Kalf

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kalf. Kalf is een van de 15463 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kalf nieuws

​Leren over luchtwegen: derde module Eveal beschikbaar

26-06-2019 - 0 reacties Het derde hoofdstuk van de online leermodule Eveal is klaar. Het onderwerp: luchtwegen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd waarom de bouw van het kalf er aan bijdraagt dat luchtwegproblemen makkelijker kunnen optreden. De symptomen van luchtwegprobleme


​Leren over luchtwegen: derde module Eveal klaar

26-06-2019 - 0 reacties Het derde hoofdstuk van de online leermodule Eveal is klaar. Het onderwerp: luchtwegen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd waarom de bouw van het kalf er aan bijdraagt dat luchtwegproblemen makkelijker kunnen optreden. De symptomen van luchtwegprobleme


Kudde olifanten rouwt om overleden kalf in India

09-06-2019 - 0 reacties Een Indiase boswachter legde afgelopen week vast hoe een kudde olifanten rouwde om een overleden kalf. Waarom het kleine olifantje overleed is niet bekend.


​‘Direct scheiden of drie maanden zogen’

05-06-2019 - 0 reacties Melkveehouder Corné Ansems in Hoogeloon (NBr) houdt zijn kalveren langer bij de koe in een familiekudde. Deze manier van opfokken werkt alleen als de kalveren drie maanden gezoogd worden. Korter zogen zorgt voor veel stress bij zowel het kalf als de


Fosfaatrechten voor jongvee zonder kalf

16-04-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld die vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor hun jongvee. Het jongvee was bestemd voor melkvee, maar is geslacht zonder een kalf te krijgen.


Fosfaatrechten voor jongvee

16-04-2019 - 15 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als bestemd voor melkvee. Dat jongvee is echter geslacht zonder een kalf te krijgen.


Fosfaatrechten voor jong(vlees)vee

16-04-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als melkvee. Dit jongvee was echter geslacht zonder een kalf te krijgen.


Dode pony's, geiten, vogels en kalf aangetroffen in Gelderse loods

02-04-2019 - 0 reacties In een loods in het Gelderse Leuvenheim zijn vier dode pony's, vier dode geiten, een dood kalf en tientallen dode vogels aangetroffen. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vonden ook meerdere onverzorgde dieren op het terrein.


Vanaf 1 april runderen eerst merken dan melden

14-03-2019 - 0 reactiesAls u runderen houdt, krijgt u te maken met een wijziging. Vanaf 1 april 2019 moet u een kalf eerst merken en daarna de geboortemelding doorgeven. Doe dit binnen 3 werkdagen na de geboorte.


Biologen treffen walviskarkas aan in Braziliaanse jungle

25-02-2019 - 0 reacties Biologen troffen vrijdag een dode walvis aan in de jungle van Brazilië. Het zoogdier werd op de ongewone afstand van zo'n 15 meter van de oceaan gevonden. Het dier was 8 meter lang en volgens biologen gaat het om een kalf van zo'n twaalf maanden oud.


‘Biest na biestperiode verdunnen met melk’

20-02-2019 - 0 reacties De overgang van biest naar melk moet geleidelijker dan nu in de praktijk gebeurt. Het advies is om de biest in een week tijd af te bouwen door het te verdunnen met (kunst)melk.

Dat was de boodschap van professor Michael Steele van de University van Guelph (Canada) op het ‘International Dairy Nutrition Symposium’ in Ede.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij een abrupte overgang van biest naar melk, de darmvlokken minder ontwikkelen. Ook zouden volgens Steele de bestaande ideeën over het belang van biest moeten worden uitgebreid. Hij weest erop dat biest niet alleen belangrijk is voor de antistoffenvoorziening van het kalf, maar dat het ook belangrijke nutriënten bevat zoals oligosacchariden, die een effect hebben op de groei en darmontwikkeling. Langer biest voeren heeft daarom volgens hem ook een positief neveneffect.


Ministerie van LNV laat kalf en boer al 10 jaar zitten met onveilige en onwettige stalvloeren

04-01-2019 - 0 reacties Naar aanleiding van een bericht van Dier&Recht, voerden Foodlog-commentatoren een discussie over kalveren met aandoeningen aan de luchtwegen. De zouden het gevolg zijn van een ongewenst houderijsysteem. Zijdelings kwam aan de orde dat de vloeren in de stallen waarin de dieren verblijven al flink verbeterd zijn. Volgens Frederieke Schouten van Dier&Recht doet het ministerie van LNV al 10 jaar onderzoek naar welzijnsvloeren, maar laat het kalveren en kalverhouders in de kou staan bij het doorvoeren van betere vloeren.


Zeven veulens en een kalf gestolen uit Oostvaardersplassen

30-12-2018 - 0 reacties Afgelopen zomer zijn zeven konikpaardveulens en een heckrundkalf gestolen uit het gebied rond de Oostvaardersplassen.


Schouten roemt Kalf Volg Systeem

14-12-2018 - 0 reacties Het Kalf Volg Systeem is volgens landbouwminister Carola Schouten goed om fouten in het I&R-systeem te helpen voorkomen. Verkorting van de aanmeldtermijn van drie werkdagen is daarom niet nodig.


Biestopname via bloed checken op melkveebedrijf

10-12-2018 - 0 reacties Dierenartsen kunnen nu met een druppel bloed bepalen of een kalf de biest goed heeft opgenomen. Het bedrijf Heberex introduceert hiervoor speciale teststrips.


Kalf eerst merken, dan pas melden in I&R

08-12-2018 - 27 reacties En wie gaat dat controleren?

Eerst oormerken, dan pas melden in I&R. Dat is een van de wijzigingen die Minister Schouten aanbrengt in het I&R-systeem voor runderen.

Zo wordt de kans op fouten kleiner, schrijft ze in een Kamerbrief waarin ze de wijzigingen aankondigt. Het ‘merken voor melden’ gaat in per 1 april 2019. Daarmee is er tijd voor eventueel noodzakelijke aanpassingen in managementsystemen.


Geboortemelding kalf pas na aanbrengen oormerk

07-12-2018 - 0 reacties Vanaf 1 april volgend jaar mogen kalveren pas worden aangemeld in het I&R-systeem wanneer nadat ze een oormerk hebben gekregen. LNV-minister Carola Schouten kondigt dat aan als een van de maatregelen om foutieve registraties tegen te gaan.


Keuze kalf tart vleesveesector

18-11-2018 - 10 reacties Dat was woensdag in Nijkerk een van de vragen tijdens de informatieavond over fosfaatrechten en vleesvee van Stichting VleesveeNL. Een specialist van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) was hier om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Die waren er veel. De zaal zat afgeladen vol. 'Er hadden zich zeventig ondernemers aangemeld, maar er waren maar liefst 130 mensen aanwezig', vertelt voorzitter Jacco Keuper van VleesveeNL, de brancheorganisatie voor de vleesveehouderij, waarbij ook LTO is aangesloten.


Kalveropfok legt basis voor melkproductie

07-11-2018 - 0 reacties Het sturen op een hoge melkproductie begint al tijdens de kalveropfok. In die periode ontwikkelt de pens zich. Een goede pensontwikkeling legt de basis voor een gezonde melkproductie later. Hieronder leest u hoe u het kalf hierbij kunt helpen.


Drink de diarree weg

07-11-2018 - 0 reacties Een kalf met diarree verliest veel vocht. Het verloren vocht moet snel worden aangevuld met orale rehydratiemiddelen (ORS-middelen). Bij het verstrekken van deze middelen moet je op een aantal zaken letten. Lees verder ❯