Jongveestal

Jongveestal is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Jongveestal en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Jongveestal nieuws

Frans Hempen geeft uitleg bij zijn gloednieuwe jongveestal

06-06-2019 - 0 reacties Bij Frans Hempen in het Groningse Musselkanaal verrees een jongveestal met gesloten afdeling voor de jongste kalveren, mechanische ventilatie, een afkalfhok met ‘cuddle box’ en een ruime strozolder boven de strohokken. Morgen houdt de familie een open dag


408.000 euro schadevergoeding voor melkveehouder Rasquert

14-02-2019 - 2 reacties Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet een melkveehouder uit Rasquert (GR) een schadebedrag van 408.000 euro betalen. Het betreft een voorschot voor het herstellen van bevingsschade. Dat bepaalde het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep op 12 februari.

De melkveehouder wilde een voorschot van ruim drie miljoen euro vanwege de kosten voor het herstellen van enkele stallen en een mestsilo die volgens de boer ‘ernstig zijn beschadigd door bodembeweging’. De schade zou voornamelijk de mestkelders betreffen. Een jongveestal liep ook schade op en stortte in 2013 na een storm deels in.


Melkveehouder investeert in stalrenovatie

17-05-2018 - 0 reacties Melkveehouders investeerden vorig jaar flink in de renovatie van bestaande gebouwen.Vooral de jongveestal wordt onder handen genomen. Dat blijkt uit onderzoek van DLV Advies onder stalinrichters.


Nieuw melkveebedrijf gebouwd onder architectuur

31-03-2016 - 35 reacties De familie Beker uit Brummen verplaatste in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier”. Zij kregen daarbij de mogelijkheid om een compleet nieuw bedrijf te bouwen. De familie greep deze kans en bouwde een nieuwe 0+6+0 ligboxenstal voor ruim 316 melkkoeien, een jongveestal voor 214 stuks jongvee, een machineberging, en een bedrijfswoning. De koeien worden gemolken door vier melkrobots en als ligboxvulling kozen ze voor diepstrooisel met biobedding.


Nieuwe stal voor transitiekoeien en jongvee

01-02-2016 - 18 reacties Koos en Hester Kluin uit Denemarken misten een fatsoenlijke jongveestal op hun erf. Ook wilden ze meer comfort en een aangepast rantsoen voor de transitiekoeien Daarom bouwden ze een nieuwe stal. Hester, die ook blogt voor Melkvee.nl, stuurde een aantal foto’s van de nieuwbouw.


Video: compleet nieuw melkveebedrijf na bedrijfsverplaatsing

08-01-2016 - 2 reacties De familie Weijers uit Voorst (GD) verplaatste in het kader van het project ‘Ruimte voor de Rivier”. Zij kregen 200 meter noordwaarts, op een speciaal daarvoor aangelegde terp, de mogelijkheid om een nieuw bedrijf te bouwen. De familie greep deze kans en bouwde een nieuwe melkveestal voor 200 melkkoeien, een jongveestal voor 117 stuks jongvee, een machineberging, en twee bedrijfswoningen.


