Den Haag

Al het Den Haag nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Den Haag nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Den Haag nieuws

Miljardensubsidie Den Haag voor opslag CO2

10-05-2021 - 0 reacties Nederland stelt ongeveer 2 miljard euro beschikbaar voor een groot project voor CO2-opslag. Dit meldde de NOS zondag, na bevestiging door de Haven van Rotterdam en Royal Dutch Shell.


Productie Nederlandse industrie neemt toe

10-05-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde dagproductie van de industrie in Nederland is in maart met 3 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. Een maand eerder was er nog sprake van 2,3 procent krimp. Ook is het vertrouwen van industriële ondernemers in april verder verbeterd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.


Tweede Kamerlid Caroline van der Plas heeft fans in Someren-Heide: ‘Ze komt met feiten, niet met emoties’

05-05-2021 - 1 reacties SOMEREN-HEIDE - Ze sprak premier Rutte aan op zijn minachtende houding. Ze vindt dat Tweede Kamerleden niet moeten piepen over een nachtelijk debat, ze verdienen ruim een ton. BBB-frontvrouw Caroline van der Plas heeft snel naam gemaakt in Den Haag. In Someren-Heide heeft ze fans. ,,Ik vind het leuk om de boel flink op te schudden.”


Overheid moet korting op subsidie voor windpark opnieuw berekenen

26-04-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De overheid moet de miljoenenkorting op de subsidie voor het windpark Westermeerwind in het IJsselmeer opnieuw berekenen. Dat heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) bepaald.
.


Ministerie van Landbouw teleurgesteld door uitspraak pulsvisserij

15-04-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Dat het Europees Hof van Justitie het Nederlandse verzoek heeft afgewezen om het verbod op de pulsvisserij nietig te verklaren, is een "teleurstellende uitspraak", zegt het ministerie van Landbouw. Ook voor "de betrokken vissers" is het een tegenslag, zegt het ministerie van Carola Schouten.


Geen extra windmolens, wel aardwarmte en zon op water voor Westland

09-04-2021 - 0 reacties De Regio Rotterdam Den Haag heeft een Regionale Energie Strategie opgesteld. In deze RES 1.0 ligt voor Westland de nadruk op de winning van aardwarmte en de mogelijke ontwikkeling van een warmtenet met als bronnen restwarmte uit de haven en aardwarmte. Dit warmtenet moet het Warmte Systeem Westland…


Zaak FDF tegen de Nederlandse Staat AVROTROS, uitspraak 20 april

06-04-2021 - 0 reacties Zoals jullie weten spande FDF een zaak aan tegen de Nederlandse Staat en omroep AVROTROS na een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht waarin we, geheel ten onrechte, in verband werden gebracht met brandstichting, onder meer vlakbij het RIVM in Bilthoven. Deze zaak diende afgelopen vrijdag 2 april, bij de Rechtbank Den Haag. FDF werd […]
Het bericht Zaak FDF tegen de Nederlandse Staat AVROTROS, uitspraak 20 april verscheen eerst op Farmers Defence Force.


Hoe de BoerBurgerBeweging als een duveltje uit een doosje naar het politieke front schiet

04-04-2021 - 2 reacties Boeren en plattelanders rukken op naar Den Haag. Maar deze keer niet om te demonstreren. Met Caroline van der Plas hebben zij sinds deze week een stem in de Tweede Kamer. Een reconstructie van de ongekend snelle opkomst van de BoerBurgerBeweging.


Onderzoeksraad: stalbranden hebben geen enkele prioriteit bij veehouders én ministerie

24-03-2021 - 2 reacties DEN HAAG - Het voorkomen van stalbranden, waarbij ieder jaar gemiddeld 143.000 dieren om het leven komen, heeft geen enkele prioriteit. Niet bij de veehouderijsector en niet bij het betrokken ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid na ruim 1,5 jaar onderzoek.


Oud-politicus Hero Brinkman helpt dakloze arbeidsmigranten terug aan een baan in kassen

24-03-2021 - 0 reacties Oud-politicus Hero Brinkman doet er alles aan om voor de tachtig dakloze arbeidsmigranten uit Oost-Europa, die op dit moment worden opgevangen in de dak- en thuislozenopvang in Den Haag, nieuw werk te vinden. "Dit is een andere groep dan de gewone daklozen," legt hij uit. "Deze mensen hebben geen…


Varkensboer Hemelum wint strijd om uitbreiding: Súdwest-Fryslân moet werk overdoen

24-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - De gemeente Súdwest-Fryslân moet een nieuw besluit nemen over de geplande uitbreiding van de Hemelumer Hoeve, het grote varkensbedrijf van Johan Lorist in Hemelum.


