Voermengwagen

Voermengwagen nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Voermengwagen nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Voermengwagen nieuws

Gezocht: Vetragingsbak 540 touren verhouding 2:1

10-01-2022 - 3 reacties Hallo allemaal,
Ik zoek voor een voermengwagen projectje een vetragingsbak van 1000 naar 540 toeren.
De wagen die ik op het oog heeft heeft geen versnellingsbak meer, en zou graag weer langzaam willen kunnen mengen (bij leegdraaien zet ik de trekker wel op 1000 toeren.

Weet iemand er een liggen of een bedrijf die ze scherp geprijsd aanbied?

Danku!


Water toevoegen gehypet, lang niet altijd de oplossing

03-01-2022 - 0 reacties Water toevoegen in de voermengwagen om selectie te voorkomen, raakt steeds meer ingeburgerd op het boerenerf. Maar is deze trend een goede ontwikkeling? Volgens technisch specialist Paul Willems van Diamond V slaat het door.


Video: Work-out voor koeienvoer en tevreden zeugen

17-12-2021 - 0 reacties Michelle schept handmatig mais in de voermengwagen, laat zien hoe rustgevend de grupstal is en hoe zeugen dik tevreden in een pak stro liggen.


Rantsoen zonder mais

15-12-2021 - 56 reacties Goedemiddag, ik heb advies nodig.

Welk bijproduct(en) of grondstof(fen) past volgens jullie goed naast alleen maar weidegang?

Wij proberen onze melkkoeien zoveel mogelijk te weiden (in 2021; 280 dagen weidegang) Ik wil kijken of het mogelijk is om een bijproduct op stal bij te voeren om zo meer liters te melken.

We voeren geen snijmais en hebben geen voermengwagen. Liefst hou ik het simpel en maak ik niet teveel kosten.

Iemand goede ervaringen of een goed idee? Alvast bedankt


Siloking voermengwagen met vierwielaandrijving

14-12-2021 - 0 reacties


Voeren en stro instrooien met dezelfde machine

08-05-2020 - 36 reacties Kuhn komt met een voermengwagen met daarop een stroturbine. De Kuhn Profile Plus 24.2 DL is een wagen met twee verticale vijzels en voor de kuip, op een verlengde dissel, een stroturbine.


Video: ‘Elektrisch voeren bespaart al snel 5000 euro per jaar’

13-09-2019 - 0 reacties Reesink Agri ontwikkelde samen met Motrac Industries een elektrische voermengwagen. Elektrisch voeren heeft de toekomst en staat daarom volop in de belangstelling. Reesink Agri krijgt veel vragen over deze nieuwe ontwikkeling.


10-09-2019 - 0 reacties Een te kleine voermengwagen en arbeid als knellende factor deed John Dekker besluiten om het voerproces op zijn melkveebedrijf in het Noord-Hollandse Middenmeer te automatiseren. Een flinke investering, maar rendabel volgens de veehouder.


New Holland toont voederwinning

01-07-2019 - 0 reacties Onlangs organiseerde New Holland een voederwinningsdemonstratie in het Belgische Jodoigne. Aan bod kwamen de maaiers, schudders en harken die het merk sinds de overname van Kongskilde in het programma heeft. Ook oude bekenden als de rondebalenpersen, de grootpakpers en de hakselaar kwamen in actie. Verder kon de verreiker, nu in het geel van de oogstmachines, laten zien wat hij kan in het opruimen van de balen en toonde de wiellader in landbouwuitvoering op de kuil zijn kunnen. Aanwezig waren ook de blauwe grondbewerkingsmachines en een rode voermengwagen.  


Volgende week Kongskilde voederwinningsdemo

13-06-2019 - 0 reacties Kongskilde dealerbedrijven Bakker Ulrum B.V. en AMW Oenkerk organiseren gezamenlijk een Kongskilde voederwinningsdemo. Tijdens deze demo wordt het complete Kongskilde voederwinningsprogramma getoond, zowel in het veld als statisch. Onder andere de GXT 13005 P Triple-maaier met een werkbreedte van 12,30 meter en de unieke getrokken FCT 1260-hakselaar kunt u in volle actie in het veld zien. Uiteraard zal uit het Kongskilde voermengwagenprogramma ook een aantal wagens aanwezig zijn, kom zelf kijken waarom deze voermengwagen "als beste getest" is. Woensdag…