Gebouwen fokbedrijf WOUDHOEVE verkocht 1898-2015

24-09-2015 - 2 reacties JORIS - ARIE en KEES later ARIE -GEORGE en JAN RUYTER boerden op de Woudhoeve;fokten daar vee tot herfst 2006; toen de komplete veestapel vanwege gezondheidsredenen van Jan Ruyter door Vion geveild werd en nu zijn dan de gebouwen verkocht; de jongveestal blijft voorlopig verhuurd aan buurman Wagenaar;de grote ligboxenstal blijft in gebruik als stalling; de rest van het hoofdgebouw daarover zijn de nieuwe eigenaren in overleg met de betreffende gemeente over bestemmingswijziging!
Er kan makkelijk een boek over de rijke historie geschreven worden de bejaarde George Ruyter vraagt zich af wie zou dat willen lezen?Een klein stukje woudhoeve historie hieronder:
Diens vader Arie was de jongste zoon van vader Joris en Marijtje Commandeur, inderdaad rechtstreekse familie van de bekende Texelse schapenfokkers met die naam ; Kees Ruyter verliet De Woudhoeve in 1954 om met zijn zoons in Bobeldijk op de Ruyterhoeve en later met en door zoon Arie de suksesreeks voort te zetten deels daar en op hun vijf ook bekend geworden bedrijven later Riebeeck: Kees, Vormthoeve: Anton, Burger: Cor, Driehoekster :Joris en Emmahoeve: Jaap. Op de Woudhoeve bleef neef George dus met vader Arie doorboeren vader Arie werd ooit de Moscowitz van de Ruyterfamilie genoemd en was oa commissaris bij de Internationale Vee-export Mij.uit Hoorn;iets wat George later overnam ook bestonden oa met exporteur Arie Langedijk uit Venhuizen zeer goede connecties vooral gericht op Denemarken, waar George en Arie Langedijk vaak samen reizen heen maakten met als kado vaak een paar flessen wodka mee daar waren de Denen gek op eea resulteerde o.a. in de verkoop van FRANS van de Woudhoeve later Bjerrinbro Frans ,die maar liefst 50.000 guldens opbracht destijds en gelukkig ook goed fokte zn dood werd breed uitgemeten op de Deense televisie!
De hoogste onderscheiding te behalen bij t NRS viel de bij Max Westerdijk in Groningen aangekochte Oldambster Adema 1 ten deel zo ook de zelfgefokte Dina Lindbergh Adema;topper was diens zoon Adema 21 van de Woudhoeve geb.17.02.1946 , wiens beeld bij de ingang van het Westfries museum staat op de Rode Steen in Hoorn.in de periode van natuurlijke dekking reden veewagens af en aan bij de Woudhoeve vanaf 1952(in datzelfde jaar op 21 juni bezochten Koningin Juliana en Prins Bernard de Woudhoeve, waar Arie Ruyter ze uitleg gaf en ze het gastenboek tekenden) tot zijn dood in 1960 werd" 21" verhuurd aan KI Vereniging Sijbekarspel; ook was hij een van de hoekstenen van de Pan-fokstal van Gerrit Stapel uit Lamberschaag, ook voorzitter van Sijbekarspel zijn beroemdste zoon was Hunday Adema 88 ,geexporteerd via de Internationale Vee export mij te Hoorn, die in Groot Brtiiannie,aan wiens dood veel aandacht werd besteed destijds door de pers ook de later in Zuid Afrika Preferente Adema 301 van de Woudhoeve van Frank Bekker vertrok via Internationale Vee export mij;ook in Japan waren Ruytersuksessen ruim 90 jaar geleden werden namens de Japanse regering oa Noord Hollandse koeien aangekocht voor kapitale prijzen. Onder hen van Joris Ruyter uit Oosterblokker DAVIDSON 8 voor 900 gulden (heden ca 10.000)-de stammoeder van de beste Japanse jonge koe in 2003; in 1979 bezocht George met Pon Japan waar George zeer gastvrij werd onthaald!
Als een van de voorlopers zette George Ruyter destijds Holstein Friesians in voor de genetische verbetering van zn veestapel uit de eerste generatie was t de haast beroemde Stern dochter Pietje 189 in 1978 de eerste Holsteinkampioene en schreef ook daardoor geschiedenis; werd o.a. adviseur van Wijnand Pon,kollega boer en o.a. eigenaar van ALTA uit Garnwerd en samen reisde het tweetal over de hele wereld om naar koeien te kijken en de opgedane ervaringen te delen!
Kars Fielmich


Te huur gevraagd stalruimte omgevingen Steenwijk en/of Meppel

18-04-2015 - 14 reacties Gevraagd stalruimte voor rosékalveren.

Dit kan gauw gerealiseerd worden in een ligboxenstal en/of jongveestal of natuurlijk gewoon in kalverstal.

Omgevingen Steenwijk en/of Meppel. Liefst voor langere periode.

Graag hoor ik van U.


Nieuwe stal voor BZV-boer Westerlaken

20-02-2015 - 6 reacties Gert-Jan Westerlaken (37) uit Babyloniënbroek, ook wel bekend van Boer Zoekt Vrouw, bouwde in het voorjaar van 2014 een 0+6+0 rijige stal met 136 ligplaatsen, gebouwd volgens de MDV-richtlijnen. Sinds september bevolken de koeien de nieuwe stal en doet de oude ligboxenstal uit 1980 dienst als jongveestal.


Wending in goede boerinnenvoornemens

26-01-2015 - 0 reacties Koos en Hester Kluin in Denemarken hadden veel goede voornemens voor het nieuwe jaar. Op een boerenerf is er altijd iets te verbeteren of te veranderen. Hester wilde zich het nieuwe jaar volop richten op de boerderij en meer met Koos samenwerken. Samen zouden ze de nieuwe jongveestal afbouwen. Tot het moment dat hun zoontje in het ziekenhuis terecht kwam na een ernstig auto-ongeluk.


Vrijligbox in nieuwe stal van Weperen

12-06-2014 - 84 reacties De afgelopen 3 jaar is er op het bedrijf van Klaas (60), Jan (59) en Jan (36) veel veranderd. De oude ligboxenstal en melkstal hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe koeienstal en draaimelkstal. Er is een nieuwe jongveestal en kapschuur gebouwd, en de indeling en looplijnen binnen de bestaande gebouwen zijn verbeterd. Bij al deze veranderingen hebben ze veel aandacht besteed aan koecomfort, arbeidsgemak, duurzaamheid en innovatie. Vooral de vrijligboxen en de 40-stands binnenmelker vallen op in het geheel.


15% van de melkveehouders heeft nieuwbouwplannen

04-06-2014 - 72 reacties En bijna een kwart van de melkveehouders wil investeren in ligboxen- of jongveestal:

Van de Nederlandse melkveehouders heeft 23,1% plannen om te investeren in een ligboxen- of jongveestal. Bijna 15% heeft nieuwbouwplannen en ruim 8% kiest ervoor om de huidige stal te renoveren. Dit blijkt uit de tussenstand van de RundveeScanner 2014, die agrimarketing- en marktonderzoekbureau AgriDirect jaarlijks uitvoert. Tot op heden beantwoordden ruim 6.300 melkveehouders met minimaal 50 koeien vragen omtrent hun bedrijfsactiviteiten en investeringsplannen.

