Melkveehouders

Volg al het nieuws over Melkveehouders, een van de 15402 onderwerpen op Nieuwsgrazer. Word ook lid van de dagelijkse Melkveehouders nieuwsbrief.

Melkveehouders nieuws

Bel Group wil geen aangebonden koeien meer

26-06-2019 - 0 reacties De Bel Group, waar Bel Leerdammer onderdeel van is, wil dat vanaf 2025 koeien niet meer permanent aangebonden zijn tijdens de winterperiode. Het bedrijf is in gesprek met melkveehouders met een Grupstal.


Stikstofdiscussie werkt verstikkend (persbericht)

26-06-2019 - 0 reacties De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) maakt zich zorgen over de huidige toon waarop de stikstofdiscussie wordt ingezet. In de media wordt de landbouw, en zeker de melkveehouderij, aangewezen als grote bron van stikstofemissie in Nederland en daarmee als bedreiging voor Natura 2000-gebieden. De discussie laait...
Het bericht Stikstofdiscussie werkt verstikkend (persbericht) verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Praktijkmiddagen winterveldbonen: krachtvoer van eigen land

26-06-2019 - 0 reacties Sinds de introductie van de TUNDRA winterveldboon in Nederland in 2016 is dit gewas snel uitgegroeid tot dé krachtvoerteelt voor melkveehouders. Deze eiwit- en zetmeelrijke peulvruchten kunnen de krachtvoerrekening fors verlagen.


CBS: meer melkveehouders miljonair

25-06-2019 - 17 reacties Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op 1 januari 2016 waren er 6.300 miljonairs met een melkveebedrijf, een jaar later waren dat er 7.200. In totaal telde Nederland ruim 115.000 miljonairs. Dit aantal is ook gestegen.

De landbouw is één van de vijf voornaamste bedrijfstakken van werkzame miljonairs, naast onder andere financiële dienstverlening en handel. 21% van de miljonairs is werkzaam in de landbouw, aldus CBS.


FrieslandCampina telt 600 PlanetProof-boeren

24-06-2019 - 0 reacties Zuivelcoöperatie FrieslandCampina meldt dat meer dan 600 melkveehouders momenteel melk leveren dat voldoet aan het keurmerk 'On the way tot PlanetProof'. Dit waren een half jaar geleden nog 180 melkveehouders.


Video: Mechanisch onkruid bestrijden in grasland met onkruidmaaier

21-06-2019 - 0 reacties Niet alleen biologische melkveehouders, ook steeds meer gangbare collega’s zijn op zoek naar manieren om onkruid in grasland mechanisch te bestrijden. Een van de mogelijkheden is de Combcut onkruidmaaier.


Bel Leerdammer eist uitloop bij grupstal - Nieuws Grupstal

20-06-2019 - 7 reacties

Originele beschrijving

Bel Leerdammer wil dat koeien per 2025 niet meer permanent zijn aangebonden in een grupstal. De zuivelaar is momenteel in gesprek met leveranciers die dit betreft en dan nog melken. De melkveehouders zijn verbolgen over de mededeling.


‘De schudder wordt nauwelijks meer gebruikt’

20-06-2019 - 29 reacties Vanaf 25 juni starten de jaarlijkse ruwvoerdagen, waarop melkveehouders alle ins en outs over onder meer ruwvoerteelt, -oogst en -conservering kunnen leren. Gastheer Corné Sijben (28) vertelt melkvee.nl alvast hoe zijn oogstprotocol er uit ziet.


Bel Leerdammer eist uitloop bij grupstal

20-06-2019 - 0 reacties Bel Leerdammer wil dat koeien per 2025 niet meer permanent zijn aangebonden in een grupstal. De zuivelaar is momenteel in gesprek met leveranciers die dit betreft en dan nog melken. De melkveehouders zijn verbolgen over de mededeling.


