Zuivelmarkt

Zuivelmarkt nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Zuivelmarkt nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Zuivelmarkt nieuws

Hoe beweegt zuivelmarkt door coronacrisis?

05-10-2020 - 0 reacties In deze eerste Boerenbusiness zuivelpodcast praat redacteur Jorine Cosse je elke week kort bij over de laatste ontwikkelingen op de zuivelmarkt. Er wordt onder meer stil gestaan bij de laatste stand van zaken in melkprijzen, de fosfaatrechtenmarkt en de zuivelhandel.


Negatief sentiment voor magere melkpoeder

12-08-2020 - 1 reacties De stabiliteit op de zuivelmarkt wordt doorbroken door de prijzen van het magere melkpoeder en het weipoeder, meer hierover in de zuivelflits


Kaasprijzen zakken langzaam weg

30-07-2020 - 3 reacties Het is overduidelijk vakantietijd op de zuivelmarkt. De vraag is mat, de handelsvolumes zijn beperkt. De trend is langzaam neerwaarts, zowel in...


Stijging zet door op zuivelmarkt

28-05-2020 - 7 reacties De stijging zet door op de zuivelmarkt, zegt marktexpert Wouter Baan. Hoe komt dit en zet deze ontwikkeling door? Dit en meer hoor je in deze wekelijkse melkupdate.


Waarom kaasmarkt in VS krachtig herstel laat zien

22-05-2020 - 7 reacties Niet alleen in Europa, ook in de Verenigde Staten lijkt de coronapaniek op de zuivelmarkt achter de rug. De kaasprijzen laten een krachtig herstel zien, wat te danken is aan cocktail aan factoren. Zoals de afremmende groei van de melkproductie.


Magere melkpoeder trekt sprintje op GDT-veiling

19-05-2020 - 1 reacties De lucht op de magere melkpoedermarkt begint te klaren, zo toont de uitslag van de Global Dairy Trade van vandaag (19 mei) aan. Maar over de hele linie bekeken is de zuivelmarkt niet ...


Rabobank: Corona drukt zwaar op zuivelmarkt

12-05-2020 - 16 reacties Door de corona-uitbraak doen zich verschillende nieuwe uitdagingen en kansen aan op de wereldwijde zuivelmarkt. Met de productietoename in de Verenigde Staten en Europa had de corona-uitbraak geen slechtere timing kunnen hebben, aldus de Rabobank.


Spotmelk omlaag, net als de melkprijs van DOC Kaas

30-04-2020 - 16 reacties De zuivelmarkt toont nog geen tekenen van herstel, vertelt marktexpert Wouter Baan. Hij bespreekt de mutaties van de DCA-zuivelnoteringen en tevens de melkprijs van DOC Kaas.


Zuivelmarkt stuit op bodem, maar kou nog niet uit lucht

22-04-2020 - 1 reacties De noteringen van ZuivelNl vinden deze week een bodem, maar volgens marktexpert Wouter Baan is de markt er nog zeker niet.


Corona gaat melkprijzen hard raken

16-04-2020 - 1 reacties De mondiale zuivelmarkt is hard geraakt door de coronacrisis. De melkpoeder, kaas als boternoteringen hebben flink terrein verloren en staan nog altijd onder druk. Dit tast de grondstofwaarde van de melk aan.


Digitale zuivelhandel neemt vlucht in crisistijd

15-04-2020 - 1 reacties De verkopen van zuivelfabricaten via het digitale handelsplatform DAO.EU heeft in het eerste kwartaal van 2020 een vlucht genomen. De volatiele zuivelmarkt, vanwege de coronacrisis, werkt daarbij zeker niet tegen.


Parijs weigert melk weg te laten lopen

14-04-2020 - 15 reacties De Franse landbouwminister Didier Guillaume roept de Europese Commissie op om 'dringende maatregelen' te nemen om de zuivelmarkt door de coronacrisis te loodsen. 'Het is uitgesloten dat wij melk weg laten lopen'.


Daling boerenmelkprijs ligt in het verschiet

09-04-2020 - 80 reacties Naast toiletpapier hamsterden consumenten de afgelopen weken in de supermarkt volop houdbare melk. Inmiddels is de vraag naar melk teruggelopen. Bovendien is de internationale zuivelmarkt door de coronacrisis verstoord. Een lagere melkprijs voor de boer lijkt onontkoombaar.


Zuivelnoteringen blijven hard dalen

25-03-2020 - 3 reacties De storm op de zuivelmarkt is nog niet gaan liggen. Marktexpert Wouter Baan praat u bij over de laatste ontwikkelingen.


'Impact corona op melkvee-sector komt nog'

20-03-2020 - 6 reacties Wil Meulenbroeks, voorzitter van LTO-melkveehouderij, over de effecten van het coronavirus op de zuivelmarkt. 'De problemen in de melkveehouderij komen later tot stand, maar houden daardoor waarschijnlijk ook langer aan.'


FrieslandCampina blijft geloven in zuivelmarkt Pakistan

11-02-2020 - 50 reacties FrieslandCampina is er nog steeds van overtuigd dat Pakistan op termijn een florerende zuivelmarkt zal hebben. Op die markt hoopt het zuivelbedrijf een belangrijke, leidende speler zijn.


Melkpoeders opnieuw duurder

29-01-2020 - 0 reacties De zuivelmarkt krijgt schwung door de opwaartse melkpoederprijzen. Marktexpert Wouter Baan bespreekt in deze marktflits de ZuivelNL-noteringen van deze week.


Prijs Nederlandse spotmelk houdt gemakkelijk stand

05-12-2019 - 0 reacties Historisch gezien zakt de prijs van spotmelk als en baksteen in deze tijd van het jaar. Vooralsnog houdt de DCA-notering voor Nederland gemakkelijk stand. Marktexpert Wouter Baan vertelt hoe dit komt en doet de zuivelmarkt verder uit de doeken.


Rekenkamer onderzoekt EU-maatregelen melkmarkt

23-10-2019 - 0 reacties De Europese Rekenkamer onderzoekt momenteel de uitzonderlijke maatregelen die de EU heeft getroffen om de verstoringen op de zuivelmarkt tussen 2014 en 2017 tegen te gaan.


Kloof tussen vet en eiwit wordt kleiner

10-10-2019 - 0 reacties Hoe beweegt de zuivelmarkt en wat zijn de verwachtingen voor de langere termijn. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de marktsituatie in deze video.