Krijgen granen weer een sleutelrol in akkerbouwinkomen?

2018 wordt voor akkerbouwers geen jaar dat de rendabiliteit van hun bedrijf zal opkrikken. Eindelijk zijn de graanprijzen aan het stijgen, maar de opbrengst leed onder de droogte. Het tekort aan water deed zich nog harder voelen in andere teelten, aardappelen op kop. “Met de federatie van de aardappelverwerking wordt naar een oplossing gezocht voor telers die hun contract niet kunnen vol leveren”, zegt Mathieu Vrancken, akkerbouwer in Riemst en sectorvakgroepvoorzitter bij Boerenbond. De stijgende olieprijs stemt hem ondanks de duurdere diesel voor tractoren hoopvol, omdat de ethanolindustrie dan ook meer granen koopt. “Een hogere graanprijs kan de contractprijs van andere teelten doen opveren.”

Bronnen

 Krijgen granen weer een sleutelrol in akkerbouwinkomen? (www.vilt.be)

2018 wordt voor akkerbouwers geen jaar dat de rendabiliteit van hun bedrijf zal opkrikken. Eindelijk zijn de graanprijzen aan het stijgen, maar de opbrengst leed onder de droogte. Het tekort aan water deed zich nog harder voelen in andere teelten, aardappelen op kop.

Nieuwsgrazer

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , droogte , tractoren , graanprijs , olieprijs , granen , graanprijzen , aardappelen , diesel , gezocht , weer en akkerbouwer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!