Kapot

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Kapot. Kapot is een van de 16353 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Kapot nieuws

Deutz-Fahr DX 6.50 - Reparatie Versnellingsbak (vast in laagste gearing)

08-06-2020 - 10 reacties Goedemiddag,

Ik schrijf dit bericht vanaf een met facebook verbonden account omdat ik mijn gegevens kats vergeten ben, maar enfin.

Ik ben nu een jaar trots eigenaar van een Deutz-Fahr DX 6.50 met heel veel pech. Vorig jaar heb ik de lagers van het deel van de voorwielaandrijving in de versnellingsbak vervangen. Dat is er een paar maanden later, op de terugweg van Den Haag, opnieuw uitgelopen na het verliezen van de banjobout voor het inschakelen van de voorwielaandrijving.

Nu is dat inmiddels gerepareerd, maar voordat ik er aan begon vond ik aan het magneetje op de oliestop van de versnellingsbak een kogeltje dat ik niet kon plaatsen, de versnellingsbak zag er op zichzelf prima uit. Bij de eerste keer starten merkte ik echter dat de trekker begon te rijden als ik hem in de vrij heb (heel langzaam). Daarnaast kan ik de pook van de verschillende groepen niet naar de hoog en laag krijgen, alleen midden en achteruit. Als ik hem in een van die versnellingen zet slaat hij af op het moment dat ik de koppeling los laat, dus het lijkt mij dat hij dan twee groepen tegelijk schakelt. De 1 tot en met 6 zorgt er wel voor dat hij harder rijdt als hij in de vrij staat.

Alles bij elkaar opgeteld lijkt het mij dat de arretering van de groepen kapot is. Er zit vanaf het potje waar de poken in gaan namelijk een heveltje die het bij deze trekker niet meer doet, maar bij onze andere dx nog wel omhoog gaat als je de pook opzij duwt.

Mijn vragen luiden: hoe weet ik dit zeker, hoe ga ik dit repareren, is het zelf te doen en wat is de werkwijze?

Alvast heel vriendelijk bedankt voor de hulp!


Ongewenste rivierkreeften rukken op: vissers willen ze vangen, maar dat mag niet zomaar

27-05-2020 - 0 reacties De rode Amerikaanse rivierkreeft is aan een opmars bezig vanuit het westen van ons land. De invasie exoot is ongewenst, want hij maakt flora en fauna kapot. Betrokkenen noemen steevast het opvissen van het beestje de beste oplossing om de populatie in bedwang te houden, maar dat gaat niet zomaar.


Lengerich mengwagen - Weeg installatie wijkt af

11-03-2020 - 2 reacties Bvl 12 ls

Onze weeginstalatie telt telkens naar beneden als je hem op 0 kg zet staat hij een kwartier later op -300 en als je de laadklep laat zakken komt er 1300 bij op waar kan dit aan liggen?


Deutz D4506 - Stuurhuislager 4506 kapot reviseren of nieuw stuurhuis vervangen?

01-03-2020 - 3 reacties Hallo,
Ik heb een Deutz 4506 deze trekker stuurde moeizaam en had horizontale speling op het stuurwiel. Ik heb het stuurwiel verwijdert en het stuurhuis van de trekker gedemonteerd.
Het bovenste lager in het stuurhuis ligt uit elkaar (stuurzijde). ga ik reviseren of een ander stuurhuis aanschaffen. Hoe het resterende gedeelte van het lager te verwijderen?


John Deere 7800 - Start niet meer na accu boost

01-02-2020 - 25 reacties Goedemorgen vanochtend wou ik mijn john deere 7800 proberen te starten met de accubooster nadat ik er achter was gekomen dat mijn accu leeg was.
nu had ik hem aan de booster gehangen en gewacht maar dit werkte niet.
vervolgens heb ik hem er de hele dag aan gehangen en geeft een externe accumeter aan dat de accus goed vol zijn.
alleen als ik hem probeerde te starten doet niks het meer geen airco het dashbord niet meer de verlichting en hij start dus ook niet hij draait niet eens rond.

is dit een relais of zoiets en weet iemand dan welke precies ?


