Kapot

Volg al het nieuws over Kapot, een van de 18053 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Kapot nieuwsbrief.

Kapot nieuws

Fendt 305 LS - Gezocht, E-box/computer voor het dashboard

23-06-2021 - 15 reacties Goedendag

Ik zoek voor onze fendt 305lc de computer/E-box die achter het vierkante deksel in het dashboard bij op de vloer zit. Deze is bij onze fendt kapot waardoor hij een storing geeft van de oliedruk en de toerenteller enzo niet meet werkt. Met een andere computer eraan werkt alles perfect alleen is die andere niet te koop.

Weet iemand een adres of heeft er iemand zo'n eentje toevallig liggen?

Alvast hartelijk dank.

Grt karlo


Dierenrechtenactivisten blokkeren Britse distributiecentra McDonald’s

22-05-2021 - 0 reacties Dierenrechtenactivisten hebben in het Verenigd Koninkrijk vier distributiecentra van McDonald's geblokkeerd. Zij eisen dat de fastfoodketen vanaf 2025 alleen nog maar plantaardige producten aanbiedt.
Het gaat om de actiegroep Animal Rebellion, die vrachtwagens en bamboe-blokkades gebruikt om te voorkomen dat vrachtwagens de centra verlaten. Volgens de BBC zijn er zo'n vijftig activisten bij betrokken.
Het gaat om distributiecentra in Hemel Hempstead, Basingstoke, Coventry and Heywood en Greater Manchester. Volgens de actiegroep komt daarmee de levering aan 1300 restaurants in het VK in het geding.
24 uur
Animal Rebellion heeft laten weten ten minste 24 uur door te willen gaan met de actie. "De vlees- en zuivelindustrie maken de planeet kapot. Ze zorgen voor de ontbossing van regenwouden en zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van enorm hoeveelheden broeikasgassen en het doden van miljarden dieren per jaar", aldus een woordvoerder.
De actiegroep zegt gelieerd te zijn aan klimaatprotestgroep Extinction Rebellion, die ook blokkades inzetten als actiemiddel. McDonald's heeft nog niet publiekelijk gereageerd.


John Deere 2020 - Gezocht Hi/ low onderdelen

18-03-2021 - 1 reacties Vandaag beginnen om de hi/low bak te gaan reviseren van onze 2020.
Helaas waren de platen aan elkaar gesmolten en heeft een tandwiel het huis kapot gedrukt.
Is er toevallig iemand die weet of je hier nog onderdelen voor kan krijgen?


Boete van 180.000 euro dreigt voor Somerense boer die volgens de gemeente fors in de fout gaat

16-03-2021 - 0 reacties SOMEREN - Hij houdt te veel varkens en vleesstieren aan de Gelderselaan 18, heeft ruim tien keer te veel reinigingsmiddel opgeslagen en het dak van een stal is kapot. Dertien overtredingen, turft de gemeente Someren. Boer W. van Heugten hangt daarom een boete van 180 mille boven het hoofd.


Fruitteler Maarten (36) vreest voor zonneweides: ‘Wég waardevolle landbouwgrond’

06-03-2021 - 0 reacties Gaan zonneweides na de megastallen en de distributiedozen als een kapot geslagen spiegel hun stempel drukken op het Brabantse landschap? ,,Het kan anders.”


Ex-tuinder Ger kreeg Parkinson na jarenlang pesticidengebruik

01-02-2021 - 0 reacties "Misschien heb ik mijn eigen leven kapot gemaakt", stelt voormalig tuinder Ger Geurts. Hij gebruikte in zijn kas tientallen jaren talloze bestrijdingsmiddelen en heeft sinds twee jaar Parkinson, zo deelde hij met EenVandaag.


Deutz D3005 - Hef gaat heel langzaam omhoog zonder bak - ontluchten?

30-01-2021 - 37 reacties De hef van van mijn deutz d3005 gaat alleen nog omhoog als er geen bak aan hangt en dan erg langzaam. Als ik of de hefstang ga staan dan wil de hef al niet meer omhoog.
mei 2020 heb ik het hydrauliek oliefilter gereinigd en olie bijgevuld, omdat een scherp geluid te horen was. Na het bijvullen en reinigen was het geluid verdwenen.
Tot een maand geleden deed de hef het plotseling niet meer. Ik heb het volgende gecontroleerd:
- ik hoor de hydrauliek oliepomp draaien. Dus ik ga ervan uit dat de pomp niet kapot is. Ook mede omdat de hef omhoog gaat als er geen massa aan hangt. Als ik goed gas geef dan gaat de hef sneller omhoog zonder massa.
- Ik heb het hydrauliek oliefilter gereinigd en de hoeveelheid olie gecontroleerd. Dit staat op max,
- Ik heb geprobeerd een paar keer hard op te trekken met de hef omhoog (had ik gelezen op het forum), maar ook dit werkt niet.
- Ik denk dat er misschien lucht in zit (dat zou dan wel plotseling gebeurd zijn), maar volgens het boekje onlucht de hydrauliek in het 'getriebehaus'. Ik vind daar geen ontluchtingsschroef.
- Ik dacht wellicht ook aan alle olie bijvullen, maar de olie ziet er eigenlijk nog helemaal schoon uit.
- Verder denk ik misschien dat er in april 2020 toen ik het filter gereinigd heb en olie heb bijgevuld dat er toen misschie wat vul van de onderste ring (waar het filter op ligt) in de olie is gekomen. Geen idee of dat kan, maar ging door mijn hoofd.

