Melkveehouders

Melkveehouders is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Melkveehouders en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Melkveehouders nieuws

Canadese veehouders vrezen ruwvoertekort

16-08-2019 - 0 reacties Doordat we voor het tweede jaar op rij kampen met extreme droogte, hebben verschillende Canadese melkveehouders te maken met een ruwvoertekort. In sommige gevallen zijn deze veehouders zelfs al genoodzaakt om dieren naar de slacht te brengen.


Collectief melkveehouders van Bel Leerdammer heeft recht op nabetaling van het ledengeld periode 2010 - 2015 | Te Biesebeek Advocaten

12-08-2019 - 18 reacties

Originele beschrijving

Op 7 augustus 2019 heeft de rechtbank een tussenvonnis gewezen in het proces tussen Royal Bel Leerdammer en een collectief van 313 melkveehouders.


Bel Leerdammer-boer heeft recht op ledengeld

12-08-2019 - 0 reacties De rechtbank in Rotterdam heeft zich (via een tussenvonnis) uitgelaten over de slepende rechtszaak die speelt tussen Bel Leerdammer en de melkveehouders. Daaruit blijkt dat deze melkveehouders ervan uit konden gaan het ledengeld een onderdeel was van de beloofde referentieprijs.


Eerste kuiluitslagen met maximale score in topkuilcompetitie

12-08-2019 - 0 reacties Twee melkveehouders zonden een kuiluitslag in voor de topkuilcompetitie, die goed is voor de maximale score. Beide kuilen zijn geoogst in Overijssel.


'De boer is dokter van de natuur' en moet daarom op cursus

08-08-2019 - 0 reacties Boeren, melkveehouders en loonwerkers uit Ede kunnen terug naar de schoolbanken. De gemeente biedt ze gratis cursussen aan over hoe je zo kan boeren dat het de kwaliteit van bodem, water en biodiversiteit bevordert.


Melkveehouders voeren wintervoorraad op

07-08-2019 - 84 reacties De langdurige droogte in Oost-Nederland brengt boeren steeds dieper in de problemen. Omdat in de wei niks meer te halen is voor de koeien wordt de wintervoorraad al aangebroken.

Ik zit nu een week of drie volledig op winterrantsoen', vertelt melkveehouder Manfred Keuper uit De Heurne. 'De koeien lopen nog wel een beetje buiten, maar daar staat niks meer. Ik kom met mijn voorraad voer nog wel tot het voorjaar, maar dan is het ook wel op.'

De koeien kunnen wel naar buiten, maar liggen nu liever binnen, weet hij. 'Tegen een uur of acht 's avonds lopen ze nog wel even naar buiten, maar ze staan ook snel weer binnen. Hier is toch niks te halen, alleen een beetje hooi. Daar geven ze geen melk van.'


200 nieuwe VLOG-melkers bij FrieslandCampina

06-08-2019 - 0 reacties FrieslandCampina zoekt 200 melkveehouders die over willen schakelen op VLOG-melk (non-GMO). De zuivelcoöperatie zegt dat er vooral in Duitsland veel vraag is naar kaas afkomstig van deze melk.


Hoopvolle tijden voor melkveehouder Brazilië

05-08-2019 - 0 reacties Met een melkprijs van circa €0,35 kunnen melkveehouders in Brazilië goed uit de voeten. De boeren zijn vooral afhankelijk van de binnenlandse economie en die ontwikkelt zich op dit moment relatief goed. De discussies over klimaatverandering en CO2-opslag spelen in het Zuid-Amerikaanse land nauwelijks een rol.


Fosfaathandel wordt opnieuw doorgelicht

02-08-2019 - 0 reacties De handel in fosfaatrechten wordt door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit opnieuw onder de loep genomen. Melkveehouders kunnen vrijwillig deelnemen aan het onderzoek.


Populariteit Film&Film bij inkuilen balen stijgt

31-07-2019 - 0 reacties Steeds meer melkveehouders en loonwerkers ontdekken de voordelen van het wikkelen van ronde kuilbalen met een mantelfolie. Mantelfolie of bindfolie is ...


