Melkveehouders verrast door eigen positieve imago

De koeien in de wei zijn het uithangbord van de agrarische sector, en bieden behalve een meerwaarde in de melkprijs een nog veel grotere meerwaarde voor de gehele sector:

Het persbericht leest als een zucht van opluchting. Voorman Siem-Jan Schenk van LTO-Noord zegt daarin: "Ik ben blij verrast met de uitkomsten. Mensen vinden het belangrijk wat boeren en tuinders doen. Wij willen de vertegenwoordiger zijn van een toekomstgerichte sector die kan rekenen op steun in de samenleving. Uit dit onderzoek blijkt dat die steun groter is dan we denken.”

De melkveehouderij krijgt het hoogste rapportcijfer, een 7,5. Daarna volgen de voedingstuinbouw en akkerbouw met een 7,3 en de sierteelt met een 7,2. De paardenfokkerij krijgt een 7,0, schapen- en geitenhouderij een 6,8, varkenshouderij een 6,6 en pluimveehouderij een 6,5. Alleen de pelsdierhouderij scoort een onvoldoende, een 4,6.

Dat de melkveehouderij het hoogste scoort, is niet verbazingwekkend volgens Schenk: ''de koeien in de wei' zijn het uithangbord van de agrarische sector.

Deel dit artikel

Reacties

Gerjan Sling
Wat zullen er nu veel zuivelprodukten meer worden verkocht.
Ik denk niet dat imago verkoopt, het gaat de smaak van een product.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , lto , koeien , melkprijs , akkerbouw , fokkerij , melkveehouders , doc en meerwaarde ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
5