Bier

Bier is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Bier en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Bier nieuws

Moet Heineken je vertellen dat je van bier kanker kunt krijgen?

18-09-2017 - 0 reacties

Drankproducenten bagatelliseren stelselmatig het risico op kanker, beweert nieuw onderzoek. Ze gebruiken daarvoor verschillende tactieken: ontkennen, verdraaien en afleiden. Zijn die verwijten terecht?

" width="150">


‘Brexit bier is humor’

18-09-2017 - 0 reacties

" width="150">


Zon, wind en biogas winnen terrein

04-09-2017 - 0 reacties

Heineken Nederland wil zijn brouwerijen en logistiek klimaatneutraal maken. De brouwerij in Den Bosch, waar onder andere het nieuwe bier Heineken 0.0% wordt gebrouwen, verwacht in 2020 op de helft te zijn met deze ambitie. Hoe? Met wind en biogas en een beetje zon. Dit artikel komt uit de printuitgave van VMT 10.


‘Alcoholvrij bier geen hype, maar trend’

10-08-2017 - 0 reacties

‘Alcoholvrij bier slaat toch aan’, kopte De Standaard. ‘Toch’ impliceert dat 0.0 tegen de verwachtingen in populair is geworden. Hoe zit dat?

dp7g3m3b56yps.cloudfront.net/images/made/…" width="150">


Geen bier meer tegen slakken?

07-08-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren en tuinders mogen binnenkort geen huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn meer inzetten tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen. Dat is een gevolg van het geleidelijk verdwijnen van de zogeheten Regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen.....


Geen bier meer tegen slakken?

07-08-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren en tuinders mogen binnenkort geen huis-, tuin- en
keukenmiddelen zoals bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn meer
inzetten tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen. Dat is een
gevolg van het geleidelijk verdwijnen van de zogeheten Regeling
uitzondering.....


Verbod dreigt op inzet huis-, tuin-, en keukenmiddelen tegen plagen en ziektes op kwekerij

07-08-2017 - 0 reacties

Zoals het zich laat aanzien mogen Nederlandse boeren en tuinders binnenkort geen huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn meer inzetten tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen. Dit is een gevolg van het geleidelijk verdwijnen van de zogeheten Regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB).


Nederland grootste bierexporteur Europa

05-08-2017 - 0 reacties

Brussel
Nederland is de grootste bierexporteur van Europa. Vorig jaar werd 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd, blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is 200 miljoen liter meer dan Duitsland exporteert en 400 miljoen liter meer dan België. Europees bier wordt vooral uitgevoerd naar de VS en China. De helft van het geëxporteerde bier gaat naar die twee landen. Qua productie staat Nederland met 2,6 miljard liter bier op de vijfde plaats, net voor België dat 2,3 miljard liter bier brouwde. Duitsland nam als grootste producent met 8,3...


Nederland grootste bierexporteur Europa

04-08-2017 - 0 reacties

BRUSSEL (ANP) - Nederland is de grootste bierexporteur van Europa. Vorig jaar werd 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd, blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is 200 miljoen liter meer dan Duitsland exporteert en 400 miljoen liter meer dan België. Europees bier wordt vooral uitgevoerd naar de Verenigde Staten en China. De helft van het geëxporteerde bier gaat naar die twee landen.
Het bericht Nederland grootste bierexporteur Europa verscheen eerst op Nieuws.nl.


LTO:behoud toelating middelen op de RUB-lijst

04-08-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren en tuinders mogen vanaf 15 februari 2018 geen huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn meer inzetten tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen. Volgens LTO is dit een gevolg van het geleidelijk verdwijnen van de Regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB). LTO roept de regering op om een regeling te treffen zodat de belangrijkste middelen van de RUB-lijst zo snel mogelijk gratis de toelatingsprocedure kunnen doorlopen.


Verbod op huis-, tuin- en keukenmiddelen

03-08-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren en tuinders mogen binnenkort geen huis-, tuin- en keukenmiddelen meer gebruiken tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen. Het gaat onder meer om bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn. Dit is het gevolg van het verdwijnen van de Regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB).


STAP: 'Maximaal twee biertjes bestellen op festival'

03-08-2017 - 0 reacties

Festivalgangers zouden voortaan maximaal twee drankjes per bestelling moeten meekrijgen. Dat wil STAP, het intstituut voor alcoholpreventie.

De grotere Flevolandse festivals zien niets in een voorstel om voortaan nog maar twee drankjes tegelijkertijd te schenken tijdens evenementen en festivals. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) pleit daarvoor. De maatregel zou de kans verkleinen dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18. 'Stompzinnig voorstel' Woordvoerder Bente Bollmann van het festival Lowlands in Biddinghuizen, noemt het voorstel van STAP "stompzinnig en totaal niet...

