Informatie

Volg al het nieuws over Informatie, een van de 18173 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Informatie nieuwsbrief.

Informatie nieuws

Bestaat het type Iseki TL 2500 FD?

29-09-2021 - 0 reacties Ik heb onlangs een minitractor Iseki Tl 2500 FD gekocht maar over dit model vind ik niets terug op internet .is er iemand die hierover meer informatie kan geven en wat betekenen de letters FD?


Microsoft mag bouw datacenter in Middenmeer starten

16-09-2021 - 0 reacties De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) heeft Microsoft toestemming verleend om te starten met de bouw van een datacenter op Het Venster in Middenmeer. Over de bouw was de laatste maanden veel te doen.Op basis van de aangeleverde informatie en vooruitlopend op de definitieve vergunning, die…


Informatie over farymann 15a430

14-09-2021 - 0 reacties Ik wil graag informatie overvmijn farymann 15a430


VVD en CDA willen definitief niet formeren met PvdA en GroenLinks

31-08-2021 - 7 reacties Meer informatie volgt...


Boeren kunnen criminele activiteiten op platteland straks vertrouwelijk melden

31-08-2021 - 0 reacties BREDA/DEN BOSCH - Boeren en tuinders in Noord-Brabant krijgen nog dit jaar een meldpunt om criminele (drugs)activiteiten in hun omgeving te melden. Een vertrouwenspersoon van boerenbelangenorganisatie ZLTO helpt de tipgevers verder, bijvoorbeeld door hun informatie door de spelen aan politie en justitie of andere betrokken instellingen.


Giel is dol op speciaalbier en verbouwt nu hop voor Brabantse brouwerijen

21-08-2021 - 0 reacties Zijn omgeving verklaarde hem voor gek. Hop verbouwen brengt niks op, is enorm arbeidsintensief en zorgt niet voor brood op de plank. Juist daarom besloot Giel Bongers (29) er maar eens voor te gaan. Naast zijn fulltimebaan als landschapsontwerper. "Iets doen wat anderen niet doen, dat vind ik nou leuk." Dit najaar moet de halve hectare aan hop zijn tweede grote oogst leveren.
Op een idillische plek in Wilbertoord torenen de staken hop hoog boven het mais uit. Fietsers krabben zich geregeld achter de oren. Wat staat daar nou? Zijn het bonenstaken?
Giel geeft rondleidingen op zijn bedrijf en neemt vaak de tijd om de fietsers in verwarring van uitleg te voorzien. Op de vraag waarom hij gekozen heeft voor het verbouwen van hop geeft hij lachend antwoord. "Omdat iedereen zei dat ik het niet moest doen."
Zijn opa was boer op dezelfde grond. Zijn vader bouwde dat boerenbedrijf vervolgens uit tot een varkenshouderij. Toen de varkenspest uitbrak, veranderde dat alles. Zijn vader ging in loondienst en de varkens kwamen niet meer terug op de boerderij. Sinds 2000 staan alle stallen leeg.
"Uiteindelijk moesten we besluiten wat we met de stallen gingen doen. Delen van het dak bevatten nog asbest. Gingen we slopen of iets anders doen met het bedrijf? We hebben de gekste dingen bedacht en dit kwam eruit. Hop verbouwen." Nu heeft hij samen met zijn vrouw het bedrijf BrabantHop.
De stallen staan er dus nog. Die bleek Bongers heel goed te kunnen gebruiken. De ruimte waar zijn vader drieduizend varken hield, wordt nu stapje voor stapje verbouwd tot een plek waar de hop goed kan worden verwerkt. Het drogen van de hop doet hij in de oude biggenstallen. "Ik had een dubbele vloer nodig om de hop te kunnen drogen. Er moet warme lucht doorheen geblazen kunnen worden. Nou, die dubbele vloer lag er dus al gewoon in deze stallen."
Nederlandse hop is zeldzaam. Bongers weet inmiddels waarom. Pas als je het op enorm grote schaal verbouwt, kan je er van leven. De informatie over het verbouwen van hop vond hij vooral op het internet. De meeste hop komt uit Amerika en Duitsland.
Toch is er wel een markt voor de Nederlandse hop. "De kleine bierbrouwerijen schieten als paddestoelen uit de grond. Brouwers vinden het fijn om voor hun streekbier ook hop uit de streek te gebruiken."
Het overgrote deel van zijn hop gaat dan ook naar lokale brouwerijen. De biertjes verkoopt hij vervolgens weer aan mensen die bij hem een rondleiding volgen.
Hij heeft er vooral veel lol in. Al zal die fulltimebaan voorlopig toch echt nog wel noodzakelijk zijn. "Ik weet nog niet wie er gelijk krijgt: de criticasters of ik. Mijn doel is om hier uiteindelijk een kleine boterham uit te halen en op die manier mijn gelijk te halen", zegt hij lachend. "De hop is nu gewoon mijn ochtend-, avond- en weekendinvulling."


