Acties

Acties nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Acties nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Acties nieuws

Politie houdt Farmers Defence Force scherp in de gaten in aanloop naar boerenprotest

14-12-2019 - 0 reacties De politie bereidt zich achter de schermen voor op het aangekondigde boerenprotest van komende woensdag. De acties zijn aangekondigd door Farmers Defence Force (FDF). De boeren steggelen al enige tijd met de overheid over het stikstofbeleid. Details over de acties van woensdag ontbreken nog.


Agf-sector maant protestboeren stevig tot vriendelijke acties

13-12-2019 - 7 reacties De voorgenomen actie van Farmers Defence Force om in week 51 de logistiek in de voedselketen drastisch te ontregelen, leidt tot een situatie met alleen maar verliezers. Hiervoor waarschuwt koepelorganisatie GroentenFruit Huis die 80 procent van de agf-omzet vertegenwoordigt.


Farmers Defence Force gaat acties verharden

13-12-2019 - 2 reacties De boeren die zijn verenigd in de actiegroep Farmers Defence Force (FDF) gaan vanaf vrijdag 14.00 uur „harde actie” voeren. Dat kondigde woordvoerder Robert ten Oever van FDF vrijdag aan in Den Bosch, tijdens de inspraak voor het stikstofdebat, dat later wordt gevoerd in het Brabantse provinciehuis.


Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

12-12-2019 - 0 reacties Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.


LTO-boeren willen sympathie van maatschappij niet verliezen: grote meerderheid is tegen hardere acties

12-12-2019 - 0 reacties Bijna driekwart van de boeren die lid zijn van de LTO, steunen de publieksvriendelijke acties. Minder dan drie op de tien staan achter hardere acties. De sympathie van de maatschappij moet worden vastgehouden.


Twentse boeren bereiden acties in regio voor; wat en waar is ‘verrassing’

12-12-2019 - 0 reacties DENEKAMP/ENSCHEDE - De nieuwste boerenacties, komende woensdag, zullen ook in Twente voor beroering zorgen. De animo is groot, laat een van de organisatoren weten. Maar wat precies de bedoeling is en waar er geprotesteerd gaat worden, blijft tot de dag zelf geheim. Ook voor deelnemers.


Boeren FDF zetten acties rond kerst door, supermarkten gaan naar de rechter

12-12-2019 - 0 reacties De boeren van Farmers Defence Force zetten hun acties rond kerst door. Ze trekken zich daarmee niets aan van de organisatie van supermarkten, die dreigden met een kort geding.


Supermarkten naar rechter om kerstacties boze boeren

12-12-2019 - 0 reacties Boze boeren zijn nog altijd van plan acties te voeren vlak voor kerst. De boeren, verenigd in de Farmers Defence Force, hebben vanmorgen niet gereageerd op het een ultimatum van de supermarktbranche, die daarop besloten heeft naar de rechter te stappen.


Farmers Defence Force kondigt 'keiharde actie' aan

10-12-2019 - 134 reacties De grootschalige boerenactie van Farmers Defence Force (FDF) vindt plaats op woensdag 18 december. Over de inhoud van de acties is nog niets bekendgemaakt, al gaf FDF-voorman Mark van den Oever eerder aan 'een kinkje in de kabel' van de Nederlandse voedselvoorziening te willen leggen.


Farmers Defence Force kondigt datum actie aan

10-12-2019 - 0 reacties De grootschalige boerenactie van Farmers Defence Force (FDF) vindt plaats op woensdag 18 december. Over de inhoud van de acties is nog niets bekendgemaakt, al gaf FDF-voorman Mark van den Oever eerder aan 'een kinkje in de kabel' van de Nederlandse voedselvoorziening te willen leggen.


Supermarkten bezorgd om kerstacties boeren

05-12-2019 - 1 reacties De supermarkten maken zich zorgen over aangekondigde acties waarbij mogelijk distributiecentra worden geblokkeerd. Boeren van de actiegroep Farmers Defence Force kondigden dit donderdag aan als een van de acties in verband met de stikstofcrisis en PFAS-normen.


Supermarkten zetten zich schrap voor acties boeren: ‘Contact met politie en justitie’

05-12-2019 - 0 reacties NIJMEGEN - Boeren dreigen met lege supermarkten. Een week voor Kerstmis willen ze de hele Nederlandse voedselvoorziening platleggen, onder meer door distributiecentra te blokkeren. De brancheorganisatie voor supermarkten neemt de dreiging serieus en zegt contact te hebben met politie en justitie.


