Den Haag

Den Haag is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Den Haag en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Den Haag nieuws

Mosselkweker Yerseke wil nu snel schadevergoeding van minister voor mosselzaadconflict

30-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG - Mosselbedrijf Koninklijke Prins & Dingemanse uit Yerseke vraagt minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit nu snel een schadevergoeding te betalen voor de jaren dat ze te weinig mosselzaad mocht kweken. Het bedrijf kan die compensatie goed gebruiken om de coronacrisis ongeschonden door te komen. ,,U bent onze laatste strohalm”, schrijft het bedrijf aan de minister.


Huidige coronamaatregelen ook na 6 april van kracht

30-03-2020 - 0 reacties De huidige maatregelen tegen het coronavirus blijven ook na 6 april gelden, melden bronnen in Den Haag. Zo blijven onder meer de scholen en de horeca langer dicht. Extra maatregelen worden voorlopig niet verwacht.


Geen deurbeleid bij supermarkten, wel ‘hou afstand-hesjes’ voor vakkenvullers

23-03-2020 - 0 reacties Supermarkten gaan nog niet over tot het toelaten van een maximum aantal klanten per winkel. Volgens brancheorganisatie CBL heeft het invoeren van een deurbeleid grote gevolgen. Als de overheid deze maatregel toch oplegt, vraagt het CBL om steun uit Den Haag. ,,Dan hebben we hulp nodig, bijvoorbeeld in de vorm van voldoende handhavers bij de ingang.’’


Boerenactie op 21 maart afgelast

13-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De boerenactiegroep Agractie ziet af van de actie op 21 maart. Op die dag zouden boeren zich op veel locaties in het land manifesteren met tractoren en een aanbod van (onbewerkte) agrarische producten. Ook hadden ze dingen geregeld als springkussens, levende dieren en melkproeverijen.


Kort geding tegen ministerie om ‘ongezonde’ 5G-netwerken

03-03-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Een stichting sleept de overheid voor de rechter, in de hoop dat die opdracht geeft om de ontwikkeling van 5G-internet te stoppen. Stichting Stop5GNL zegt dat 5G-signalen gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en dieren. Het kort geding tegen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat dient op 21 april.


Stichting Mesdag Zuivelfonds maakt herberekening van bijdrage landbouw aan stikstofemissie

02-03-2020 - 0 reacties Op 20 februari heeft Mesdagfonds in een persconferentie in Den Haag een onjuist percentage naar buiten gebracht over de bijdrage van de landbouw aan de stikstofemissie in Nederland. Volgens de stichting bedroeg was het aandeel in de stikstofdepositie op natuurgebieden 25%. Dit percentage is berekend met het rekenmodel OPS en de emissie-datasets die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) januari 2020 beschikbaar heeft gesteld. Een ‘bug’ in het rekenmodel, die tijdens de runs onmogelijk kon worden opgemerkt en ook niet was vermeld in de handleiding, blijkt te hebben geleid tot een onjuiste berekening. Mesdagfonds laat de berekening nu opnieuw uitvoeren.


‘Vegaburgers bevatten veel zout’

25-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - Vegaburgers bevatten gemiddeld 1,4 gram zout per ons. Dat zegt de Consumentenbond, die zestien van deze vleesvervangers onderzocht. Het percentage past niet in de schijf van vijf van het Voedingscentrum, aldus de bond. Daarin staat volgens haar dat in een vleesvervanger maximaal 1,1 gram zout per 100 gram mag zitten. Vleesburgers bevatten overigens gemiddeld net zoveel zout.


Boerenprotesten in Den Haag met negen aanhoudingen ‘betrekkelijk rustig’

20-02-2020 - 0 reacties Twee boeren zijn aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen op de snelweg, meldt de politie.


Meerdere boeren met tractoren over de snelweg naar huis

20-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG - [update 19:35 uur] Meerdere boeren zijn woensdagavond deels over de snelweg terug naar huis gereden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht en de A4 richting Amsterdam reden meerdere tractoren, me...Lees meer


Boeren rijden over de A12, politie aanwezig

19-02-2020 - 0 reacties Meerdere boeren proberen over de snelweg terug naar huis te rijden na het protest in Den Haag. Op de A12 richting Utrecht rijden meerdere tractoren. De politie is in groten getale aanwezig. Ook is zeker een oprit ter hoogte van Bodegraven afgezet .


