Rem

Al het Rem nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Rem nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Rem nieuws

Fendt 306 LS - Welke rem/koppeling olie

07-03-2021 - 2 reacties Hallo,

Welke olie moet er op de remmen/koppeling van een Fendt 306ls 40km. Is dit dot4 of minerale olie? De olie wat er af komt lijkt vrij veel op dot4 maar twijfel toch.


Toch nog groot zonneveld in Heusden: Proef met frambozenkweek in combinatie met 20.900 zonnepanelen

08-02-2021 - 0 reacties ASTEN-HEUSDEN - Er komt toch nog een groot zonnepark met 20.900 zonnepanelen op een veld aan de Gevlochtsebaan in Asten-Heusden. Dat is opvallend, want het gemeentebestuur trapte in januari nog vol op de rem.


New Holland TM 155 - Remlicht werkt niet

28-01-2021 - 6 reacties Het remlicht werkt niet meer maar krijg wel stroom op de remlicht schakelaar


New Holland TM 155 - Remlicht werkt niet

28-01-2021 - 0 reacties Het remlicht werkt niet meer maar krijg wel stroom op de remlicht schakelaar


Rechtse kiezer wil rem op klimaatmaatregelen

27-01-2021 - 0 reacties De meeste rechtse kiezers willen dat het volgende kabinet geen strengere klimaatmaatregelen neemt. Ook een meerderheid van VVD- en CDA-stemmers vindt niet dat er een tandje bij moet om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.


Ook tijdelijke stop op zonnevelden in Asten

14-01-2021 - 0 reacties ASTEN - In navolging van Someren zet nu ook Asten een tijdelijke rem op de ontwikkeling van zonnevelden binnen de gemeente. De stop geldt tot 1 juli. Dat heeft volgens het gemeentebestuur te maken met ‘transport schaarste bij het elektriciteitsnetwerk van Enexis’.


2020 warmste jaar wereldwijd ooit gemeten: ‘We moeten op de rem trappen’

08-01-2021 - 0 reacties 2020 was wereldwijd - samen met 2016 - het warmste jaar ooit gemeten, dat meldt het Europese klimaatinstituut Copernicus. De temperatuur lag vorig jaar 0,6 graad hoger dan in de periode 1981-2010. Bart Verheggen, docent Aard- en Klimaatwetenschappen aan Amsterdam University College, waarschuwt: ,,We moeten op de rem trappen.”


Deutz D3005 - 2 verschillende hand remmen

01-01-2021 - 7 reacties Hallo,

Ik was / ben benieuwd waarom bij het type Deutz D3005, 2 verschillende handremmen zijn gebruikt.

Naar mijn weten is de handrem origineel op foto 1
Maar je ziet ook bij veel de zelfde hand rem als bij de 06 serie is.( foto 2 )

Weet iemand waarom ze bij dit type 2 verschillende handremmen hebben gebruikt?

Alvast bedankt 🙂


Schaarste Deense karren dreigt door tekort aan zeecontainers

24-12-2020 - 0 reacties Stapels nieuwe Deense karren en platen goed voor tientallen zeecontainers staan momenteel bij de productie wachtend op vervoer. Het tekort aan zeecontainers en recordprijzen in het scheepvaart-transport zetten een rem op de aanlevering van nieuwe Deense karren en gerelateerde producten waardoor een…


Achterrem (trommel) Renault r7055

07-12-2020 - 1 reacties Goedemiddag

Ik heb een Renault r7055 alleen de remmen werken niet/heel slecht. Er zit een trommel rem op iemand enig idee of ik dit kan stellen? Of iets dat ze wel weer gaan remmen

Mvg
Jan Schievink


Case International 1455 XL - Hoe moeten de remmen worden vervangen?

04-12-2020 - 3 reacties Beste,
Zoals mogelijk gemerkt ben ik bezig met het herspuiten/technisch oké maken van onze 1455XL. Nu ben ik bij de remmen aangekomen, waarbij ik de trompetten naar de Case IH lmb heb gebracht om deze te laten voorzien van nieuwe lagers en keerringen. Nu heb ik zelf de remhuizen van de trekker gehaald, waarbij het vermoeden er is dat de remmen op zijn. De handremschoenen zien er nog prima uit, alleen zou ik graag de remmen zelf willen controleren. Heeft iemand ervaring met het demonteren van het huis waar deze inzitten? Bij voorbaad dank


Hoe veel druk maximaal luchtdruk rem installatie trekker.

