AI laat Belgisch bier nóg beter smaken
Daarna werden twee commercieel verhandelde biertjes - eentje met, en eentje zonder alcohol - daadwerkelijk op smaak aangepast en aan het testpanel voorgezet. En ja hoor, de proevers vonden de aangepaste biertjes ook echt lekkerder. Volgens onderzoeksleider Kevin Verstrepen kan zijn methode helpen alcoholvrije bieren lekkerder te maken, maar blijft het vakmanschap van de bierbrouwers noodzakelijk voor goed bier.
De Belgische bierbrouwers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Dinsdag deed de Belgische Hoge Gezondheidsraad een aantal voorstellen om de schade van alcoholconsumptie te beperken. Tot ontsteltenis van de brancheorganisatie Belgische Brouwers. De maatregelen, waaronder een reclameverbod, "brengen de - door Unesco erkende - Belgische biercultuur ernstig in gevaar", zeggen ze in HLN.
Belgisch bier is een belangrijk exportproduct. België is na Nederland de grootste bierexporteur van de Europese Unie met €1,7 miljard; Nederland zit op €2,0 miljard. Van de Nederlandse import van alcoholhoudende dranken kwam in 2023 19% uit België, 58% daarvan betrof bier, blijkt uit de Internationaliseringsmonitor van het CBS.
Bron
www.foodlog.nl
Deel dit artikel
Het laatste nieuws voor tijdens de koffie
Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot import , bier , cbs , schade , , alcohol , europese unie en nederland ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!