Farmers Defence Force waarschuwt zuivelsector: "Harde acties worden niet geschuwd"

Dreigende taal vandaag richting de zuivelorganisaties ZuivelNL, NZO en Friesland Campina van de boeren van Farmers Defence Force (FDF). De groepering roept boeren in een brief op om te strijden tegen een plan van de zuivelorganisaties om stallen te voorzien van emissiearme vloeren. Daarbij wordt gezegd dat 'harde acties niet worden geschuwd' en worden de adressen van de organisaties verstrekt.

Laatste  |  

Reacties

+4
kanniewaarzijn
Zet 'm op!
+1
Weidezicht
Zuidhollandse boeren zitten nu binnen bij nzo in den haag. Nou campina hoofdkantoor in amersfoort nog.
hans1980
Ho ho ho deze hebben ook getekend

LTO melkveehouderij
NMV
NAJK
NZO
Biohuis melkveehouderij
Netwerk GRONDig
ZuivelNL
BertK
@hans1980 NMV wordt in artikel boerderij toch niet genoemd?

In FDF brief wel.
+4
John Spithoven
@hans1980 NMV heeft NIET ingestemd.

Komt zo met reactie
Erco
@John Spithoven Cono zegt dat veel dingen in het bericht niet kloppen. Komen ook met n mail vandaag
danielle0
@hans1980 nmv niet getekend
Henry1
@danielle0 waarom staat nmv wel onder het persbericht dat op Whatsapp rondgaat? Of gaat dat over wat anders?

En hoe zit het met NAJK?
+3
vrije boeren
Als ze onze melk willen bepalen wij zelf de regels voor de toekomst
+1
BertK
@vrije boeren Was het maar zo'n feest!
kwarkje
@BertK rfc gaat weer over in handen van de boeren
+3
Jan S
Quote Reactie van @BertK:
Was het maar zo'n feest!

gewoon niet meer leveren. Of die bestuurders er uit gooien. Wie niet luisteren wil die moet maar voelen. Ze zitten daar voor de boeren en niet voor de overheid!!!
+1
Erik!!1979
@Jan S je moet in deze tijd zuinig zijn op je eigen bankrekening en zuinig zijn op dat wat je betaald. Niet leveren is daarom niet verstandig. Het is ook heel onverstandig om jullie bedrijf te laten lijden door dit soort mensen. Daarom het hele bestuur er direct uit en zelf als boeren op die positie gaan zitten. Ben baas op je eigen bedrijf.
+1
Jan S
@Erik!!1979 Financieel gezien heb ik ook makkelijk praten.
Maar prima idee om bestuurders te lozen die niet naar hun achterban luisteren. Hoe zie je dat praktisch voor je? Mischien FDF mee aan tafel laten zitten zodat duidelijk wordt wat voor vieze spelletjes er gespeeld worden?
Erik!!1979
@Jan S FDF heeft niets met FRC te doen. Bedrijf is van de leverende melkveehouders. FDF kan ze ondersteunen om de omslag te maken. Eigenlijk is het heel simpel. Je moet met z'n alle opstaan en eisen dat je doormiddel van stemmen op ieder gewenst moment iedere medewerker met welke functie dan ook met meerderheid van stemmen op non actief kunt zetten en een ontslag procedure starten.
jan w
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Bedrijf is van de leverende melkveehouders.

Kun jij mij vertellen wat de melkveehouders nog wel in te brengen hebben dan?
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Je moet met z'n alle opstaan en eisen dat je doormiddel van stemmen op ieder gewenst moment iedere medewerker met welke functie dan ook met meerderheid van stemmen op non actief kunt zetten en een ontslag procedure starten.

Allemaal leuk, maar moet je wel alle inns en outs weten van wat er gaande is, anders kun je geen besluit nemen. Dat alle gelekte documenten nu op straat liggen is een voorbeeld van dat niet alles intern kan blijven en er toch gelekt wordt. Hiermee zet je je concurrentiepositie wel op het spel of je kunt geen goede gewogen besluiten nemen.

Ben het er niet mee eens dat RFC belangen behartigt, sommige mensen zouden ook geen stemrecht moeten krijgen en hebben het ook, als je alles als boer niet weet of in het geheel ziet moet je ook geen besluiten nemen.
+3
Erik!!1979
@Noorderling ik begrijp wat je bedoelt. Maar het is duidelijk dat deze mensen een andere agenda hebben. Dan moet je zelf op die positie gaan zitten totdat je de structuur weer inorde hebt. FRC helpt op deze manier de halve melkveehouderij naar de kloten.
+5
casev
Dus denhaag wil dat ik dr een nieuw dak op gooi, amersfoort wil dat ik mn roosters er uit gooi.... blijft niet veel van mn stal over zo....
+1
jan.1
Quote Reactie van @casev:
Dus denhaag wil dat ik dr een nieuw dak op gooi, amersfoort wil dat ik mn roosters er uit gooi.... blijft niet veel van mn stal over zo....

En de grond waar je op boert zakt ook langzaam naar beneden,op tijd op je reddingsvlot springen casev:😃
+1
casev
@jan.1 dat is waar jan, die bodemdaling, en die methaan uit het veen..... hoe kon ik het vergeten....... laat ze die krimpenerwaard maar volbouwen, dat is veel beter voor het milieu
gerrie-hul
Lees ook dit bericht www.snelnieuwsamersfoort.nl blokkade ingangen Friesland/Campina
arjen90
Contactgevens LTO Veehouderij; bron google.com/url/…

(klik om te vergroten)

arjen90
Akkerbouw LTO - contactgegevens

(klik om te vergroten)

arjen90
Bestuur LTO contactgegevens

(klik om te vergroten)

+7
cowboys
LTO. NZO. Zuivel.nl. RFC zijn weer bezig op de vrijdag en.ik zie opvallend veel overeenkomsten met het fosfaatreductie plan van eind 2016.
Al ging het toen een heel stuk makkelijker voor de zakkenvullende kliek .en we dachten allemaal dat zullen ze toch niet nog een keer doen. En zie vandaag ze proberen het gewoon nog een keer.
Allemaal organisaties met een dubbele agenda en als parasieten in stand gehouden door ingehouden melkgeld.
jan.1
Nog een taak van fdf .Natuurmonumenten en wereld natuur fonds hebben nix met melkverwerking te maken.

FrieslandCampina ligt dezer dagen sowieso onder een vergrootglas bij de aangesloten leden-melkveehouders. Zo hebben zij onder meer stevige kritiek op het voorstel over het aanpassen van de garantieprijs en over de samenwerking van het zuivelconcern met Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds.
+1
arjen90
@jan.1 Die samenwerking moet ook sowieso van tafel, even kijken wat we daar aan kunnen doen...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot campina , friesland , boeren , nzo , stallen , friesland campina , zuivelnl en acties ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
28
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
3.796