Bestelbus

Bestelbus is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bestelbus en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bestelbus nieuws

Elektrische Ford E-Transit komt eraan

29-10-2020 - 0 reacties Ford trekt volgende maand het doek van de E-Transit, de elektrisch aangedreven versie van de succesvolle bestelbus.


Bollinger Deliver-E is elektrische bestelbus

28-08-2020 - 0 reacties Bollinger Motors, tot nu toe vooral bekend van z'n plannen voor elektrische pick-ups, komt met een interessant nieuw concept: een elektrische bestelbus. Het resultaat heet Bollinger Deliver-E en moet het antwoord zijn op de behoefte van veel E-commerce-bedrijven.


Prijzen Toyota ProAce Electric bekend

30-06-2020 - 0 reacties Toyota heeft Nederlandse prijskaartjes gehangen aan de Proace Electric. De elektrische besteller met Franse genen staat in het najaar bij de dealers.

Toyota vraagt € 35.995 (exclusief btw) voor de 4,6 meter lange Proace Electric Compact met een 50 kWh accupakket. Daarmee moet de besteller volgens de WLTP-cyclus 230 kilometer kunnen afleggen. Deze kortste variant heeft een laadvolume van 4,6 kubieke meter en is voorin uitgerust met drie zitplaatsen.


Zwaar tractorongeluk Deurne: toestand slachtoffer (50) 'nog ernstig', veroorzaker vrijgelaten

27-12-2018 - 0 reacties DEURNE - De 31-jarige bestuurder van een bestelbus die zaterdag in Deurne in dronken toestand achterop een tractor reed, is vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte in het onderzoek, meldt de politie aan het ED. De inwoner van Liessel wordt beschuldigd van het veroorzaken van een verkeersongeval met zwaar lichamelijk letsel en het rijden onder invloed van alcohol.


Koe veroorzaakt chaos op A1: bedrijfsbus raakt van de weg

06-12-2018 - 0 reacties Een koe heeft vannacht op de A1 bij Enter voor een ravage gezorgd. Het dier liep op de snelweg en de bestuurder van een bestelbus raakte in de slip toen hij probeerde het dier te ontwijken. Het busje is van de weg geraakt, over de kop geslagen en in de berm beland.


Kraan valt op auto bij Hellevoetsluis

12-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op de Zwartedijk tussen Hellevoetsluis en Rockanje is maandagmiddag een busje geplet door een kraan. Doordat de bestuurder van de bestelbus uitweek, kwam de bus op de andere kant van de weg terecht en reed tegen een personenauto aan.


Bestelbus rijdt huis binnen; enorme ravage

08-11-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Een bestuurder is donderdagavond met zijn busje achteruit een woning binnengereden. Dat gebeurde aan De Cotelaer in Barneveld.


Bestelbus belandt op zijn neus in de bosjes langs N325

09-10-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

Op de N325 bij de afrit Huissen is maandagmiddag een bestelbus van de weg geraakt en op zijn neus in de bosjes terechtgekomen.


Eerste elektrische Renault Master in Europa voor PostNL

31-05-2018 - 0 reacties

Originele beschrijving

PostNL heeft de eerste twee elektrisch aangedreven Renault Master Z.E. modellen in Europa in gebruik genomen. De emissievrije bestelbus speelt een belangrijke rol om de ambitieuze doelstelling van PostNL ten aanzien van CO2-reductie te realiseren. Het post- en pakkettenbedrijf streeft naar CO2-vrije pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025. De Renault Master Z.E. is hier bij uitstek geschikt voor. De nieuwe Renault Master Z.E. is uitgerust met een 33 kWh lithium-ion batterijpakket van de nieuwste generatie. Daarmee biedt deze bedrijfsauto in de praktijk een actieradius van circa 120 kilometer, ideaal voor ‘last mile delivery’ in binnensteden, zoals het bezorgen van pakketten.


Trekker scheurt dwars doormidden na botsing

19-04-2018 - 2 reacties

Aan de Hoofdweg in Midwolda is donderdagochtend een trekker na een aanrijding met een personenbusje dwars doormidden gescheurd.

Volgens de politie vielen er geen gewonden bij het ongeval, dat rond tien uur gebeurde. De ravage was groot. De voorkant van de trekker lag na de botsing enkele meters voor de cabine.
'Flink schrikken'

Voor Anita de Wit, die werkt in de bakker op het kruispunt, was het flink schrikken. Ze stond in de winkel toen het gebeurde.

'Ik hoorde een flinke klap en zag de voorkant van de trekker, met de twee banden, richting de winkel komen en tot stilstand komen tegen het hekje. Gelukkig maar dat dat er stond.'
'Vervelend kruispunt'

Anita zag hoe de bestuurder van de trekker, een inwoner van Midwolda, in de cabine hing maar zichzelf kon redden. Ook de bestuurder van de bestelbus bleek niet gewond.

