Allgaier P312: de koffie-Porsche voor BraziliëOriginele beschrijving

De “Kaffee Porsche” stamt officieel uit de Allgaiergeschiedenis van dit merk. De officiële naam en type is Allgaier P312. Van dit type zijn 220 exemplaren gebouwd vanaf de studie in 1952. De meeste daarvan zijn verkocht aan Braziliaanse koffieplantages, vandaar de bijnaam. De twee cilinder dieselmotor van de Allgaier AP17 werd met onderdelen van de motor van de Porsche 356 (o.a. koppen en carburateur) omgebouwd tot een benzinemotor. Dit werd gedaan omdat dieseldampen niet goed zouden zijn voor de smaak en kwaliteit van de koffiebonen. De opmerkelijke carrosserie werd gebouwd om de koffieplanten geen schade toe te brengen. Bronnen: Websites

Deel dit artikel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Alex Miedema
Met dank aan @dickt
+2
dirkao
Weer wat geleert. Ik heb zo'n ding weleens gezien in het particuliere museum van dhr Nijssen in Holambra. Ik kon het gekke ding toen niet thuisbrengen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot porsche , motor , onderdelen , Brazilië , schade , studie , cilinder , type en merk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!