Snelheid

Snelheid is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Snelheid en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Snelheid nieuws

Mogelijk deel van Chinese raket stort op kaasmakerij in Ivoorkust

13-05-2020 - 0 reacties Bewoners van Mahounou in Ivoorkust schrokken zich een ongeluk toen een stuk pijp van meer dan tien meter op hun dorp neerstortte. Mogelijk gaat het om een onderdeel van een Chinese raket die op 5 mei was gelanceerd.
De inwoners hoorden een oorverdovend lawaai en vonden even later het lange stuk pijp in een kaasmakerij aan de rand van het dorp. Niemand raakte gewond.
De raket, de Lange Mars 5b, bracht vorige week een prototype van een nieuw Chinees ruimtevaartuig in een baan om de aarde. Daarna minderde de eerste trap van de raket snelheid door wrijving met de bovenste lagen van de atmosfeer. Volgens trackinggegevens viel de rakettrap op 11 mei terug in de atmosfeer, vlak voor de West-Afrikaanse kust. Het dorp bevond zich in de zone waar wrakstukken konden neerkomen die niet in de dampkring waren opgebrand.
De laatst ontvangen trackingdata van de rakettrap:
Hoewel de buis er op het eerste gezicht niet uitziet als een raketonderdeel, kan dat wel zo zijn. Mogelijk is het de leiding die van de bovenste tank door een tweede tank heen naar de motoren loopt.
De Lange Mars 5b moet de komende jaren modules voor een groot Chinees ruimtestation in de ruimte brengen. De lancering op 5 mei was de eerste belangrijke test van het nieuwe rakettype.
De Chinese ruimtevaartautoriteiten hebben niet gereageerd op de crash in Ivoorkust. Het is gebruikelijk dat Chinese rakettrappen terugvallen, maar dat gebeurt gewoonlijk kort na de lancering. Die onderdelen storten altijd in China zelf neer. In 2018 werd gevreesd dat een Chinees ruimtelab bij terugkeer in de atmosfeer op bewoond gebied elders in de wereld zou neerkomen, maar de brokstukken van de Tiangong-1 vielen in de Stille Oceaan.


Kubota B7000 - Welke aftakas snelheden in drie standen

09-05-2020 - 2 reacties Weet iemand welke snelheden er horen bij de drie standen van de aftakas?
Bij mij zitten er alleen Chinese tekens op.


Haventopman: Rotterdamse haven verliest 10 tot 20 procent van de overslag door coronacrisis

16-04-2020 - 0 reacties De Rotterdamse haven zal dit jaar tussen 10 procent en 20 procent overslag verliezen door de coronacrisis. Dat voorspelt de topman van Europa’s grootste haven Allard Castelein. ,,Deze prognose is afhankelijk van de duur van maatregelen en de snelheid van herstel van productie en wereldhandel.’’


APV GP 300 M1 - Rijsnelheid van trekker halen

05-04-2020 - 1 reacties Dag Allen,

Een tijdje terug heb ik een Apv zaaimachine gekocht. Deze haalt de rijsnelheid normaal gezien vanaf de tractor, via een 5 polige ? stekker in de cabine. Nu is mijn trekker nog niet met zoveel luxe uitgerust. Onze gedachte is om achteraf op de trekker of op de cultivator waar de zaaimachine opstaat, een sensor te bouwen voor de rijsnelheid.

Zijn er mensen met ervaring bij het opbouwen van deze sensoren? Of hoe is het anders makkelijk op te lossen?

En wat heb ik ervoor nodig aan materiaal?

Alvast bedankt!

Groet Jan


Sierteeltketen doet dringend beroep op Schouten voor instellen van een noodfonds

26-03-2020 - 0 reacties Om de sierteeltketen te behouden voor Nederland, is snel een noodfonds nodig. Die oproep doen organisaties uit de sierteeltketen in een brief aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De schade beloopt dit jaar 2,2 miljard euro, in het gunstigste scenario. Snelheid is geboden. De eerste bedrijfssluitingen zijn al een feit. Het Noodpakket dat het kabinet vorige week instelde is bij lange na niet genoeg om de 7.000 mkb- en familiebedrijven in de sierteeltketen door de coronacrisis te loodsen.


RDW onderzoekt nu ook vanzelf accelereren Tesla Model 3

11-02-2020 - 0 reacties De aanleiding voor het onderzoek is een ongeval in Den Haag De RDW onderzoekt na vragen van het Financieel Dagblad een ongeval in Den Haag wat twee maanden geleden heeft plaatsgevonden. Een Tesla Model 3 reed toen met hoge snelheid door een slagboom van een parkeerplaats bij een kantoor. De bestuurster kwam er met lichte […]


Deze Tesla heeft in twee jaar honderden miljoenen kilometers afgelegd

09-02-2020 - 0 reacties Twee jaar geleden werd een Tesla Roadster de ruimte ingeschoten. Achter het stuur zat een astronautenpop die tot Starman werd gedoopt. De Tesla reist nu richting Mars met een snelheid van 10.800 km/u.