International 845 F

04-08-2021 - 10 reacties Ik ben in bezit van een International 845 F. Op internet is geen informatie over te vinden over dit type. Heeft iemand daar (technische) informatie over?


Na de Mercedes EQS komt de EQE, en daarvan ook AMG-versies

27-07-2021 - 0 reacties Tijdens de introductie van de Mercedes EQS in Andermatt en omgeving hebben we vrij uitgebreid met diverse engineers kunnen spreken, en lekker veel informatie opgehaald. Over sommige zaken mogen we nog niet spreken.


Politie vindt 120 kilo henneptoppen tussen lading bloemen in Susteren

21-07-2021 - 0 reacties In Susteren heeft de politie maandagochtend 19 juli in een loods aan de Ringovenweg meer dan 120 kilogram henneptoppen aangetroffen en inbeslaggenomen.
De politie beschikte over informatie dat er vermoedelijk wekelijks verdovende middelen vervoerd werden naar die betreffende loods.


‘Nederland misleidde Brussel om zoveel mogelijk pulsvisvergunningen binnen te halen’

30-06-2021 - 0 reacties Ambtenaren van het ministerie van Landbouw zouden bewust informatie hebben verzwegen voor de Europese Commissie en gesjoemeld hebben met getallen, in een poging zoveel mogelijk pulsvisvergunningen binnen te halen. Dat blijkt uit stukken die de NOS heeft gekregen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).


De affaire stikstof is een kwestie van geloven, niet van weten: alle informatie die beschikbaar is bestaat uit meningen, beweringen en modellen

11-06-2021 - 5 reacties Na een grondige zoektocht concludeer ik: er zijn géén bewijzen voor de schadelijke werking van ammoniak in het kader van de huidige stikstofproblematiek. Hoe is dit mogelijk? Alle informatie die beschikbaar is bestaat uit meningen, beweringen en modellen. Met drijfzand als fundament.


Informatie nodig over Tussio getrokken kraan

10-06-2021 - 0 reacties Wie kan mij helpen?
Ik heb thuis een getrokken kraan van het merk Tussio.
Werkt prima, alleen wil ik er graag wat meer over te weten komen.
Op internet is helemaal niks te vinden van dit merk, dus hopelijk weet iemand hier wel iets.


De ‘buur’ op met de Herenboeren in Sint-Michielsgestel

05-06-2021 - 0 reacties SINT-MICHIELSGESTEL - Je buren en dorpsgenoten laten kennismaken met het duurzame voedselconcept Herenboeren. Zaterdag kwamen flink wat dorpsbewoners informatie opdoen op het Lindenplein in Sint-Michielsgestel. Twee herenboeren uit de buurt organiseerden de activiteit.


Paardenhouders wapenen zich tegen wolf: maatregelen hard nodig

22-05-2021 - 0 reacties De wolf heeft een nieuw prooi op het oog: het paard. Dat blijkt uit de zorgen die leden van de Landelijke Tuinbouw Organisatie (LTO) hebben geuit in een enquête. De opmars van het roofdier bezorgt ook de belangenorganisatie zelf hoofdbrekens, omdat er geen beleid is om paardenhouders te beschermen.
Bij gebrek aan maatregelen kiest een aantal mensen uit deze sector ervoor om camera’s te plaatsen en een geweer aan te schaffen. Veel paardenhouders vinden dat de wolf niet thuishoort in ons land.

De LTO vroeg zijn leden onlangs vragen te beantwoorden over de wolf. Ongeveer vijfhonderd land- en tuinbouwers uit het hele land, waarvan 13 procent uit Brabant, namen de moeite te reageren. Iets minder dan de helft van de deelnemers weet dat er ooit minstens één wolf is gesignaleerd in het gebied van hun paardenhouderij. De afgelopen jaren zijn al tientallen schapen door wolven te grazen genomen.

Al paarden gedood en verwondEen tiende van de paardenhouders die meededen aan het onderzoek, heeft daadwerkelijk problemen ondervonden. Zo zijn er al dieren gewond of zelfs doodgebeten. Verder moeten dieren binnen gehouden worden om erger te voorkomen wat onder meer tot extra kosten leidt. Voor de dieren is dit evenmin prettig, omdat ze graag buiten verblijven.

