Testen

Testen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Testen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Testen nieuws

Zeewierkweek testen in de Eemshaven: is kweek mogelijk rondom offshore windparken?

09-04-2021 - 0 reacties In de Eemshaven wordt volgende week begonnen met het testen van zeewierkweek. Gekeken wordt of natte zeewierkweek op het Wad of rondom offshore windparken mogelijk is.


MAN elektrificeert logistiek in de binnenstad

28-01-2021 - 0 reacties LEUSDEN - MAN Truck & Bus neemt deel aan project ZEUS (Zero Emission off-peak Urban deliverieS) met een elektrische eTGM. De eerste testen, waarbij de emissievrij rijdende truck werd ingezet voor de distributie van goe...Lees meer


Reproductiegetal R in Groningen en Drenthe stijgt tot boven de 1: ook aantal besmettingen met corona groeit (maar testen gaat nu snel bij GGD's)

26-11-2020 - 0 reacties GRONINGEN - Het aantal besmettingen met corona loopt in Groningen en Drenthe op. Het reproductiegetal R voor Noord-Nederland is ook weer boven de 1 gestegen. Testen bij de GGD’s gaat nu wel snel.


Coronanieuws: 'Geen reden om in te grijpen bij nertsenhouderijen'

10-11-2020 - 0 reacties Deskundigen die het kabinet adviseren over het coronavirus zien geen reden om extra maatregelen te nemen bij nertsenhouderijen, nu in Denemarken een mutatie rondgaat die zijn oorsprong vindt bij deze pelsdieren. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer.

De Jonge moest komen uitleggen waarom Nederland vasthoudt aan plannen om pas volgend jaar alle nertsenhouderijen te sluiten. In Denemarken raakten onlangs mensen na contact met nertsen besmet me een gemuteerde variant van het coronavirus. Een deel van het land
moest daarom vrijwel volledig op slot.

De deskundigen die het kabinet heeft geraadpleegd zien in Nederland evenwel "geen aanvullende risico's" voor de volksgezondheid, zegt De Jonge. De maatregelen die dit voorjaar al werden genomen nadat in Nederland de eerste besmettingen bij nertsen waren ontdekt, 'zouden
afdoende moeten zijn', aldus de minister.


Wereldvoedseldag komt eraan: wat weet jij van ons dagelijks brood?

15-10-2020 - 0 reacties Hoe zorgen we ervoor dat iedereen op aarde voldoende te eten heeft? En hoe zorgen we voor de toekomst? Daarover gaat het morgen op Wereldvoedseldag. In deze miniquiz kun je je eigen kennis alvast testen.


Getest: elektrische motor voor dagelijks gebruik

09-09-2020 - 0 reacties In de Bright-serie over elektrische motoren testen we dit keer de Zero SR/F: is dit een goede motor voor woon-werkverkeer? Ook maken we de balans op na het testen van vier elektrische motorfietsen: wat bevalt en wat moet er nog verbeteren?


RIVM-peiling: flinke optater voor vertrouwen in coronabeleid

07-09-2020 - 0 reacties Steeds meer mensen met klachten laten zich testen op het coronavirus, maar het vertrouwen in het overheidsbeleid brokkelt af. Dat blijkt uit de zesde gedragsmonitor die het RIVM vandaag publiceert.


Slagerij van horecagroothandel gaat zelf vlees testen op dioxine: ‘Hopelijk is er snel meer duidelijk’

18-08-2020 - 0 reacties Slagerij Kaldenberg in Vuren, die ‘natuurvlees’ levert voor 35 winkels van horecagroothandel Sligro, gaat met spoed vlees testen op de giftige stof dioxine. Aanleiding is de vondst van te hoge dioxinewaarden in runderen die langs uiterwaarden van de Waal grazen. Politici zijn verontwaardigd over de vondst van gif in natuurvlees.


Geen meststofmengsel zónder eerst uitgebreid testen

13-08-2020 - 0 reacties “Alles wat wij in een oplossing mengen, wordt door de planten gebruikt", vertelt Sandra Jovasevic van Plant-Prod, meststoffenproducent. "Daarom worden er strenge controles uitgeoefend op grondstoffen om ervoor te zorgen dat die niet verontreinigd zijn."

WereldwijdPlant-Prod bestaat al sinds 1945. In de jaren…


Foto’s: Simon Loos NL’se proeftuin voor elektrische Actros

06-08-2020 - 0 reacties Logistiek dienstverlener Simon Loos is uitverkoren om als eerste de Mercedes-Benz eActros in Nederland te testen. De proef met 25...