Bezoekers van evenementen en festivals moeten voortaan niet meer dan twee drankjes tegelijkertijd kunnen kopen bij een bar. Daarvoor pleit het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (Stap). Zo moet de kans worden verkleind dat alcoholische dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18 jaar. Jaarlijks belanden volgens Stap-directeur Wim van Dalen tientallen minderjarige jongeren tijdens open

Om te voorkomen dat minderjarigen alcohol doorgegeven krijgen, mogen festivalbezoekers niet meer dan twee drankjes tegelijk bestellen. Dit plan van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid(STAP) wordt weggelachen door Rob Telgenkamp, de man achter Dauwpop en Ribs 'n Blues.


Verbod op huis-, tuin- en keukenmiddelen dreigt: boeren en tuinders mogen straks geen bier meer inzetten tegen slakken

03-08-2017 - 0 reacties

Nederlandse boeren en tuinders mogen binnenkort geen huis-, tuin- en keukenmiddelen zoals bier, groene zeep, melk of schoonmaakazijn meer inzetten tegen ziekten en plagen in hun teelten en gewassen.


‘Maximaal twee bier per bestelling’

03-08-2017 - 1 reacties

Als het aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP ligt, is dit de toekomst op de bijna 90.000 evenementen die jaarlijks in Nederland plaatsvinden. Dat meldt Algemeen Dagblad. STAP wil het aantal incidenten met dronken jonge feestgangers terugdringen. Maximaal twee drankjes meegeven is een van de mogelijke maatregelen. "Wettelijk mag een barman geen drank verstrekken als duidelijk is dat de gekochte drank ter plekke wordt doorgegeven aan een 18-minner. Maar het is nu voor een horecaman niet te doen om precies te weten voor wie al die drankjes zijn die hij schenkt. Daarom dat aantal van twee, dan heeft de barman het sneller in de gaten als er grote hoeveelheden drank worden doorgegeven’’, aldus een woordvoerder van STAP.


„Speciaal bier met weinig alcohol in opmars”

13-07-2017 - 0 reacties

De nieuwste trend in het bierlandschap is dit jaar speciaalbier met minder alcohol. Een op de drie bierdrinkers kiest vaker voor zulke biertjes dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde Nationaal Bieronderzoek.


Probiotica maken bier darmvriendelijk

01-07-2017 - 0 reacties


Toost: Bier gemaakt van brood

29-06-2017 - 0 reacties

Veel stoffen en producten kunnen na gebruik een tweede leven krijgen. Brood dat anders in de kliko verdwijnt, kan een deel van het mout vervangen dat nodig is voor het brouwen van bier. Toch is het dat zeer zeker niet, bezweert Jacco van Mourik. De 28-jarige ondernemer is een van de twee oprichters van Branie, een Amsterdamse bierbrouwerij die een jaar geleden haar deuren opende. Samen met bakkeri


Tegenvallende gerstoogst 2016 dwingt Gulpener bij externe leverancier in te kopen

22-06-2017 - 0 reacties

Het jaar 2016 was geen goed oogstjaar voor gerst. Niet alleen in Nederland maar in heel West-Europa waren de condities de slechtste in 50 jaar. Om die reden konden de regionale telers bierbrouwerij Gulpener slechts voor de helft van de gerstbehoefte voorzien. Dit betekent dat Gulpener voor het eerst sinds de oprichting van de coöperatieve vereniging van boeren (Triligran) in 1994 genoodzaakt is om een gedeelte van de gerst van externe leveranciers in te kopen. Daar waar Triligran exclusief gerst teelt volgens de strenge eisen van het Milieukeur, geldt dit niet voor de externe leveranciers.


'Middeleeuwse artsen dachten dat bier gezonder was dan water'

12-06-2017 - 0 reacties

Bier weerspiegelt het gedachtengoed van de samenleving waar het gebrouwen wordt, ontdekte historicus Leen Alberts. Zo zegt de huidige bierhype veel over onze hang naar kleinschaligheid en authenticiteit. Het is een veelgehoord verhaal: de middeleeuwers dronken bier omdat gewoon water te gevaarlijk was voor consumptie. Maar dat is hooguit een beetje waar, zegt Leen Alberts, geschiedenisdocent aan d


Brabant is de nieuwe bierprovincie

09-06-2017 - 0 reacties

Noord-Brabant mag zich voortaan de bierbrouwprovincie van Nederland noemen. Met maar liefst vier brouwerijen per 100.000 inwoners heeft de provincie de titel overgenomen van Noord-Holland.