Omzet

Al het Omzet nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Omzet nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Omzet nieuws

Slagers en groenteboeren zien omzet enorm stijgen door coronacrisis

03-08-2020 - 0 reacties Het gaat door de coronacrisis goed met lokale speciaalzaken. Slagers, bakkers en groenteboeren hebben hun omzet de afgelopen maanden zien stijgen met soms wel tientallen procenten. Dat blijkt maandag uit cijfers van GfK die de NOS opvroeg.


Aardappelen gewild in VS tijdens coronacrisis

30-07-2020 - 0 reacties Van maart tot en met juni is de verkoop van aardappelen en aardappelproducten in de Verenigde Staten fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De omzet van tafelaardappelen steeg bijna 50%.


Invloed corona op Tesla beperkt in tweede kwartaal

23-07-2020 - 0 reacties De invloed van de corona-uitbraak op de resultaten van autofabrikant Tesla zijn beperkt gebleven. De omzet daalde licht, terwijl de winst zelfs sterk verbeterde, blijkt uit de woensdag nabeurs gepubliceerde tweedekwartaalcijfers. De productie was wel flink lager dan in de kwartalen ervoor, doordat het bedrijf zijn productie deels stil moest leggen.


Omzetrecord voor Duitse vleessector in coronacrisis

01-07-2020 - 0 reacties De Duitse vleessector heeft in maart de hoogste omzet ooit gerealiseerd, zo blijkt op basis van statistiekdienst Destatis. Dit is vooral te danken aan de goedlopende afzet naar China. Vanaf april is een kentering zichtbaar.


IJssalons krabbelen met zonnige vooruitzichten weer op na mager voorjaar

23-06-2020 - 0 reacties Voor de circa duizend Nederlandse ijssalons was het gezien de lockdown een mager voorjaar, maar de ijsbereiders zijn creatief aan de slag gegaan en dat levert voor de toekomst wellicht substantieel meer omzet op. Dat zegt Teun Loonen, voorzitter van de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAI) in gesprek met NU.nl.


Lego-miljardairs investeren in firma die plastic omzet in energie

19-06-2020 - 0 reacties De miljardairs achter Lego investeren miljoenen in een bedrijf dat plastic omzet in energie. Via het Lego-fonds Kirkbi wordt 250 miljoen Noorse kroon (ruim 23 miljoen euro) betaald voor een belang van 11 procent in Quantafuel, dat afval omzet in synthetische brandstof.


Miljoenenbonus voor Tesla-topman Musk

29-05-2020 - 0 reacties Tesla-topman Elon Musk heeft begin mei een miljoenenbonus gekregen. Toen werd aan de voorwaarde voldaan om de eerste tranche van een enorm bonusplan uit te betalen, bevestigde de maker van elektrische auto’s in een bij de toezichthouder ingediend document. Tesla had op dat moment een omzet van 20 miljard dollar en was langdurig meer dan 100 miljard dollar waard op de beurs.


Mooi Wark verklaart de liefde aan doventolk Irma

22-05-2020 - 0 reacties Gebarentolk Irma Sluis, die tijdens elke corona persconferentie de woorden van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet, maakt tongen los. Ook bij de bandleden van Mooi Wark. In het lied Oh Irma, dat vanavond voor het eerst wordt gezongen en dinsdag online wordt gelanceerd, verklaren zij de liefde aan haar.


Spare Rib Express To Go Groningen realiseert 1 miljoen omzet

11-05-2020 - 0 reacties Formulenieuws - De Spare Rib Express To Go in Groningen is de meest succesvolle Spare Rib Express-locatie van de formule, mede door de To Go-activiteiten. Afgelopen jaar draaide de locatie 1 miljoen euro omzet.