Strengere coronamaatregelen voor seizoenarbeiders

03-08-2020 - 0 reacties De provincie Limburg kondigt samen met Vlaams-Brabant nieuwe regels af voor seizoenarbeiders, in de strijd tegen het coronavirus. “Seizoenarbeiders afkomstig uit oranje of rode zones moeten zich bij aankomst meteen laten testen op het coronavirus en in afwachting van het resultaat in quarantaine gaan”, klinkt het. Van seizoenarbeiders afkomstig uit groene zones wordt bij aankomst de temperatuur gemeten en moet men bij verhoogde temperatuur een arts raadplegen. Ook moeten werkgevers dagelijks de temperatuur meten van hun seizoenarbeiders, deze bijhouden en bij verhoogde temperatuur of ziekteverschijnselen meteen een arts raadplegen.


Boerenbond ijvert voor extra coronamaatregelen

30-07-2020 - 0 reacties Met een stijgende nood aan werkzaamheden met seizoenarbeiders in de fruit-, groente- en sierteelt in Vlaanderen, dringt Boerenbond aan op de invoering van een aantal preventiemaatregelen tegen corona op de land- en tuinbouwbedrijven. “We vragen de Nationale Veiligheidsraad om een aantal maatregelen te bekrachtigen”, klinkt het. “Onder andere het testen van seizoenswerknemers uit de oranje zones en goede werkafspraken in verband met quarantaine.”


Sony gaat elektrische auto op openbare weg testen

30-07-2020 - 0 reacties Sony wil zijn eerste elektrische auto later dit jaar al op de openbare weg testen.


Mercedes-Benz test nieuwe elektrische SUV

22-07-2020 - 0 reacties Mercedes-Benz is aan het testen geslagen met een nieuwe elektrische SUV. Dat het met een volledig elektrisch EQ-model betreft, staat vast.


GGD ontdekt coronahaardjes in West-Brabant en trekt aan de bel: 'Mensen verslappen in coronagedrag’

21-07-2020 - 0 reacties GGD West-Brabant en het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) zien dat mensen steeds minder goed de coronaregels naleven. Dat heeft in het westen van onze provincie geleid tot ‘vijf a zes’ ontdekte virusclusters. “Dit baart ons zorgen. De maatregelen zijn versoepeld, maar de gedragsregels moeten wel nageleefd worden”, waarschuwt directeur Annemieke van der Zijden van GGD West-Brabant in gesprek met Omroep Brabant.
Een feestje hier, een knuffel daar. Nu de ziekenhuisbezetting door coronapatiënten en het aantal besmettingen de voorbije maanden fors zijn afgenomen, lijken mensen in oude gedragspatronen te vervallen. “Kijk maar op straat”, zegt voorzitter Bart Berden van overlegorgaan ROAZ, dat de acute zorginstellingen in Brabant vertegenwoordigt. “Het lijkt wel alsof we teruggaan naar het ‘oude normaal’, alsof corona er niet meer is.”

Ten onrechte, vinden hij en Annemieke van der Zijden. Zij is directeur van GGD West-Brabant en stelt dat dit gedrag leidt tot meer nieuwe besmettingen. In dit deel van de provincie ontdekten GGD-medewerkers vorige week diverse coronaclusters. Clusters zijn drie of meer aan elkaar gelinkte personen met de infectieziekte.
De cijfers spreken boekdelen. Elders in onze provincie is geen of amper een stijging in het aantal besmettingen zichtbaar. Twee weken geleden was dat met twee tot vier ontdekte coronagevallen per dag ook in het werkgebied van GGD West-Brabant het geval. Maar sinds vorige week dinsdag schommelt het dagelijkse aantal besmettingen tussen de tien en twintig. Klachten negerend tóch de deur uit gaan, is daarvan de grootste oorzaak, blijkt uit bron- en contactonderzoek, zegt Van der Zijden.