International 745 - De voorverwarming werkt niet, hoe kan dat?

06-01-2020 - 9 reacties We zijn al geringe tijd bezig met een oude international op te lappen. Hij is door de keuring geraakt, maar hij heeft altijd startproblemen gehad. We dachten altijd aan de batterij. Nu een nieuwe batterij. Alles lijkt in orde, tot we vandaag keken naar de voorverwarming. Deed niets. We zijn met een kabel van de batterij plus naar het element van de voorverwarming gegaan en er gebeurde niets. Het werd niet rood of warm. En hoe kan zo'n element stukgaan? Nu moet ik een nieuwe bestellen en ik vind het niet...


Na zeventig jaar weer een muizenplaag in Gelderland: ‘Alles is kapot’

12-12-2019 - 0 reacties NETTERDEN - De muizen zijn terug. Na zeventig jaar hebben boeren in de Achterhoek en Liemers weer te maken met een muizenplaag. Ze vreten graslanden kaal: ‘alles is kapot, ze zitten overal’, maar een oplossing is niet zomaar voorhanden.


Hydrauliek minigraver werkt niet meer, rijhendel blijft hangen

27-11-2019 - 9 reacties Goedenavond,

Ik heb een probleem met mijn new Holland kobelco minigraver.

Had de hamerleiding er los bij, slangen gemonteerd. Doppen van het blok af en slangen eraan. Hiervoor 2 kleine slangen ergens anders van los gehad, en deze weer vast gezet. (Al omgewisseld). Gestart en alles leek te werken. Tot even later van de giek het niets meer deed. Giek zelf zwenken doet het nog wel (kraan zwenken niet).

Het lijkt erop dat de rechter rijhendel blijft hangen. Deze kan alleen nog naar achter. Dan rijd de rechter rups wel naar achter.

Gedaan: slangetjes welke ik losgehad heb omgewisseld
Hydrauliek olie bijgevuld
Hydrauliek bediend met dop van tank eraf.

Hoop dat iemand iets weet.


Iseki TU 1500 - Versnellingsbak kraakt knarst en tractor gaat niet vooruit

09-11-2019 - 21 reacties Hallo
Ik was vanmiddag met mijn iseki bezig was aan het maaien en het was in een keer boem hoop gekraak en hij ging geen centimeter meer vooruit. Als ik hem in de versnelling zet kraakt hij enorm. Aftakas werkt ook niet meer. Kan de trekker niet vooruit duwen als hij in de versnelling staat. Heb geen idee wat dit kan zijn? Als iemand iets weet waar ik moet zoeken hoor ik het graag
Gr Thomas


Boze Amerikanen: Nederlandse subsidies voor biomassa maken onze natuur kapot

26-10-2019 - 0 reacties Bewoners en natuurbeschermers in het zuiden van de Verenigde Staten zijn woedend op de Nederlandse regering. Ze stellen dat onze miljardensubsidies voor biomassa de Amerikaanse natuur slopen en inwoners ziek maken.


Doodsangsten tijdens overval op boerderij Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

23-10-2019 - 0 reacties Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?” schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.


Commissaris van de Koning doet aangifte van vernieling provinciehuis Groningen

18-10-2019 - 27 reacties De commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, doet aangifte van vernieling van de deur van het provinciehuis, zegt een woordvoerder van de provincie. Afgelopen maandag reden boze boeren de deur met een trekker kapot. Ook sneuvelde een glas-in-loodraam en werd het pand besmeurd met eieren.


