Hoe een ‘mooi plaatje’ in de krant het schopte tot ruzie tussen boer en ballonvaarder

VARSSEVELD / MAARHEEZE - Van de ene op de andere dag de koeien onrustig en 's nachts ook nog eens de hond kwijt. De hond werd gelukkig nog teruggevonden, maar bleek kletsnat en kreupel. Twee andere honden hadden zich verstopt in een stal. Veeboer Robbert Steijvers uit het Brabantse Maarheeze begreep er helemaal niets van. Tot hij dinsdag een mooi plaatje in het Eindhovens Dagblad zag staan. Een ingezonden foto door een lezer met een landende luchtballon en toekijkende koeien. Zijn koeien!

Reacties

puntertje
Is mij ook al eens overkomen, een volgauto die door mijn electrische omheining rijdt, platgereden gewas etc. 8 betalende ballongasten à 200 euro, en dan een halve liter bocht als "geschenk'. En de opmerking dat ze, indien noodzakelijk, gewoon het 'recht' hebben daar te landen waar het het veiligst is.
Piet1960
@puntertje Hier van de zomer 1 geland in het weiland met 14 man à E175 in de mand. Gewoon geld vragen anders komen ze niet weg, iedereen z'n feestje. E75 betaald, netjes gegaan.
+2
dorpsrandhoeve
@puntertje Voor toegang van de volgauto is toch echt toestemming nodig van de eigenaar/beheerder. Landen kunnen/mogen ze, de ballon bergen moet je toelaten, maar voor voertuigen is gewoon toestemming nodig. zowel wettelijk als in de gedragscode.
+2
robotmelker
Ronduit belachelijk...

Hier land ook wel eens zo'n prul..
Betalen gewoon 150 euro.. geen LTO norm hoef ook geen zure zooi te zuipen... en geen auto op het perceel...
Kunnen die mand heel goed dragen.
+10
Mooi ruzie maken . En weer de boeren goed op de kaart gezet. Ik had ze hier en maand terug ook mooie fles beereburg gehad en 7 vleespaketen verkocht . Snap best dat je er niet blij mee bent . Maar hou het wel netjes van beide kanten
+2
puntertje
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl te beginnen met de kant van de ongenode gasten
dorpsrandhoeve
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Ik snap dat je van de nood een deugt maakt om vleespakketten te verkopen. Het is ook aan ieder om er van te maken wat er van te maken is, jij doet dit zo, en daar geef ik je groot gelijk in.
+2
pieta
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Das mooi voor jou. Van mij mogen ze gerust doorvaren. Hier is er pas ook één geland. Was gezellig, vrijkaart voor een vaart gekregen.
+1
robotmelker
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl O... maar daar moet je geen ruzie mee maken.. je loopt daarheen... die mensen zijn blij je te zien... zegt gewoon wat je van hun verwacht en dat ze zich straks even moeten melden.... dat voetvolk snapt dat toch niet.... en die piloot lost dat altijd netjes op...
harkje
@robotmelker dus niet altijd piloot zij achteraf had je maar geen toestemming moeten geven
om met auto ballon op te halen. geen centen te halen alleen fles zure wijn. dat nooit meer.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @harkje:
geen centen te halen

Hier gewoon boter bij de vis. Trekker op de dam, eerst aftikken. En het LTO-vergoedingenstaatje geldt hier niet, LTO betaalt ook mijn rekeningen niet.
Melkboer16
@Jack Rijlaarsdam wat vraag jij dan Jack
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Melkboer16:
wat vraag jij

Net hoe de opstelling van de ballonvaarder is. Laatst op land van huis zonder hekwerk ging de volgauto toch eerst netjes op zoek naar de eigenaar. Dan overvraag ik ook niet met € 50,-. Is het wat ongezellig, dan zet ik wat hoger in of verzoek om tijdens kantooruren terug te komen om de ballon op te halen.
+2
pieta
@Jack Rijlaarsdam Ze zouden gewoon wettelijk verplicht moeten zijn een fatsoenlijke landingsvergoeding te geven. Als ze bij mij een keer landen vind ik het niet zo erg. Maar het moet niet al te vaak gebeuren want ik vind het al snel op werken gaan lijken. Altijd in de avond. Ik zit dan liever op mijn terras of zo.
+3
komelker 2
Klotedingen, ik parkeer mijn trekker toch ook niet bij een ander in de tuin.
+2
buorman
@komelker 2 Ik heb vaker ''last'' van andermans trekker dan van een luchtballon
George
Quote Reactie van @komelker 2:
Klotedingen, ik parkeer mijn trekker toch ook niet bij een ander in de tuin.

Ze zullen toch ergens moeten kunnen landen , zoveel schade en ongemak is er meestal nu ook weer niet.
Maar die boer uit Maarheeze heeft wel gelijk , ze hadden zich gewoon moeten melden.
Twentsch Land
Weiland met kort of redelijk kort gras zonder vee...dan valt het wel mee....heb hier wel gehad bij het vee in de wei....das echt minder...zelf vinden ze het in die mestvlaaien dan ook niet zo geweldig 😂. In lang gras is ook niet tof en helemaal niet als er ook nog 100 man door het lange gras lopen om het van dicht bij te zien....alle aangegeven varianten al meegemaakt meerder keren.
Erik!1879
@George ligt volgens mij veel aan wie je treft en wat voor bui ze hebben. Dat is het zelfde als met boeren. Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen houdt evenveel rekening met andere. Kunnen niet generaliseren. Dat willen wij ook niet als er een veehouder doordraait en dan in het nieuws komt.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stal , koeien , honden , hond , boer en mooi ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
4.628
TREFWOORDEN