Onder de nieuwste coronapatiënten bevinden zich relatief veel jongeren, constateert GGD West-Brabant. “Ze steken elkaar bijvoorbeeld aan op een feestje, als ze elkaar knuffelen of omhelzen. Omdat ze blij zijn elkaar weer te zien. Door uitvoerig te testen en bron- en contactonderzoek te doen, ontdekken we dat op tijd. Maar we moeten niet heel veel van deze haardjes krijgen.”
GedragsonderzoekIn dat verband haalt Van der Zijden een recent gepubliceerd RIVM- en GGD-onderzoek over corona en gedrag aan. Vorige week werd duidelijk dat 80 procent van de mensen met corona-gerelateerde symptomen ‘gewoon’ de deur uit gaat. Daarnaast zegt 88% van de groep die klachten heeft zich niet te laten testen. "Zorgelijk", noemt Van der Zijden dat. "Zeker richting het najaar, als mensen meer binnen zitten. We zien dat de meeste haardjes binnen ontstaan."
Aan de testcapaciteit ligt het volgens de directeur van GGD West-Brabant in elk geval niet. Die is met 700 tests per dag net als elders in het land ook in deze streek fors opgeschroefd. Van der Zijden ziet iedereen met klachten zich dan ook het liefste laten testen.
Ook voor wie zich wél laat testen, gelden er spelregels. “Bij onze teststraat in Breda zien we soms mensen die zich eerst laten testen en dan boodschappen gaan doen. Dat is gewoon niet de bedoeling. Je moet dan thuis in quarantaine blijven tot de uitslag er is”, aldus Van der Zijden.

Bart Berden van het ROAZ, met daarin onder meer de Brabantse ziekenhuizen, onderstreept de alarmerende woorden van Van der Zijden. “We moeten koste wat kost coronabesmettingen voorkomen. Een deel van hen komt in het ziekenhuis terecht, terwijl we nu juist hard trekken aan de reguliere zorg die stokte door het corona-uitbraak.”
LEES OOK:
2150 mensen per dag kunnen vanaf dinsdag worden getest op het coronavirus
Dringende oproep van GGD-directeur: 'Doe een coronatest bij klachten, neem je verantwoordelijkheid'
Arts-microbioloog Murk over corona: we moeten er rekening mee houden dat teugels ook weer worden aangehaald

Veel te veel mensen lappen de coronaregels aan hun laars. Daarvoor waarschuwen de GGD's en ziekenhuizen in Noord-Brabant. Ze zien het aantal besmettingen stijgen. ,,Het gedrag van mensen baart ons echt zorgen.”


Ford 4000 - Wie kan mij vertellen waar de spanningsregelaar zit

03-07-2020 - 4 reacties Waar zit de spanningsregelaar en is er een mogelijkheid om te testen of die goed werkt?


Tönnies gaat ook in Weißenfels massatest doen

30-06-2020 - 0 reacties Zolang Tönnies geen plan heeft hoe de processen te hervatten, blijft het slachtproces op de locatie in Rheda-Wiedenbrück stilstaan, zo kondigde de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen gisteren (29 juni) aan. Tevens gaat het bedrijf alle personeelsleden testen op haar locatie in Weißenfels, vanwege een positieve testuitkomst bij een werknemer.


Vleesindustrie Noordrijn-Westfalen moet werknemers vaker testen

27-06-2020 - 0 reacties DÜSSELDORF (ANP/DPA) - De vleesindustrie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen moet haar medewerkers voortaan op eigen kosten ten minste tweemaal per week laten testen op het coronavirus. Die nieuwe regeling geldt vanaf 1 juli voor onder anderen slachters en uitbeners. Vleesverwerkende bedrijven met meer dan honderd man personeel, ongeacht of dat in vaste dienst is of ingehuurd, hebben prioriteit. Dat heeft het ministerie van Arbeid en Gezondheid bekendgemaakt.
Het bericht Vleesindustrie Noordrijn-Westfalen moet werknemers vaker testen verscheen eerst op Nieuws.nl.


Bij het onderzoek naar coronavaccin sterven uiteindelijk álle apen die ingezet worden

21-06-2020 - 0 reacties Nu de hele wereld op zoek is naar een medicijn tegen corona, klinkt de kritiek op dierproeven opeens een stuk minder luid. Op bezoek bij het Nederlands apentestcentrum in Rijswijk. ,,Als je bij een vaccin de keuze hebt tussen eerst op apen testen, of meteen overgaan op toediening aan de mens, dan weet ik het antwoord wel.’’


Wat gebeurt er als het coronavirus weer oplaait? RIVM-rekenmeester neemt vrees voor nieuwe lockdown weg: 'We grijpen regionaal in'

29-05-2020 - 0 reacties Maandag volgt de grootste versoepeling van de coronarestricties. Laait het virus dan weer op? Niet als we goed testen, traceren en isoleren, zegt Jacco Wallinga, modellenmaker van het RIVM. Als het toch misgaat, moet een landelijke lockdown vermeden worden: ‘We grijpen regionaal in’.