FDF: ‘Het is tijd voor hardere actie’

05-12-2019 - 0 reacties De Farmers Defence Force (FDF) bereidt zich voor op nieuwe acties. Welke acties ze zal uitvoeren, is nog niet concreet, geeft FDF-woordvoerder Bouwer aan, maar er zijn geruchten dat ze de voedseldistributie wil blokkeren.


Het stemmen voor de Top 2000 is begonnen: slaagt de actie Ode aan de Boer?

01-12-2019 - 14 reacties De Top 2000 Stemweek is begonnen. Tot en met zaterdagmiddag kunnen liefhebbers van het jaarlijkse radio-evenement hun lijstje met favoriete nummers indienen. Waar het voor veel mensen traditie is om de lijst in te vullen (en te delen op sociale media), is het ook elk jaar een sport om een relatief onbekend nummer hoog de lijst in te krijgen.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries roept dit jaar op om op het nummer Vlinder van Rowwen Hèze te stemmen, als eerbetoon aan de vermoorde Limburgse jongen Nicky Verstappen. Artiesten die dit jaar overleden zijn, kunnen ook op extra aandacht rekenen. Grote kans dus dat nummers van The Prodigy (zanger Keith Flint overleed in maart) hoger eindigen dan vorig jaar.

Boeren
Maar de actie die dit jaar waarschijnlijk de hoogste ogen gooit, is die van de agrarische sector. Boerenorganisatie Team Agro NL wil het nummer De boer dat is de keerl van Normaal uit 1982 op een mooie plek in de 'lijst der lijsten' krijgen.

Met de hashtag #odeaandeboer vraagt Team Agro NL op sociale media om positieve aandacht voor de sector, die zich niet altijd gesteund voelt door de politiek en de samenleving. Op het stemadvies van de boerenorganisatie staan ook andere 'agrarische nummers': Lekker op de trekker van Mannenkoor Karrespoor en 'Op t Platteland van Daniël Lohues.

Vroeger werden nummers die na ludieke acties te hoog in de lijst eindigden geschrapt, maar daar is de organisatie van de Top 2000 mee gestopt.
"Wij vinden het heel leuk om te zien dat luisteraars moeite doen om hun helden in de Top 2000 te krijgen", zegt Marcel Frost, woordvoerder van de NPO, tegen RTV Oost. "Daar hebben we zeker geen moeite mee. Het is en blijft ten slotte de lijst van de luisteraar."


Geplaagde Franse boeren gooien morgen Parijs op slot

26-11-2019 - 0 reacties Franse boeren gaan morgen Parijs blokkeren, na de acties in Nederland en gisteren in Duitsland. De grote toegangswegen worden afgesloten. ,,Bijna 20 procent van de Franse boeren verdient niet genoeg om van te leven.’’


Boeren spekken actiekas met feest in Aalten: ‘Afdwingen is het enige antwoord’

25-11-2019 - 0 reacties AALTEN - Een concert om toekomstige acties van de boeren te ondersteunen in zaal De Hofnar in Aalten trok zondag een kleine 500 bezoekers.


Acties boeren op op- en afritten door heel het land

25-11-2019 - 0 reacties DEN HAAG - Boeren gaan maandagmiddag tussen 12.30 uur en 14.00 uur door heel het land acties voeren op diverse op- en afritten van snelwegen. Automobilisten worden echter niet gehinderd en kunnen gewoon de weg op, aldus een woo...Lees meer


Malafide asbestcowboys worden voortaan op de huid gezeten in Brabant

13-11-2019 - 0 reacties TILBURG - Bedrijfjes die stiekem asbest saneren gaan in Brabant nog te vaak vrijuit, blijkt uit gegevens van de omgevingsdiensten. In Midden- en West-Brabant worden gerichte acties aangekondigd om de pakkans voor illegale asbestverwijderaars te vergroten.


Stikstofaanpak: kabinet trekt 250 miljoen euro uit voor natuurherstel

12-11-2019 - 0 reacties Het kabinet trekt een kwart miljard euro uit voor acties om de natuur in Nederland te herstellen. Dat is een van de stikstofmaatregelen die het kabinet morgenochtend officieel bekendmaakt. Het geld wordt onder meer gebruikt om verzuurde stikstofgrond af te graven en grondwaterstanden te verhogen.


Boerenacties nog niet op het hoogtepunt: deze herfst veel meer acties verwacht

09-11-2019 - 0 reacties De boerenprotesten zijn nog lang niet ten einde. Er is zoveel onvrede onder de boeren over de huidige regelgeving en opstelling van de overheid dat de actiebereidheid alleen maar zal toenemen. Samen met de sector probeert Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland, oplossingen te bedenken om de stikstofimpasse te doorbreken. ,,We nemen nu verantwoordelijkheid, maar we accepteren het niet als de overheid ons straks in de steek laat.’’