Zuivelmarkt

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zuivelmarkt. Zuivelmarkt is een van de 15830 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zuivelmarkt nieuws

Prijs Nederlandse spotmelk houdt gemakkelijk stand

05-12-2019 - 0 reacties Historisch gezien zakt de prijs van spotmelk als en baksteen in deze tijd van het jaar. Vooralsnog houdt de DCA-notering voor Nederland gemakkelijk stand. Marktexpert Wouter Baan vertelt hoe dit komt en doet de zuivelmarkt verder uit de doeken.


Rekenkamer onderzoekt EU-maatregelen melkmarkt

23-10-2019 - 0 reacties De Europese Rekenkamer onderzoekt momenteel de uitzonderlijke maatregelen die de EU heeft getroffen om de verstoringen op de zuivelmarkt tussen 2014 en 2017 tegen te gaan.


Kloof tussen vet en eiwit wordt kleiner

10-10-2019 - 0 reacties Hoe beweegt de zuivelmarkt en wat zijn de verwachtingen voor de langere termijn. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de marktsituatie in deze video. 


Melkpoeders in beweging op de zuivelmarkt

02-10-2019 - 0 reacties Op de Nederlandse en internationale zuivelmarkt zijn de melkpoeders in beweging, terwijl melkvet het rustig aan doet. Eric de Lijster licht de laatste tendensen toe in 1 minuut.


Zo vindt prijs weipoeder de weg naar boven terug

25-09-2019 - 0 reacties De zuivelmarkt blijft naar boven kijken. Hoe vindt de prijs van weipoeder de weg naar boven terug? Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutaties en achtergronden van de ZuivelNL-noteringen. 


'Hoge voerkosten drukken marges melkveebedrijf'

25-09-2019 - 0 reacties De wereldwijde zuivelmarkt is in het tweede kwartaal van 2019 redelijk goed in balans gebleven, zo concludeert Rabobank in een nieuwe zuivelupdate. Ook in de tweede helft van het jaar verwacht het dat de groei in de melkproductie bescheiden zal zijn, waardoor de wereldwijde markt volgens Rabobank goed in balans blijft.


Rabobank: 'Zuivelmarkt blijft voorlopig in balans'

25-09-2019 - 0 reacties De wereldwijde zuivelmarkt is in het tweede kwartaal van 2019 redelijk goed in balans gebleven, zo concludeert Rabobank in een nieuwe zuivelupdate. Ook in de tweede helft van het jaar verwacht het dat de groei in de melkproductie bescheiden zal zijn, waardoor de wereldwijde markt volgens Rabobank goed in balans blijft.


Prijzen voor vaste zuivel trekken aan

22-09-2019 - 0 reacties De ondertoon op de zuivelmarkt is de afgelopen weken flink verbeterd. De productie beweegt richting het seizoensmatige dal en dat is terug te zien in de vloeibare zuivelprijzen. Sinds kort trekken ook de prijzen voor vaste zuivel wat aan. 


Zuivelmarkt kiest richting naar boven

19-09-2019 - 0 reacties In de afgelopen weken is het sentiment op de zuivelmarkt verbeterd. De prijzen van vloeibare zuivel zijn hard gestegen, terwijl ook de prijzen van vaste zuivel aantrekken. Wat betekent dit voor de uitbetalingsprijzen die melkveehouders ontvangen?


Zuivelmarkt begint in vorm te raken

18-09-2019 - 0 reacties De zuivelmarkt raakt in een goede flow. Marktexpert Wouter Baan bespreekt in 60 seconden de situatie aan de hand van de ZuivelNL-noteringen. 


Melkprijs Vreugdenhil voor vijfde maand op rij stabiel

11-09-2019 - 0 reacties Vreugdenhil Dairy Foods houdt de melkprijs in augustus voor de vijfde maand op rij stabiel. Dit ligt in lijn met de stabiele zuivelmarkt van de afgelopen weken. Hoe scoort de melkpoederproducent in de melkprijsvergelijking?


Wereldmarkt biedt ruimte voor hogere zuivelprijzen

11-09-2019 - 0 reacties De ondertoon op de zuivelmarkt verbeterd, wat terug te zien is in de noteringen van ZuivelNL. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mutaties en achtergronden. 


Uitgeklede boterprijs stuit eindelijk op bodem

21-08-2019 - 0 reacties De boterprijs van zuivelNL heeft in de afgelopen maanden een jasje uitgedaan, maar vindt nu eindelijk een bodem. Marktexpert Wouter Baan bespreekt de mondiale zuivelmarkt in 60 seconden. 


Kwakkelende zuivelmarkt gebaat bij minder melk

14-08-2019 - 0 reacties De zuivelmarkt is een beetje aan het kwakkelen. Er is wel een aanknopingspunt en dat is dat grote Europese producenten minder aan de melk zijn. Marktexpert Wouter Baan praat je in 60 seconden bij over de markt.


Hitte laat zich alsnog gelden op zuivelmarkt

08-08-2019 - 1 reacties De prijs van spotmelk loopt verder op. Ook de prijzen van de vloeibare zuivelfabricaten trekken onverwacht hard aan. Marktexpert Wouter Baan gaat in op de vraag of deze beweging doorzet.


Zuivelfabriek vaker op zoek naar spotmelk

01-08-2019 - 0 reacties De extreme hitte leek geen vat te krijgen op de zuivelmarkt, maar ondertussen is merkbaar geworden dat de aanvoer van rauwe melk een flinke knauw heeft gekregen. De prijzen van spotmelk trekken dan ook aan, net als de notering voor room en magere melkconcentraat. 


Waarom hitte geen reactie teweegbrengt in zuivel

31-07-2019 - 0 reacties De extreme hitte van de afgelopen dagen zorgt nog niet voor reactie op de zuivelmarkt. In 60 seconden duidt marktexpert Wouter Baan de situatie en de noteringen van ZuivelNL. 


Extreme hitte krijgt geen vat op zuivelmarkt

25-07-2019 - 0 reacties In de week dat er hitterecords zijn verbroken, zou je verwachten dat de temperatuur op de zuivelmarkt ook oploopt. Niets is minder waar. De prijzen tenderen juist neerwaarts. Hoe komt dit?


Analyse 2019: bent u content met uw melkprijs?

22-07-2019 - 0 reacties Bent u tevreden over uw melkprijs? Profiteert u inmiddels van de meerprijs van een melkstroom met specifieke kwaliteiten? De Boerenbusiness Zuivelanalyse 2019 ontrafelt de ontwikkelingen op de zuivelmarkt en geeft een verwachting voor het verloop van de melkprijs het komende halfjaar. 


Zuivelmarkt krijgt goed nieuws uit Nieuw-Zeeland

17-07-2019 - 0 reacties In Nederland laten de zuivelprijzen bescheiden mutaties zien, vertelt marktexpert Wouter Baan. Goed nieuws komt er uit Nieuw-Zeeland, waar deze week een Global Dairy Trade (GDT) plaatsvond.