India

Al het India nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met India nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

India nieuws

Tekort aan medicijnen dreigt: 'Dierenmedicatie kan geschikt zijn'

02-04-2020 - 8 reacties Door de sluiting van fabrieken in China en India dreigt er een mogelijk medicijntekort in ons land. Eerder deze week werd duidelijk dat een slaapmiddel voor dieren mogelijk gebruikt kan worden voor coronapatiënten. Geldt dit ook voor andere medicijnen?


Duizenden liters melk door de goot in India

31-03-2020 - 0 reacties Steeds meer landen stellen een lockdown in, zo ook ’s werelds grootste melkproducent: India. De Indiase bevolking dient 21 dagen binnen te blijven. Een waar fiasco voor de melkveehouders in het land. Inmiddels hebben ze al duizenden liters melk weg moeten spoelen.


IMF weer pessimistischer over wereldeconomie

20-01-2020 - 0 reacties WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.
Het bericht IMF weer pessimistischer over wereldeconomie verscheen eerst op Nieuws.nl.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn groeivoorspellingen voor de wereldeconomie weer verder verlaagd, ondanks de afgenomen handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China en vooruitgang in het brexitproces. Volgens de economen van het fonds is het beeld vooral in India sterk verslechterd.


Belgisch varkensvlees kan weer naar Singapore worden uitgevoerd

28-10-2019 - 0 reacties Na India en Vietnam heft ook Singapore zijn embargo op de invoer van Belgisch varkensvlees op. Dat heeft de Belgische minister van Landbouw, Ducarme, zaterdag 26 oktober gemeld. Het verbod op invoer van varkensvlees uit België stelden de landen in na de vaststelling van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in de Belgische provincie Luxemburg. In 2017 importeerde Singapore 482 ton producten afkomstig uit de Belgische varkenshouderij.


Virtual reality rondleiding door de fabriek

23-10-2019 - 0 reacties Direct van de Agritechnica naar de Alliance bandenfabriek in India. Voor het eerst kunnen bezoekers van de beurs een 360-graden virtuele rondleiding krijgen door een van de modernste productiefaciliteiten voor landbouwbanden. Op de Agritechnica biedt bandenfabrikant Alliance Tire Group een interessante en exclusieve service – een virtual reality beleving. Met een VR-headset kunnen bezoekers een 360-graden virtuele rondleiding maken waarbij ze het volledige bandenfabricageproces in de hypermoderne fabriek van Alliance in Dahej, India, kunnen volgen.De Alliance-fabriek in…


Nieuw rapport legt wereldwijd actieplan neer voor koolstofneutrale land- en bosbouwsector in 2040

21-10-2019 - 0 reacties Met het behoud en de aanplant van bossen, duurzaam houtgebruik, het verminderen van voedselverspilling en duurzame intensivering van de landbouw, kunnen de wereldwijde land- en bosbouwsector in 2040 koolstofneutraal zijn en voor 30% bijdragen aan de Parijs-doelen. Dat concludeert een internationaal team van onderzoekers in een nieuwe studie verschenen in Nature Climate Change. Met name China, Brazilië, Indonesië, de Europese Unie, India en de Verenigde Staten kunnen een substantiële bijdrage leveren.


Koning: 'Stikstofprobleem betreft ons allemaal'

18-10-2019 - 0 reacties Het stikstofprobleem moet volgens Koning Willem Alexander niet bij de boeren worden neergelegd, maar dit betreft de gehele Nederlandse samenleving. Dit zie hij tijdens zijn werkbezoek aan India tegen de NOS.


Boeren zijn blij met steun koning vanuit India

18-10-2019 - 0 reacties De boeren zijn blij met de steun van koning Willem-Alexander. Hij liet tijdens het staatsbezoek in India weten dat het stikstofprobleem niet alleen een probleem is voor de boeren, maar iets is wat de samenleving met elkaar moet oplossen.


Stikstofuitspraak koning ‘hart onder de riem’

18-10-2019 - 0 reacties „Het stikstofprobleem is een uniek probleem dat we als samenleving als geheel moeten oplossen, niet alleen de agrariërs." Dat zei koning Willem-Alexander bij de afsluiting van het staatsbezoek aan India, zo meldt de NOS.