Het oprukken van de wolf (in Brabant vooral in de Peel en de Kempen) leidt ook tot angstgevoelens. Die zijn merkbaar bij zowel paardenhouders als hun dieren. Veel respondenten zijn vooral bang dat paarden uitbreken (en los over de weg gaan lopen) en/of gestrest raken. Ook zijn ze bang voor het welzijn voor jonge dieren wanneer die niet constant onder toezicht staan.

Regelgeving schiet tekortDe paardenhouders zijn ook bezorgd over de veiligheid van andere dieren en kinderen. Ze balen verder van tekortschietende regelgeving. Zolang die onbevredigend is, nemen paardenhouders zelf het heft in handen.
Simpel door de dieren op stal te houden of om wolfwerende omheiningen te plaatsen. Andere maatregelen: paarden ’s nachts binnen houden, de buurt informeren, infraroodcamera’s plaatsen en/of een geweer aanschaffen.

'BIJ12 onbekend en onbemind'Iets meer dan de helft van de ondervraagden weet niet waar ze terechtkunnen om meer informatie te krijgen over preventieve maatregelen of een vermoedelijke aanval van een wolf. Dat kan bij BIJ12, dat provincies adviseert bij maatregelen tegen de wolf. Paardenhouders die er wel ervaring mee hebben opgedaan, beklagen zich erover dat de schade door BIJ12 niet optimaal wordt afgehandeld. Een dierenarts zou sneller en beter werk kunnen verrichten, zo kwam uit de peiling naar voren.
Gedupeerden kunnen overigens ook terecht bij het wolvenmeldpunt van Wolven in Nederland. Uiteraard kan er een beroep worden gedaan op de LTO, die in de uitkomsten van de enquête een teken ziet dat de zorgen in de paardenhouderij over de wolf serieuzer moeten worden genomen.
Test je kennis over de wolf in Brabant in onze WolvenQuiz:
LEES OOK:
Wolf bijt 25 schapen dood op Kalmthoutse heide, vlakbij Brabant
Eindelijk hulp voor schapenhouder Hans: 'Ik heb mijn vakantie al geboekt'


West-Brabant komt in opstand tegen mestverwerkers

08-04-2021 - 0 reacties Twee West-Brabantse gemeenten willen geen mestverwerking binnen de gemeentegrenzen. Twee andere gemeenten praten over zo'n beslissing. West-Brabant loopt vooruit op een provinciale discussie. Boerenorganisatie ZLTO en de provincie vinden dat maar niets. Het is niet voor het eerst dat gemeenten en de provincie tegenover elkaar staan over mestverwerkers.
Op 28 januari nam de gemeenteraad van Woensdrecht een motie aan: 'op geen enkele manier' wil Woensdrecht meewerken aan de vestiging van grootschalige mestverwerking. Op 4 maart deed de Steenbergse raad hetzelfde.
Donderdagavond staat in Roosendaal zo'n motie op de agenda. De stemming komt in april en PvdA-fractievoorzitter Michael Yap denkt dat een meerderheid vóór is. In Bergen op Zoom schrijven vier fracties ook aan een motie. Hoe de verhoudingen daar liggen, is nog onduidelijk.
'Negatief voor de natuur'Alle vier gemeenten kregen in november een brief van vier West-Brabantse natuurorganisaties: "Mestfabrieken zijn negatief voor de natuur, slecht voor de gezondheid en de leefbaarheid in het buitengebied maar ook voor de agrarische sector zelf", stond daarin.
De provincie Brabant is op zoek naar vestigingsplaatsen voor nieuwe mestverwerkers. In die zoektocht is na oktober ruimte voor reacties en inspraak. In West-Brabant lopen ze daar dus een half jaar op vooruit.
De provincie is daar niet blij mee. "Het is goed als gemeenten het debat voeren op het juiste moment wanneer ze ook de juiste informatie hebben," staat er in een eerste reactie op de opstand in West-Brabant. Met andere woorden, volgens de provincie hebben de gemeenten nu nog niet voldoende informatie om een goede keuze te maken.
Manieren om mest te verwerkenBrabant heeft veel vee. Twintig procent van alle Nederlandse mest komt hier vandaan. Volgens de regels mag maar een deel van die mest op akkers worden uitgereden. De rest moet worden verwerkt. Dat kan verschillende dingen betekenen:
Het droge en het natte deel scheiden. Drijfmest bestaat voor negentig procent uit water. Wie drijfmest vervoert, vervoert vooral water.Door verhitting schadelijke bacteriën uit mest halen. Frankrijk bijvoorbeeld, dat veel Nederlands mest importeert, stelt dat als eis.Mest drogen en er korrels van maken. Die korrels worden verkocht in landen waar boeren een tekort aan mest hebben.Mest kan ook worden vergist. Er komt dan biogas uit dat de boer aan het gasnet levert. Omdat Nederland van het aardgas af wil, is daar veel subsidie voor. Overal bezwarenPlannen voor mestverwerkers stuiten overal in Brabant op bezwaren. Provincie en gemeenten staan regelmatig tegenover elkaar. Zo probeerde de gemeente Oss de vestiging van een mestverwerker op een industrieterrein tegen te houden en kwam Bernheze succesvol in actie tegen de provinciale vergunning voor een mestvergister in Nistelrode.
Veel Brabanders zijn bang voor stank en voor druk vrachtverkeer bij mestverwerkers. Een principiëler argument is dat Brabant te veel vee heeft en dat de oplossing eerder gezocht moet worden in een verkleining van die veestapel. "Anders is het dweilen met de kraan open", zegt Bert Zwiers van milieuorganisatie Benegora.
Het is spannend wat daarover in de komende kabinetsformatie wordt besloten. Er liggen ambtelijke ideeën om de stikstofcrisis onder andere met zo'n verkleining van de veestapel te lijf te gaan.
Naar Oost-Brabant rijden?Jos Naalden, varkenshouder en voorzitter van de ZLTO in Roosendaal, vindt dat de gemeenten in West-Brabant te snel zijn. Nieuwe regels gaan ervoor zorgen dat hij straks ook al zijn mest moet laten bewerken. "Als we hier dan geen mestverwerkers hebben, moet ik daarvoor naar Oost-Brabant. Is dat duurzaam?"


