Rundveehouder kan groenbedekker telen als ruwvoeder

De aanhoudende droogte heeft geleid tot een tekort aan ruwvoeder op rundveebedrijven. De groenbedekkers die een landbouwer moet zaaien na de hoofdteelt kunnen echter helpen om dit tekort te ondervangen. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden gelden soepelere voorwaarden, zoals het mogen maaien of laten begrazen van de groenbedekker tijdens de verplichte aanhoudingsperiode. Het Departement Landbouw en Visserij deelt mee dat landbouwers mogen afwijken van het gelijkmatig mengen van twee soorten. Dat laat hen toe om te kiezen voor een (gras)groenbedekker die snel groeit en een hoge voedingswaarde heeft.

Reacties

Pluto
Dat het wordt toegestaan in België is mooi. Hier in Nederland moet het passen binnen de kaders aldus schouten aan de kamer!. Met als gevolg dat je er af moet blijven tot 1 feb volgend jaar. Er worden weliswaar gesprekken gevoerd maar geen beslissingen genomen .

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , zaaien , landbouw , maaien , droogte , telen , mengen en visserij ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
1.333