Omzet

Omzet is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Omzet en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Omzet nieuws

Ook supermarkten vragen om steun: ‘Ik ben juist zestig procent van mijn klanten kwijt’

06-04-2020 - 0 reacties Als ergens nog geld wordt verdiend, is het wel door de supermarkten, is het beeld. Toch keldert ook in deze branche op heel wat plekken de omzet. ‘Als dit nog even duurt, zal ik toch mensen moeten ontslaan.’


Evenementenbranche raakt helft omzet kwijt door coronavirus

31-03-2020 - 0 reacties De evenementenbranche in Nederland verliest dit jaar zo’n 3,5 miljard euro aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Dat is bijna de helft van de 7,4 miljard euro aan omzet die de branche verwachtte binnen te halen. De branche denkt dat er door de klap 48.000 banen verdwijnen. De effecten van nog strengere maatregelen of verlenging van de huidige maatregelen zijn in de berekening nog niet meegenomen.


Getroffen bedrijven krijgen tot 90 procent van de lonen vergoed, maar niet voor veelverdieners

31-03-2020 - 0 reacties Bedrijven die door de coronacrisis veel omzet zijn kwijtgeraakt, krijgen maximaal 90 procent van het bedrag dat ze aan lonen uitbetalen vergoed door de overheid, inclusief vakantiegeld en pensioen. De steun kent echter wel grenzen: alleen salarissen tot 9538 euro per maand worden gecompenseerd.


"Omzet supermarkten met 5,6% gedaald t.o.v. vorige week"

30-03-2020 - 0 reacties Ondanks dat er vorige week ‘slechts’ 3 hamsterdagen waren, ligt de omzet in deze week waarin alle dagen gehamsterd is, lager dan vorige week. Ook de impact van de sluiting van de horeca sinds deze week lijkt dus minder van invloed dan het extreme hamstergedrag van de eerste 3 dagen na de strengere…


Vleesverwerker Vion: door coronacrisis eten we meer gehakt

27-03-2020 - 0 reacties BOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion merkt dat Nederlanders door de coronacrisis een ander eetgedrag eropna houden. De omzet uit makkelijke vleesproducten, zoals gehakt, neemt momenteel toe ten opzichte van de luxere producten.


Door coronacrisis eten we anders: meer gehakt, minder duurder vlees

27-03-2020 - 0 reacties Vleesverwerker Vion merkt dat Nederlanders door de coronacrisis een ander eetgedrag eropna houden. De omzet uit makkelijke vleesproducten, zoals gehakt, neemt momenteel toe ten opzichte van de luxere producten.


