Zomers warme tot tropische dagen in aantocht: 'Maar de lucht is instabiel'

Liefhebbers van warm weer mogen zich verheugen op een aantal zomers warme tot tropische dagen komende week. Dat vertelde Diana Woei van Weerplaza zaterdagochtend in het radioprogramma 'Weekend' op Omroep Brabant.
Diana denkt dat woensdag de warmste dag van de komende week wordt. "Met een temperatuur van 30 tot 33 graden en veel ruimte voor de zon. Maar de lucht is instabiel, dus ik kan een enkele bui niet uitsluiten."Maandag zal dit volgens haar ook het geval zijn. "Dinsdag volgt een vrijwel droge dag, maar donderdag en vrijdag krijgen we weer een paar buitjes en dan gaat de temperatuur weer naar beneden, maar 20 tot 23 graden. Het is een beetje op en af met het weer."
Ook dit weekend verloopt wisselvallig. "Als je zaterdagochtend vroeg naar buiten keek, dacht je waarschijnlijk: het wordt een mooi weekend. Maar dan heb je het een beetje mis, want we hebben te maken met wolkenvelden die vanuit Engeland over onze omgeving gaan schuiven. De zon krijgt het in de loop van de middag vanuit het westen steeds moeilijker en dan wordt het wat vochtiger." Het wordt zaterdagmiddag 25 of 26 graden. Daarbij staat er 's middags een matige wind vanuit westelijke richting. Hooguit kracht drie. Diana denkt dat er zaterdagavond alleen in het uiterste oosten van de provincie nog een beetje zonneschijn zal zijn. "Verder is het dan overwegend bewolkt en zou er in de westelijke delen van Brabant wat lichte regen of motregen uit wat dikkere wolken kunnen vallen."
Zondag verloopt volgens Diana overwegend grijs en moeten we 's ochtends rekening houden met misschien een beetje regen. "'s Middags ontstaan ook her en der een paar buitjes. Tussendoor is er af en toe een beetje zonneschijn, maar met temperaturen van 20 tot 24 graden is het dan een stukje minder warm dan zaterdag. Mocht de zon net wat vaker schijnen, dan kan het misschien nog zomers warm worden met 25 of 26 graden. Maar de zon heeft het zondag een stuk moeilijker dan zaterdag."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zondag , schuiven , temperatuur , warm , lucht , engeland , brabant , regen , grijs en richting ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!