Cbb

Volg al het nieuws over Cbb, een van de 17346 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Cbb nieuwsbrief.

Cbb nieuws

Overheid moet korting op subsidie voor windpark opnieuw berekenen

26-04-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De overheid moet de miljoenenkorting op de subsidie voor het windpark Westermeerwind in het IJsselmeer opnieuw berekenen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
.


Rechter doet vrijdagavond uitspraak over ruimen nertsen

05-06-2020 - 0 reacties De voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) wil vrijdagavond nog uitspraak doen over het ruimen van de nertsenhouderijen waar het coronavirus heerst. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aangedrongen op een snelle uitspraak om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met ruimen.


Minister wil uitpuilende nertsenhouderijen zo snel mogelijk ruimen

05-06-2020 - 0 reacties Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil zo snel mogelijk beginnen met het ruimen van de nertsenhouderijen waar het coronavirus heerst. Het ministerie wil daarom zo snel mogelijk een uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb).


CBb vernietigt dwangsommen voor eiproductenleverancier Wulro

11-05-2020 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft op dinsdag 21 april 2 lasten onder dwangsom die de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in september 2017 tijdens de fipronilcrisis oplegde aan de Limburgse eiproductenproducent Wulro ongegrond verklaard. In een eerdere rechtszaak in 2019 over de dwangsommen vernietigde rechtbank Rotterdam al een deel van de besluiten. In de hoger beroepszaak nu heeft het CBb beide lasten onder dwangsom volledig herroepen


Opnieuw veehouder deels in het gelijk gesteld

26-03-2020 - 0 reacties Het CBb heeft voor de derde week op rij een melkveehouder in het gelijk gesteld.


CBb is terughoudend met erkennen van 'individuele en buitensporige last' bij fosfaatrechtenzaken

02-03-2020 - 0 reacties Het College van Beroep van het bedrijfsleven (CBb) heeft slechts in 6 van circa 600 zaken van melkveebedrijven die bezwaar maken tegen de aan het bedrijf toegekende fosfaatrechten bepaald dat terecht werd gesteld dat sprake was van een 'individuele en buitensporige last'. In die gevallen moet het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de toewijzing van de fosfaatrechten herzien. In de meeste gevallen stelt de rechter dat de situaties waarin de bedrijven verzeild raakten die rond de peildatum investeerden in een bedrijfsuitbreiding dat als ondernemersrisico moeten zien.


Pluimveevermeerderaars vechten ruiming vanwege Salmonella aan

26-02-2020 - 0 reacties Twee broers die samen een pluimveevermeerderingsbedrijf exploiteren willen via een kort geding bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) voorkomende dat hun vleeskuikenouderdieren vervroegd moeten worden geslacht omdat er op het bedrijf Salmonella is vastgesteld. Een controle op initiatief van de pluimveehouders, die standaard elke 2 tot 3 weken moet plaatsvinden, leverde eerder deze maand een positieve uitslag op in 3 van de 5 stallen van het bedrijf. Dit betekent dat bijna 30.000 dieren in die stallen vervroegd uit productie genomen moeten worden.


LTO: einde aan verschrikkelijke periode getroffen boeren

07-01-2020 - 12 reacties Met de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt een einde aan een zeer langlopend proces van waarheidsvinding, zegt LTO Nederland.


CBb en Raad van State werken samen bij afhandeling beroepszaken fosfaatreductieplan

19-11-2019 - 2 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) en de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State hebben afspraken gemaakt over een project om de ongeveer 800 beroepszaken over de Regeling fosfaatreductieplan voor melkveebedrijven te behandelen. Deze regeling betreft financiële heffingen voor melkveebedrijven die in 2017 meer koeien hadden dan was toegestaan. Door dit project wordt de capaciteit van het CBb flink vergroot. De zaken worden grotendeels afgedaan door staatsraden van de Raad van State die tevens raadsheer-plaatsvervanger zijn in het CBb. De zittingen vinden plaats in het gebouw van de Raad van State en starten in maart 2020.


