Mengen

Mengen is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Mengen en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Mengen nieuws

Dierenartsen mengen zich in coronadebat

19-03-2020 - 22 reacties Zolang er geen vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is, lijkt het dierenartsen moeilijk om dit virus volledig uit te bannen met andere bestrijdingsmaatregelen. Zij baseren zich hierbij onder meer op kennis van en ervaring met de bestrijding van verschillende dierziekten, met en zonder toepassing van vaccinatie.


Bierdraf is sleutel voor klimaatvriendelijke melk

14-02-2020 - 9 reacties Door resten van brouwerijen en andere voedingsindustrieën in veevoeder te mengen kunnen belangrijke klimaatwinsten geboekt worden. Dat blijkt uit een studie van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO). “Voeder met bijproducten als draf - een bierrest - en koolzaadschroot reduceert de methaangassen van koeien met 13 procent per liter melk en leidt tot een kleinere ecologische voetafdruk bij de melkproductie”, klinkt het.


De boer kan nog veel doen aan de uitstoot van ammoniak

08-11-2019 - 0 reacties Plas en poep niet mengen. En op het juiste moment mest uitrijden. Dat helpt.


Mc-Cormick 624 - Hydroliek lost in de motor

30-05-2019 - 4 reacties Laatst het reservoir voor de hydroliek gevuld en zit nu in het motorblok(loopt nu over).
Mijn enige verklaring is dat de pomp lekt en loost on het motorblok.
Heeft iemand hier ervaring mee of is er nog een andere connectie tussen het hydro gedeelte en het motorblok?


Hoe fijn moet stro in het rantsoen zijn?

05-04-2019 - 0 reacties Als vanwege ruwvoertekorten door de droogte van afgelopen zomer moet worden teruggegrepen op alternatieve voedermiddelen, kan meer stro in het rantsoen van de pinken en droge koeien mengen interessant zijn. Afhankelijk van de andere rantsoencomponenten, kan tot zes kg stro per dier worden toegevoegd. Lees verder ❯


Kverneland Turbo T i-Tiller – de smart farming cultivator

13-03-2019 - 0 reacties Cultiveren is een intensieve manier van werken, wat vraagt om genoeg vermogen voor het trekwerk en het goed mengen van de grond. Een mooie afwerking met een perfect geëgaliseerde grond is vereist voor de volgende stappen van grondbewerking die uiteindelijk voor een perfecte zaadgroei zorgen. Het weer en de bodemgesteldheid variëren. Daarom moet de cultivator over een grote flexibiliteit en capaciteit beschikken om de klus op de meest efficiënte manier te klaren voor de gebruiker, het milieu en de kosten. Kverneland Turbo T i-Tiller met On-The-Go Dynamic Traction Control – meer voordelen…


NVWA waarschuwt zes jaar na het paardenvleesschandaal: 'Frauderisico's nemen alleen maar toe'

21-02-2019 - 0 reacties Het paardenvleesschandaal schokte in 2013 de voedingswereld. Niemand verwachtte dat kwaadwillenden rundvlees in producten, zoals vermeld op het etiket, zouden mengen met het goedkopere paardenvlees. Voedselfraude stond voorgoed op de kaart van de voedselketen. Wat is er de afgelopen jaren gedaan om fraude tegen te gaan. Deze nieuwe rubriek is verschenen in VMT 2 van 22 februari 2019.


Slachthuis geeft mengen ponyvlees toe

28-01-2019 - 0 reacties


Elektrisch voeren met zelfgemaakte stroom

12-12-2018 - 0 reacties Gisteren stelden Reesink Agri en Motrac Industries de Kuhn MoRe-E voermengwagen nader voor aan de pers. Deze elektrisch aangedreven voermengwagen werd voor het eerst getoond in september op de ATH. Sinds die tijd draait de wagen bij melkveehouder Groot Roessink in Baak, die er dagelijks 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee mee voert. Zonder problemen. De voermengwagen beschikt over een 82 kW elektromotor en het accupakket is zwaar genoeg om meerdere keren te kunnen voeren, voordat de wagen weer aan de lader moet. Behalve de rust tijdens het mengen en lossen, levert de wagen ook een forse besparing…


Stalmestcompost met hout uit boomgaard

08-12-2018 - 0 reacties In de vrijloopstal van Rik Lagendijk in Diessen wordt een dikke laag houtsnoeisel uit de fruitteelt gestort. De snippers zullen zich mengen met stalmest, waarna er compost ontstaat dat weer bruikbaar is in de boomgaard.