De Marmix Master Champ aan het compact voeren

11-06-2019 - 0 reacties De Marmix Master Champ met een inhoud van 18 m3 zal worden ingezet voor diverse demonstraties. De eerste demonstratie is afgelopen week uitgevoerd.  De Marmix Master Champ zelfrijdende voermengwagen bestaat uit een betrouwbaar onderstel. Deze is voorzien van een 800 mm breed freeskanaal met een hoog capaciteitsfrees. Dit zorgt voor een optimale freessnelheid, ook in de zwaarste kuilen.  Het vermogen komt van een 6-cilinder, 210 pk sterke FTP-motor. De bediening gaat door middel van een besproefd en intuïtieve joystick bediening. Voor optimale wendbaarheid op het erf en in de…


Bedorven kuilvoer is gevaarlijk

05-06-2019 - 26 reacties Voederverliezen kosten de veehouder niet alleen veel geld. Bij de koeien kan het ook op de lange termijn schade aanrichten. Waarom het lonend is bedorven kuilvoer niet in de voermengwagen te laden, maar op de mestvaalt te storten, leggen twee wetenschappers uit. Lees verder ❯


New Holland toont voederwinning

03-06-2019 - 0 reacties Op zondag 2 juni organiseerde New Holland een voederwinningsdemonstratie in het Belgische Jodoigne. Aan bod kwamen de maaiers, schudders en harken die het merk sinds de overname van Kongskilde in het programma heeft. Ook oude bekenden als de rondebalenpersen, de grootpakpers en de hakselaar kwamen in actie. Verder kon de verreiker, nu in het geel van de oogstmachines, laten zien wat hij kan in het opruimen van de balen en toonde de wiellader in landbouwuitvoering op de kuil zijn kunnen. Aanwezig waren ook de blauwe grondbewerkingsmachines en een rode voermengwagen.


Blog: Naweeën droogte en vers gemaaid gras in de voermengwagen

06-05-2019 - 0 reacties Het is weer volop voorjaar in Denemarken. De wind raast om het huis. Alles en iedereen wordt gezandstraald en de droogte is opnieuw ons zorgenkindje.


Melkveehouder Mts Zijlstra -Talsma met Kongskilde VM 16 voermengwagen

09-02-2019 - 0 reacties De voermengwagens van Kongskilde onderscheiden zich onder andere in staalkwaliteit en menging.Uit onafhankelijke testen blijkt dat de wagen het meest egaal mengt zodat een uitgebalanceerd rantsoen verstrekt wordt. De lage vermogensbehoefte geeft een aanzienlijke besparing op brandstof en is het mogelijk om met “lichte” tractoren te werken. 


Elektrisch voeren met zelfgemaakte stroom

12-12-2018 - 0 reacties Gisteren stelden Reesink Agri en Motrac Industries de Kuhn MoRe-E voermengwagen nader voor aan de pers. Deze elektrisch aangedreven voermengwagen werd voor het eerst getoond in september op de ATH. Sinds die tijd draait de wagen bij melkveehouder Groot Roessink in Baak, die er dagelijks 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee mee voert. Zonder problemen. De voermengwagen beschikt over een 82 kW elektromotor en het accupakket is zwaar genoeg om meerdere keren te kunnen voeren, voordat de wagen weer aan de lader moet. Behalve de rust tijdens het mengen en lossen, levert de wagen ook een forse besparing…


Melkveehouder Groot Roessink voert elektrisch

12-12-2018 - 0 reacties Melkveehouder Ton Groot Roessink uit Baak voert zijn koeien met de MORE-E elektrisch aangedreven voermengwagen van Kuhn.


Agrifirm introduceert nieuw voerconcept

18-07-2018 - 0 reacties Melkveehouders kunnen hun voersaldo verbeteren door een volledig gemengd rantsoen te voeren. Dat meldt Agrifirm bij de introductie van haar nieuwe voerconcept TMR Constant. De coöperatie bouwt hiermee verder aan haar voerconceptenlijn. 60% van de Nederlandse melkveehouders voert een gemengd rantsoen met een voermengwagen. Er


Magneet haalt ijzer uit mengvoer

04-05-2018 - 0 reacties Een stuk ijzer, een kram, prikkeldraad en spijkers van een spijkerpistool. De voermengwagen van familie Lenferink uit Vriezenveen haalde al tientallen ijzeren delen uit het voer.


Magneet haalt ijzer uit voermengwagen

04-05-2018 - 0 reacties Een stuk ijzer, een kram, prikkeldraad, spijkers van een spijkerpistool. De voermengwagen van de familie Lenferink uit Vriezenveen heeft al tientallen ijzeren delen uit het voer weten te halen.