Schouten wil boete bij overtreden van Meststoffenwet relateren aan bedrijfsomzet

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil onderzoeken of het mogelijk is of de omzet van een bedrijf kan worden meegewogen in de boete die wordt opgelegd wanneer een bedrijf de Meststoffenwet heeft overtreden. Daarnaast wil de minister bedrijven die herhaaldelijk in de fout gaan zwaarder gaan beboeten. Ze wil de pakkans van overtreders vergroten door een risicogerichte handhaving en verbetering van samenwerking tussen de verschillende toezichthouders. Dat meldt Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Reacties

+1
vrije boeren
Heeft schouten geld nodig?
+1
rene-de-jong
Ministers & Provincies die diefstal of poging tot diefstal plegen dienen ook omzet gerelateerd gestraft te worden conform wetboek van Strafrecht.
+1
overstekend wild
@rene-de-jong even als de automobilist. Boete afhankelijk van het inkomen
+1
de Haas
@rene-de-jong Uit eigen beurs van de falende ambtenaar. Anders ben je nog zelf de Sjaak.
Skroefkelos
Mijn wens zou zijn dat ik bij RVO aan het eind van het jaar hun berekening kan zien wat er over is aan fosfaat en stikstof , ik ben akkerbouwer en schapen houder maar kan dat nergens vinden op mijn dossier , of heb ik niet goed opgelet ?
Farma_boerke
Misschien beter te doen ahv bedrijfswinst. Dan draai ik wel ff zwaar negatief, kan ik mooi vangen bij overtreding

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot samenwerking , landbouw , schouten , boete , natuur , meststoffenwet , tweede kamer en omzet ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.149