Rubber

Al het Rubber nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Rubber nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Rubber nieuws

Fendt 306 LS - Waar dient dit soort schroefdraad voor in de deurlijst?

16-03-2021 - 9 reacties Goeiedag,
Ik wil graag een mc bakkie in een fendt 306 monteren, en ik zie dat er in de deurlijst een soort zwart schroefdraad zit (zie foto's). Je kunt m zo met de platte schroevendraaier losmaken, maar waar dient dit voor want het is een mooie plek om daar de steun van de mc bakkie te monteren.
Alvast bedankt,


Werkstraf voor eigenaresse TUF Recycling, die veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan was toegestaan

14-12-2020 - 0 reacties De eigenaresse van TUF Recycling in Dongen heeft een werkstraf van 160 uur gekregen. Ze is volgens de rechter verantwoordelijk voor de chaos bij het bedrijf dat veel meer kunstgrasmatten opsloeg dan mocht. Het bedrijf zelf krijgt een voorwaardelijke geldboete van tienduizend euro opgelegd.
Dat is maandag door de rechter bepaald bij twee verschillende rechtszaken. De manier waarop kunstgrasmatten werden opgeslagen in Dongen, Hedel en Velddriel kon niet door de beugel, stelt de rechter.
Er werden tot 2018 veel meer kunstmatten en zand en rubber (infill) verzameld dan mocht. Bovendien werden structureel meerdere wetten en milieuregels overtreden en recyclede het bedrijf bijna niets.
Het bedrijf hoeft de boete alleen te betalen als het elders opnieuw in de fout gaat.
RecyclingBij een eerdere zitting liet de eigenaresse al weten dat ze hoopte dat zich nog een oplossing zou aandienen voor het recyclingsprobleem, maar dat die oplossing steeds maar niet kwam.
De officier van justitie hield er bij zijn eis rekening mee dat de directeur van TUF inderdaad wel heel veel pech had gehad en ook nooit eerder met justitie in aanraking was geweest.
Kale kipDe rechter hield bij de voorwaardelijke geldstraf voor TUF Recycling rekening van de lege bankrekening van het bedrijf, die al verschillende dwangsommen aan de gemeente Dongen moest betalen. Eerder werd de bankrekening van TUF al bevroren.
Bij het bedrijf brak in 2018 een grote brand uit. De eigenaresse werd eerder verdacht van brandstichting, maar daar was onvoldoende bewijs voor.
LEES OOK:
Bankrekening TUF Recycling bevroren, gemeente Dongen krijgt 98.000 euro via deurwaarder
Brand bij Tuf Recycling in Dongen zou toch aangestoken zijn


Waarom elektrische auto’s speciale banden hebben

12-12-2020 - 0 reacties Winterbanden, zomerbanden, speciaal rubber voor wie vaak in de modder of op een racecircuit rijdt: voor bijna elke ondergrond of omstandigheid is er een andere band. Zelfs elektrische auto's krijgen vaak speciale banden.


Fendt 711 - Rubber tussen cabine en spatbord weg halen

22-03-2020 - 7 reacties Best tf'ers

Bij onze fendt 711 vario tms zit er roest bij de spijl tussen het zij raampje en de deur dit wil ik bijwerken, bekend fendt kwaaltje. Nu is mijn vraag of ik de rubber tussen het spatbord en de cabine makkelijk kan weghalen of kan dit niet?
Alvast bedankt

Wilko lenting


Fendt 306 LS - Rubber tussen cabine en spatbord

02-02-2020 - 12 reacties Hallo,

Ik ben bezig een Fendt 306 ls aan het opknappen. Nu heb ik de cabine en spatborden van elkaar af. Want hier zat nogal wat roest vorming tussen. Alleen nu heb ik na gevraagd bij Fendt alleen dit rubber wat hier tussen zit is niet nieuw meer leverbaar. Ze zeggen dat je dit nu moet afkitten. Alleen vind ik dit niet zo mooi. Hebben jullie nog ideeën/ervaringen over hoe dit op te lossen?


