Kalf

Volg al het nieuws over Kalf, een van de 15720 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Kalf nieuwsbrief.

Kalf nieuws

Duitse bioboeren houden kalf bij de koe

11-11-2019 - 0 reacties Enkele Duitse biologisch-dynamische melkveehouders die zijn aangesloten bij Demeter Heumilch Bauern willen zich onderscheiden door het kalf tot een leeftijd van vier weken bij de koe te houden.


Boeren met runderen moeten extra belasting betalen voor gezondheidsfonds

24-10-2019 - 0 reacties Boeren met runderen gaan vanaf 2020 een extra belasting per dier betalen voor het Diergezondheidsfonds. Een melkveehouder betaalt dan 2,44 euro per rund en 0,34 euro per kalf zodra het dier naar de slacht of de export gaat.


​Dutch Dairymen Board pleit voor ‘eigen kalf eerst’

23-10-2019 - 0 reacties De Dutch Dairymen Board (DDB) reageert op de uitzending van tv-uitzending van Zembla van vorige week. Volgens de belangenorganisatie van melkveehouders klopt het niet dat DDB de brandbrief van Netwerk Grondig heeft ondertekend waarin gepleit wordt vo


Luchtweginfecties bij kalf aanpakken met nieuw vaccin

19-10-2019 - 0 reacties Er is een nieuw vaccin tegen BRD (Bovine Respiratory Disease). BRD is de verzamelnaam voor verwekkers van luchtweginfecties waarvoor kalveren tot de zesde levensweek vatbaar zijn.


Zembla: 4.000 veehouders willen importstop kalf

17-10-2019 - 0 reacties 4.000 melkveehouders roepen op tot de importstop van kalveren.


Groot bedrijf verdient niet veel meer

31-07-2019 - 75 reacties Onder het mom van wees kalf of een koe en zorg dat je niet ertussen hangt , dan komt het allemaal wel goed/ ga voor massa of marge/ enz, enz.

Originele beschrijving

Hoe verhouden kleine en grote melkveebedrijven zich qua bedrijfseconomische resultaten tot elkaar? Drie accountants geven hun visie. Zij stellen dat kleine ondernemingen enorm divers scoren. De grote benutten hun schaalgrootte, maar dat levert relatief weinig extra op. De middengroep lijkt te hinken op twee gedachten.


'Kalf is het meest duurzame stukje vlees'

29-07-2019 - 0 reacties Als we kijken naar het productieproces en kalveren als bijproduct van onze zuivelconsumptie zien, is het eten van kalf een duurzame keuze. Dat zegt Marijke Everts, directeur Corporal Affairs bij VanDrie Group, marktleider op het gebied van kalfsvlees.


Mestexcretienormen voor vleesvee gaan in 2020 waarschijnlijk fors omhoog

25-07-2019 - 0 reacties Vleesveehouders krijgen in 2020 waarschijnlijk te maken met beduidend hogere normen voor dieren ouder dan 12 maanden die nooit een kalf heeft gehad en niet bestemd zijn om een kalf te krijgen. Dat blijkt uit de voorstellen die minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft gepubliceerd voor een internetconsultatie. De normen voor de diercategorie 122 worden meer dan verdubbeld.


Kalfje na geboorte spoorloos, politie vindt dier met behulp van drone terug in maisveld

24-07-2019 - 0 reacties SINDEREN - De politie Oost-Nederland heeft dinsdagochtend in Sinderen een pasgeboren kalfje met behulp van een drone teruggevonden. Het kalf was ‘s nachts kort na de geboorte weggelopen bij de moeder. In verband met de hitte staan de beesten tijdens deze tropische dagen overdag binnen en zijn ze 's nachts in de buiten.


​Leren over luchtwegen: derde module Eveal beschikbaar

26-06-2019 - 0 reacties Het derde hoofdstuk van de online leermodule Eveal is klaar. Het onderwerp: luchtwegen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd waarom de bouw van het kalf er aan bijdraagt dat luchtwegproblemen makkelijker kunnen optreden. De symptomen van luchtwegprobleme


​Leren over luchtwegen: derde module Eveal klaar

26-06-2019 - 0 reacties Het derde hoofdstuk van de online leermodule Eveal is klaar. Het onderwerp: luchtwegen. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd waarom de bouw van het kalf er aan bijdraagt dat luchtwegproblemen makkelijker kunnen optreden. De symptomen van luchtwegprobleme


Kudde olifanten rouwt om overleden kalf in India

09-06-2019 - 0 reacties Een Indiase boswachter legde afgelopen week vast hoe een kudde olifanten rouwde om een overleden kalf. Waarom het kleine olifantje overleed is niet bekend.


​‘Direct scheiden of drie maanden zogen’

05-06-2019 - 0 reacties Melkveehouder Corné Ansems in Hoogeloon (NBr) houdt zijn kalveren langer bij de koe in een familiekudde. Deze manier van opfokken werkt alleen als de kalveren drie maanden gezoogd worden. Korter zogen zorgt voor veel stress bij zowel het kalf als de


Fosfaatrechten voor jongvee zonder kalf

16-04-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld die vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor hun jongvee. Het jongvee was bestemd voor melkvee, maar is geslacht zonder een kalf te krijgen.


Fosfaatrechten voor jongvee

16-04-2019 - 15 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als bestemd voor melkvee. Dat jongvee is echter geslacht zonder een kalf te krijgen.


Fosfaatrechten voor jong(vlees)vee

16-04-2019 - 0 reacties Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een aantal veehouders in het gelijk gesteld. Die boeren vonden dat ze toch fosfaatrechten moesten krijgen voor jongvee dat door hen was aangemerkt als melkvee. Dit jongvee was echter geslacht zonder een kalf te krijgen.


Dode pony's, geiten, vogels en kalf aangetroffen in Gelderse loods

02-04-2019 - 0 reacties In een loods in het Gelderse Leuvenheim zijn vier dode pony's, vier dode geiten, een dood kalf en tientallen dode vogels aangetroffen. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vonden ook meerdere onverzorgde dieren op het terrein.


Vanaf 1 april runderen eerst merken dan melden

14-03-2019 - 0 reactiesAls u runderen houdt, krijgt u te maken met een wijziging. Vanaf 1 april 2019 moet u een kalf eerst merken en daarna de geboortemelding doorgeven. Doe dit binnen 3 werkdagen na de geboorte.


Biologen treffen walviskarkas aan in Braziliaanse jungle

25-02-2019 - 0 reacties Biologen troffen vrijdag een dode walvis aan in de jungle van Brazilië. Het zoogdier werd op de ongewone afstand van zo'n 15 meter van de oceaan gevonden. Het dier was 8 meter lang en volgens biologen gaat het om een kalf van zo'n twaalf maanden oud.


‘Biest na biestperiode verdunnen met melk’

20-02-2019 - 0 reacties De overgang van biest naar melk moet geleidelijker dan nu in de praktijk gebeurt. Het advies is om de biest in een week tijd af te bouwen door het te verdunnen met (kunst)melk.

Dat was de boodschap van professor Michael Steele van de University van Guelph (Canada) op het ‘International Dairy Nutrition Symposium’ in Ede.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat bij een abrupte overgang van biest naar melk, de darmvlokken minder ontwikkelen. Ook zouden volgens Steele de bestaande ideeën over het belang van biest moeten worden uitgebreid. Hij weest erop dat biest niet alleen belangrijk is voor de antistoffenvoorziening van het kalf, maar dat het ook belangrijke nutriënten bevat zoals oligosacchariden, die een effect hebben op de groei en darmontwikkeling. Langer biest voeren heeft daarom volgens hem ook een positief neveneffect.