Informatie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Informatie. Informatie is een van de 15310 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Informatie nieuws

Minister wil informatie extremisme beter delen

21-05-2019 - 0 reacties Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) van Justitie en Veiligheid wil de informatieuitwisseling over dierenactivisme en -extremisme met LTO Nederland en Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) intensiveren.


Horizon2020 Health: Informatie en matchmaking bijeenkomst, 3-4 juli

17-05-2019 - 0 reacties Bent u ondernemer of onderzoeker en zoekt u naar informatie over de nieuwe calls en partners voor Horizon 2020 projectvoorstellen voor de onderwerpen in ‘Gezondheid, demografische veranderingen en welzijn?’ Kom dan op 3 en 4 juli 2019 naar Brussel en ontmoet uw collega’s.Op 3 juli is de Open Info Day en op 4 juli de Partnering Day.


Wetenschappers werken samen aan big data voor ecosysteemmonitoring

16-05-2019 - 0 reacties Veranderingen in klimaat en landgebruik kunnen onomkeerbare gevolgen hebben voor de biodiversiteit van ecosystemen. We weten steeds meer over de mogelijke consequenties, maar lang nog niet alles. Satellieten geven een schat aan nieuwe informatie prijs waarmee we de veranderingen op onze planeet kunnen bestuderen. Een hoeveelheid informatie die geen onderzoeker alleen aan kan. De afgelopen vier jaar hebben wetenschappers uit zeven Europese landen intensief samengewerkt om te kijken hoe big data gebruikt kan worden om afwijkingen in ecosystemen te monitoren.


Bewust Natuurlijk Luxe op Nationale Vleesvee Manifestatie

16-05-2019 - 0 reacties Op 17 oktober 2015 staat IJsselhallen Zwolle in het teken van de Nationale Vleesvee Manifestatie. Hier laten verschillende stamboeken van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland hun rassen zien voor de nationale keuringen. Bewust Natuurlijk Luxe is ook aanwezig met demogroepen van Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont die brede binnenbekkenmaten hebben en/of natuurlijk hebben afgekalfd. Ook kunnen houders informatie ophalen over de omslag naar meer natuurlijke geboorten in de beursstand van Bewust Natuurlijk Luxe.


Meten bekkenmaten bij vleesvee gestart

16-05-2019 - 0 reacties Het bekkenmatenmeten bij vleesvee vanuit het project Bewust Natuurlijk Luxe is gestart. Door de bekkens te meten, kunnen veehouders beter inschatten of een koe in potentie natuurlijk kan afkalven. Met de inwendige bekkenmaten (hoogte en breedte) van vrouwelijke dieren worden ook de fokwaarden berekend. Met deze informatie zijn gunstige foklijnen te selecteren. Zo is toe te werken naar meer natuurlijke geboorten.


BNL goed op stoom met positieve kennisdag en veel nieuwe aanmeldingen

16-05-2019 - 0 reacties Zo vlak voor de jaarwisseling kijk ik met gepaste trots terug op wat we tot nu toe bereikt hebben. Want dat is niet mis! We zien een toenemende interesse in het toewerken naar meer natuurlijke geboorten. Dat bleek duidelijk tijdens de kennisdag afgelopen maand in Wageningen met veel nieuwe deelnemers. In 4 workshops werd veel geleerd en met respect gediscussieerd. De persoonlijke ervaringen die gedeeld werden, waren een zeer waardevolle aanvulling op de kennis van de experts. Kijk voor meer inhoudelijke informatie in het verslag en de presentaties.
 


Verder met kennis vanuit de praktijknetwerken

14-05-2019 - 0 reacties Regiobijeenkomst Wedde  Demonstraties en verlengingscursus spuitlicentie gewasbescherming • Rijenspuiten in suikerbieten • Schoffelen met cameraherkenning in suikerbieten • Rijenspuiten in aardappelen • Schoffelen met cameraherkenning in aardappelen Vrijdag 17 mei 2019, vanaf 15.00 uur bij loonbedrijf Feunekes, Weddermarke 21, Wedde. Informatie en opgave i.v.m. catering: Feunekes M 06 31 99 81 61 of Luth: luth@weddermarke.nl, M 06 50 50 08 98


Wetenschappers werken samen aan big data voor ecosysteem monitoring

13-05-2019 - 0 reacties Veranderingen in klimaat en landgebruik kunnen onomkeerbare gevolgen hebben voor de biodiversiteit van ecosystemen. We weten steeds meer over de mogelijke consequenties, maar lang nog niet alles. Satellieten geven een schat aan nieuwe informatie prijs waarmee we de veranderingen op onze planeet kunnen bestuderen. Een hoeveelheid informatie die geen onderzoeker alleen aan kan. De afgelopen vier jaar hebben wetenschappers uit zeven Europese landen intensief samengewerkt om te kijken hoe big data gebruikt kan worden om afwijkingen in ecosystemen te monitoren.