Mengkuil dit jaar extra populair

11-09-2018 - 0 reacties Wielink Agrarisch Handelsbedrijf in Dronten is druk met het maken van mengkuilen. Veel boeren willen hun droge ruwvoer mengen met smeuïge bijproducten.


Mengkuilen zijn dit jaar extra populair

11-09-2018 - 0 reacties Wielink Agrarisch Handelsbedrijf in Dronten heeft het druk met het maken van mengkuilen. Veel boeren willen hun droge ruwvoer mengen met smeuïge bijproducten.


Rundveehouder kan groenbedekker telen als ruwvoeder

14-08-2018 - 1 reacties De aanhoudende droogte heeft geleid tot een tekort aan ruwvoeder op rundveebedrijven. De groenbedekkers die een landbouwer moet zaaien na de hoofdteelt kunnen echter helpen om dit tekort te ondervangen. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden gelden soepelere voorwaarden, zoals het mogen maaien of laten begrazen van de groenbedekker tijdens de verplichte aanhoudingsperiode. Het Departement Landbouw en Visserij deelt mee dat landbouwers mogen afwijken van het gelijkmatig mengen van twee soorten. Dat laat hen toe om te kiezen voor een (gras)groenbedekker die snel groeit en een hoge voedingswaarde heeft.


Hitte maakt plaats voor regen, hagel en onweer

28-07-2018 - 0 reacties NEDERLAND - Hemelwater en een einde aan de extreme hitte. En het kan zelfs behoorlijk gaan spoken.

Zaterdag wordt het bewolkt en trekt de wind wat aan vanuit het zuiden. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met windstoten rond 60 km/uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. De waarschuwing geldt van 13.00 tot 16.00 uur.

Gladheid
Het verkeer moet vandaag ook rekening houden met gladheid als het gaat regenen. Dat heeft te maken met vuilresten die zich hebben opgehoopt op de wegen, doordat het zo lang droog was. "Als de vuilresten zich mengen met regenwater, kan een gladde laag op het asfalt ontstaan", aldus Rijkswaterstaat.

Na zaterdag volgt een week met 'mooie zomerse temperaturen', zonneschijn en af en toe wat wolken of een enkele bui.


Besparing door zelf mengen tikt door

17-07-2018 - 0 reacties Zo vader, zo zoon. Machiel Coppens heeft zijn drive voor het houden van varkens en zijn voermaakmethode overgedragen op Jeffrey. De 25-jarige heeft de kneepjes van de HomeMIXX-aanpak vlot eigen gemaakt.


Centraal mengen fipronilmest

11-06-2018 - 0 reacties Pluimveemest met te hoog fipronilgehalte mag op 1 centrale locatie worden gemengd met schone mest.


Man raakt onwel bij het mengen van mest op boerenbedrijf in Wijk en Aalburg

07-05-2018 - 0 reacties Op een agrarisch bedrijf in Wijk en Aalburg is vrijdagmiddag 4 mei een man onwel geworden. Dat gebeurde bij het mengen van mest. Daarbij zijn giftige gassen vrijgekomen. Drie koeien zijn om het leven gekomen. Een vierde koe is er slecht aan toe. De ambulance, politie en brandweer kwamen na het incident met spoed ter plekke. Het ambulancepersoneel heeft de man nader onderzocht. Onbekend is of hij ook in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Brandweerlieden hebben de situatie in de stal veiliggesteld door te ventileren.


'Fipronilmest mengen op centrale plek start binnenkort'

24-04-2018 - 0 reacties Het mengen van met fipronil besmette pluimveemest met schone pluimveemest op een centrale plek bij een mestverwerker in Nederland kan binnenkort starten. „Als het meezit kunnen we eind van de week starten”, zegt Jan Workamp van het Meldpunt Fipronil.


Voermengwagen van Siloking werkt op batterijen

16-04-2018 - 0 reacties Mengen en voeren kan prima met een volledig elektrische voerwagen, bewijst Siloking.


LTO/NOP verwacht op heel korte termijn oplossing voor fipronilmest

13-04-2018 - 0 reacties Hugo Bens van de vakgroep pluimveehouderij van LTO/NOP verwacht op heel korte termijn een oplossing voor de afzet van de met fipronil vervuilde pluimveemest. Betrokken partijen hebben daarvoor een plan gemaakt, waardoor het mogelijk wordt om met fipronil verontreinigde mest op een centrale locatie te mengen met schone mest en vervolgens verder te verwerken. Het wachten is op goedkeuring van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).