Eigenaren van de locatie zijn Karin en Nico Kalk. Spare Rib Express Groningen was eerst gevestigd op een industrielocatie. Doordat de verhuurder van het pand besloot te stoppen waren de franchisenemers genoodzaakt naar een nieuwe locatie op zoek te gaan. Die werd gevonden in de nabijheid van een onbemand Tango-tankstation. “In het begin was het even wennen, maar al snel voelde het als mijn eigen plek’,” aldus Nico Kalk.


Efteling-directeur is blij dat het park weer open kan: 'Maar dit wordt het slechtste jaar ooit'

08-05-2020 - 0 reacties Efteling-directeur Fons Jurgens vindt het heel fijn dat het park 20 mei weer kan openen, maar heeft er ook een gemengd gevoel bij. “We zitten nog midden in de coronacrisis en er is nog geen vaccin. Dus ik vind blijdschap ook weer niet echt op zijn plaats”, zegt hij. Hij verwacht dat dit jaar voor het park wat omzet betreft het slechtste jaar ooit zal worden.
De tegenvallende inkomsten hebben volgens hem ook gevolgen voor 2021 en 2022. "Geld dat wij verdienen, investeren we in het park. Als je bijna niets verdient, kun je ook bijna niet investeren”, zegt Jurgens.

Hij durft nog niet te zeggen of er de komende jaren dus geen uitbreiding zal komen. “Dat is afhankelijk van hoe de komende tijd zal zijn. We hebben een visie waarbij we ons focussen op kwaliteit en duurzaamheid en het is jammer dat je die plannen richting 2025 niet zo snel kunt uitvoeren als je zou willen.”

Ook voor de nieuwe achtbaan Max & Moritz heeft de sluiting gevolgen gehad. “De planning is natuurlijk in de war gegooid. Hij zal snel openen, maar we weten nog niet wanneer. 20 mei in ieder geval nog niet”, verzekert directeur Jurgens aan Omroep Brabant.

In nauw overleg met de Brabantse veiligheidsregio's heeft het attractiepark besloten dat de poorten binnenkort weer open kunnen. Wel met de nodige aanpassingen. Zo komen er dranghekken en markeringen op de grond voor eenrichtingsverkeer en mag er alleen met pin betaald worden.

“De capaciteit is met een derde verminderd, dus er kunnen enkele duizenden bezoekers naar binnen”, vertelt Jurgens. Tot de opening worden iedere dag verschillende maatregelen getest en waar nodig aangepast.

Het lijkt erop dat er niet gecontroleerd gaat worden of je met een huishouden of vrienden naar het park gaat. “Als je anderhalve meter afstand houdt, mag je best met een vriend of vriendin naar de Efteling”, zegt Jurgens.

“Het was een bizarre periode”, vertelt Jurgens. “Ik en mijn drieduizend collega’s hebben heel zware weken achter de rug. Maar ik ben zo trots op ze. Ze hebben zich er goed doorheen geslagen, de draad snel opgepakt en veel onderhoud gedaan. Dus dat is weer een mooi gevoel.”

De sluiting van het attractiepark viel de Efteling-directeur een paar weken geleden zwaar. “In 2010 hadden we met elkaar besloten om nooit dicht te gaan. Als je dan als directeur toch het park moet sluiten, is dat erg vervelend”, zegt hij.

Het was voor de Jurgens de afgelopen weken ook vreemd om door een lege Efteling te lopen. “Ik dacht steeds: wat zonde dat je het park niet kunt laten zien aan de gasten. Want daar doe je het allemaal voor.” Hij kijkt dan ook uit naar 20 mei. “Ik word zo blij als ik collega's en gasten weer kan zien.”

LEES OOK: De Efteling vanaf 20 mei weer open, kaartjes vooraf online kopen


Landwinkels groeien sterk in omzet tijdens coronacrisis

06-05-2020 - 0 reacties


Danone groeit dankzij hamsterwoede om coronavirus

21-04-2020 - 0 reacties Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft vorig kwartaal zijn omzet opgevoerd dankzij hamsterwoede vanwege het coronavirus. Wel voorziet de onderneming veel onzekerheid in de toekomst vanwege de pandemie en trekt daarom haar financiële vooruitzichten voor dit jaar in. Het bedrijf kan nog niet goed inschatten wat voor eetgewoontes mensen, die thuiszitten vanwege lockdowns, zullen aannemen. Ook zijn problemen in de toelevering van producten mogelijk.