Glastuinbouw Nederland wil nieuwe leden Tweede Kamer 'spoedcursus' glastuinbouw geven

19-03-2021 - 0 reacties In de nieuwste aflevering van Kas Topic gaat directeur Ruud Paauwe in op de benoeming van Adri Bom-Lemstra als nieuwe voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Verder aandacht voor de lobby in Brussel over reductiedoelstellingen voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Afsluitend informatie over het…


Informatie over Gallignani 8100 E?

10-12-2020 - 4 reacties Hallo, ik wil een nieuwe klein pakken oers aankopen voor het volgend hooi seizoen, deze zou veel moeten dienen voor andere mensen hun percelen en ook voordroog kunnen persen want heb een wikkelaar.
Ik was altijd fervente fan van Welger heb er ook 2 oude maar die zijn aan vervanging toe.. kunnen niet goed mee in het voordroog persen en capaciteit moet omhoog.
Ik wou een andere welger aanschaffen maar ze blijven redelijk duur..
Nu kwam ik een Gallignani 8100 E tegen, ben niet zo echt thuis in de gallignani persen maar heb me wel laten zeggen dat het zeker goede capaciteitspersen zijn, ze komen in de buurt van welger..
Iemand die meer info/ ervaring heeft met deze persen? Kanaal afmetingen, knopers goed, capaciteit, etc etc ..
en misschIen iemand die mij wegwijs kan maken ik welke type’s gallignani heeft? Kan er niet echt aan uit en er is weinig van te vinden op internet..

Alvast bedankt! Grtn Hannes


KvK voor rechter gesleept om 'monopoliseren' handelsregister

25-11-2020 - 0 reacties Vijf grote leveranciers van zakelijke informatie slepen de Kamer van Koophandel (KvK) voor de rechter. Zij vinden dat de instantie het gebruik van data uit het handelsregister onterecht aan banden legt en 'monopoliseert'.


Nieuwe Nissan Qashqai ook elektrisch aangedreven

13-11-2020 - 0 reacties Nissan heeft de eerste informatie vrijgegeven van de compleet nieuwe Qashqai. De nieuwe SUV komt beschikbaar met Nissan's e-Power-aandrijflijn, maar komt ook met reguliere benzinemotoren beschikbaar.


Schieten bewoners van verzakkende huizen iets op met het programma voor veenweide?

04-11-2020 - 0 reacties Ko van den Brink uit Echten, van de Belangenvereniging Funderingsgedupeerden Nederland, is teleurgesteld. Voor bewoners van scheurende huizen in het veenweidegebied wordt in Nieuwegein een funderingsloket geopend, waar ze informatie en adviezen kunnen krijgen over de aanpak van de schade.