Fendt 100 Serie - Gezocht, kantrubber voor dashboard

01-01-2020 - 8 reacties Hallo,

Ik zou graag het dashboard van m'n fendt 106, voorzien van een nieuw "kantrubber" (rubber buiten omheen)
Is dit nog ergens nieuw te verkrijgen? Of een verkrijgbaar alternatief?

Vriendelijke Groet,
Bas


Van onooglijk plantje naar rubberproducerend bloemetje

07-10-2019 - 0 reacties De familie Barenbrug en onderzoekbedrijf KeyGene hebben de krachten gebundeld voor de ontwikkeling en productie van rubberpaardenbloem-rassen en het opzetten van duurzame productie van natuurlijk rubber in Europa. De gezamenlijk opgerichte joint venture Lion-Flex heeft volgens beide bedrijven een sterke startpositie,…


Antonio Carraro MACH 4 rupstrekker

04-10-2019 - 0 reacties Maaien op moerasrond met Antonio Carraro Mach 4  rupstrekker De MACH 4 is een hele bijzondere rupstrekker. In plaats van twee rupsen is de trekker voorzien van vier rupsen. Daardoor volgt de trekker beter het terrein en is de wendbaarheid beter. De wendbaarheid wordt nog eens vergroot, doordat de trekker voorzien is van knikbesturing. De motor levert een vermogen van 87 pk en op de weg kan de trekker tot 40 km/ h. Door de rubber rupsen hoeft de trekker niet op een aanhanger getransporteerd te worden. Ook deze trekker heeft het unieke omkeersyteem, waardoor de MACH…


Minimaal drie jaar nodig voor teelt rubberpaardenbloemen

04-10-2019 - 0 reacties Het duurt nog minimaal drie jaar vooraleer paardenbloemen als nieuwe teelt voor de productie van natuurlijk rubber groeien op onze akkers. Op dit moment wordt gewerkt aan gewasveredeling en methoden om zo veel mogelijk rubber uit de wortels te halen


Start joint venture voor productie rubber uit paardenbloemen

04-10-2019 - 0 reacties Zaadfirma Barenbrug en onderzoekbedrijf KeyGene voor de ontwikkeling van rassen die geschikt zijn om in Europa rubber te winnen uit paardenbloemen.


Video: Nieuwe stal met flexibele ligboxen en volledig rubber op de vloer

27-09-2019 - 0 reacties Miriam Dekker en John Boonstra uit Schellinkhout melken sinds 1 juli in hun nieuwe stal. De 0+4+0-rijige stal met twee melkrobots van GEA is gebouwd ter vervanging van de oude ligboxenstal.


Video: Jonge melkveehouder introduceert nieuw soort tepelvoeringen in Nederland

31-08-2019 - 2 reacties Koen Scholten liep stage in Nieuw-Zeeland bij Dairyflo, dat onder meer tepelvoeringen van thermoplastische urethanen maakt, een materiaal dat qua eigenschappen tussen rubber en siliconen in zit. Scholten besloot importeur van de tepelvoeringen te worden.


​Rubber vloer AWH goedgekeurd als welzijnsvloer

14-08-2019 - 0 reacties De rubber vloer van Animal Welness Holland (AWH) voldoet volgens het Duitse onderzoeksinstituut DLG aan de eisen die de Nederlandse overheid stelt aan welzijnsvloeren. In het bijbehorende onderzoeksrapport schrijft DLG dat de vervormbaarheid en elast


Fendt 306 LS - Waar kan ik een raamrubber voor een fendt 306 LS verkrijgen

10-08-2019 - 3 reacties Ik ben nieuwe raamrubbers voor de onderste deur-ruit van een fendt 306 LS.
Het is mij zelf nog niet gelukt om deze soort rubbers te verkrijgen. De raamrubbers zijn waarschijnlijk ook niet universeel. of heeft iemand misschien een artikelnummer?
Kan iemand mij hier verder bij helpen zodat ik deze rubbers zelf kan bestellen?