'Gelukkig hadden ze beide niks', gaat Anita verder. 'Maar het is een vervelend kruispunt hier. Dat weten we wel.'
Olie op de weg

Door de klap lekte er olie uit de trekker op de weg. Dat is door de gemeente opgeruimd.


Greve Banden snel ter plaatse met Renault Master

27-06-2017 - 0 reacties Greve Banden, gevestigd in De Lier (Westland), heeft onlangs een extra Renault Master L3H2 aangeschaft. De gesloten bestelbus is gemotoriseerd met een 145 pk Twin Turbo Euro 6-motor. De bandenspecialist kiest voor de Renault Master vanwege het lage eigen gewicht, de lage instap en goede prijs-kwaliteitverhouding. Net als voor alle eerder aangeschafte Renault Masters is een reparatie- en onderhoudscontract afgesloten bij Volvo Group Truck Center in Maasdijk.De laadruimte van de nieuwe Renault Master, bedoeld voor het vervoer van onder meer vrachtwagenbanden, is afgetimmerd met betonplex. Zeven andere Renault Masters die het bedrijf op de weg heeft, zijn ingericht met een


Verwaarloosde schildpadden in beslag genomen

09-06-2017 - 0 reacties In Hoofddorp zijn ruim 130 verwaarloosde schildpadden in beslag genomen. De dieren werden gehouden in bakken in de tuin en in een bij de woning geparkeerde bestelbus.


Zwaan steekt A59 bij Raamsdonk over, uitwijkende bestelbus op z’n kant in de sloot

13-05-2017 - 0 reacties RAAMSDONK - Op de A59 bij Raamsdonk is zaterdagochtend een automobilist met zijn bestelbus op z’n kant in een sloot naast de weg terechtgekomen.


Gezocht: Koplamp rechts LDV 1998 bestelbus

23-02-2017 - 0 reacties Hallo

Rechter koplamp is gescheurd en moet vervangen maar is moeilijk te vinden helaas.
Heeft iemand een exemplaar of heeft een gouden tip?
Alvast bedankt voor je moeite.

Met vriendelijke groet
Chrit Dols


Inseminatieservice en dierenartsenpraktijk werken samen

25-11-2016 - 0 reacties Een inseminatieservice en een dierenartsenpraktijk zitten voor een deel in elkaars vaarwater. Immers, beide beroepsgroepen doen bijvoorbeeld drachtcontrole. De samenwerking tussen FertiPlus en De Graafschap Dierenartsen is dan ook opmerkelijk, al bestaat het partnerschap tot dusver slechts uit het samen exploiteren van een bestelbus.


Dode na aanrijding vrachtwagen en bestelbus in Ritthem

17-11-2016 - 0 reacties Bij een ongeluk is het Zeeuwse dorp Ritthem is donderdagochtend een dode gevallen. Het slachtoffer was op de Europaweg betrokken bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelauto. Ook raakte er iemand gewond.

De politie heeft de weg voorlopig afgesloten voor onderzoek.


Chauffeur bestelbus door nepagenten overvallen

16-11-2016 - 0 reacties Een chauffeur van een bestelbus is door een nep politiewagen aan de kant gezet en door twee onbekende daders overvallen.

De chauffeur van een distributiebedrijf zag hoe een grijze Volkswagen Golf op de Noordzeeweg voor hem kwam rijden en er een “politie-stop” bordje aan ging.


Bestelautoverkoop stijgt 11,5 procent in 2015

27-01-2016 - 0 reacties In 2015 zijn er in Nederland 57.717 nieuwe bestelauto's geregistreerd. In 2014 waren dat er nog 51.761. Daarmee pluste Nederland dus 11,5 procent. Dat meldt fabrikantenkoepel ACEA.

Daarmee loopt Nederland netjes in de pas met Europa,...


De nieuwe grote Ford Transit komt!

24-03-2014 - 5 reacties Ford is de laatste jaren in een razend tempo haar complete bedrijfswagenprogramma aan het vervangen en direct maar even globaliseren. De grote besteller, die in de klasse van de Mercedes-Benz Sprinter valt, heeft duidelijk Amerikaanse trekjes. Zoals de meeste Ford busjes luistert ook deze naar de naam Transit. Nancy Koppens kwam er vandaag een aantal op transport tegen op de ring van Antwerpen, van haar mocht ik deze foto?s gebruiken.


Foto: Dit is de nieuwe Citro?n Jumper!

23-03-2014 - 5 reacties Op het internet circuleert een foto van de nieuwe Citro?n Jumper, die komende maand gepresenteerd wordt. Vooral het front van de Jumper is flink aangepast. De Jumper is voorzien van een nieuwe, forsere grille waar de kenmerkende ?chevron? beter tot zijn recht komt. De koplampen