Een kalender om klimaatbewust een bloemetje te kopen voor Moederdag

09-05-2019 - 0 reacties Voor Moederdag kun je het beste tulpen, narcissen of lelies halen als je een klimaatbewuste keuze wil maken. Dat zegt voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal, dat een kalender maakte waarop bloemenkopers kunnen zien hoe groot de CO2-voetafdruk van hun aankoop is.
Milieu Centraal heeft de CO2-uitstoot per boeket onderzocht voor negentien bekende snijbloemen in de maanden dat ze verkocht worden. De informatie over de herkomst en productie van bloemen is op een rijtje gezet. Op de kalender wordt het resultaat aangegeven met een groen, oranje of rood bloemetje.
Mensen uit de branche prijzen het initiatief, maar plaatsen wel wat vraagtekens bij de kalender. Niet alle adviezen kloppen, zegt Guus van Logtestijn van groothandelscentrum Plantion. Zo is de bloem de guldenroede al vanaf juni in Nederland verkrijgbaar, terwijl de kalender aangeeft van niet.
Milieu Centraal zegt de verkoop zo goed mogelijk in kaart te hebben gebracht. Hoewel consuminderen beter is voor het milieu, snapt woordvoerder Kirsten Palland van Milieu Centraal dat moeders op Moederdag graag worden verrast met een bloemetje. Daar kan de kalender bij helpen, zegt ze.
Tulpen zijn volgens de kalender het hele jaar door een goede keuze, want die hebben altijd een kleine CO2-voetafdruk. Zonnebloemen alleen in de zomer, lelies en narcissen in het voorjaar en chrysanten in het najaar. Grote en kleine rozen zijn volgens de Milieu Centraal-kalender het hele jaar door slecht voor het klimaat.
Kritiek
Een woordvoerder van de organisatie Glastuinbouw Nederland, vertegenwoordiger van telers die een kas gebruiken, is verbaasd over sommige adviezen. Glastuinbouw Nederland komt met eigen gegevens tot heel andere resultaten.
De chrysant zou volgens die organisatie bijvoorbeeld gedurende het hele jaar een groen bloemetje moeten krijgen in plaats van soms rood. Milieu Centraal zegt informatie van de Wageningen Universiteit (WUR) te hebben gebruikt, maar kijkt graag samen met Glastuinbouw Nederland en WUR waar de verschillen vandaan komen.
Potplant of niet
Van invloed op de CO2-voetafdruk is of bloemen in een pot worden verkocht of gesneden. In een pot is duurzamer, want de bloem gaat een stuk langer mee. Al is het minder gangbaar om een potplant op Moederdag te geven.
Het is ook beter voor het klimaat als bloemen uit de volle grond komen dan uit een kas. Volgens de kalender zijn kleine rozen die worden ingevlogen vanuit Afrika iets klimaatvriendelijker dan rozen uit een Nederlandse kas. "Het verwarmen van een kas kost veel energie, kennelijk per steel meer dan de kerosine waar het vliegtuig op vliegt", zegt Palland op NPO Radio 1.
Glastuinbouw Nederland zegt dat de kalender een vertekend beeld geeft, omdat alleen de CO2-uitstoot wordt weergegeven. Zo wordt er geen rekening gehouden met bestrijdingsmiddelen. Milieu Centraal vindt dat ook jammer. "Helaas is daar tot nu toe te weinig informatie over bekend." De kalender wordt aangevuld zodra er meer gegevens over zijn.
Telen in een kas is niet altijd slechter voor het klimaat, zeggen betrokkenen. Zo heeft een orchideeënkwekerij in Ter Aar een klimaatneutrale kas, waarin een vochtig klimaat heerst. De temperatuur van de kas constant op 28 graden houden, kost echter niet veel energie, want er wordt geen gas voor gebruikt.
Een warmtepomp haalt grondwater van 100 meter diep omhoog. In koudere perioden in de zomer wordt opgewarmd water gebruikt voor het op temperatuur houden van de kas. Het afgekoelde water gaat weer terug in de grond en kan komende zomer gebruikt worden om mee te koelen.


