Informatie

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Informatie. Informatie is een van de 15145 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Informatie nieuws

Functies glastuinbouw in beeld op werkpleinen Kom in de Kas

16-03-2019 - 0 reacties In samenwerking met Kasgroeit zijn er tijdens Kom in de Kas op 6 en 7 april in tien regio’s werkpleinen ingericht met informatie over werken in de glastuinbouw en beschikbare functies in de regio. Om de bezoekers van Kom in de Kas een indruk te geven van het werk in de glastuinbouw, worden er op beeldschermen verschillende Functies in beeld gebracht.


Informatie over duurzame melkveehouderij gebundeld voor MBO onderwijs

15-03-2019 - 0 reacties Voor het MBO onderwijs is informatie verzameld over duurzame melkveehouderij. Er is gezocht naar actuele, toegankelijke informatie die online beschikbaar is. Bronnen zijn vooral onderzoek, overheid en bedrijfsleven, maar ook verschillende duurzaamheidsprojecten en natuurorganisaties.


De Groene weidemeststof bemester van Loon- en grondverzetbedrijf Groot Zevert B.V.

15-03-2019 - 0 reacties Slootsmid landbouwmechanisatie bouwde deze Groene weidemeststof bemester achter de Vervaet die voorzien is van een kunststoftank voor Loon- en grondverzetbedrijf Groot Zevert B.V. Bekijk de video voor meer informatie


‘Stemmingmakerij Zembla met nog niet afgerond onderzoek naar gewasbeschermingsmiddelen’

07-03-2019 - 0 reacties Het programma Zembla berichtte in zijn uitzending over de blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen uit een gelekt rapport over een onderzoek dat nog niet is afgerond. Het is schadelijk dat Zembla zo onzorgvuldig omgaat met de belangrijke informatie.


Materiaalmonitor 2016 – Technische toelichting

04-03-2019 - 0 reacties De materiaalmonitor geeft inzicht in de materiaalstromen (in kilo’s) van, naar en binnen Nederland in 2016. Informatie over afval, recycling, emissies en milieu zijn ook onderdeel van de monitor.


Informatiebijeenkomst Urban Energy tender

01-03-2019 - 0 reacties Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving? Dan is de subsidie Urban Energy mogelijk interessant voor u!TKI Urban Energy en RVO.nl organiseren deze informatiebijeenkomst over de subsidieregeling Urban Energy. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de voorwaarden van dit subsidieprogramma. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.


BBFAW: Ahold Delhaize zakt in ranking dierenwelzijn (update)

01-03-2019 - 0 reacties Ahold Delhaize presteerde in 2018 minder goed op het gebied van dierenwelzijn dan een jaar eerder. Het zakte naar het vijfde niveau, van de zes. De daling van de retailer is volgens het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) deels het gevolg van het verwijderen van informatie over de afkomst van het vlees en eieren op de website van Ahold. Update: Reactie Ahold Delhaize.


UITGESTELD - Kansenseminar handelsmogelijkheden Tanganyikameer, Centraal-Afrika

27-02-2019 - 0 reacties Dit evenement is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.Bent u actief in de private maritieme sector? En wilt u informatie over de handels- en investeringsmogelijkheden op en rond het Tanganyikameer in Centraal-Afrika? Kom dan op 4 maart naar het kansenseminar in Den Haag.


Urban Energy tender

27-02-2019 - 0 reacties Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing en/of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles voor de gebouwde omgeving? Dan is de subsidie Urban Energy mogelijk interessant voor u!TKI Urban Energy en RVO.nl organiseren deze informatiebijeenkomst over de subsidieregeling Urban Energy. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over de voorwaarden van dit subsidieprogramma. U krijgt ruim de gelegenheid om vragen te stellen.


BBFAW: Ahold Delhaize zakt in ranking dierenwelzijn

27-02-2019 - 0 reacties Ahold Delhaize presteerde in 2018 minder goed op het gebied van dierenwelzijn dan een jaar eerder. Het zakte naar het vijfde niveau, van de zes. De daling van de retailer is volgens het Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW) deels het gevolg van het verwijderen van informatie over de afkomst van het vlees en eieren op de website van Ahold.


LTO zoekt informatie over schade I&R-blokkades

23-02-2019 - 0 reacties LTO Nederland wil leden-veehouders bijstaan voor het aanvragen van schadevergoeding voor onterechte I&R-blokkades. 'Het lijkt ons goed de herstelwerkzaamheden gezamenlijk op te pakken', zegt voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij.


