilligster van verzorgingstehuis Simeonshof. De GGD en het verzorgingstehuis willen die cijfers nog niet bevestigen.


'Wat is tegenwoordig een normale aardappeloogst?'

18-11-2019 - 0 reacties Het 100-jarige Avebe mag zich sinds vorige week Koninklijk noemen. De toekenning van het predicaat, een afsluiting van een jaar van festiviteiten rond het jubileum, komt voor Royal Avebe midden in de zetmeelcampagne van 2019. De 4 fabrieken draaien op volle toeren om de zetmeelaardappelen van de leden-telers in Nederland en Duitsland te verwerken.


Maïsoogst op volle toeren in Brabant: ‘Zelfs de warme maaltijd eten we tussen de maïs’

04-10-2019 - 0 reacties BERGEIJK/LOMMEL - In de dorpen in de hele regio rijden maïshakselaars en grote tractoren momenteel af en aan: het is alle hens aan dek om de maïsoogst binnen te halen. Het ED ging een dagje mee.


Krone Titan - Toerental aandrijving Krone Titan

19-09-2019 - 1 reacties Heren en of dames, het volgende :

Ik heb sinds dit voorjaar een Krone Titan 6/50 GL opraapwagen met een vaste rotorinvoer. Op de wagen zit een sticker met 540 Toeren. Dit doe ik ook en het gaat op zich prima. Wel vind ik de rotor en pick up erg langzaam draaien. Nu heb ik het toerental van de rotor opgemeten en kom uit op 25 toeren/min, bij 540 op de aftakas. Zou de wagen niet toch op de 1000 toeren moeten ?
Ook loopt de aandrijving via een grote aandrijfkast, die volgens het onderdelenboek een vertragingskast is. Wiet weet het?


Fendt 942 Vario Gen 6 aan de Lemken-tand gevoeld

13-08-2019 - 0 reacties Deze week is er bij Selles Agrotechniek uit Smilde voor klanten een Fendt 942 Vario Gen 6 demo-trekker om te testen. Hier is te zien dat de Fendt 942 een stoppelbewerking uitvoert met de Lemken Kristall 9 met vijf meter werkbreedte. Dit alles met een snelheid van 13 km/h bij 1050 toeren per minuut. Fendt is de eerste gebruiker in de landbouw van deze nieuwe MAN-motor. Overigens ligt in de 1000-serie een grotere versie van deze motor, namelijk een met 12,4 liter inhoud. Die heeft een geforceerde koeling, waarbij de lucht door de koelers wordt…


Tarweoogst 2019: opbrengsten tot 13,5 ton/ha

02-08-2019 - 0 reacties De graanoogst draait op volle toeren. In Limburg worden de laatste percelen geoogst. In het Zuid-Westen en in Groningen moeten ze de komende dagen nog volop aan de bak. De gemiddelde tarweopbrengst bedraagt ruim 10 ton, met uitschieters tot 13,5 ton.


Weerbericht: Graanoogst en beregening op volle toeren door aanhoudende droogte

02-07-2019 - 0 reacties De droogte zorgt er net als vorig jaar voor dat de graanoogst in grote delen van Nederland buitengewoon vroeg op gang komt. Bovendien is er in de verste verte geen regen van betekenis te zien in de 14-daagse weersverwachting.


Primeur: Nieuwe Fendt 900.

02-07-2019 - 0 reacties De nieuwe Fendt 900 tot 420 pk. MAN motor. Gebaseerd op de 1000serie. Met onder meer het lage toeren concept en de gescheiden aandrijving van voor- en achterwielen.


De champignons groeien weer, aan de Beeksedijk in Gemert

25-05-2019 - 0 reacties GEMERT - Een grote brand legde een jaar geleden de productiehal van Champignonkwekerij Gemert volledig in de as. Het bedrijf van de familie Van den Boomen draait nu weer op volle toeren. ,,Je wereld staat behoorlijk op z'n kop.”


Wat betekent economische voorspoed VS voor rente?

08-05-2019 - 0 reacties In de Verenigde Staten (VS) draait de economie momenteel op volle toeren, maar voor hoelang? En wat betekent dit voor de rente? Edin Mujagić, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV, geeft de antwoorden op deze vragen (inclusief een advies aan de Amerikaanse president Donald Trump) aan Eric de Lijster. 


Wat betekent economische voorspoed in VS voor rente?

07-05-2019 - 0 reacties In de Verenigde Staten (VS) draait de economie momenteel op volle toeren, maar voor hoelang? En wat betekent dit voor de rente? Edin Mujagić, hoofdeconoom bij vermogensbeheerder OHV, geeft de antwoorden op deze vragen (inclusief een advies aan de Amerikaanse president Donald Trump) aan Eric de Lijster. 


Halen de Britten einde aardappelseizoen?

24-04-2019 - 0 reacties Net zoals in de andere Europese landen is ook de Britse aardappelvoorraad dit seizoen erg laag; de afnemers proberen daarom spaarzaam om te gaan met de overgebleven tonnen. Alleen in de desastreus lage oogst in 2012 was het volume nog kleiner, al draaide de exportmotor toen wel op volle toeren. Hoe is dat nu?


Europa trekt hard aan Nieuw-Zeelandse uien

18-03-2019 - 0 reacties De motor van de Nieuw-Zeelandse uienexport draait op volle toeren. Het is een logisch gevolg van de schaarste, waar met name de Europese markt mee te maken heeft. Welke landen trekken het hardste aan de Nieuw-Zeelandse uien?


Massey Ferguson 2370 Ultra HD

02-02-2019 - 0 reacties De afgelopen 40 jaar kwamen vanuit de fabriek van AGCO in Hesston stoere, sterke grootpakpersen van de band waarbij vooral gekeken werd naar robuustheid en unieke eigenschappen als voorperskamer en dubbele knopers. Vanuit deze succesvolle historie toont MF een prachtige doorontwikkeling en wel de MF 2370 Ultra HD. Het doordachte design is niet alleen oogstrelend, maar de pers overtuigt door zijn zeer robuuste 2-traps aandrijflijn, geschikt voor de zwaarste landbouwtractoren en gewassen. Daardoor draait het vliegwiel 1500 toeren per minuut en de pers maakt 50 slagen per minuut.  Daarnaast…


Dubex draait weer op volle toeren

27-11-2018 - 0 reacties Veldspuitenfabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. We draaien nu weer op volle toeren en hebben afgelopen maanden al meer dan 13 grote veldspuiten verkocht, welke nu in productie zijn, zegt Siebrand Roelfsema (afd. verkoop). Dubex, die in het begin van dit jaar zijn faillissement had aangevraagd, heeft na de doorstart, een flinke reorganisatie en re-branding (uitgerold in augustus) weer volle moed en komt zelfs met een aantal vernieuwde modellen, zoals de nieuwe Dubex Wave. Het familiebedrijf opgericht in 1953 is flink op de schop gegaan. Zo is er een bedrijfsadviseur…


Dubex draait weer op volle toeren

26-11-2018 - 0 reacties Veldspuiten fabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. De fabriek draait nu weer op volle toeren, er zijn de afgelopen ...


Dubex draait weer op volle toeren

26-11-2018 - 0 reacties Veldspuiten fabrikant Dubex heeft na zijn doorstart midden 2018 niet stilgestaan. We draaien nu weer op volle toeren en hebben afgelopen maanden al meer dan 13 grote veldspuiten verkocht welke nu in productie zijn, zegt Siebrand Roelfsema (afd. verkoop).