Meeste fipronil-blokkades pluimveebedrijven terecht

15-10-2019 - 0 reacties De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.


Terechte blokkade pluimveebedrijven tijdens fipronilaffaire (behalve in twee gevallen)

15-10-2019 - 0 reacties De blokkade van 117 pluimveebedrijven in verband met de fipronilverontreiniging in 2017 was terecht, op twee gevallen na, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).


Meeste blokkades pluimveebedrijven terecht

15-10-2019 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft tijdens de fipronilcrisis in de meeste gevallen pluimveebedrijven terecht verboden om kippen, eieren en mest af te voeren. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
nl.


Einde MKZ-zaak Kootwijkerbroek in zicht

09-10-2019 - 0 reacties Hoe de rechtszaak verder gaat over de MKZ-uitbraak in Kootwijkerbroek wordt woensdagmiddag duidelijk. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in Den Haag houdt dan een nieuwe zitting.


K.I. Samen moet voor klachten over oneerlijke concurrentie bij ACM zijn

08-10-2019 - 0 reacties Veeverbeteraar K.I. Samen kan over oneerlijke concurrentie door de de Coöperatie Rundvee Verbetering (CRV) niet bij de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) klagen, maar moet daarvoor bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), de hoogste economische bestuursrechter, bepaald.


Bietentelers voeren actie tegen oneerlijke concurrentie

13-09-2019 - 0 reacties CBB, de Confederatie van de Belgische Bietentelers, voert op 16 september actie tegen de oneerlijke concurrentie in de sector door onder andere het wegvallen van de suikerquota en minimumprijzen. De confederatie trekt aan de alarmbel en vraagt aan de Europese beleidsmakers om het beleid bij te sturen. De datum is niet toevallig gekozen, precies tien jaar geleden hielden een aantal melkveehouders een symbolische actie om te protesteren tegen de slechte marksituatie. Hiermee toont CBB zich solidair met de collega’s uit de melkveehouderij.


Biologisch knelgeval krijgt geen extra fosfaatrechten

11-09-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een boer met een gemengd, biologisch bedrijf geen extra fosfaatruimte gegeven.


Geen uitzondering in fosfaatrechtenstelsel voor biologische melkveehouder

10-09-2019 - 70 reacties Het fosfaatrechtenstelsel geldt ook onverkort voor een biologisch gemengd bedrijf. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) komt op dinsdag 10 september tot dat oordeel in de zaak van een bedrijf dat aan het omschakelen was naar een biologisch gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee en dat deze omschakeling op 2 juli 2015 nog niet had voltooid. Daardoor komt het bedrijf melkkoeien te kort om de kringloop te sluiten en dat raakt de bedrijfsvoering in het hart.


Rechter wijst 3 van de 4 fosfaatverzoeken af

04-09-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 3 september 3 van de 4 bezwaarschriften met betrekking tot de toekenning van fosfaatrechten afgewezen. De melkveehouder die wel in het gelijk is gesteld, had landbouwgrond verhuurd en was zodoende niet meer grondgebonden.


'Zeker 9 Europese suikerfabrieken dicht'

07-08-2019 - 0 reacties Binnen afzienbare tijd zullen 9 tot 15 Europese suikerfabrieken hun deuren sluiten, zo voorspelt de Confederatie van de Belgische Bietenplanters (CBB). De sluiting komt door de crisis in de suikerindustrie. De suikerprijs is gezakt naar het laagste niveau in meer dan 10 jaar.


‘Sluiting van negen tot vijftien Europese suikerfabrieken’

06-08-2019 - 0 reacties Negen, maar mogelijk ook vijftien Europese suikerfabrieken sluiten binnen afzienbare tijd hun poorten. Dat stelt de Confederatie van de Belgische Bietenplanters (CBB) op basis van een eigen inventarisatie.