Utrechtse boeren kwaad over ‘verraad’ natuurpartners

FrieslandCampina moet niet meer samenwerken met Natuurmonumenten, vinden de veehouders.

Reacties

Ledenraad heeft zitten te slapen,was voldoende voor gewaarschuwd!!!
+4
Frans1
Zolang de meeste boeren nog zo geilen op een hoekje natuurland kunnen ze doen en laten wat ze willen. Zie het hier in de buurt ook, ze hebben zgn allemaal een hekel aan NM, maar als er een hoekje grond vrijkomt weten ze niet hoe snel ze erbij moeten zijn. Ze lachen zich toch dood om die boeren
+2
T6040
@Frans1 Nu met zijn alle als een kudde make schapen twee dagen naar de schoolbanken en 500 euro toebetalen. om nog in aanmerking te komen als pachter
+1
Frans1
@T6040 dat dus😎
Weidezicht
@T6040 wij hebben ook 2,5 ha van sbb, was vroeger van bbl en hebben nog steeds, sinds paar jaar van sbb, en sinds paar jaar ook zo n soort wurgcontract. Beetje ruige mest, laat maaien en beperkt weiden, geen koppelbehandelingen en nog 2 A4 tjes vol. Nou hebben wij het niet echt meer nodig, dus ook niets meer te verliezen, maar uiteindelijk toch gewoon rondje mest erop, en ook nog ff de stekels gespoten. Ligt langs doorgaande weg vlakbij zo,n steunpunt (rusthuis) van sbb. Als ze het er niet mee eens zijn, dan houden ze het maar. Stekels zonder spuiten niet meer te bedwingen en opbrengst zonder mest is ook niet best. Zitten al 20 jaar koppeltje halftamme witte ganzen, en sinds we 2 jaar niet bemest hebben, zijn ze vertrokken naar ons gangbare grasland. Na rondje bemesten van de zomer kwamen ze weer terug naar dit land. (Ligt aan brede vaart, en dat vinden ze toch prettig blijkbaar)
Weidezicht
@Weidezicht cursus doen, heb ik ze nog niet over gehoord, maar ik begin er niet aan. En dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Ze gaan zelf dan dat land maar onderhouden. Afgelopen voorjaar hebben ze met meerdere percelen bij ons in de buurt lopen leuren, en volgens mij hebben ze een loonwerker gevonden die er paardenhooi van gemaakt heeft. Boeren die het wilden hebben zijn er hier bijna niet meer.
Pluto
@Weidezicht Het is niet voor niets dat de Natuur op landbouw grond beter floreert dan op natuur grond . Dit is ook de insteek van het rapport Remkes ,,, haal de boer daar weg want op die grond zit wel toekomst !!.
MTSTAMMINGA
@Frans1 Mag bij jullie nog mest op dat land Hier nog 5 ton in 3 jaar van stadbos Wist je dat stadbos een miljoen aan subbie krijgt per week alleen in friesland
+2
Frans1
@MTSTAMMINGA weet ik niet, ik heb geen natuurland
+3
spotmelker
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
dat stadbos een miljoen aan subbie krijgt per week alleen in friesland

Van dat geld moeten ze er toch in kunnen slagen alle natuurdoelen te realiseren die ze maar willen? Maar blijkbaar is het fijner/makkelijker om het in eigen zak te steken en het (landbouw)bedrijfsleven de schuld te geven/om zeep te helpen.
vedder
Collectief Eemland en AKOE hebben allebei het contact met NM verbroken
+2
kanniewaarzijn
Iedereen stoppen met pachten van SBB en NM!!!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot frieslandcampina , boeren , natuurmonumenten , boerderij , veehouders en samenwerken ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3.766