Maaien

Volg al het nieuws over Maaien, een van de 16332 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Maaien nieuwsbrief.

Maaien nieuws

Tynaarlo geeft ruim baan aan bloemen, bijen en bomen

22-06-2020 - 0 reacties VRIES - Een bloemenpracht in elke berm door minder efficiënt maaien. Meer bijen, meer insecten en een gevarieerder bomenbestand. De gemeente Tynaarlo heeft grootse plannen om in de hele gemeente de natuur gevarieerder te maken.


Partij voor de Dieren wil maaiverbod in Leiden tijdens droge periodes

02-06-2020 - 0 reacties De Partij voor de Dieren dringt er bij het Leidse stadsbestuur op aan om niet te maaien tijdens periodes van grote droogte. Volgens fractievoorzitter Martine van Schaik kan het huidige intensieve maaibeleid schadelijk zijn voor het gras en de biodiversiteit.


Slagmaaier B.A.B. BAMPS vs klepmaaier

29-05-2020 - 6 reacties Wij zijn in bezit van een slagmaaier van merk B.A.B. BAMPS (professionele machine). Thans zouden wij deze slagmaaier willen vervangen door een (verstek)klepelmaaier. Met de slagmaaier maaien wij in de plantages tussen de fruitbomen (dus ook kleinhout wordt ermee gemaaid) en weides uitbloten. Met de klepelmaaier zouden we hetzelfde gaan doen, enkel daar zouden we dan ook nog grachten en taluds mee willen maaien. Is het nuttig om de slagmaaier aan te houden of niet? Kan iemand het verschil uitleggen van slagmaaier vs klepelmaaier? Is het maaibeeld van een slagmaaier mooier dan dat van een klepelmaaier? Graag alle relevante informatie, waarvoor alvast bedankt!


Meer biodiversiteit door ecologisch maaien

14-05-2020 - 0 reacties „Welkom, bijen, waterjuffers, hommels en andere insecten!” Deze kop in de Barneveldse Krant trok begin deze maand de aandacht. Het bericht ging over een proef met ecologisch maaibeheer. Welkom, gemeente Barneveld, in de club bermbeheerders die al natuurvriendelijker maait.


'Milieuvriendelijke boeren hebben steun en zekerheid nodig'

25-02-2020 - 1 reacties Ongeveer de helft van de boeren is bereid om meer te doen voor het milieu. Maar ze hebben dan wel extra steun en zekerheid nodig, zeggen het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Vrije Universiteit Amsterdam na onderzoek.


Fluisterstil het gras maaien met een 'mean green mower'

30-10-2019 - 0 reacties BURGUM - Groenbedrijven zijn de hele dag bezig met de natuur. Maar voor het onderhoud is lawaaiig en vervuilend materieel nodig. Vreemd, vindt Mark van der Wal. Hij zocht en vond een alternatief voor de grasmaaier op diesel.


Antonio Carraro MACH 4 rupstrekker

04-10-2019 - 0 reacties Maaien op moerasrond met Antonio Carraro Mach 4  rupstrekker De MACH 4 is een hele bijzondere rupstrekker. In plaats van twee rupsen is de trekker voorzien van vier rupsen. Daardoor volgt de trekker beter het terrein en is de wendbaarheid beter. De wendbaarheid wordt nog eens vergroot, doordat de trekker voorzien is van knikbesturing. De motor levert een vermogen van 87 pk en op de weg kan de trekker tot 40 km/ h. Door de rubber rupsen hoeft de trekker niet op een aanhanger getransporteerd te worden. Ook deze trekker heeft het unieke omkeersyteem, waardoor de MACH…


Video: Proefdraaien met nieuwe hennepkooi

19-09-2019 - 0 reacties HempFlax uit Oude Pekela is aan het proefdraaien met een Claas 950 hakselaar die is voorzien van een nieuwe hennepkooi en -maaibord. Deze combinatie kan in één werkgang de toppen afknippen en de hennepstengels maaien.


Gras direct op zwad maaien

16-09-2019 - 0 reacties Met een Fendt 924 en een Pöttinger-triplemaaier het gras maaien en direct op zwad leggen.