Flinke bijstelling in exportcijfers uien

08-05-2019 - 0 reacties De uienexportcijfers van week 14 en 15 kwamen beiden ruim onder de 10.000 ton uit. Nagekomen informatie zorgt echter voor een flinke bijstelling. Hierdoor komen de cijfers in een ander licht te staan.


Aardappels poten met Cerea-gps

03-05-2019 - 0 reacties  Dit seizoen heeft maatschap Scholten de aardappels gepoot met een zelfbouw Cerea-gps. Voor informatie over Cerea-gps bekijk: www.cerea-forum.de


Subsidie SDE++ in 2020 niet voor CO2-afvang én alle vormen van energiebesparing

03-05-2019 - 0 reacties De SDE++ regeling (subsidie voor opwekking van duurzame energie en CO2-reductie) wordt voor de openstelling in 2020 uitgebreid met diverse nieuwe toepassingen. Een groot aantal daarvan is relevant voor de glastuinbouw. Het ministerie van EZK stuurde daarover vorige week nieuwe informatie naar de Tweede…


Nieuwste trends en ontwikkelingen tijdens IFFA 2019

02-05-2019 - 0 reacties Toonaangevende internationale bedrijven presenteren van 4 tot en met 9 mei hun nieuwste technologieën tijdens IFFA 2019 in Frankfurt am Main. Daarbij geven ze informatie over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de vleesverwerkende industrie, zoals procesoptimalisatie, digitalisering en het waarborgen van een grotere voedselveiligheid.


Seminar Zakendoen met Indonesië

01-05-2019 - 0 reacties Wilt u meer informatie over exporteren naar en investeren in Indonesië? Kom dan op 24 mei naar het seminar Zakendoen met Indonesië in Den Haag en ga in gesprek met experts.


Fraude met NAK-certificaten: „Onderste steen moet boven”

30-04-2019 - 0 reacties Het onderzoek naar de fraude met NAK-certificaten is in volle gang. Een pootgoedteler en een handelaar hebben weliswaar bekend ongecertificeerde pootaardappelen te hebben verkocht, maar er komt nog steeds informatie binnen bij de NAK en Agrico.


Gratis uitdeelbare ‘neospora-flyer’ voor LTO-leden

25-04-2019 - 1 reacties

Originele beschrijving

LTO maakte een Neospora-flyer met informatie voor hondenbezitters over het uitlaten van de hond. Doel is om de hondenbezitter bewust te maken van de gevaren van hun hond in de wei voor de gezondheid van de melkkoe.


Die vervelende klanten toch... #blog

25-04-2019 - 0 reacties Tijdens een workshop in een tuincentrum is mij opgevallen dat er vaak nogal vreemd naar vragende klanten wordt gekeken. Waar vragen naar mijn idee toch iets is wat juist informatie op zou moeten leveren, werden ze veelal gezien als lastig en moeilijk te begrijpen.


Kansenseminar Aanbestedingen infrastructuur in Duitsland

24-04-2019 - 0 reacties Wilt u weten wat de mogelijkheden in Duitsland zijn op het gebied van infrastructuur? En wilt u informatie over hoe u kunt deelnemen aan Duitse aanbestedingen? Kom dan op 22 mei naar het kansenseminar over aanbestedingsprocedures met betrekking tot infrastructuur in Duitsland.Het Duitse kabinet investeert tot 2030 ongeveer € 270 miljard in de Duitse infrastructuur. Bijna de helft van dit bedrag is bedoeld voor autowegen. Het gaat hierbij voornameliljk om onderhoud en reparatie (2/3 van de investeringen) en om de aanleg van nieuwe verkeerswegen.


Duurzaam geteelde asperges bij start aspergeseizoen Jumbo

23-04-2019 - 0 reacties De lente is begonnen en dit betekent dat het weer tijd is voor asperges. De koningin der groente én een van de laatste echte Nederlandse seizoensgroente. Jumbo opende dit weekend het aspergeseizoen. Met een seizoensaanbieding, informatie over de herkomst, tips over het gebruik en natuurlijk veel lekkere…


Open Huis bij Haank Mechanisatie BV

19-04-2019 - 0 reacties Haank is een vooraanstaand Landbouw Mechanisatie Bedrijf,  waar tijdens de Paasdagen.Open Huis wordt gehouden Tijdens deze dagen worden er nieuwe Krone,Güttler,Joskin,holaras machines en de nieuwste Deutz-Fahr tractoren getoond. Ook is er een ruim assortiment in Tuin- en Park machines van Husqvarna te bewonderen. Graag nodigen ze U uit om dit jubileum op 19, 20 en 22 april met U te vieren. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken www.haank.nl