WOB over PAS-meldingen blijft anoniem

31-07-2019 - 0 reacties Begin 2019 vroeg milieuorganisatie MOB door middel van een WOB-verzoek om specifieke gegevens van melkveehouders. Dit ging onder andere om bedrijfsadressen, de betrokken Natura 2000-gebieden, natuurtypes en de omvang van de stikstofdepositie. In maart jl. hebben wij u via een ledenbericht bijgestaan met een concept...
Het bericht WOB over PAS-meldingen blijft anoniem verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Meer melk in China. Hoe reageert zuivelexport?

30-07-2019 - 0 reacties Melkveehouders in China mogen in hun handjes knijpen, want omgerekend beuren zij een melkprijs van bijna €0,50 per liter. Dit drijft de melkproductie, na een jarenlange krimp, weer op. Is dit een bedreiging voor de Europese zuivelexport?


Beweiden levert € 400 per hectare meer rendement

29-07-2019 - 0 reacties Melkveehouders die beweiden hebben lagere voer- en bewerkingskosten dan niet-beweiders.


Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

29-07-2019 - 0 reacties Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.


Verhitte koeien genieten van koude douche

26-07-2019 - 0 reacties Terwijl de meeste mensen verkoeling zoeken aan het water of onder een boom, moet er bij veel boeren een tandje bij. Zeker bij melkveehouders.


Zorgt 5G voor paniek onder koeien?

26-07-2019 - 0 reacties Steeds vaker ontvangen wij berichten van boeren die zorgen hebben over koeien, of andere dieren, die plotseling in paniek zijn en moeilijk te kalmeren zijn. Er zijn inmiddels concrete aanwijzingen dat dit mogelijk veroorzaakt wordt door het nieuwe zendnetwerk ‘5G’. Vanuit NMV maken we ons...
Het bericht Zorgt 5G voor paniek onder koeien? verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Koudmerken aanmelden tot en met 31 juli 2019

26-07-2019 - 0 reacties Koudmerken is verboden. Maar dat geldt niet voor melkveebedrijven die voor 1 juni 2019 al koudmerken toepaste op hun bedrijf als koeherkenning. Om te kunnen blijven koudmerken zal de melkveehouder zich moeten aanmelden voor de tijdelijke vrijstelling. Dat kan nog tot en met 31 juli...
Het bericht koudmerken aanmelden tot en met 31 juli 2019 verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.


Boer zoekt een gedreven helper en geen alleskunner

25-07-2019 - 0 reacties Bijna drie op tien van de Vlaamse melkvee- en varkenshouders heeft één of meerdere externe arbeidskrachten in dienst. Een kwart van alle veehouders heeft plannen om mensen aan te werven in de toekomst. Dat leidt de Stichting Innovatie & Arbeid van de Vlaamse adviesraad SERV af uit hun bevraging van 428 melkvee- en varkenshouders. In een eerste bijdrage op VILT achterhalen we aan de hand van dit onderzoek wat de ideale arbeidskracht is voor een veehouder. Dat hoeft geen alleskunner te zijn, maar wel een gemotiveerd persoon die zich flexibel wil opstellen. Opvallend: sommige melkveehouders geven duidelijk de voorkeur aan een extra paar helpende handen boven de zo bejubelde melkrobot. Waarom dat is, verklaren ze in een diepte-interview.


Melkveehouders wachten op impact van droge weer

25-07-2019 - 0 reacties Het is nog niet duidelijk welke de impact het droge hete weer op de bedrijfsresultaten in de melkveehouderij heeft. Vooralsnog nog ziet ABN Amro de liquiditeit van melkveebedrijven in het tweede kwartaal van 2019 licht dalen.


Melkveehouders kuilen liever wat vochtiger in

25-07-2019 - 0 reacties Melkveehouders kuilen het gras bij voorkeur tussen de 30 en de 40 procent droge stof in. Dit blijkt uit de wekelijkse poll van Melkvee.nl.