Politiek waarschuwt boeren: geweld doet sympathie voor jullie geen goed

14-10-2019 - 34 reacties Actievoerende boeren moeten oppassen dat ze de sympathie van de bevolking en de politiek niet verspelen. Dat zeggen verschillende politici in reactie op de gewelddadige actie in Groningen. Boze boeren reden daar met een tractor de deur van het Provinciehuis kapot.
Minister Schouten van Landbouw heeft "alle begrip" voor de zorgen van de boeren over het stikstofbeleid. Ze hebben het recht te demonstreren, maar dan moeten zij zich wel aan de wet houden, vindt de minister.
"Ik heb gezien dat het op veel plekken goed is gegaan, maar helaas is het in Groningen niet goed gegaan. Dat is niet acceptabel." Schouten ziet dat er bij veel boeren nog een hoop onduidelijkheid is wat de stikstofregels voor hen betekenen. "Dat trek ik mij aan, dat moet beter."
Samen met de provincies wil Schouten de boeren snel duidelijkheid geven. Een aantal provincies heeft de maatregelen onder druk van de acties ingetrokken. "Maar dat betekent niet dat het helemaal voorbij is. We zullen toch invulling moeten geven aan de uitspraak van de Raad van State, waarschuwt Schouten.
Geen vrijbrief
Fractievoorzitter Dijkhoff van de VVD vindt het goed dat boeren zich laten horen. "Maar dat is geen vrijbrief om agenten te belagen of deuren in te rammen. Dat is sowieso fout en zal de steun voor je zaak ook geen goed doen", zegt hij.
Ook het CDA is geschrokken van de bestorming van het Groningse provinciehuis. "Het protest van twee weken geleden in Den Haag wekte veel sympathie op, maar je kunt die sympathie ook zo weer kwijtraken", laat een woordvoerder weten.
GroenLinks-leider Klaver vindt de actie van de boeren onacceptabel:
Ook voor Rob Jetten, fractievoorzitter van D66, gaat de actie van vanmiddag veel te ver. Hij roep de twaalf provincies op zo snel mogelijk op één lijn te komen over de stikstofregels. "Daarmee komt er duidelijkheid voor de boeren, en kan er ook weer gebouwd worden."


Graafmachine trekt twee gasleidingen kapot tijdens werkzaamheden bij Wijnjewoude

08-10-2019 - 0 reacties WIJNJEWOUDE - Een graafmachine heeft tijdens het aanleggen van een afvoerbuis voor een sloot aan de Biskopsreed bij Wijnjewoude dinsdagmorgen twee gasleidingen kapot getrokken.


Van onmacht naar respect op het boerenerf

01-09-2019 - 0 reacties Aan de keukentafel van het moderne melkveebedrijf begint vader te vertellen: “Nu heb ik alles zo goed geregeld, op tijd het bedrijf over gedragen, op tijd verhuisd naar het dorp, maar van binnen ga ik kapot. Ik had niet gedacht dat het zo moeilijk zou zijn om los te laten. Ik ben bang dat hij me niets meer vertelt, dat ik niet meer weet wat hier gebeurt. Hij maakt keuzes zonder dat ik het weet, ik durf er niet eens meer naar te vragen, hij reageert dan zo boos, dat ik maar niets meer zeg.”


2100 varkens dood in Maarheeze door stroomstoring: 'Ik ben er kapot van'

26-07-2019 - 0 reacties In een stal in Maarheeze zijn dinsdagnacht ruim tweeduizend varkens omgekomen als gevolg van een stroomstoring. Het alarm is wel afgegaan, maar toen de eigenaar, Peter van der Linden, poolshoogte ging nemen, zag hij al veel dode dieren liggen. De varkenshouder kon de dood van de andere varkens niet meer voorkomen. "Ik ben er kapot van."


2100 varkens dood in Maarheeze door stroomstoring: 'Ik ben er kapot van'

26-07-2019 - 0 reacties In een stal in Maarheeze zijn dinsdagnacht ruim tweeduizend varkens omgekomen als gevolg van een stroomstoring. Het alarm is wel afgegaan, maar toen de eigenaar, Peter van der Linden, poolshoogte ging nemen, zag hij al veel dode dieren liggen. De varkenshouder kon de dood van de andere varkens niet meer voorkomen. "Ik ben er kapot van."


