Informatie

Al het Informatie nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Informatie nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Informatie nieuws

Vervaet een nieuwe website.

16-01-2019 - 0 reacties Sinds korte tijd heeft Vervaet een nieuwe website. Uitgangspunt bij het ontwikkelen van de website was dat het eenvoudig moet zijn om bij de juiste informatie te komen. “Dat is ook bij onze machines zo. We ontwikkelen en bouwen machines met allerlei mogelijkheden. Tegelijkertijd zijn de machines door goede ontwikkeling eenvoudig in bediening en onderhoud”: Daan, marketing manager bij Vervaet. Opvallend is het kopje Service wat eveneens in het hoofdmenu prijkt. Robin Vervaet: “We geloven bij Vervaet heilig in een zeer goede service. Dat is onze verleden en dat is onze toekomst. Zoiets…


Agridirect: '17% van de fruittelers wil in de toekomst in drones investeren'

09-01-2019 - 0 reacties 1 op de 6 fruittelers, ofwel ruim 17%, is (zeer) geïnteresseerd om in de toekomst te investeren in drones. Verder zijn er investeringsplannen in tractoren (bijna 7%), heftrucks (2%) en hoogwerkers (3,6%). Om de schade van extreme weersomstandigheden te minimaliseren is 6,4% van de fruittelers geïnteresseerd om te investeren in hagelnetten. Ruim 5% wil nachtvorstbescherming en 2,8% regenkappen. Dit blijkt uit steekproefvragen van de jaarlijkse FruitteeltScanner van AgriDirect. Tijdens deze telefonische inventarisatie zijn ruim 200 Nederlandse fruittelers benaderd om informatie te vragen over o.a. hun bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.


STAF eist dat planbureau effect vleesconsumptie verder bijstelt

08-01-2019 - 0 reacties Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie.


STAF eist dat planbureau effect vleesconsumptie bijstelt

08-01-2019 - 0 reacties Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie.


STAF houdt druk op Planbureau over onjuiste informatie

08-01-2019 - 41 reacties De Stichting Agri Facts (STAF) blijft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) achter de broek zitten over foute informatie rond de effecten van vleesconsumptie. Het PBL is 'hardleers' en 'volhardt in het foutief informeren van politiek, stakeholders en media over de klimaatwinst bij halvering van de vleesconsumptie'.


Nederlandse industrie groeit weer harder (3)

02-01-2019 - 0 reacties ZOETERMEER (AFN) - De Nederlandse industrie is afgelopen maand weer harder gegroeid. De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid in de sector meet kwam in december flink hoger uit dan een maand eerder. Over heel 2018 werd een record neergezet.
Volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) kwam de zogenoemde PMI-graadmeter de laatste...


Topdrukte bij CTR-T op showdagen in Goor

02-01-2019 - 0 reacties In december was het CTR T-Rijbewijs onderdeel van de showdagen bij Jan de Winkel te Goor.De showdagen waren druk bezocht. Ook kwamen veel bezoekers gericht voor het CTR om informatie te verkrijgen over de rijopleiding voor het T-Rijbewijs. Het CTR-team kreeg tientallen aanmeldingen binnen uit voornamelijk de regio Goor (Hengevelde, Markelo, Enter, Holten, Rijssen, Stokkum, Diepenheim, etc).  Maar ook kwamen jongens en meiden van verder weg speciaal voor het CTR T-Rijbewijs naar de showdagen. Vaak vergezeld door de familie kwamen aanmelders uit de regio Apeldoorn, Brummen, Doetinchem, Oldenzaal…


PBL overdrijft klimaatlast vleesconsumptie factor 10

30-12-2018 - 12 reacties De kersvers opgerichte Stichting Agrifacts slaat toe en betrapt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op pessimistische en gekleurde informatie over de veehouderij. PBL overdrijft in haar Balans-rapport 2018 de CO2-productie van vlees-consumptie met een factor tien.

Wat zij blootleggen is het topje van een ijsberg van ideologisch gekleurde BS met academisch randje (bullshit)

Al eerder betrapten wij hier door de overheid betaalde ‘deskundigen’ op gekleurde informatie en meten met 2 klimaten, zie ook mijn publicaties in VORK en Melkvee.


Genoeg licht in de duisternis bij open dag Ledhandel24

28-12-2018 - 0 reacties Ledhandel24.nl heeft sinds kort de led werklampen van Crawer in het pakket. Crawer kenmerkt zich door pasklare oplossingen te leveren voor tractoren, machines en gebouwen.vandaag kon en kan men dat nog tot 21.00 uur bekijken bij Ledhandel24 .  Naast het pakket van Crawer heeft Ledhandel24.nl een enorm assortiment led werklampen, achterlampen, breedtelampen, markeringslampen, led bars, bouwlampen etc. Kijk voor meer informatie op www.ledhandel24.nl


Informatie delen in de keten om voedselverspilling te halveren

28-12-2018 - 0 reacties De nieuwe stichting Samen tegen Voedselverspilling investeert de komende jaren minstens €15 miljoen om de voedselverspilling in ons land te halveren. In 2030 moet Nederland nog maar 1 miljoen ton voedsel verspillen, een halvering ten opzichte van het volume nu.