Bloemen- en plantenexporteurs wekelijks 100 miljoen euro kwijt

15-04-2020 - 0 reacties AALSMEER (ANP) - Nederlandse exporteurs van bloemen en planten zijn naar eigen zeggen wekelijks meer dan 100 miljoen euro aan omzet kwijt als gevolg van de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie VGB lag de exportwaarde in maart met 430 miljoen euro een derde onder het niveau van een jaar eerder. In de laatste week van maart, was de export 77 procent minder. De VGB baseert zich daarbij op de statistieken van Floridata.


'Bloemen- en plantenexporteurs zien vraaguitval van 100 miljoen per week'

15-04-2020 - 0 reacties Nederlandse exporteurs van bloemen en planten lopen door de uitbraak van het coronavirus 100 miljoen euro per week aan omzet mis, zo meldt de Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VBG) woensdag.


Kunstwereld gaat naar een omzetverlies van 969 miljoen

10-04-2020 - 0 reacties De gezamenlijke kunst- en cultuurwereld verliest tussen de 85 en 100 miljoen euro per week aan omzet door de coronamaatregelen die medio vorige maand werden genomen. Per 1 juni zal het in totaal om 969 miljoen aan inkomstenderving gaan, zo beaamt de belangenorganisatie Kunsten’92 een bericht van de Volkskrant.


Ook supermarkten vragen om steun: ‘Ik ben juist zestig procent van mijn klanten kwijt’

06-04-2020 - 0 reacties Als ergens nog geld wordt verdiend, is het wel door de supermarkten, is het beeld. Toch keldert ook in deze branche op heel wat plekken de omzet. ‘Als dit nog even duurt, zal ik toch mensen moeten ontslaan.’


Evenementenbranche raakt helft omzet kwijt door coronavirus

31-03-2020 - 0 reacties De evenementenbranche in Nederland verliest dit jaar zo’n 3,5 miljard euro aan omzet als gevolg van de coronacrisis. Dat is bijna de helft van de 7,4 miljard euro aan omzet die de branche verwachtte binnen te halen. De branche denkt dat er door de klap 48.000 banen verdwijnen. De effecten van nog strengere maatregelen of verlenging van de huidige maatregelen zijn in de berekening nog niet meegenomen.


Getroffen bedrijven krijgen tot 90 procent van de lonen vergoed, maar niet voor veelverdieners

31-03-2020 - 0 reacties Bedrijven die door de coronacrisis veel omzet zijn kwijtgeraakt, krijgen maximaal 90 procent van het bedrag dat ze aan lonen uitbetalen vergoed door de overheid, inclusief vakantiegeld en pensioen. De steun kent echter wel grenzen: alleen salarissen tot 9538 euro per maand worden gecompenseerd.


"Omzet supermarkten met 5,6% gedaald t.o.v. vorige week"

30-03-2020 - 0 reacties Ondanks dat er vorige week ‘slechts’ 3 hamsterdagen waren, ligt de omzet in deze week waarin alle dagen gehamsterd is, lager dan vorige week. Ook de impact van de sluiting van de horeca sinds deze week lijkt dus minder van invloed dan het extreme hamstergedrag van de eerste 3 dagen na de strengere…


Vleesverwerker Vion: door coronacrisis eten we meer gehakt

27-03-2020 - 0 reacties BOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion merkt dat Nederlanders door de coronacrisis een ander eetgedrag eropna houden. De omzet uit makkelijke vleesproducten, zoals gehakt, neemt momenteel toe ten opzichte van de luxere producten.