Mishandeling

Mishandeling is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Mishandeling en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Mishandeling nieuws

NAK beraadt zich op juridische stappen

13-09-2019 - 0 reacties Na de mishandeling van een NAK-keurmeester vorige week in Noord-Brabant beraadt de keuringsdienst zich op juridische stappen.


NAK broedt op maatregelen na mishandeling controleur

06-09-2019 - 0 reacties De NAK beraadt zich nog over de te nemen maatregelen na de mishandeling van een controleur. Hoewel de controleur uit het ziekenhuis ontslagen is, wil de NAK hem alle tijd geven voor herstel en hem nog niet teveel lastigvallen. 


Twentenaar opgepakt voor mishandeling zeug

05-08-2019 - 0 reacties Een 38-jarige man uit Markelo is maandag 22 juli gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling. De man zou een varken hebben mishandeld nadat het dier biggen zou hebben doodgebeten. Dat meldt de politie op haar website.


Slachterij Tielt op rand van faillissement

03-01-2019 - 0 reacties De Vlaamse varkensslachterij Debra in Tielt verkeert op het randje van faillissement. Het slachthuis, dat in maart 2017 onder vuur kwam te liggen vanwege mishandeling van varkens krijgt momenteel bescherming tegen zijn schuldeisers.


Ernstige mishandeling van eenden in Nederlandse pluimveehouderijen

05-07-2018 - 0 reacties Vastgelegd door Animal Rights in schokkende beelden RTL Nieuws brengt vandaag schokkende misstanden naar buiten over Nederlandse pluimveehouderijen. In beelden van Animal Rights is te zien dat eenden structureel worden mishandeld. Het dagelijks leven van een eend in de vee-industrie kenmerkt zich al door weinig ruimte, te snelle groei en gebrek aan daglicht. Maar in … Lees meer


GAIA mag Renmans niet linken aan mishandelde paarden

09-04-2018 - 0 reacties Dierenrechtenorganisatie GAIA mag niet zeggen dat slagerijketen Renmans de mishandeling van Argentijnse slachtpaarden ondersteunt. Bovendien mag GAIA het cliënteel van Renmans ook geen beelden tonen van mishandelde paarden met de bedoeling Renmans ervan te beschuldigen de Argentijnse paardenmishandeling te ondersteunen en/of er deel aan te hebben. Dat staat in het arrest dat het Brusselse hof van beroep in kort geding velde op 26 maart. Zowel GAIA als Renmans geven ruchtbaarheid aan de uitspraak.


PVV-Kamerlid Graus boos op Eerdmans: 'Hij jat mijn idee voor een huisdierenverbod'

29-01-2018 - 0 reacties Het plan van Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) voor een levenslang verbod op het houden van huisdieren na mishandeling, heeft woede gewekt bij PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus. "Eerdmans jat mijn idee. Ik roep al jaren dat er zo'n verbod moet komen. En het is ook niet de eerste keer dat Eerdmans een idee van mij jat."


Sneller verbod op dieren houden bij mishandeling

02-01-2018 - 0 reacties Een veehouder in Bellingwolde mag in ieder geval in het komende half jaar geen dieren meer houden.


Nederlandse varkenshouders doodziek van beelden België

20-12-2017 - 0 reacties De afschuwelijke beelden van de mishandeling van varkens in de slachterij in het Belgische Tielt hebben de Nederlandse varkenshouders diep geschokt.


Vrachtwagenchauffeur gebroken kaak geslagen door fietser Hoofdweg Rotterdam

18-07-2017 - 3 reacties Getuigen gezocht i.v.m. mishandeling van één van onze chauffeurs in Rotterdam.


Directeur Schavemaker Transport voor rechter

09-11-2015 - 0 reacties Samen met vier beveiligers, staat maandag de directeur van Schavemaker Transport in Hazeldonk bij Breda voor de rechter. Zes jaar geleden werden door dit vijftal stakende Poolse vrachtwagenchauffeurs mishandeld en bedreigd. Hiervoor moeten ze nu voor komen. Omdat de chauffeurs na hun aangifte terug naar