Vleesconsumptie Nederland vrijwel gelijk gebleven

Het totale verbruik van vlees en vleeswaren (op basis van karkasgewicht) per hoofd van de bevolking in Nederland beloopt in 2017 bijna 77 kg (tabel 3.1). Dat is vrijwel gelijk aan het verbruik in de twee voorgaande jaren. Iets minder dan de helft van het verbruik in 2017 - zo'n 36 kg - bestaat uit varkensvlees (figuur 3.1). Pluimveevlees maakt bijna een derde uit van de vleesconsumptie in Nederland en rundvlees een vijfde. Er is in Nederland in 2017 gemiddeld per hoofd 1 kg kalfsvlees gegeten en ruim 1 kg schapen- en geitenvlees. Paardenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten. Bij deze cijfers gaat het om het verbruik op basis van karkasgewicht, dus vlees inclusief been, vet en zwoerd. Als vuistregel geldt dat daarvan ongeveer de helft feitelijk geconsumeerd wordt als vlees en vleeswaren.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot vlees , vleesconsumptie , rundvlees , paardenvlees , kalfsvlees , varkensvlees en geitenvlees ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0