Toro Groundsmaster - Carburateur schoongemaakt, na 1 rondje valt maaier weer stil

24-06-2019 - 16 reacties De maaier liep van 1 op andere moment niet meer goed. Met choke loopt hij wel, zonder valt hij uit, dus ik denk aan een brandstofprobleem. Carburateur schoon gemaakt en dan doet hij het weer een rondje goed. Daarna weer bagger en toen weer carburateur schoon gemaakt. Het vorige herhaalde zich. Ik heb getankt met zeefje in de trechter en het filter tussen tank en pompje is schoon. Bij starten dus rond gaan pompje komt er meer dan genoeg benzine uit het slangetje. Bougies 1 maand geleden vervangen. Als ik de sproeier doorspuit met remreiniger sproeit hij prima...


Amerikaanse Oliver 2255 krijgt tweede kans

23-06-2019 - 0 reacties Landbouwmechanisatiebedrijf A. den Dekker uit Werkendam verkocht op de Landbouw-RAI van 1974 een grote Amerikaanse Oliver 2255. Een reus van een trekker met een V8-motor, maar een succes was het niet. Erging veel aan kapot en uiteindelijk besloot Den Dekker hem zelf maar te houden. Nu is hij gerestaureerd en rijdt hij rond als showtrekker. Lees het hele verhaal in het juninummer van het vakblad Trekkerweb die komende dinsdag op de mat valt. Maak voordelig kennis met het vakblad Trekkerweb.


Natuurbeschermers zijn bezorgd over drijvende zonnepanelen

12-06-2019 - 0 reacties Het nationaal consortium Zon op Water wil op plassen en meren honderdduizenden zonnepanelen plaatsen. Dat moet helpen bij het behalen van de klimaatdoelen. Het zou Nederland Europees koploper maken op het gebied van drijvende zonnepanelen, schrijft Trouw.
In Zon op Water zijn Rijkswaterstaat, TNO en verschillende gemeenten, provincies en waterschappen vertegenwoordigd.
Natuurorganisaties zijn bezorgd. "In oppervlaktewater leven vissen en daar leven vogels van", zegt Kees de Pater van de Vogelbescherming. "Als je dat bedekt zodat er geen zonlicht meer doorheen komt, kun je ecosystemen vernietigen. Je moet dus eerst heel goed onderzoek doen om te voorkomen dat je dingen kapot maakt die je niet meer kunt herstellen."
Bijzonder serieus
Wiep Folkerts, die namens TNO betrokken is bij Zon op Water, zegt dat alle aspecten van het plan bijzonder serieus worden genomen, dus ook de mogelijke gevolgen voor de natuur. "Bovendien staan natuurgebieden niet heel hoog op de lijst van plekken om zonnepanelen aan te leggen. We kijken eerst naar bijvoorbeeld bezink-bassins en baggerdepots. Parallel doen we dan onderzoek naar de ecologische aspecten."
Dat stelt De Pater niet gerust. "Sommige zandwinningsplekken zijn van groot belang voor vogels. Bovendien is het niet waar dat niet wordt gekeken naar natuurgebieden. Ze kijken heel nadrukkelijk wel naar het IJsselmeer, dat heel belangrijk is voor vogels en vissen."
Het IJsselmeer verkeert volgens De Pater in slechte staat. "Juist daar moet je dus werken aan herstel en er geen zonnepanelen neerleggen. Er wordt gesproken over het bedekken van 4 procent van het IJsselmeer, maar dan heb je het wel over zo'n 8000 voetbalvelden, dat is echt heel veel."
Zandwinplas
Nederland heeft al een paar drijvende zonneparken, onder meer in Tynaarlo in Drenthe en op Texel. In Andijk in Noord-Holland wordt gewerkt aan een park met vijftien drijvende eilandjes met elk 4900 panelen.
Drijvende zonneparken hebben als extra voordeel dat ze kunnen meedraaien met de zon, wat de opbrengst met 30 procent kan verhogen.
Natuurorganisaties vinden dat eerst de daken in Nederland vol moeten worden gelegd met panelen. Natuur & Milieu berekende in 2017 dat daar nog ruimte is voor 145 miljoen zonnepanelen.