Voorwaarden voor zinvol gesprek met overheid over stikstofbeleid

Komende week zullen er partijen aan de onderhandelingstafel schuiven om over onze toekomst te praten. Het heet een verkennend gesprek zonder taboes. Wel bijzonder dat taboe transparantie al voor het gesprek niet gerespecteerd wordt. Maar dat ter zijde.

Als je aan tafel gaat zul je moeten weten waar de belangen van je leden geschaad worden. NewMob en SSC hebben een lijst opgesteld met punten/voorwaarden waar de belangen van landbouw geschaad worden en/of waar de aandacht op gevestigd moet worden. Deze kunnen jullie vinden op onze site. We roepen iedereen op om deze punten/voorwaarden bij je bestuurlijke vertegenwoordiging onder de aandacht te brengen en ze te verzoeken deze zaken in het verkennende gesprek op tafel te leggen als voorwaarden voor eventuele verdere oplossing gerichte onderhandelingen.

Deel dit artikel

Reacties

John Spithoven
Hier de screenshot van de voorwaarden.

(klik om te vergroten)

Dirk van Zetten
Extra punt, die door de overheid goedgekeurde emissiearme vloeren of technieken blijven legaal. De provincie vergund de dieraantallen die in de pas vergunning staat in combinatie met het systeem, het mag niet uitmaken of achteraf de vloer 5, 8 of 13 kg ammoniak heeft.
+13
GJ Bosch
Waarom zijn Vogelaar en jij niet uitgenodigd voor het gesprek met Remkes. Als ik af ga op wat jullie de laatste jaren op prikkebord hebben gezegd, dan zijn er in Nederland geen mensen te vinden met meer kennis van zaken op het gebied van ammoniak, depositie, kdw, enz
mlkvhoudr
@GJ Bosch ik vind John en Jan cees hier wat te conservatief kan me vooral vinden in eerste punten
p.w.
@GJ Bosch Goed punt!
+1
stefanus
@GJ Bosch Remkes gaat niet praten over inhoud, hij gaat praten over hoe beleid uit te voeren en dat dit beleid is ontstaan op basis van veel onwaarheden zal hem een zorg zijn.
John Spithoven
@GJ Bosch Dank

Wij hebben geen uitnodiging gehad. Wij zijn ook geen belangenvereniging met een democratisch gekozen vertegenwoordiging. Welke partijen wel precies uitgenodigd zijn hebben wij geen zicht op. Wij horen uit het circuit dat daar niet alleen verenigingen bij zitten, maar ook stichtingen en multinationaals.
+1
Twentsch Land
Dus er zitten er wat bij die feitelijk niks over ons te maken hebben maar wel mening en mee mogen beslissen ....@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Een vereniging heeft een struktuur waarbij leden invloed zouden hebben op richting en beleid. Stichtingen en multinationals niet. Een cooperaties wordt statutair bepaald of zij belangenbehartiging tot hun taken hebben. Verenigingen kunnen wel adviseurs met kennis mee nemen.
+2
kearl
@John Spithoven Zou het niet wat zijn dat 1 van de partijen (agractie bv.) jullie als deskundige meeneemt?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @GJ Bosch:
dan zijn er in Nederland geen mensen te vinden met meer kennis van zaken

Dat is dus precies de reden waarom ze niet uitgenodigd zijn!
Stadsboer
Ik meende hier gelezen te hebben dat er deze week met ca 80! partijen wordt gesproken.
A) wie zijn dit dan allemaal?
😎 gesprek is toch bedoeld om de boeren weer aan tafel te krijgen.
Dan zijn die andere gesprekken toch nog niet nodig? Of mis ik iets?
Twentsch Land
Of het er 80 zijn weet ik niet maar het zijn er wel heel wat, snap niet dat die zich er mee mogen bemoeien....oog om oog ..... dan ook maar overal boerenpartijen bij andere aanschuiven en bemoeien.


@Stadsboer

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , schuiven , overheid , toekomst , stikstofbeleid , heet en ssc ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0