Oogsten van kikkererwten is geen peulenschil

16-09-2019 - 0 reacties Pieter Risseeuw teelt voor het tweede jaar kikkererwten. De oogst is niet simpel: eerst maaien en na een week droog weer dorsen. Dorsen van stam lukt niet omdat het gewas bij koelere nachten weer begint te bloeien.


Krone demo te Hoogeloon

04-09-2019 - 0 reacties De gehele serie Krone producten stond mooi opgesteld voor de demo. Vanaf 19.00 uur tot in de donkerte 21.00 uur kon men in 2 uur tijd zien maaien, schudden, harken, oprapen, persen en hakselen van het gras. Waarbij van elke gedemonstreerde machine apart uitleg werd gegeven. Een goed geoliede demo.


Deutz-Fahr Agrostar 6.08 dijken maaien in de Emmapolder

01-09-2019 - 0 reacties  Dijken maaien door melkveebedrijf Tettemaheerd een klusje waar je even goed je verstand moet gebruiken met het maaien een misser is zo gemaakt


Simplicity vult het programma aan

09-08-2019 - 0 reacties Simplicity breidt het programma van 12 types zitmaaiers en zero turns uit met drie geheel nieuwe modellen. De vijf modellen zero turns worden gecompleteerd met het type SZT 105, deze heeft een B&S 20 pk 2-cilinder Intek-motor en een gelast stalen maaidek met een maaibreedte van 92 cm.De zitmaaierlijn krijgt een 5e model: de SLT 275 met een B&S 23 pk Professional 2-cilinder, gelast stalen maaidek met een maaibreedte van 122 cm en is standaard uitgerust met een Eliminator™ mulchsysteem. Deze is om te zetten naar achterlossend maaien. Tevens veersysteem achter.


Hempflax hennep maaien met John Deere T660i

06-08-2019 - 0 reacties De combine is uitgevoerd met een DoubleCut-module, ontwikkeld in een samenwerking tussen Groenoord en Hempflax. De DoubleCut is ontwikkeld om in één werkgang de stengel en de toppen van de hennepplant te oogsten en te separeren. De stengel wordt daarbij gesneden in stukken van 60 cm voor optimale verwerking van de vezel en de toppen komen in de aangebouwde loswagen. Meer informatie hempflax.com/


Akker in brand tijdens het maaien

04-08-2019 - 0 reacties Tijdens het maaien is zondagmiddag brand ontstaan op een akker in Ell.


Nieuwe Krone maaiers

20-07-2019 - 0 reacties Gras maaien (3e snede) met een John Deere 6195R en Krone EasyCut B870 CV Collect triple-maaiers van Loonbedrijf van den Top uit Lunteren.


Advies aan boeren Staphorst: niet oogsten en vee binnen

19-07-2019 - 0 reacties Boeren rond Staphorst worden geadviseerd de komende dagen hun vee binnen te houden en geen gras te maaien of andere gewassen te oogsten. Dat vanwege een brand bij een papierrecyclingbedrijf in het dorp.


Advies aan boeren Staphorst: niet oogsten en vee binnenhouden

19-07-2019 - 0 reacties Boeren rond Staphorst worden geadviseerd de komende dagen hun vee binnen te houden en geen gras te maaien of andere gewassen te oogsten. Dat vanwege een brand bij een papierrecyclingbedrijf in het dorp.


Valtra Twin Trac met Pöttinger Novacat X8 ED

15-07-2019 - 1 reacties Pöttinger Novacat X8 maaicombinaties van Loonbedrijf Grolleman in Hasselt. Het bijzondere aan deze maaiers is dat ze zijn opgehangen in duwvaart. Door deze ophanging hebben de maaiers een geweldige capaciteit en hoge wendbaarheid op de kopakker en heeft de chauffeur een uniek goed zicht op de machine. Pöttinger maaiers onderscheiden zich door hun dunne maaibalk en platte maaischijf, waardoor deze ook onder 'zware' omstandigheden goed maaien. Voor meer infortmatie: www.duport.nl


Rijkswaterstaat maakt afspraken over maaien bermen

04-07-2019 - 0 reacties Rijkswaterstaat heeft in Noord-Holland afspraken gemaakt met LTO Noord en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond over het maaibeleid voor de bermen. De wegbeheerder is vorige maand begonnen met het maaien van 300.000 vierkante meter berm.