Iemand anders nog tips wat ik zou kunnen doen?


Vleermuizen poepen en plassen op Haarlems kerkorgel, flinke restauratie nodig

20-01-2021 - 1 reacties Het orgel van de Haarlemse Sint Bavokerk is zo erg door de uitwerpselen van vleermuizen aangetast, dat de gemeente nu drie ton wil vrijmaken voor een maandenlange restauratie.
"Die keutels vallen nog wel mee, de urine is vooral het probleem" zegt Anton Pauw, die het eeuwenoude Müllerorgel in de Haarlemse Sint Bavokerk bespeelt.
Pauw stoort zich al jaren aan de uitwerpselen van de vleermuizen. De beestjes hebben zich verschanst in het plafond naast het orgel en houden nu hun winterslaap. In de zomer worden ze actief. "Dan scheren ze langs me heen. Als ik bijvoorbeeld op een warme zomeravond aan het oefenen ben schrik ik me dood en stop meteen met spelen."
Tijdens hun vlucht laten de vleermuizen kleine drolletjes en urine vallen op het orgel. "Het zuur van de urine vreet zich vast in de pijpen. Dat is gewoon niet goed", vertelt de organist. En dan treft hij ook nog eens af en toe een dood exemplaar aan naast zijn kruk.
De dwergvleermuizen zijn onder meer door een kapot ruitje naar binnen gevlogen en het plekje bij het orgel, op dertig meter hoogte, bleek ideaal voor ze te zijn. "Het orgel staat op het zuidwesten en daar is het warmer dan elders. Ze voelen zich daar blijkbaar ook goed beschermd tussen de spleten", zegt vleermuisonderzoeker Bas van Vlijmen tegen regionale omroep NH.
De gemeente Haarlem, eigenaar van het orgel, wil nu geld vrijmaken om het orgel te laten restaureren. Maar daarmee is het probleem van de uitwerpselen nog niet opgelost.
Samen met onderzoeksbureau Endemica start Van Vlijmen een proef om de vleermuizen binnen de kerk te 'verhuizen'. "Vleermuizen mag je namelijk niet zomaar wegjagen", aldus Van Vlijmen.


Twintig zonnepanelen kapot door fout bij sloop windmolen

09-12-2020 - 0 reacties Door de fout bij de sloop van een windmolen in de Eemshaven zijn twintig zonnepanelen beschadigd geraakt. Dat laat eigenaar Solarfields van het bijbehorende zonnepark weten.


John Deere 3130 - Toerenteller doet het niet

23-10-2020 - 5 reacties Hallo,

Bij onze 3130 doet de toerenteller het niet. Wij hebben hem zo gekocht maar we willen graag dat hij doet. De teller doet het, de kabel is heel maar inwendig lijkt hij niet te werken?

Wie kan mij helpen


Fordson Super Major - Hef gaat niet naar beneden

20-10-2020 - 2 reacties Hallo
Ik heb bij mijn Ford super major de hef net weer aan de gang alleen hij gaat niet naar beneden. Als de hendel gewoon naar beneden staat gaat hij alsnog omhoog als ik de aftakas aan zet. Ook heb ik niet veel hefkracht. De pomp is wel goed en alles loopt soepel. Ook de zwevende klep enz. Wie weet raad? Alvast bedankt
Mvg


Deutz-Fahr DX 6.50 - Reparatie Versnellingsbak (vast in laagste gearing)

08-06-2020 - 10 reacties Goedemiddag,

Ik schrijf dit bericht vanaf een met facebook verbonden account omdat ik mijn gegevens kats vergeten ben, maar enfin.

Ik ben nu een jaar trots eigenaar van een Deutz-Fahr DX 6.50 met heel veel pech. Vorig jaar heb ik de lagers van het deel van de voorwielaandrijving in de versnellingsbak vervangen. Dat is er een paar maanden later, op de terugweg van Den Haag, opnieuw uitgelopen na het verliezen van de banjobout voor het inschakelen van de voorwielaandrijving.

Nu is dat inmiddels gerepareerd, maar voordat ik er aan begon vond ik aan het magneetje op de oliestop van de versnellingsbak een kogeltje dat ik niet kon plaatsen, de versnellingsbak zag er op zichzelf prima uit. Bij de eerste keer starten merkte ik echter dat de trekker begon te rijden als ik hem in de vrij heb (heel langzaam). Daarnaast kan ik de pook van de verschillende groepen niet naar de hoog en laag krijgen, alleen midden en achteruit. Als ik hem in een van die versnellingen zet slaat hij af op het moment dat ik de koppeling los laat, dus het lijkt mij dat hij dan twee groepen tegelijk schakelt. De 1 tot en met 6 zorgt er wel voor dat hij harder rijdt als hij in de vrij staat.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het mij dat de arretering van de groepen kapot is. Er zit vanaf het potje waar de poken in gaan namelijk een heveltje die het bij deze trekker niet meer doet, maar bij onze andere dx nog wel omhoog gaat als je de pook opzij duwt.

