Roostervloer

Roostervloer is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Roostervloer en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Roostervloer nieuws

Stalvloer heeft geen invloed op de uitstoot van methaan

22-10-2019 - 0 reacties Het gebruik van een dichte vloer voor ammoniakreductie of een reguliere roostervloer in melkveestallen heeft geen invloed op de uitstoot op methaan. Dat vertelde onderzoeker Nico Ogink van Wageningen Livestock Research (WLR) donderdag tijdens een workshop Onderzoek Veehouderij & Klimaat op het melkveebedrijf van Johan Vernooij in Werkhoven (UT).


Roostervloer voor vleeskalverstallen van Anders Beton voldoet aan welzijnseisen

11-09-2019 - 0 reacties De roostervloer voor vleeskalverstallen die het Belgische bedrijf Anders Beton eerder dit jaar op de markt bracht voldoet aan de eisen die de Nederlandse overheid aan welzijnsvloeren stelt. Dat heeft het Duitse onderzoeksbureau DLG vastgesteld in het testcentrum in Groß-Umstadt. De stalroosters zijn gemaakt van gewapend trilbeton en zijn uitgerust met een rubberen toplaag. Uit het rapport van DLG blijkt dat deze rubberen mat goed scoort op het punt van vervormbaarheid en de elasticiteit, zowel in nieuwe staat als na intensief gebruik.


Schonere stallucht op Vlaams varkensbedrijf

06-06-2019 - 0 reacties Met een nieuw concept voor het beperken van de ammoniakemissie in een varkensstal – het onmiddellijk scheiden van urine en vaste mest onder de roostervloer – won een Vlaams varkensbedrijf een Europese award. Akivar, het vleesvarkensbedrijf van Bart Vanackere en Mieke Baekelandt, is één van de inspirerende voorbeelden uit het EU-PiG-project dat gericht is op het verspreiden van goede managementpraktijken. “Het is merkbaar aangenamer vertoeven in de stal voor mens en dier. Draait de ventilatie op laag debiet, dan blijft de prikkelende ammoniaklucht achterwege”, getuigt de varkenshouder. Vielen ook in de prijzen: onder andere een alternatief voor zinkoxide, een applicatie die ziektes snel opspoort en het voederen van lokaal geteeld eiwit in plaats van soja.


​Van Beek neemt verkoop welzijnsvloer Swaans Beton over

16-10-2018 - 0 reacties Stalinrichter G. van Beek & Zn uit Barneveld gaat naast de eigen betonnen roostervloer met rubber ook de welzijnsvloer ComfiFlor C1 van Swaans Beton verkopen binnen de kalverhouderij. Dit zijn beide bedrijven overeengekomen. G. van Beek & Zn en Swaan


​Van Beek neemt verkoop welzijnsvloer Swaans Beton op zich

16-10-2018 - 0 reacties Stalinrichter G. van Beek & Zn uit Barneveld gaat naast de eigen betonnen roostervloer met rubber ook de welzijnsvloer ComfiFlor C1 van Swaans Beton verkopen binnen de kalverhouderij. Dit zijn beide bedrijven overeengekomen. G. van Beek & Zn en Swaan


Bewegende, zelfreinigende roostervloer op Eurotier

12-10-2018 - 0 reacties Emissie-reductie aan de bron word teen sleutelbegrip in toekomstige stalsystemen. De scheiding van urine en mest speelt daarbij een cruciale rol. Big Dutchman komt daarvoor met een nieuw soort varkenstoilet, het T-toilet voor varkens Het is te zien tijdens Eurotier.


Brandweer bevrijd varkens na instorten roostervloer

20-08-2018 - 0 reacties In een recentelijk gerenoveerde varkensstal in Deurne zijn zondag zo’n 40 varkens door de roostervloer gezakt. 36 varkens konden gered worden en zes varkens overleefden de val in gierput niet.


FlexiFlor roostervloer bestand tegen beschadigingen

28-02-2018 - 0 reacties Swaans Beton in Heeze heeft vandaag een nieuwe roostervloer voor bewaarplaatsen gepresenteerd. De FlexiFlor is bestand tegen mechanische beschadigingen die makkelijk ontstaan bij het laden van het product.


Unieke roostervloer geschikt voor zand

30-10-2014 - 4 reacties Op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen (RMV) werd een unieke emissiearme vloer getoond die de dikke fractie scheid van de dunne fractie door middel van een mestafvoerband. De vloer is vooral ontworpen voor bedrijven met zand in de boxen.


Met nieuwe stal naar 400 koeien

14-07-2014 - 16 reacties De familie Tankink in Eibergen heeft een complete ligboxenstal naast de bestaande stal gerealiseerd voor 350 koeien. De stal voldoet aan Maatlat Duurzame Veehouderij en is onder andere uitgerust met een Groene Vlag emissie-arme roostervloer, een 4-weg selectiepoort, een mestrobot met sproei-installatie, koematrassen, inductieverlichting, twee bruggen over de voergang, sandwichpanelen en zonnepanelen op het dak. De koeien worden gemolken in de oude stal waar een gedeelte is omgebouwd tot wachtruimte en strohokken. Ook de droge koeien worden daar gehuisvest.


Nieuwe #emissiearme vloer met diagonale sleuven

18-03-2014 - 1 reacties De nieuwe vloer bevat diagonale sleuven die lopen van de buitenzijde van het vloerelement naar het midden. Hier eindigen de sleuven in een kettinggoot van 50 mm die dwars over het vloerelement loopt (zie foto).
cementenbeton.nl/images/stories/…
De vloer is volledig vlak gelegd en heeft geen afschot. Wel is de diepte van de diagonale sleuf wisselend. Aan de buitenzijde van het rooster is deze 8 mm diep en in het midden bij de kettinggoot 25 mm. Ook bevat de vloer een profiel van kleine wybertjes. Urine stroomt via dit profiel naar de diagonale sleuf en belandt in de kettinggoot. Via gaten in deze goot loopt de urine in de onderliggende kelder.
cementenbeton.nl/images/stories/…
Als het buizensysteem verstopt zou raken, is dit volgens Patrick Moeken van Zeus Beton eenvoudig te verhelpen door water met hoge druk door de gaten in de kettinggoot te spuiten.


Emissiearme vloer Den Boer erkend

20-11-2013 - 1 reacties De geprofileerde sleufvloer in combinatie met De Groene Vlag roostervloer van Den Boer Beton is officieel erkend als emissiearm. Het is daarmee het eerste systeem van de nieuw gebouwde proefstallen na 2008 dat deze officiële status heeft, aldus de leverancier.


Koppel pinken zakt door nog onbekende reden door de roosters

19-04-2013 - 10 reacties Dit is nog niet eens een oude stal waar de roostervloer is ingestort:

LANDSMEER Vijftien jonge runderen zijn donderdagmiddag op een boerderij aan de Van Beekstraat in Landsmeer in een mestput gevallen. De koeien konden uit hun benarde positie worden bevrijd.

De brandweer is daar enige uren mee bezig geweest. Volgens een woordvoerder staan ze inmiddels weer in de wei. De pinken zakten door nog onbekende reden door het rooster.

rtvnh.nl/data/thumb/…

Meer foto's/video: rtvnh.nl/nieuws/102919/…