Supermarkten willen dat NVWA sneller informatie uitwisselt

21-02-2019 - 0 reacties Tal van initiatieven en maatregelen passeerden de revue: maar voedselfraude blijft hardnekkig. Het is nooit helemaal uit te roeien. In deze vierdelige serie geven partijen actief in de voedingsmiddelenbranche hun visie over de aanpak van voedselfraude. Deel 1: supermarkten zetten in op ketentransparantie en informatie-uitwisseling.


Nieuwe versie Handboek Snijmais

21-02-2019 - 0 reacties Het Handboek Snijmaïs is geactualiseerd met de laatste kennis op het gebied van diverse teeltaspecten. In het hoofdstuk “Bemesting” staat nu het nieuwe kalibemestingsadvies en is te lezen hoe kan worden voldaan aan de aangepaste verplichting voor het zaaien van een vanggewas op zand- en lössgrond. Verder is het hoofdstuk “Oogst” geactualiseerd met informatie over verdroogde mais en het hoofdstuk “Opslag en bewaring” met informatie over ontstaan van nitreuze dampen bij inkuilen. Uiteraard is in het hoofdstuk “Rassen” de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst inclusief toelichting toegevoegd.


Nederland is het beste voorbereid op de brexit, maar gaat toch op missie

18-02-2019 - 0 reacties Nederlandse parlementariërs zoeken informatie om zich goed voor te bereiden op wat de brexit kan brengen.


Kansenseminar handelsmogelijkheden Tanganyikameer, Centraal-Afrika

18-02-2019 - 0 reacties Bent u actief in de private maritieme sector? En wilt u informatie over de handels- en investeringsmogelijkheden op en rond het Tanganyikameer in Centraal-Afrika? Kom dan op 4 maart naar het kansenseminar in Den Haag.Het Tanganyikameer is 1 van de Afrikaanse grote meren en ligt in 4 landen, namelijk: Burundi, Zambia, Tanzania en de Democratische Republiek Congo. De 2 laatste landen zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van het meer. Het is het op een na oudste zoetwatermeer in de wereld, maar ook het op een na grootste en diepste meer ter wereld.


Trending in food 2019: Transparantie in de keten

11-02-2019 - 0 reacties Arjan van Heerde, DNV GL: ‘Consumenten willen garantie dat data uit de keten kloppen’. DNV GL ziet dat de vraag naar betrouwbare digitale informatie uit de keten toeneemt. “Retailers en consumenten willen meer transparantie en ze willen de garantie dat de informatie die zij krijgen klopt”, zegt Hans Groothuis. “Als certificerende instantie zien wij blockchain als een van de middelen om dit te realiseren.”


Informatie avonden over verzwaring IKB

09-02-2019 - 0 reacties LTO/NOP en NVP organiseren informatie avonden om de strengere eisen voor IKB toe te lichten.


Informatiebijeenkomst EIA, MIA\Vamil en Circulaire Economie

08-02-2019 - 0 reacties Wilt u weten hoe u uw bedrijfsvoering milieuvriendelijker maakt of hoe u energie kan besparen? Of wilt u meer informatie over Circulaire Economie? En wat zijn de wijzigingen in de Energie- en Milieulijst 2019? U hoort het tijdens de informatiebijeenkomst op vrijdag 8 maart 2019.


Informatiebijeenkomst Interreg 2Zeeën

07-02-2019 - 0 reacties Woont u in een kustprovincie en wilt u graag Europees samenwerken met partners uit Frankrijk, België of Engeland? Kom dan naar de Interreg 2Zeeën informatiebijeenkomst op dinsdag 26 februari in Den Haag. U krijgt hier meer informatie over welke projectideeën passen binnen dit programma en hoe u uw subsidiekansen vergroot!Welke projecten worden er gezocht?Het Interreg 2 Zeeën programma zoekt projecten die aansluiten op de volgende prioriteiten:


Nestlé gaat informatie over leveranciers vrijgeven

06-02-2019 - 0 reacties Nestlé gaat informatie vrijgeven over de leveranciers van zijn vijftien belangrijkste grondstoffen in navolging van het doel van het bedrijf om een volledig zichtbare bevoorradingsketen te laten zien.