Noodloketten ondernemers en zzp'ers gaan na het weekend open

26-03-2020 - 0 reacties Na het weekend gaan de meeste noodloketten voor ondernemers en zelfstandigen officieel open. Morgen zal het kabinet meer details over de regelingen bekendmaken, zeggen bronnen tegen de NOS. Alleen de regeling die de loonkosten van ondernemers overneemt gaat pas 6 april van start.
Veel ondernemers die gedupeerd zijn door de coronamaatregelen wachten met smart op financiële steun van de overheid. Omdat de vaste lasten zoals de huur, energierekening en de personeelskosten gewoon doorlopen.
De vragen bij de Kamer van Koophandel stromen binnen. "Er zijn hier inmiddels 15.000 telefoontjes binnengekomen van bezorgde ondernemers", zegt Willeke Schaik van de Kamer van Koophandel. "Mensen zijn echt bang en onzeker omdat ze geen buffer hebben." Een van die ondernemers is Rolf Elsten. Hij benadrukt dat de tijd dringt. "Ik heb een goed lopend lunchcafé, maar de buffers raken op." Als de overheid niet snel doorkomt met de maatregelen dan kan een faillissement snel om de hoek komen kijken, vertelt hij. " Ik heb vandaag mijn lonen de deur uit gedaan. Volgende week mijn huur. Het gaat snel en het is belangrijk dat wij geholpen worden, want als ik omval, valt mijn personeel ook om."
Uitkering voor zzp'er
Kleine zelfstandige ondernemers kunnen de komende drie maanden terecht bij de gemeente. Voor zelfstandigen die in de problemen zijn gekomen vult de overheid het inkomen aan tot het sociaal minimum. Het geld hoeft niet terugbetaald te worden en de vermogens- en partnertoets die normaal gesproken geldt, vervalt. Daardoor hoeven de zzp'ers niet hun spaargeld aan te spreken en kunnen ze ook een uitkering krijgen als hun partner nog wel inkomen heeft. Enkele gemeenten waren al begonnen met het uitkeren van de financiële bijstand op basis van een voorschot, maar volgende week zijn de loketten in alle gemeenten open.
4000 euro voor vaste lasten
Het noodloket waar de zwaarst getroffen bedrijven 4000 euro steun kunnen krijgen wordt geopend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De regering is bedoeld om vaste lasten te dekken voor bedrijven die verplicht de deuren moeten sluiten. Dat geldt voor onder meer de horeca, de reisbranche, kapperszaken en de culturele sector. Dit loket is vanaf vrijdag online te vinden.
Lonenkosten grotendeels overgenomen
De overheid kan maximaal 90 procent van de loonkosten overnemen als bedrijven in de problemen zijn gekomen door de gevolgen van het coronavirus. Ondernemers kunnen dat naar verwachting vanaf 6 april aanvragen via het UWV. De regeling geldt ook voor werknemers met een nulurencontract en voor oproepkrachten. Voorwaarde is wel dat de omzet van het bedrijf met minstens 20 procent is gedaald en de regeling heeft een terugwerkende kracht tot 1 maart 2020.
Hoeveel de ondernemer precies krijgt uitgekeerd is afhankelijk van de loonsom en het omzetverlies. Stel een ondernemer heeft een omzetverlies van 50 procent. Dan betaalt de overheid over dat deel 90 procent van de lonen. Dat is in dit geval 45 procent ( 90 procent van 50 procent). Omdat de nood hoog is gaat het UWV alle aanvragers 80 procent van de loonsom uitkeren als voorschot. Ondernemers moeten dan later terugbetalen als ze te veel hebben gekregen.
Totale kosten overheid
De kosten voor de overheid zijn enorm. Minister Hoekstra van Financiën schat in dat hij de komende drie maanden 45 tot 65 miljard euro extra nodig heeft. Het steunpakket kost 10 tot 20 miljard euro. Daarnaast is er geld nodig omdat bedrijven uitstel krijgen voor het betalen van belasting. Hoekstra zei gisteren al dat de begroting dit 1 à 2 keer kan dragen. De grootste zorg is de inkomstenkant van de begroting, omdat er steeds minder belastinginkomsten binnenkomen.


Evenementenbranche miljoenen aan omzet per week kwijt

24-03-2020 - 0 reacties AMSTERDAM (ANP) - De evenementenbranche verliest door de nieuwe kabinetsmaatregel rondom het coronavirus tientallen miljoenen euro's per week. Nu grote bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn, kunnen veel evenementen die gepland stonden in april en mei niet doorgaan.


Consument koopt meer wijn, toch hebben slijterijen het zwaar

24-03-2020 - 0 reacties Omdat alle cafe's en restaurants dicht zijn, gaat thuis de fles wat vaker open. Maar dat betekent niet dat het gouden tijden zijn voor de wijnwinkel op de hoek. Integendeel. "Ik ben twee derde van mijn omzet kwijt."


42.000 kilo aan soep, bami, en andere verse producten over, 'Weggooien? Nooit.'

