Rauwe Melk

Rauwe Melk is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Rauwe Melk en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Rauwe Melk nieuws

Rauwe melk beschermt mogelijk tegen virusinfectie

23-03-2020 - 2 reacties In China wordt momenteel campagne gevoerd om meer melk te drinken. Het doel: weerstand opbouwen tegen het coronavirus. Vier organisaties hebben daartoe een nieuwe richtlijn ontwikkeld, meldt nieuwssite Food Navigators Asia.


Roommarkt trekt spotprijs melk omlaag

27-09-2019 - 0 reacties De prijzen van vloeibare zuivel zijn allemaal gedaald. Vooral de roomprijs maakt een duikvlucht en daardoor staat ook de spotprijs van rauwe melk onder druk.


Roommarkt trekt spotprijs melk mee omlaag

26-09-2019 - 0 reacties De prijzen van vloeibare zuivel komen deze week allemaal omlaag. Vooral de roomprijs maakt een duikvlucht en daardoor staat ook de spotprijs van rauwe melk onder druk.


China haalt voor het eerst rauwe melk uit Rusland

10-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


China haalt voor het eerste rauwe melk uit Rusland

09-09-2019 - 0 reacties China heeft afgelopen week voor het eerst rauwe melk vanuit Rusland geïmporteerd. Volgens Liu Jianbo, de projectmanager van het melkveebedrijf, is dit een nieuwe stap in de handel tussen China en Rusland.


Wat geeft beste valorisatie: boter/poeder of toch kaas?

05-09-2019 - 0 reacties De kaasprijzen zakten de afgelopen week wat weg, maar een voorzichtig herstel kondigt zich aan. De vraag die verwerkers momenteel bezighoudt, is wat de beste valorisatie van rauwe melk geeft: kaas of boter/magere melkpoeder?


Ierland: Glanbia stelt perken aan melkinname

02-09-2019 - 0 reacties De Ierse zuivelonderneming Glanbia wil de inname van rauwe melk begrenzen. Het lijkt erop dat er geen nieuwe melkveehouders meer worden toegelaten. Melkveehouders die een overeenkomst hebben met Glanbia zullen worden begrensd in de hoeveelheid melk die ze mogen leveren. Lees verder ❯


Mongolië wil melkproductie verhogen tot 10 miljoen ton

26-08-2019 - 0 reacties Binnen-Mongolië heeft recent een plan gepresenteerd om de zuivelindustrie te moderniseren, melden overheidsinstanties in deze autonome staat in Noord-China. Het doel is om de productie van rauwe melk tot en met 2025 te verhogen tot 10 miljoen ton per jaar.


Zuivelfabriek vaker op zoek naar spotmelk

01-08-2019 - 0 reacties De extreme hitte leek geen vat te krijgen op de zuivelmarkt, maar ondertussen is merkbaar geworden dat de aanvoer van rauwe melk een flinke knauw heeft gekregen. De prijzen van spotmelk trekken dan ook aan, net als de notering voor room en magere melkconcentraat. 


40 euro op spotmarkt geen voorbode voor melkprijs

19-07-2019 - 0 reacties De boterprijzen hebben de afgelopen weken verder terrein verloren. De prijzen voor rauwe melk op de spotmarkt trokken juist aan. Wat betekent dit voor de uitbetalingsprijzen voor melkveehouders? Ondertussen is droogte steeds meer een thema aan het worden. Reageren de voerprijzen hier al op?

Klik hier om het trendrapport te lezen. 


Melkproductie in EU blijft stijgen

11-07-2019 - 4 reacties De gemiddelde prijs voor rauwe melk in de EU ligt in 2019 6% hoger dan vorig jaar en 7% boven het gemiddelde van 2014-2018. Ook aan de productiezijde wordt een verdere toename verwacht, zo meldt de Europese Commissie in een rapport.


Melkproductie in EU blijft stijgen

11-07-2019 - 0 reacties De gemiddelde prijs voor rauwe melk in de EU ligt in 2019 6% hoger dan vorig jaar en 7% boven het gemiddelde van 2014-2018. Ook aan de productiezijde wordt een verdere toename verwacht, zo meldt de Europese Commissie in een rapport.


Prijs rauwe melk loopt in Zuid-Duitsland rap op

04-07-2019 - 0 reacties Hoewel de melkaanvoer langzaamaan terugloopt en ook de Europese hittegolf hierin haar bijdrage levert, leidt dit niet tot een prijsrally op de Europese spotmarkt. De DCA-noteringen bewegen wel, maar 1 notering krijgt een flinke push: die van rauwe melk in Zuid-Duitsland.


Prijs spotmelk blijft stijgen, maar voor hoelang?

20-06-2019 - 0 reacties De DCA-noteringen voor rauwe melk blijven plussen. De vraag is wel of deze trend houdbaar is, gezien de grondstofwaarde van de melk onder druk staat.


Melkaanvoer drukt DCA-spotprijs rauwe melk

23-05-2019 - 0 reacties Hoewel de piek van de melkaanvoer in Nederland aanzienlijk lager is dan eerdere jaren, is de beschikbaarheid desalniettemin ruim. Grote overschotten zijn er niet, maar de prijzen room en rauwe melk leveren op de spotmarkt wel wat in.


Pasen zet DCA-noteringen melk en room onder druk

11-04-2019 - 0 reacties Pasen heeft in week 15 de DCA-spotnoteringen voor room en rauwe melk op de zuivelmarkt stevig onder druk gezet. Deze feestdagen, inclusief Goede Vrijdag, resulteren in een gebroken week, waardoor minder verkoopdagen beschikbaar zijn. Vooral room laat een stevige veer.


Gevaarlijke brucellosis door rauwmelkse zuivel

22-03-2019 - 0 reacties De Centers for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten (VS) onderzoeken de blootstelling van rauwe melk aan Brucella RB51. De ongepasteuriseerde zuivel was afkomstig van Miller’s Biodiversity Farm. In februari 2019 is één persoon ziek geworden en er zijn in ieder geval vele honderden blootgesteld die deze zuivel hebben geconsumeerd.


Melktoename dwingt DCA-spotprijs tot knieval

08-03-2019 - 0 reacties De prijzen van rauwe melk laten op de spotmarkt al weken een vrij stabiel beeld zien, maar deze trend is nu doorbroken. Wat is hier de reden van?


Melktoename dwingt spotprijs tot knieval

07-03-2019 - 0 reacties De prijzen van rauwe melk laten op de spotmarkt al weken een vrij stabiel beeld zien, maar deze trend is nu doorbroken. Wat is hier de reden van?


Boeren De Zuivelmakers naar Boermarke Desserts

27-02-2019 - 0 reacties Boermarke Desserts, producent van gekoelde en diepgevroren desserts uit Enschede, neemt de productie en verkoop van de zuivelproducten van De Zuivelmakers uit Benschop over. Een tiental melkveehouders, die rauwe melk leveren, stappen ook over naar Boermarke.