Veehouders wachten nieuwe oogsten af

18-06-2019 - 0 reacties Veel melkveehouders wachten met het kopen van ruwvoer tot de nieuwe oogsten beschikbaar komen, zo is de opvatting van diverse fouragehandelaren. Dit zorgt er onder meer voor dat de prijs van stro onder druk staat.


Een oneerlijke vergelijking tussen mens en koe

18-06-2019 - 0 reacties De koe is evenals de mens een zoogdier en beide grazen; de koe gras en de mens informatie. De mens consumeert voedsel, daarbij komen gassen vrij. Veelal in de vorm van CO2. Met een wereldbevolking van 7.7 miljard een behoorlijk aandeel zou je denken. Gelukkig...


Tweede snede nog niet gemaaid? Volgende week aan de slag

14-06-2019 - 62 reacties Als de weersvoorspellingen uitkomen, kunnen melkveehouders die de tweede snede nog moeten maaien volgende week hun slag slaan. Veehouders die de tweede snede erg vroeg gemaaid hebben, kunnen mogelijk de derde snede pakken. Daarmee voorkomen ze aarvorming.


Afroming verhoogd, hoe reageert fosfaatprijs?

12-06-2019 - 0 reacties Melkveehouders hadden tot en met 12 juni een mogelijkheid fosfaatrechten te verhandelen tegen het afromingspercentage van 10%. Dit percentage wordt donderdag 13 juni namelijk tot 20% verhoogd. Wat betekent dit voor de markt?


Wat doet rendement van melkveehouders in 2019?

12-06-2019 - 0 reacties Het rendement op de melkveebedrijven in Nederland scoort al het gehele jaar onder het gemiddelde, zo blijkt uit de Countus Melkvee Index. De verwachting is bovendien dat dit voorlopig zo blijft.


​Denkavit en Dairy Academy starten kalverpilot

07-06-2019 - 0 reacties Om samen kalveren beter tot waarde te brengen, starten Denkavit en Dairy Academy de pilot Programmakalf. Dairy Academy is een exclusief kennisplatform voor melkveehouders die melk aan Royal A-ware leveren. Deelnemers aan de pilot krijgen de kalveren


Algemene ledenvergadering NMV (uitsluitend voor leden)

06-06-2019 - 0 reacties Hierbij nodigen wij onze leden van harte uit voor de algemene ledenvergadering (ALV) van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond. De ALV is officieel het hoogste orgaan van NMV en heeft het laatste woord in belangrijke besluitvorming. De ALV is dé plek waar u zich kunt laten...
Het bericht Algemene ledenvergadering NMV (uitsluitend voor leden) verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


‘Toeslagengedrang voor hoogste melkprijs’

06-06-2019 - 67 reacties

Originele beschrijving

Toeslagenfestival is slechts toegankelijk voor selecte groep melkveehouders.


​Deze zomer concrete doelstellingen verlagen kalversterfte

05-06-2019 - 0 reacties Minister Schouten wil deze zomer concrete doelstellingen afspreken met melkveehouders om de kalversterfte te verlagen. Dat laat ze in een brief aan de Tweede Kamer weten. Aanleiding is de media-aandacht over kalversterfte op melkveebedrijven dit voor


Arvesta breidt productie Vlogvoeder uit

05-06-2019 - 0 reacties De Arvesta-merken Dumoulin en Aveve Veevoeding helpen Belgische melkveehouders in te spelen op de stijgende vraag naar gmo-vrije melk. Zij breiden de productie van vlogvoeder verder uit. Dat maakt het moederbedrijf bekend in het kader van Wereldmelkdag op 1 juni. Steeds meer Belgische afzetkanalen voor


Bio-boeren doen ultieme fosfaatpoging bij Schouten

05-06-2019 - 0 reacties De biologische melkveehouders hebben dinsdagmiddag 4 juni opnieuw een verzoek ingediend bij minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) voor een vrijstelling van de fosfaatrechten voor de latente ruimte. Ongeveer 1 jaar geleden was Schouten hier niet toe bereid.