De stikstofcrisis is een kleinigheidje, de echte problemen voor de boeren moeten nog komen | commentaar

Quote:
In deze krant zei Rutger van Lier van Farmers Defence Force donderdag dat ’een paar duizend boeren naar Den Haag willen om de elite met hooivorken uit die dure gebouwen te jagen’, ’net als bij de Franse Revolutie’. Een dreigement waar je de rillingen van krijgt. Wat voor engs zijn radicale boeren van plan wanneer de veel ingrijpendere klimaatrevolutie begint?

Familiebedrijven worden de nek omgedraaid, politici geïntimideerd en bedreigd, snelwegen geblokkeerd en groepen burgers voelen zich niet meer gehoord. Na de coronacrisisjaren van 2020 en 2021 is 2022 ook weer een bijzonder jaar om in leven te zijn. Dit alles veroorzaakt door het stikstofprobleem, een ’natuurcrisis’, een kleinigheidje in vergelijking met zijn grote broer, de klimaatcrisis. 2022 is pas het begin.

Deel dit artikel

Reacties

+1
BertK
Rutger van Lier is geen boer hooguit containerboer.
Jannus
@BertK Hij beseft niet dat er geen stolp over ons landje zit en dat wat we hier afbouwen gewoon over de grens opgezet wordt dus netto 0,0 resultaat,en we hier arm en berooit achterblijven,het heeft ook een voordeel want de asielaanvragen zullen drastisch dalen 🤔🤔🤔
BertK
Met CO2 is je locatie niet belangrijk, wel of je onderdeel van een kringloop bent. Koe vreet via een plantje CO2 en laat er ook wat van los in de atmosfeer. CO2 uit steenkolen, olie en gas is eenrichtingsverkeer tenzij je over duizenden jaren rekent.
+1
cs-agrar
@BertK dat verschil is met stikstofoxiden en ammoniak net zo, zie resultaat

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gebouwen , burgers , den haag , farmers defence force en stikstofcrisis ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!