22-11-2020 - 34 reacties Hoe veel druk mag een tractor lucht druk rem installatie maximaal geven?
Ik krijg slecht de aanhangwagens aangesloten op de tractor.
En de rem is erg agressief in werking.


Ford 6610 - Vervangen aftakasstomp en -rem

14-11-2020 - 12 reacties Dag, ik ben bezig met het vervangen van de aftaksrem en de aftakasstomp van een 6610, betreft een tractor van bouwjaar 1984 met LP-cabine en single speed pto. Hefdeksel is reeds verwijderd.
Kan iemand mij vertellen wat er nog los moet om de remband te kunnen demonteren? Het pennetje waarmee deze vastzit krijg ik er niet uit, dit komt tegen het hydraulisch blokje wat de aftakas in- en uitschakelt. Daarnaast zijn de spieën van de stomp danig versleten dat deze ook mee vervangen zal worden, lagerhuis met 4 bouten is los en ik zie twee conische lagers en merk dat het tandwiel beweegt wanneer ik nu met de stomp beweeg. Kan ik de as er gewoon uittrekken?

mvg

Arno


Fordson Super Major - Hoe zit de handrem in elkaar

02-09-2020 - 3 reacties Hallo,

Op mijn Ford major werkt de handrem niet omdat er een paar onderdelen missen. Nu heb ik gezocht op internet maar kom er nog niet achter hoe de handrem precies in elkaar steekt en hoe hij werkt dus weet ik niet welke onderdelen ik allemaal moet bestellen/maken. Heeft iemand hier foto's van hoe het in elkaar hoort te zitten?


Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk weer volledig in bedrijf na korte leverstop

20-07-2020 - 0 reacties SOERENDONK - Herenboerderij De Groote Heide in Soerendonk is na een korte leverstop weer volledig in bedrijf. Eerder deze maand trapte de coöperatie op de rem, nadat bij een gewasanalyse sterk afwijkende waarden aan zware metalen in sla en andijvie waren aangetroffen.


Vattenfall stelt bouw biomassacentrale Diemen uit

25-06-2020 - 0 reacties Vattenfall trapt op de rem bij de bouw van de biomassacentrale in Diemen. Door het hoog opgelopen protest wil het energie­bedrijf eerst van de politiek horen dat biomassa nog gewenst is als warmtebron.


"Vrouwen bloot, handel loopt als een idioot"

25-06-2020 - 0 reacties Tholen - Aldus quote het AD chrysantenkweker Dennis Immerzeel uit ’s-Gravenzande. Oorzaak: schaarste. Ingegeven door de onzekere marktsituatie, en met de rem erop voor de zomer, is het aanbod een stuk lager dan normaal rond deze tijd. 'Wel dertig procent', weet Immerzeel, en 'zelfs nu het zo heet is,…


Hoe werkt een rem bij een zitmaaier?

15-03-2020 - 14 reacties Hoi, mijn rem werkt niet bij mijn zitmaaier. Hij ontkoppelt wel de aandrijving, maar rolt rustig door. Ik heb het achterwiel eraf en geprobeerd die stang die naar het voetpedaal gaat wat bij te stellen, maar dat heeft geen effect. Hoe werkt zo'n rem?


Fendt 816 - Wiel plotseling geblokkeerd tijdens rijden

18-01-2020 - 10 reacties Goedendag,
Gisteren is plotseling het linker achterwiel van onze 816 turboshift geblokkeerd tijdens het rijden. Heeft iemand hier ervaring mee of weet wat dit kan zijn?
Is het de rem die vast geslagen kan zijn? Of handrem die luchtdruk verloren is (remt de handrem alleen op het linkerwiel?). Of zit het in de versnellingsbak? Het is mogelijk dat de chauffeur terug schakelde op de powershift maar dat weet hij niet zeker meer, het gebeurde voor een bocht.
Toen ik er bij kwam reed hij gewoon weer... Er komen verder ook geen gekke geluiden uit de bak en geeft geen storing. Maar wil wel graag weten waar het vandaan komt voordat hij de weg weer op gaat. Combinatie is helaas wel geschaard dus als iemand nog een kieperknobbel en wat delen van de hefinrichting te koop heeft is het welkom.
Alvast bedankt


Nederlandse tuinbouw in Guggenheim in New York

19-12-2019 - 0 reacties Vanaf 20 februari 2020 is er een bijzondere tentoonstelling van de Nederlandse architect Rem Koolhaas in het Guggenheim in New York: Countryside. Deze expositie laat zien welke belangrijke positie het platteland inneemt in de (grote) transformaties op aarde. Koolhaas wil de bezoekers laten nadenken over…