Van de melkveehouders die willen investeren in de ligboxen- of jongveestal, kiest de meerderheid voor nieuwbouw; 14,8% van alle melkveehouders wil een nieuwe stal bouwen en 8,3% heeft plannen om de bestaande stallen te gaan opknappen. Van de ondernemers die willen investeren heeft 19,6% het contract om de stal te bouwen of op te knappen al getekend. Daarnaast geeft 30,8% aan nog in 2014 te willen starten met de nieuwbouw of renovatie. De andere helft van de investeerders heeft dit gepland vanaf 2015 of weet nog niet wanneer er wordt gestart.

bron: AgriDirect


Aangeboden jongveestal (incl verzorging, excl voer/mestafvoer/etc...)

16-01-2014 - 2 reacties Vanaf zomer-najaar 2014 een jongveestal beschikbaar.

Diverse mogelijkheden, op dit moment 722 m2 potstal, mogelijkheid om 171 en/of 190 en/of 342 m2 om te zetten naar roosters.

Huur van de stal is inclusief arbeid (voeren/strooien/reinigen), exclusief voer, strooisel, energie en mestafvoer.

* Voer kan bij ons opgeslagen worden (voederplaaten aanwezig),
* mest kan tijdelijk opgeslagen worden (mestsilo aanwezig) en
* strooisel uiteraard ook geen probleem, binnen in de stal zelf.

Ook mogelijk om een deel van de stal te huren, alles in overleg.

Locatie omgeving Breda


Twee vector voerrobots op een erf

09-06-2013 - 2 reacties REPORTAGE - Terwijl in de voerkeuken de Lely Vector wordt geladen, scharrelt zo’n zelfde exemplaar richting jongveestal om te voeren. Als hij even later terugkomt en aanmeert bij de linker stroomlader, vertrekt direct de vers geladen robot naar de melkveestal.


Tijd om mest te mixen

27-02-2013 - 14 reacties Nu het voorjaar in zicht komt kunnen ook degenen die over voldoende mestopslag beschikken gaan denken aan het uitrijden van mest. Jos van der Heijden uit het Zuid-Limburgse Epen mixte vanochtend de drijfmest in de kelder van de jongveestal.


TE HUUR: Jongveestal voor 65 grote pinken

20-09-2012 - 7 reacties TE HUUR: Jongveestal voor +/- 65 grote pinken. Er is evt. ook nog ruimte voor +/- 16 stuks jongvee


Jongveestal

11-03-2012 - 3 reacties Moet nog een jongveestal bouwen voor van 0 tot 2 jaar, apart afgesloten deel voor de jongsten strohokken eenlingboxen, moet een openfront worden op de oostkant, heb al verschillende ideeën gezien, de een heeft de boxrijen in de lengte (makkelijker op kelders, flexibelere indeling), een ander in de breedte (meer boxen), welke ervaring hebben jullie, wat is ideaal, en wat zou je niet doen?


Qprijs: lichtkoepel

09-10-2006 - 13 reacties Op mijn jongveestal zit nog zo'n lichtkoepelnok uit de jaren tachtig,deze spuit ik ieder jaar schoon met de hogedrukspuit voor meer daglicht.
Nou ben ik verleden jaar bijna van het dag gegleden (golfplaten nat,dus spekglad),dus zoek ik voor dit jaar een veiliger manier,zelf denk ik er met de rugspuit iets op te sproeien net voor een dag met veel regen maar wat? of zijn er nog andere manieren?


Open dag - Fam Mur Kortenhoef

23-04-2008 - 0 reacties Afgelopen vrijdag was ik naar de open dag bij de Fam Mur in Kortenhoef (NH) geweest. Op dit bedrijf geen nieuwe 5000 euro stal met 100 of 200 extra boxen maar hier hebben ze de huidige bedrijfsgebouwen geoptimaliseerd. Het jongvee is de deur uitgegaan en wordt nu elders opgefokt. De jongveestal die is vrijgekomen is verbouwd tot een 2*14 Dairymaster swingover met wachtruimte. En er was ook nog ruimte over voor 18 extra ligplaatsen. In totaal zijn er in deze ondertussen zeer lange (75 meter) 1 + 1 rijige ligboxenstal nu 120 ligplaatsen beschikbaar.

<a href="[www.efarm.nl] alt="Klik voor video" src="[landbouw.paginablog.nl]; width="720" height="405" />
Klik voor video</a>


Profi-heater

13-01-2009 - 6 reacties Met alleen een simpel rondpompsysteem kon ik mijn leidingen in de jongveestal vorige week niet vorstvrij houden. Nu zijn circulatiesystemen met verwarming van bijv suevia niet goedkoop, ong 900 euri. Na even googlen kwam ik op een Profi-Heater kosten ong. 150 euro en ook verkrijgbaar in 3 Kw uitvoering net als bij suevia-unit. Heeft iemand hier ervaring mee. Product komt uit vijver industrie.
zie bijv. marktplaats.