Nieuw-zeeland

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Nieuw-zeeland. Nieuw-zeeland is een van de 17358 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Nieuw-zeeland nieuws

Mycoplasma kost Nieuw Zeeland al 75 miljoen euro

17-03-2020 - 0 reacties Mycoplasma bovis houdt de Nieuw-Zeelandse veehouderij nu al ruim 2 jaar bezig.


Grote melkpoederexporteur ziet voorraad kelderen

21-10-2019 - 0 reacties De voorraden van volle en magere melkpoeder in Argentinië zijn flink afgeroomd, zo tonen de cijfers van het ministerie van Landbouw in het land aan. Na Nieuw-Zeeland en de Europese Unie, is het Zuid-Amerikaanse land de grootste exporteur van volle melkpoeder.


Nieuw-Zeeland: volledig weiden of toch een stal?

14-10-2019 - 0 reacties Nieuw-Zeeland heeft het optimale klimaat voor de productie van melk met volledige weidegang, zonder stallen. Toch bouwen steeds meer Nieuw-Zeelandse melkveehouders een stal. Waarom?


Wageningen University & Research versterkt samenwerking met Massey University

10-10-2019 - 0 reacties Premier Rutte bracht op 8 en 9 oktober een bezoek aan zijn ambtgenoot in Nieuw-Zeeland. In de slotverklaring Joint Cooperation Statement on Climate Change werd het belang van samenwerking benadrukt om wereldwijde vraagstukken, zoals klimaatverandering, het hoofd te bieden. Enkele highlights uit de verklaring.


Klimaatstakingen van Nieuw-Zeeland tot Canada en ook in Den Haag

27-09-2019 - 0 reacties


Dieptepunt in melkaanvoer Nieuw-Zeeland is voorbij

24-09-2019 - 0 reacties De melkveehouders in Nieuw-Zeeland zijn het seizoensmatige dieptepunt van de melkaanvoer weer gepasseerd. Hoewel de cijfers deze maand weer een forse toename laten zien, zijn de verschillen met afgelopen jaren minimaal.


Grootste zuivelconcern van China blijft groeien

02-09-2019 - 0 reacties De omzet van Yili Group, het grootste zuivelconcern van China, is over het eerste halfjaar met $694 miljoen gestegen tot $6,3 miljard. De presentatie van de halfjaarcijfers volgde vlak na de afronding van de overname van de tweede grootste zuivelaar van Nieuw-Zeeland.


Aanvragen invoercertificaten kaas en boter uit Nieuw-Zeeland

27-08-2019 - 0 reactiesNieuwsbericht 19.068 - In september kunt u aanvragen indienen voor de tariefcontingenten kaas en boter uit Nieuw-Zeeland. Met een invoercertificaat betaalt u geen of een verlaagde invoerheffing.


Melkproductie kiwi's zwakt af na rappe seizoenstart

27-08-2019 - 0 reacties De melkproductie in Nieuw-Zeeland kende een vliegende start van het nieuwe seizoen, maar de aanvoercijfers over juli geven een milder positief beeld af.


Agrarisch bedrijf minder in trek in Nieuw-Zeeland

21-08-2019 - 0 reacties De verkoop van agrarisch bedrijven in Nieuw-Zeeland is in de afgelopen 3 maanden met meer dan 25% gedaald, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Real Estate Institute of New Zealand (REINZ). Opvallend is dat de gemiddelde hectareprijs wel is gestegen.


Spierings onder vuur om torenhoge vertrekpremie

16-08-2019 - 0 reacties Theo Spierings, de voormalig topman van Fonterra, heeft bij zijn vertrekt $4,6 miljoen meegekregen, zo blijkt uit de nieuwe jaarstukken. In Nieuw-Zeeland zorgt dit bedrag voor grote vraagtekens, gezien hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het feit dat de zuivelcoöperatie in zwaar vaarwater terecht is gekomen. 


Theo Spierings onder vuur om torenhoge vetrekpremie

16-08-2019 - 0 reacties Theo Spierings, de voormalig topman van Fonterra, heeft bij zijn vertrekt $4,6 miljoen meegekregen, zo blijkt uit de nieuwe jaarstukken. In Nieuw-Zeeland zorgt dit bedrag voor grote vraagtekens, gezien hij verantwoordelijk wordt gehouden voor het feit dat de zuivelcoöperatie in zwaar vaarwater terecht is gekomen. 


Melken zonder stal

06-08-2019 - 0 reacties Alleen een melkcarrousel met wachtruimte, verder geen huisvesting voor melkkoeien. In Ierland en Nieuw-Zeeland een heel normaal beeld op een melkveebedrijf. In Duitsland niet. Richting het oosten van Duitsland is weidegang sowieso al niet alledaags. Lees verder ❯


Flitsende start van melkseizoen Nieuw-Zeeland

24-07-2019 - 0 reacties Nieuw-Zeelandse melkveehouders zijn het nieuwe melkseizoen, die begint op 1 juni, flitsend gestart. De melkproductie in juni ligt ruim 14% hoger dan dezelfde maand in 2018 en komt daarmee uit op een recordniveau. Deze cijfers zijn echter wel relatief.


Zuivelmarkt krijgt goed nieuws uit Nieuw-Zeeland

17-07-2019 - 0 reacties In Nederland laten de zuivelprijzen bescheiden mutaties zien, vertelt marktexpert Wouter Baan. Goed nieuws komt er uit Nieuw-Zeeland, waar deze week een Global Dairy Trade (GDT) plaatsvond. 


Fonterra verwacht dat rek uit melkplas is

26-06-2019 - 0 reacties Na een paar maanden met forse minnen, is de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland in mei weer wat bijgetrokken. Fonterra zag de melkcollectie vorig seizoen licht toenemen, maar ziet niet dat die toename komend seizoen doorzet.


Nieuw-Zeelandse bollenexporteur breidt flink uit

24-06-2019 - 0 reacties Het in Nieuw-Zeeland gevestigde, Nederlandse bedrijf Horizon Flowers New Zealand Ltd, een van de big five van de bloeiende tulpenbollen export van de zuidelijkste regio van Nieuws-Zeeland, heeft onlangs voor een slordige 4,5 miljoen euro betaald voor een 162 hectare melkveebedrijf in Mabel Bush.


Bollenboer koopt 162 hectare in Nieuw-Zeeland

21-06-2019 - 0 reacties Een tulpenbollenbedrijf uit Nederland heeft in Mabel Bush (in Nieuw-Zeeland) 162 hectare grond gekocht. Met de deal is een slordige €4,5 miljoen gemoeid.


Bollenteler koopt 162 hectare in Nieuw-Zeeland

21-06-2019 - 0 reacties Een tulpenbollenbedrijf uit Nederland heeft in Mabel Bush (in Nieuw-Zeeland) 162 hectare grond gekocht. Met de deal is een slordige €4,5 miljoen gemoeid.


Australië en Nieuw-Zeeland minder aan de melk

28-05-2019 - 0 reacties Het verval in de melkproductie van Australië neemt steeds verder toe. Ook in april lag deze namelijk fors lager dan vorig jaar. De lagere aanvoer in Nieuw-Zeeland maakt dat Oceanië in april sowieso minder aan de melk is dan in 2018.