Alvast bedankt


Compleet uitgevoerde frontbumper bij LMB Klaas Hofstede

16-05-2019 - 0 reacties LMB Klaas Hofstede & Zn in Staphorst komt met een nieuwe frontbumper op de markt. Deze bumper heeft vanghaken aan de voorzijde, zodat er voor de bumper een werktuig gehangen kan worden. De Cat. II vanghaken zijn in lengte verstelbaar, maar zijn ook af te nemen wanneer ze niet gebruikt worden. De zijdelen zijn verstelbaar, zodat de bumper in breedte is aan te passen aan de breedte van de trekker. Verder is de bumper voorzien van een opbergbak. Het deksel opent gemakkelijk dankzij de gasveren en blijft daardoor ook open staan. Dankzij de rubber afdichtstrip dringt weinig stof door in de bak. De…


Antonio Carraro MACH 4 rupstrekker

06-05-2019 - 0 reacties De MACH 4 is een hele bijzondere rupstrekker. In plaats van 2 rupsen is de trekker voorzien van 4 rupsen. Daardoor volgt de trekker beter het terrein en is de wendbaarheid beter. De wendbaarheid wordt nog eens vergroot, doordat de trekker voorzien is van knikbesturing. De motor levert een vermogen van 87 pk en op de weg kan de trekker tot 40 km/h! Door de rubber rupsen hoeft de trekker niet op een aanhanger getransporteerd te worden. Ook deze trekker heeft het unieke omkeersyteem, waardoor de MACH 4 voor veel uiteenlopende werkzaamheden kan worden ingezet. Door het relatief lage eigengewicht…


John Deere 8370 RT testdrive rupstrekker

15-02-2019 - 0 reacties John Deere 8RT-serie rupstractoren kunnen met AutoPowr of de e23-transmissie met uiteenlopende werksnelheden worden ingezet, met consistente prestaties bij lagere snelheden. Naargelang de toepassing zijn er verschillende rupsmaten verkrijgbaar. RupsbandoptiesJohn Deere levert de optionele rubberen rupsbanden Camso Durabuilt® uit de 4500-serie en de Camso Durabuilt uit de 6500-serie uitsluitend in breedtes vanaf 400 mm tot aan 760 mm. De Durabuilt 6500-serie rupsbanden is de meest duurzame voor 8RT-tractoren. Deze rupsband is uitgerust met verbeterd rubber en met meer gevlochten…


Geen lekke banden meer met TireJect

23-01-2019 - 0 reacties TireJect dicht gaatjes in banden en voorkomt lek rijden. Het is een vloeistof die je in de band doet en die gaatjes dicht. Daardoor voorkomt het ook het langzaam leeglopen van banden. TireJect is een mengsel van natuurlijk vloeibaar rubber (latex), van rubber granulaat, gemaakt van gerecyclede banden, en van Kevlar vezels. Doordat het mengsel vloeibaar is, blijven de rubber granulaatkorrels en de Kevlar deeltjes mobiel. Ze gaan niet klonteren, wat er toe zou kunnen leiden dat er onbalans in de band komt. Nu is dat voor een trekkerband geen groot probleem, maar TireJect wordt ook toegepast in…


Duurzame banden: Alliance Tire Group verlengt garantie tot 10 jaar

16-01-2019 - 0 reacties Gekenmerkt door hoog niveau van R&D en fabricage / Vertrouwen op kwaliteit en betrouwbaarheid / Nieuwe tienjarige garantie op de radiaalbanden met staalgordel voor landbouwtoepassingen/ Nieuwe zevenjarige garantie op alle andere landbouwbanden / Met onmiddellijke ingang Met ingang van 1 januari 2019 heeft Alliance Tire Group (ATG), eigendom van The Yokohama Rubber Co Ltd., voor specifieke radiaalbanden met staalgordel voor landbouwtoepassingen een nieuwe tienjarige garantie geïntroduceerd op materiaal- en fabricagefouten. Waar voor deze banden eerst een garantietermijn van vijf jaar…


ILVO oogst paardenbloemen voor rubber

03-12-2018 - 0 reacties Het Belgische onderzoeksinstituut ILVO heeft afgelopen vrijdag een proefveld van 2 hectare rubberpaardenbloemen geoogst. Een kans voor de landbouw, want de industrie is op zoek naar bronnen van natuurlijk rubber.