Met boer John Eijkelenboom ‘optoeren’ naar Den Haag

19-02-2020 - 0 reacties Vandaag trokken de boeren eropuit om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Boer John Eijkelenboom reed op zijn tractor van de Alblasserwaard naar Den Haag. Trouw mocht mee ‘optoeren’. ‘De landbouw is niet failliet.’


Geen excuses voor Farmers Defence Force, boeren trekken op naar het ministerie

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force-voorman Mark van den Oever hield woensdagmiddag een toespraak bij het boerenprotest in Den Haag. Hij gaf hier premier Mark Rutte en landbouwminister Carola Schouten drie kwartier de tijd hun excuses aan te bieden voor het landbouwbeleid. Beiden hebben dat nog niet gedaan en de boeren zijn nu op weg naar het Ministerie van Landbouw.


Boer Arno uit Dijkerhoek blijft thuis: "Statement is al gemaakt"

19-02-2020 - 0 reacties Voor de derde keer in een half jaar tijd trekken boeren vanuit heel Nederland naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid, maar niet elke boer doet daar aan mee. "Het statement is al gemaakt, het is nu aan de politiek en het landbouwcollectief om er uit te komen", zegt melkveehouder Arno Meijerman.


Video: FDF: ‘Er moet iets gebeuren, anders stappen we weer op de trekker’

19-02-2020 - 0 reacties Er is nog niets gebeurd met het plan van het Landbouw Collectief om de uit de stikstofcrisis te komen. Daarom voelen boeren van Farmers Defence Force (FDF) zich genoodzaakt om vandaag weer te protesteren op de Koekamp in Den Haag.


Boer Jan uit Dijkerhoek niet naar Den Haag: ‘Acties moeten publieksvriendelijk blijven’

19-02-2020 - 0 reacties DIJKERHOEK - Jan Bronninkreef is boer in hart en nieren, maar gaat vandaag niet op de trekker naar Den Haag. De oud-winnaars van Expeditie Robinson is bang dat de boeren hun krediet verspelen. Boer Jan uit Dijkerhoek is voor meer publieksvriendelijke acties. “De gemiddelde Nederlander kent ons standpunt en steunt ons, dus we moeten de boodschap nu bij het kabinet zien te brengen.”


Politie deelt ruim dertig bekeuringen uit aan boeren op snelwegen

19-02-2020 - 0 reacties De politie heeft woensdagochtend ruim dertig bekeuringen uitgedeeld aan boeren die met hun trekkers via de snelweg richting het boerenprotest in Den Haag reden. De meeste boeren hebben daarmee gehoor gegeven aan de oproep van de politie om niet de A-wegen op te gaan.


‘Boer worden is een droom, maar het wordt steeds lastiger’

19-02-2020 - 0 reacties Boerenzoons Jan Methorst (wordt donderdag 15) en Herwin Hardeman (14) uit het Gelderse De Glind protesteren woensdag alweer voor de derde keer in Den Haag. Zij maken zich veel zorgen om hun eigen toekomst, vertellen ze op de Koekamp, waar ze op hun klompen naartoe zijn gekomen. „Wij hopen toch nog boer te kunnen worden”, zegt Jan. „Dat is toch een droom.” Zijn vriend Herwin knikt. „Maar met al die regels wordt het steeds lastiger.”


Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw

19-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG (ANP) - De demonstrerende boeren die op weg zijn naar het ministerie van Landbouw, zijn aan de overkant van de straat tegengehouden door de politie. De menigte moest halt houden ter hoogte van het oude ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeker één demonstrant is gearresteerd, onder luid gejoel.
Het bericht Politie stopt boeren die op weg zijn naar ministerie Landbouw verscheen eerst op Nieuws.nl.


Legertrucks paraat voor boerenprotest in Den Haag

19-02-2020 - 0 reacties DEN HAAG - Op een aantal plaatsen in Den Haag staan legertrucks om het boerenprotest later woensdag in goede banen te leiden. De weg tussen Herengracht en Koekamp, waar de boeren gaan actievoeren, is in beide richtingen af...Lees meer


Protesterende boeren op weg naar Den Haag veroorzaken nauwelijks files

19-02-2020 - 0 reacties Farmers Defence Force organiseert een protest tegen het landbouwbeleid. Het kabinetsbeleid is volgens hen niet in het belang van de boeren.