Kostprijs

Al het Kostprijs nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Kostprijs nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Kostprijs nieuws

Boze boeren gaan ook in Zeeland actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra

14-01-2020 - 0 reacties COLIJNSPLAAT - Boeren gaan in maart actie voeren bij supermarkten en in winkelcentra. De boerenactiegroep Agractie gaat op veertig plaatsen consumentenproducten tegen kostprijs aanbieden. Woordvoerder Ronne Smolders verwacht dat er ook in Zeeland acties plaatsvinden.


Valtra A-Serie - Is dit wat voor mij?

07-12-2019 - 251 reacties Onze deutz tikt bijna de 9000u aan en er staan kopende jaren volgens mij wat deffecten voor de deur. Nu had ik gisteren op de beurs eens rondgekeken en merk ik dat de deutz dealer ( verkoopt ook valtra) mij veel liever een valtra wou verkopen. Het zou gaan om een trekker van 100-110 pk en hij zegt de valtra is veel robuuster gebouwd dan de 5 serie van deutz. Nu vroeg ik mij af zijn er hier bevindingen van tfers?


Melkveebedrijven met een melkrobot hebben een hoger kostprijs

05-12-2019 - 0 reacties Melkveebedrijven met een melkrobot hebben een gemiddeld 4 cent per kilogram melk hogere kostprijs dan bedrijven met een gangbare melkstal. Dat blijkt een nadere analyse van de cijfers van Franse, Zweedse en Nederlandse melkveebedrijven door de European Dairy Farmers. Op een gemiddeld Nederlands bedrijf is dit een verschil van 40.000 euro. In de database van Alfa Accountants & Adviseurs blijkt het fiscale resultaat op bedrijven met een automatisch melksysteem gemiddeld circa 6.000 euro lager.


'Er zullen minder melkveehouders stoppen bij keuze voor extensivering'

21-11-2019 - 1 reacties Wanneer de focus in de melkveehouderij de komende jaren op kringlooplandbouw en biodiversiteit wordt gelegd, zullen er de komende jaren waarschijnlijk minder boeren stoppen dan wanneer de blik vooral wordt gericht op technische innovatie en efficiëntie met het oog op schaalvergroting en een lage kostprijs. Dat stelt Rick Hoksbergen, relatiemanager bij Alfa Accountants en Adviseurs.


Bouwers werken onder kostprijs door PFAS- en stikstofcrisis

08-11-2019 - 0 reacties Bouwers nemen opdrachten tegen of onder de kostprijs aan omdat zij het aantal orders en de omzet hard zien teruglopen vanwege de PFAS- en stikstofcrisis. Dat melden aannemers en opdrachtgevers aan Het Financieele Dagblad.


Euro per kilo meer voor kip deert consument niet

04-10-2019 - 0 reacties Wat de Nederlandse retail heeft gedaan is uniek in de wereld. De zogenoemde 'plofkip' werd rond 2014/2015 door de supermarkten de deur gewezen en sindsdien ligt de Nieuwe Standaard Kip in de schappen. Dierenwelzijnsorganisaties blij, retail blij, de boer krijgt de hogere kostprijs doorberekend. En de consument? Die eet er geen kip minder om.


Door data te verzamelen kan varkenshouder kostprijs flink verlagen

11-09-2019 - 0 reacties Hoewel dataverzameling steeds belangrijker wordt, is het voor veel varkenshouders nog ongrijpbaar. Met het verzamelen kunnen varkenshouders hun kostprijs flink verlagen.


Melkveehouder draait ongeveer quitte

26-07-2019 - 0 reacties De opbrengen in de melkveehouderij zijn nagenoeg gelijk aan de kostprijs, zo blijkt uit de Liquiditeitsmonitor die de ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR) hebben uitgebracht. Wel is er dringend regen nodig om droogteschade voor te zijn.


Kostprijs beter welzijn vleeskuiken hoger dan 6 tot 9 eurocent

23-07-2019 - 0 reacties De kosten van meer welzijn liggen 6 tot 9 eurocent hoger dan van gangbare vleeskuikens. Dat zegt World Animal Protection. Gangbaar stelt de organisatie echter gelijk aan de Albert Heijn kip. Het kostprijsverschil met EU-kip is echter 24,5 eurocent.


Melkprijs bij lange na niet kostendekkend

19-07-2019 - 3 reacties De productiekosten van Duitse melkveehouders worden slechts voor 78% gedekt. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die het European Milk Board (EMB) heeft gedeeld. De melkprijs lag in april op 34,56 cent per kilo, terwijl de kostprijs bijna 10 cent hoger lag. Ook Nederlandse melkveehouders produceren onder kostprijs.


Zelf graan ontsluiten, goed melken met lage kosten

12-07-2019 - 26 reacties Deskundigen hebben berekend dat de gemiddelde melkprijs tot 2028 niet veel zal stijgen. Er wordt uitgegaan van een langjarig gemiddelde van 36 cent. De meeste winst zit dus in het melken met een lage kostprijs.