Mijn vragen luiden: hoe weet ik dit zeker, hoe ga ik dit repareren, is het zelf te doen en wat is de werkwijze?

Alvast heel vriendelijk bedankt voor de hulp!


Ongewenste rivierkreeften rukken op: vissers willen ze vangen, maar dat mag niet zomaar

27-05-2020 - 0 reacties De rode Amerikaanse rivierkreeft is aan een opmars bezig vanuit het westen van ons land. De invasie exoot is ongewenst, want hij maakt flora en fauna kapot. Betrokkenen noemen steevast het opvissen van het beestje de beste oplossing om de populatie in bedwang te houden, maar dat gaat niet zomaar.


Lengerich mengwagen - Weeg installatie wijkt af

11-03-2020 - 2 reacties Bvl 12 ls

Onze weeginstalatie telt telkens naar beneden als je hem op 0 kg zet staat hij een kwartier later op -300 en als je de laadklep laat zakken komt er 1300 bij op waar kan dit aan liggen?


Deutz D4506 - Stuurhuislager 4506 kapot reviseren of nieuw stuurhuis vervangen?

01-03-2020 - 3 reacties Hallo,
Ik heb een Deutz 4506 deze trekker stuurde moeizaam en had horizontale speling op het stuurwiel. Ik heb het stuurwiel verwijdert en het stuurhuis van de trekker gedemonteerd.
Het bovenste lager in het stuurhuis ligt uit elkaar (stuurzijde). ga ik reviseren of een ander stuurhuis aanschaffen. Hoe het resterende gedeelte van het lager te verwijderen?


International 745 - De voorverwarming werkt niet, hoe kan dat?

06-01-2020 - 9 reacties We zijn al geringe tijd bezig met een oude international op te lappen. Hij is door de keuring geraakt, maar hij heeft altijd startproblemen gehad. We dachten altijd aan de batterij. Nu een nieuwe batterij. Alles lijkt in orde, tot we vandaag keken naar de voorverwarming. Deed niets. We zijn met een kabel van de batterij plus naar het element van de voorverwarming gegaan en er gebeurde niets. Het werd niet rood of warm. En hoe kan zo'n element stukgaan? Nu moet ik een nieuwe bestellen en ik vind het niet...


Na zeventig jaar weer een muizenplaag in Gelderland: ‘Alles is kapot’

12-12-2019 - 0 reacties NETTERDEN - De muizen zijn terug. Na zeventig jaar hebben boeren in de Achterhoek en Liemers weer te maken met een muizenplaag. Ze vreten graslanden kaal: ‘alles is kapot, ze zitten overal’, maar een oplossing is niet zomaar voorhanden.


Hydrauliek minigraver werkt niet meer, rijhendel blijft hangen

27-11-2019 - 9 reacties Goedenavond,

Ik heb een probleem met mijn new Holland kobelco minigraver.

Had de hamerleiding er los bij, slangen gemonteerd. Doppen van het blok af en slangen eraan. Hiervoor 2 kleine slangen ergens anders van los gehad, en deze weer vast gezet. (Al omgewisseld). Gestart en alles leek te werken. Tot even later van de giek het niets meer deed. Giek zelf zwenken doet het nog wel (kraan zwenken niet).

Het lijkt erop dat de rechter rijhendel blijft hangen. Deze kan alleen nog naar achter. Dan rijd de rechter rups wel naar achter.

Gedaan: slangetjes welke ik losgehad heb omgewisseld
Hydrauliek olie bijgevuld
Hydrauliek bediend met dop van tank eraf.

Hoop dat iemand iets weet.


Iseki TU 1500 - Versnellingsbak kraakt knarst en tractor gaat niet vooruit

09-11-2019 - 21 reacties Hallo
Ik was vanmiddag met mijn iseki bezig was aan het maaien en het was in een keer boem hoop gekraak en hij ging geen centimeter meer vooruit. Als ik hem in de versnelling zet kraakt hij enorm. Aftakas werkt ook niet meer. Kan de trekker niet vooruit duwen als hij in de versnelling staat. Heb geen idee wat dit kan zijn? Als iemand iets weet waar ik moet zoeken hoor ik het graag
Gr Thomas


Boze Amerikanen: Nederlandse subsidies voor biomassa maken onze natuur kapot

26-10-2019 - 0 reacties Bewoners en natuurbeschermers in het zuiden van de Verenigde Staten zijn woedend op de Nederlandse regering. Ze stellen dat onze miljardensubsidies voor biomassa de Amerikaanse natuur slopen en inwoners ziek maken.