Stikstofuitspraak koning ‘hart onder de riem’

18-10-2019 - 0 reacties „Het stikstofprobleem is een uniek probleem dat we als samenleving als geheel moeten oplossen, niet alleen de agrariërs." Dat zei koning Willem-Alexander bij de afsluiting van het staatsbezoek aan India, zo meldt de NOS.


Stikstofuitspraak koning ‘hart onder de riem’

18-10-2019 - 0 reacties „Het stikstofprobleem is een uniek probleem dat we als samenleving als geheel moeten oplossen, niet alleen de agrariërs." Dat zei koning Willem-Alexander bij de afsluiting van het staatsbezoek aan India, zo meldt de NOS.


Koning: stikstofprobleem met elkaar oplossen

18-10-2019 - 3 reacties KOCHI (ANP) - Het stikstofprobleem is niet alleen een probleem voor de boeren, maar een probleem dat de samenleving gezamenlijk moet oplossen. Dat heeft koning Willem-Alexander gezegd tijdens zijn staatsbezoek aan India.


Afvalwaterzuivering in New Delhi met Wageningse technologie

15-10-2019 - 0 reacties De pilot afvalwaterzuiveringsinstallatie in New Delhi, die door Koning Willem Alexander en Koningin Máxima op 14 oktober is geopend om vervuild afvalwater te zuiveren, heeft een belangrijke Wageningse inbreng. De installatie bestaat uit een keten van zuiveringstechnieken om water schoon en herbruikbaar te maken. Binnen het Lotus-HR samenwerkingsprogramma werkt de groep van prof. Huub Rijnaarts samen met Indiase partners. Ook andere Wageningse onderzoekers inclusief het NIOO nemen deel aan de Nederlandse delegatie in India.


Waarom minder voor suiker meer betekent

30-09-2019 - 0 reacties Op de internationale suikermarkt lijkt voorzichtig enig licht aan de horizon te komen. Hier liggen een aantal redenen aan ten grondslag. Zo valt de rietsuikeroogst in India en Thailand lager uit en maakt dure fossiele brandstof het interessant om meer suiker tot ethanol te verwaarden. Is dat goed nieuws voor de Europese bietsuiker?


Toewijzing en schorsing invoercertificaten suiker India

30-09-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.078 - Van 9 tot en met 13 september 2019 kon u invoercertificaten aanvragen voor diverse contingenten in de sector suiker.


‘Desnoods gaan we de ingrediënten voor medicijnen hier produceren’

23-09-2019 - 0 reacties Minister van Medische Zorg Bruno Bruins is klaar met eindeloze praatsessies over de oplopende geneesmiddelentekorten. Hij wil dat EU-lidstaten desnoods zelf grondstoffen voor medicijnen gaan leveren, zodat medicijngebruikers niet langer lijden onder de haperende productie in landen als China en India.


Verpakte Britse voedingsmiddelen het ‘gezondst’

26-08-2019 - 0 reacties Beoordeel bijna 400.000 verpakte voedingsmiddelen en dranken uit 12 landen aan de hand van het Australische 'Health Star'-voedingslogo en het Verenigd Koninkrijk komt als beste uit de bus. Canada, Australië en de Verenigde Staten volgen de Britten op de voet. HongKong, Chili, India en China scoorden het laagst.


India speelt cruciale rol op de suikermarkt

21-08-2019 - 0 reacties Er is weer wat licht aan de horizon voor de suikermarkt. Na jaren van overproductie en grote voorraden is er voor het eerst een situatie van een kleiner aanbod dan vraag in zicht. India is momenteel de onzekere factor op de wereldwijde suikermarkt in de plaats van Brazilië.  


Sprankje hoop voor suikerprijs

05-08-2019 - 0 reacties De wereldsuikermarkt wordt momenteel gedomineerd door suikerrietproducerende landen als India, Brazilië en Thailand. De groeiomstandigheden waren ongunstig. Daarnaast trekt de vraag naar ethanol aan, waar veel suikerrietsap voor gebruikt wordt. Biedt dit kansen voor bietsuiker uit Europa?


Sprankje hoop voor de suikerprijs

05-08-2019 - 0 reacties De wereldsuikermarkt wordt gedomineerd door suikerriet producerende landen als India, Brazilië en Thailand. Groeiomstandigheden zijn ongunstig geweest. Daarnaast trekt de vraag naar ethanol aan, waar veel suikerrietsap heen gaat. Biedt dit kansen voor bietsuiker uit Europa?