Save the date: Internationaal zakendoen met DHI-subsidie

21-12-2018 - 0 reacties Bent u mkb ondernemer op het gebied van technologie, kapitaalgoederen of diensten? En heeft u plannen om te exporteren óf te investeren in het buitenland? Kom dan naar het evenement Internationaal zaken doen met DHI subsidie.DHIDHI is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten. Kijk voor meer informatie over DHI op de website van RVO.nl.


Uienexport tikt wederom record aan

20-12-2018 - 0 reacties Er kunnen wederom formidabele cijfers in de boeken worden geschreven als het om de export van uien gaat. En ook het volume nagekomen informatie mocht er zijn. 


Commissie m.e.r. vindt milieueffectrapport mestverwerker Twence nu in orde

19-12-2018 - 0 reacties De Commissie m.e.r. heeft het milieueffectrapport voor de mestverwerkingsinstallatie die Twence op het bedrijventerrein Elhorst-Vloedbelt in Zenderen wil realiseren op verzoek van de provincie Overijssel opnieuw beoordeeld. Met aanvullende informatie over monitoring en de opwerking van biogas tot aardgaskwaliteit is nu goede en volledige informatie beschikbaar, stelt de commissie.


Trending in food 2019: Transparantie in de keten

19-12-2018 - 0 reacties Arjan van Heerde, DNV GL: ‘Consumenten willen garantie dat data uit de keten kloppen’. DNV GL ziet dat de vraag naar betrouwbare digitale informatie uit de keten toeneemt. “Retailers en consumenten willen meer transparantie en ze willen de garantie dat de informatie die zij krijgen klopt”, zegt Hans Groothuis. “Als certificerende instantie zien wij blockchain als een van de middelen om dit te realiseren.”


Trending in food 2019: Productinfo altijd up-to-date

19-12-2018 - 0 reacties Hans de Gier, SyncForce: ‘We centraliseren de data direct bij de bron’. Voor fabrikanten is het vaak een uitdaging om alle productinformatie op de juiste manier aan te leveren bij de verschillende kanalen. “Dit is op te lossen door met één softwaresysteem te werken dat alle informatie centraliseert en vervolgens per kanaal distribueert”, zegt Hans de Gier. “Dit vermindert de kans op fouten en garandeert dat alle informatie op alle kanalen altijd up-to-date is.”


Visserijrapport is gedegen en breed gedragen werkstuk

18-12-2018 - 0 reacties Samen met het Landbouwrapport (LARA) is het Visserijrapport (VIRA) uitgegroeid tot een tweejaarlijkse traditie. Als Vlaams infocentrum land- en tuinbouw verdiepen we ons normaliter in het LARA en krijgt VIRA niet de aandacht die het verdient. Opdat al die waardevolle informatie over de Vlaamse visserij en aquacultuur niet door de mazen van het net zou glippen, verkennen we in dit artikel het Visserijrapport. Dat start bij een beschrijving van de sector en de uitdagingen waarmee de visserij geconfronteerd wordt: economische leefbaarheid, de generatiewissel, ecologische duurzaamheid, samenwerking in de keten, klimaatverandering, … Zie je de gelijkenissen met landbouw?


Geuren beïnvloeden keuzegedrag, eetlust en smaakbeleving van voedingsmiddelen

18-12-2018 - 0 reacties Geur is veel belangrijker dan de meeste mensen beseffen. Geur is een belangrijk onderdeel van het sociale contact tussen mensen, omdat geuren veel informatie overbrengen. Die processen verlopen echter grotendeels onbewust, omdat veel geuren niet bewust waargenomen worden. Dat geldt ook voor de relatie tussen geur en eetlust.


Afgeschoten herten naar poelier Amsterdam

14-12-2018 - 0 reacties AMERSFOORT (ANP) - Poelier en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam gaat het vlees van afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen verkopen. Hij begint daar pas in januari mee. Dan pas krijgen restaurants en particulieren ook meer informatie over hoe ze aan het vlees kunnen komen en wat het gaat kosten, aldus Staatsbosbeheer vrijdag.


Trending in food 2019: Productinfo altijd up-to-date

14-12-2018 - 0 reacties Hans de Gier, SyncForce: ‘We centraliseren de data direct bij de bron’. Voor fabrikanten is het vaak een uitdaging om alle productinformatie op de juiste manier aan te leveren bij de verschillende kanalen. “Dit is op te lossen door met één softwaresysteem te werken dat alle informatie centraliseert en vervolgens per kanaal distribueert”, zegt Hans de Gier. “Dit vermindert de kans op fouten en garandeert dat alle informatie op alle kanalen altijd up-to-date is.”


Landschap Overijssel: voer discussie over wolf op basis van juiste informatie

13-12-2018 - 0 reacties "Wolven eten geen mensen, hekken hoeven geen twee meter hoog te zijn en het merendeel van de verwonde schapen is te wijten aan honden en niet aan wolven." Landschap Overijssel nuanceert onrust over wolven in het concept verkiezingsprogramma dat is gemaakt naar aanleiding van Het Verkiezingsprogramma van Overijssel. Volgens Landschap Overijssel moet de provincie de juiste boodschap over de wolf verkondigen.