Voordeel van de melkprijs verdampt door kostprijs

21-06-2019 - 0 reacties Zuivelcoöperatie FrieslandCampina betaalt weliswaar al jaren een bovengemiddelde melkprijs uit, maar de kostprijs is ook vele malen hoger dan het Europese gemiddelde. Dat baart de vakgroep LTO Melkveehouderij zorgen.


Voorspelling: Broeikasgasbeperking (CO2 en/of Methaan) bovenop N & P plafonds

02-06-2019 - 68 reacties Originele beschrijving

Als een zwaard van Damocles hangt krimp boven de (melk)veehouderij. Het hoeft niet zegt WUR-onderzoeker Theun Vellinga, maar dan moet het met de klimaatafspraken meevallen. Hij is er niet gerust op.

Broeikasquotum komt er aan
Melkveehouders moeten er rekening mee houden dat de beperking van de broeikasuitstoot gepaard gaat met de komst van broeikasgasrechten. Net als bij fosfaat, ammoniak en vroeger het melkquotum gaat dat gebeuren, voorspelt Theun Vellinga. Anders is een emissieplafond niet te garanderen. “Op basis van goede wil alleen gaat het niet werken.”
Dat heeft consequenties voor melkveehouders die willen groeien. Die groei zet door, verwacht de Wageningse onderzoeker. Dat betekent investeren in broeikasgasrechten. De kostprijs gaat omhoog. “Voor wie in de veehouderij wil blijven, wordt het duurder. Dat geld kun je niet investeren in maatregelen, in natuur of biodiversiteit. Als je niks regelt, vloeit dat geld uit de sector”, stelt Theun Vellinga.


Duurste medicijn ter wereld op de markt: 1,9 miljoen euro voor een behandeling

26-05-2019 - 0 reacties De Zwitserse farmaciegigant Novartis heeft in de Verenigde Staten de toestemming gekregen om het duurste medicijn ter wereld te verkopen. Het gaat om een eenmalige gentherapie - met een kostprijs van 2,1 miljoen dollar (omgerekend 1,9 miljoen euro) - die een dodelijke spierziekte bij baby’s kan behandelen.


Duurzaamste melkveebedrijf houdt meer over

13-05-2019 - 4 reacties De 25 procent duurzaamste melkveebedrijven presteert economisch beter dan de rest. Dat uit zich in een hoger inkomen per betaalde arbeidsjaareenheid, een lagere kostprijs en een lagere kritische melkprijs. Wel is de arbeidsinzet hoger.


'Boeren hebben dalende prijzen voor een groot deel aan zichzelf te danken'

18-04-2019 - 0 reacties Boeren hebben de dalende prijzen voor hun producten voor een groot deel aan zichzelf te danken. Ze vergroten hun productie meer dan de vraag toeneemt. Daarbij streven ze ieder voor zich naar de laagste kostprijs, die vervolgens de marktprijs wordt.


'Boeren hebben dalende prijzen voor een groot deel aan zichzelf te danken'

18-04-2019 - 0 reacties Boeren hebben de dalende prijzen voor hun producten voor een groot deel aan zichzelf te danken. Ze vergroten hun productie meer dan de vraag toeneemt. Daarbij streven ze ieder voor zich naar de laagste kostprijs, die vervolgens de marktprijs wordt.


Boer blijven? Kom naar de NMV-bijeenkomsten

19-02-2019 - 0 reacties Boer blijven!? Boer zijn is een passie, boer blijven een uitdaging. Veranderende regelgeving, visies die om de oren vliegen en een constant stijgende kostprijs houden ons allemaal bezig. Wat zijn uw knelpunten? Kom langs op onze NMV-bijeenkomsten!           dinsdag 19 februari...
Het bericht Boer blijven? Kom naar de NMV-bijeenkomsten verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Boer blijven? Kom naar de NMV-bijeenkomsten

18-02-2019 - 0 reacties Boer blijven!? Boer zijn is een passie, boer blijven een uitdaging. Veranderende regelgeving, visies die om de oren vliegen en een constant stijgende kostprijs houden ons allemaal bezig. Wat zijn uw knelpunten?           dinsdag 19 februari 20:00 uur Familie Waninge Dieversluis...
Het bericht Boer blijven? Kom naar de NMV-bijeenkomsten verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Themadag Aardappelen: Eric Arts (Countus Accountants) ‘Het is ook aan jullie de keuze om iets te doen’

13-02-2019 - 0 reacties De verkoopprijs van frites is allesbepalend voor aardappelcontractprijs. De fritesindustrie kijkt niet naar de kostprijs, zo blijkt op de Themadag Aardappelen.Ondertussen klinkt ook de boodschap richting telers om zelf iets aan de contractprijzen te doen.