Minister wil snelheid slacht omlaag, 'buikpijn van beelden slachthuis'

31-01-2020 - 0 reacties Omdat misstanden in slachthuizen maar niet verdwijnen, wil minister Schouten van Landbouw dat de snelheid van het slachten omlaag gaat. Dat moet ertoe leiden dat het toezicht verbeterd kan worden.


John Deere 6210R - Autopowr 40km veranderen naar 50km?

26-01-2020 - 117 reacties Hallo,

Vraag:
Kan een John Deere 6210r autopowr 40km verandert worden naar 50km? Het is de autopowr 40km versie af fabriek zonder remmen in de vooras...


Tesla breekt in tweeën na crash

22-01-2020 - 0 reacties In de Verenigde Staten is de bestuurder van een Nissan GT-R aangeklaagd nadat hij maandag met hoge snelheid een Tesla Model X ramde. Hierdoor brak de Tesla in twee stukken.


Stikstofstrijder Vollenbroek: CDA en VVD pakken boeren met nieuwe snelheidsmaatregel

13-11-2019 - 30 reacties NIJMEGEN - De maatregel dat de snelheid op de snelwegen overdag omlaag gaat naar 100, maar dat ’s avonds en ’s nachts wél 130 gereden mag worden, treft de boeren. ,,Want alle stikstof die je niet bij het verkeer weghaalt, moet je bij de boeren weghalen’’, vreest Johan Vollenbroek. ,,Dus het CDA en de VVD die zeggen zo begaan te zijn met de boeren, zijn dat dus eigenlijk juist niet.’’


Kabinet: snelheid en zorgvuldigheid centraal

13-11-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Snelheid en zorgvuldigheid staan centraal bij de maatregelen die het kabinet neemt om Nederland uit de stikstofimpasse te trekken. Het kabinet presenteerde woensdagochtend de plannen om de maximumsnelheid te verlagen en via een noodwet de dijk- en kustversterkingen te laten doorgaan.
Het bericht Kabinet: snelheid en zorgvuldigheid centraal verscheen eerst op Nieuws.nl.


Bovag: effect 100 km/u marginaal

12-11-2019 - 0 reacties Het verlagen van de maximumsnelheid op de snelwegen heeft slechts een beperkt effect op de hoeveelheid stikstof die terechtkomt in de natuur. Dat stelt autobranchevereniging Bovag in reactie op berichten dat een lagere snelheid onderdeel is van een pakket maatregelen tegen de stikstofcrisis in Nederland.


Coalitie bereikt stikstofakkoord: maximum snelheid naar 100

12-11-2019 - 4 reacties De coalitie is na wekenland overleg akkoord met een pakket maatregelen om zo snel mogelijk het stikstofprobleem aan te pakken. Dat melden de leiders van regeringspartijen na beraad in Den Haag.


Stikstofcrisis: Hier gaat in Zeeland de snelheid omlaag

31-10-2019 - 0 reacties MIDDELBURG - Om de stikstofproblematiek op te lossen, wil het kabinet met spoed de snelheid op een aantal wegen verlagen. Hoewel er nog geen opdracht ligt voor Zeeland, wordt al volop nagedacht over mogelijke locaties.


Stikstofcrisis: maximum snelheid gaat (bijna) per direct naar beneden

31-10-2019 - 11 reacties Om de woningbouw al binnen een paar weken vlot te trekken, wil het kabinet met spoed de maximumsnelheid op wegen verlagen. De stikstofruimte die dat oplevert, wordt gebruikt om nieuwbouwprojecten door te laten gaan.


De ontdooiende permafrost

25-09-2019 - 0 reacties De uitgestrekte, permanent bevroren bodems in Siberië en Noord-Amerika staan op het punt te ontdooien, meldt IPCC in zijn nieuwe rapport. Met welke snelheid gaat dat gebeuren en welke gevolgen hebben we te incasseren? Monique Heijmans van Plantenecologie en Natuurbeheer onderzocht het.


'Maximumsnelheid moet omlaag vanwege stikstofprobleem'

21-09-2019 - 60 reacties
Originele beschrijving

Een commissie onder leiding van oud-minister Remkes gaat adviseren dat de maximum snelheid omlaag moet en de veestapel flink moet inkrimpen, meldt het AD.


Stikstofbesluit Raad van State drukt ook snelheid op autoweg

03-09-2019 - 0 reacties Het ‘stikstofbesluit’ van de Raad van State raakt nu ook de uitbreiding van het aantal snelwegtrajecten waar 130 kilometer per uur gereden mag worden.


Zitmaaiers MTD - Wil niet snel vooruit

25-08-2019 - 1 reacties Onze zitmaaier wil niet meer snel vooruit en hij gaat steeds langzamer.
Achteruit rijden is geen probleem.
MTD yardman hydrolaat.