Protest Extinction Rebellion bij ministerie Economische Zaken en Klimaat

22-03-2021 - 0 reacties Leden van actiegroep Extinction Rebellion demonstreren maandagochtend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag.


Forse krimp kalversector dreigt

18-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - De kalverhouderij in Nederland moet kleiner, schoner en diervriendelijk


BBB scoort in het oosten, JA21 in voorsteden en Volt in steden

18-03-2021 - 5 reacties DEN HAAG (ANP) - Vier partijen lijken nieuw in de Tweede Kamer binnen te komen: JA21, Volt, de BoerBurgerBeweging en BIJ1. Zij hebben allemaal hun eigen 'terrein', blijkt uit de uitslagen die zijn doorgegeven aan de Verkiezingsdienst van het ANP.


Minister Schouten boos over lekken rapport einde kalvermesterij

16-03-2021 - 23 reacties DEN HAAG (ANP) - Minister Carola Schouten van Landbouw is boos dat een rapport is gelekt waarin het einde van de kalvermesterij in Nederland wordt aangekondigd. "Dit is op alle fronten heel schadelijk", vindt de minister.

Het NOS Journaal berichtte over het onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Landbouw is uitgevoerd. “De kalversector wordt in bepaalde scenario’s kleiner of verdwijnt zelfs helemaal, terwijl de rol van de melkveehouder zal veranderen”, meldt het rapport volgens de NOS.

Schouten zegt het conceptrapport van eind januari nog helemaal niet onder ogen te hebben gehad. Het moet nog naar de Tweede Kamer worden gestuurd. “Het is absoluut verkeerd dat er op deze manier stukken worden gelekt”, reageert de minister.

Ze snapt de onrust en verbazing in de sector. “Dit is niet hoe ik vind dat het moet.” Schouten benadrukt dat ze in gesprek wil blijven met de kalverhouderij. “Ik betreur het echt.” Het rapport moet op het ministerie nog worden besproken.

Landbouw was in het nu demissionair kabinet een heikel punt. D66 pleit voor sanering van de veestapel om zo het stikstofprobleem aan te pakken. Dat plan viel helemaal verkeerd bij de ChristenUnie, het CDA en de VVD. Het zal een belangrijk punt worden in de formatiegesprekken voor een nieuw kabinet.


Landbouwminister Carola Schouten : 'Landbouw is meer dan economie'

13-03-2021 - 4 reacties DEN HAAG - Landbouwminister Carola Schouten kijkt terug op vier bewogen en loodzware jaren. In die periode is ze gesterkt in haar opvatting dat landbouw zo veel meer is dan economie. ,,Die moeten we niet overleveren aan de vrije markt.”


Géén Q-koortsvergoeding voor een op de vijf slachtoffers

08-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - Zo’n zeshonderd mensen die als Q-koortsslachtoffer een tegemoetkoming aanvroegen bij de regering, krijgen niks. In totaal is ruim 20 procent van de aanvragen afgewezen. De overheid stelde 15.000 euro per persoon beschikbaar, maar hanteert - soms omstreden- voorwaarden.


Al 40.000 handtekeningen voor lager btw-tarief groente en fruit

05-03-2021 - 0 reacties De petitie van supermarktketen Dirk van den Broek om de btw op groente en fruit te verlagen van 9 naar 6 procent kent in een week tijd al 40.000 ondertekenaars. Algemeen directeur Marcel Huizing van Dirk zal na de Tweede Kamerverkiezingen de petitie in Den Haag overhandigen.


‘Funderingsschade dreigt voor 1 miljoen huizen’

05-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Door bodemdalingen, verdroging en een lage grondwaterstand lopen in Nederland funderingen van 1 miljoen huizen een "aanzienlijk risico" beschadigd te raken. Zeker als er niet op tijd wordt ingegrepen. Daarvoor waarschuwen de huiseigenaren, woningbouwcorporaties, hypotheekaanbieders en verzekeraars. Met een heus Deltaplan funderingsschade moeten problemen voorkomen kunnen worden.


Thierry Baudet (FvD): Windparken op zee zijn weerzinwekkend, het zijn massagraven voor vogels en insecten

04-03-2021 - 0 reacties DEN HAAG - Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie houdt wel van een beetje theater. Bij binnenkomst in zijn kantoor in de Tweede Kamer zit hij piano te spelen. Na een minuut of drie staat hij op en zegt: ,,Als jullie weten van wie deze muziek is, krijgen jullie bonuspunten."