20-03-2020 - 0 reacties Sinds de coronavirusuitbraak hebben veel ondernemers in horeca en voedselproductie nog geen moment stilgezeten. Om te voorkomen dat er binnenkort duizenden kilo's voedsel in de de vuilnisbak belanden en horecabedrijven massaal failliet gaan, bedenken restaurants en leveranciers creatieve oplossingen.
Sinds dit weekend hebben zich al 1300 nieuwe restaurants aangemeld bij Thuisbezorgd, waardoor ze toch nog omzet kunnen draaien.Voor de voedselproducenten is het wat lastiger om het eten aan de man te brengen.
Ad van Olphen is directeur van Henri, een bedrijf dat levert aan onder meer NS-stations, Schiphol en scholen. Momenteel heeft hij 42.000 kilo aan soepen, sauzen, stamppotten, bami, visschotels en andere verse producten over. Van Olphen: "Vreselijk. Als ik hier nu rondloop, doet dat echt pijn. Weggooien? Never nooit", zegt hij in het NOS Radio 1 Journaal.
Schappelijk prijsje
Tientallen andere horecaleveranciers hebben hetzelfde probleem. Een aantal heeft snel een nieuwe website in de lucht gebracht: etenover.nl. Leveranciers kunnen op die site aangeven wat ze in voorraad hebben en consumenten kunnen dan soep of ander eten bestellen.
Van Olphen: "Tegen een schappelijk prijsje. Zo hopen we van de voorraad af te komen. En als we met bepaalde producten tegen de einddatum zitten, gaat het voedsel naar de voedselbanken."
'Steun de lokale melkboer'
In Amsterdam hebben een bakker, een melkboer, een boerderij, een worstenmaker en een restaurant de handen ineengeslagen om Support your locals op te richten. Op hun website kun je een doos met verse producten bestellen en zo lokale ondernemers steunen.
Samuel Levie, oprichter van worstenmaker Brandt & Levie, bedacht het platform afgelopen zondag, om het verlies voor de horeca enigszins op te vangen. Levie: "Het loopt storm, we hebben in twee dagen al 1200 pakketten verkocht. Ik had nooit verwacht dat we de omzet die we mislopen enigszins zouden goedmaken."
Bekijk het hier:
In steden als Utrecht, Rotterdam en Haarlem komen mensen met vergelijkbare initiatieven. Iedereen die dit ook wil opzetten, mag bij Support your locals aankloppen. "Wij hebben een pakket met informatie hoe je dit kunt opzetten, dat delen we met wie wil."
Tegoedbon
Lot van Beek zat door de corona-crisis noodgedwongen thuis en wilde als grafisch ontwerper graag haar steentje bijdragen. Dus bedacht ze een tegoedbonnensysteem, voor de horeca en andere mkb'ers, om zo de financiële druk wat uit te smeren.
Van Beek: "Op mijn LinkedIn-oproep kwamen veel positieve reacties, heel veel mensen boden aan om te helpen. Nu zitten we met zo'n zes man allemaal vanuit huis de webapplicatie Tegoedje.nu te bouwen."
Ondernemers kunnen straks via een tegoedbon hun diensten voor in de toekomst verkopen, zodat als de economie weer draait mensen hun bonnen kunnen inleveren. Als het af is, gaan de makers eruit als middleman. De betalingen verlopen via de webapplicatie.
Door de vingers zien
Al die lokale initiatieven zijn goed, maar er moet ook vanuit de overheid een structurele oplossing komen, zegt Jan Willem Grievink, directeur van FoodService Instituut Nederland. Hij oppert drie oplossingen.
Ten eerste moeten de groothandels iedereen kunnen toelaten, ook mensen zonder een pasje. Dat gebeurt inmiddels langzaamaan. Daarnaast moeten fabrikanten de mogelijkheid hebben om voedsel direct aan de consument te verkopen - daar kleven nu te veel voorwaarden aan. Als laatste hoopt hij dat de supermarkten kunnen helpen met het verkopen van het overtollig voedsel.
Grievink: "Mensen zijn nou eenmaal gewend om hun eten te halen in de supermarkt, dus dat is de beste plek om het te verkopen. Ik denk dat de supermarkten het wel willen, maar er nu met hun eigen drukte niet aan toekomen. De overheid kan hierin helpen."


