India

India, officieel de Republiek India (Hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya, Engels: Republic of India), is een land in Zuid-Azië. Met 1.220.800.359 (2013) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld.
India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.
De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten, 6 unieterritoria en 1 nationaal hoofdstedelijk territorium.

Het netwerk van nationale wegen verbindt alle belangrijke steden. In 2005 had India een totaal van 66.590 kilometer nationale wegen, 200 kilometer daarvan is autosnelweg. De nationale wegen vormen 2% van alle wegen in het land, maar ze nemen 40% van alle wegverkeer voor hun rekening. 65% van het goederenvervoer en 80% van het passagiersvervoer in India vindt plaats over de weg.

Op deze foto staat Daimler AG (Stuttgart (D)) × met een Fuso BA, opgebouwd voor personenvervoer.
Op deze foto staat Daimler AG (Stuttgart (D)) × met een Fuso BA, opgebouwd voor personenvervoer. 🔗

Links