Zelfs toprestaurants bezorgen nu maaltijden

17-03-2020 - 0 reacties Uit eten gaan is niet toegestaan, maar afhalen en bezorgen wel. Hoewel de coronacrisis een klap betekent voor veel horecaondernemers, verzinnen ze van alles om toch omzet te draaien. En om voorraad niet weg te hoeven gooien. Zelfs restaurant Rijks, dat een Michelinster heeft, doet dat.


Winst ForFarmers gekelderd mede door stikstofproblematiek

16-03-2020 - 0 reacties LOCHEM - ForFarmers heeft in 2019 een kleine elf miljoen ton veevoer verkocht. De omzet steeg tot zo’n 2,5 miljard euro. De winst kelderde echter en kwam uit 17,7 miljoen. Dat is meer dan een halvering ten opzichte van 2018.


Forse winstdaling voor ForFarmers

12-03-2020 - 8 reacties Nettoresultaat ForFarmers kwam 69,8% lager uit dan een jaar eerder. De omzet groeide met 2,4%.


Machinefabrikant Manitou groeit in 2019 met 11%

04-03-2020 - 0 reacties Manitou Group sluit 2019 af met een omzet van ruim € 2 miljard, dat is 10% meer dan in 2018.


Sierteelt boekte opnieuw omzetrecords

03-03-2020 - 0 reacties De sierteeltveilingen boekten in januari hogere omzetten. De omzet van snijbloemen steunde op meer aanvoer. De gemiddelde prijs in januari 2020 was 3,6% lager dan in januari 2019. In 2019 werd er een recordomzet gerealiseerd van 1,8 miljard euro. De resultaten van december 2019 droegen hieraan flink bij. Het prijsniveau voor de meeste kamerplanten lag in januari hoger dan eind 2019. De omzet over heel 2019 bedroeg 1,6 miljard euro, 3,5% meer dan in 2018. Het verkochte aantal stuks over heel 2019 was 1,6% hoger. Over heel 2019 bedroeg de omzet van tuinplanten 3,1% meer dan in 2018. Hieraan hebben volume en prijs in gelijke mate bijgedragen.


Resultaten BASF onder druk

28-02-2020 - 0 reacties (ABM FN) BASF heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder omzet en winst geboekt en waarschuwde voor de negatieve effecten van het coronavirus dit jaar. Dit bleek vrijdagochtend uit de cijfers van de Duitse chemiereus.


Kaasverkopen helpen FrieslandCampina aan meer winst

27-02-2020 - 0 reacties Zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft vorig jaar meer winst gemaakt op een lagere omzet. Het bedrijf verdiende vooral meer geld met producten met „toegevoegde waarde” zoals kaas, en minder met basisproducten zoals melkpoeder en boter.


"Interesse in lokale producten stuwt de omzet van boerderijwinkels"

21-02-2020 - 0 reacties Picnic verkoopt onder andere producten die een korte keten hebben. Het eerste lokale product van Picnic is sambal van Bert, die zijn pepers in een stadstuin in Amersfoort teelt, vertelt Picnic oprichter Michel Muller. Hij signaleert dat consumenten behoefte hebben om te weten waar hun eten vandaan komt.…


Online verkoop bloemen stijgt, terwijl omzet fysieke winkels stagneert

15-02-2020 - 0 reacties De bloemenverkoop in Nederland blijft in de komende twee jaar stabiel, maar het aandeel online verkopen zal volgens ABN AMRO wel groeien.


Omzet van FrieslandCampina in kaas, boter en melkpoeder nam in 2019 met 7% toe

13-02-2020 - 0 reacties Via de business group Dairy Essentials produceert en verkoopt zuivelcoöperatie FrieslandCampina kaas, boter en melkpoeder. In 2019 nam de omzet van de groep met 7% toe tot circa 3,27 miljard euro. De hoeveelheid melk die de groep verwerkte was minder dan in 2018, maar dat was ook begroot. Dit zei directeur Hans Meeuwis van de business group tijdens een themabijeenkomst over kaas van FrieslandCampina in Alkmaar.