Bier

Al het Bier nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Klik voor een volledig overzicht met Bier nieuws of word lid van de dagelijkse nieuwsbrief.

Bier nieuws

Dit is het beste bier van Nederland: ‘Wijnachtig, geïnspireerd door de natuur en op hout gerijpt’

27-05-2021 - 0 reacties Nevel Meander is het beste biertje van Nederland. Tijdens een livestream op Facebook is de Mitra Award ‘het Beste Bier van Nederland 2021’ zojuist uitgereikt aan de Nijmeegse makers ervan.


‘Bier, brood en vlees duurder geworden’

22-05-2021 - 0 reacties AMSTELVEEN (ANP) - Boodschappen zijn het afgelopen jaar duurder geworden. Dat bevestigt onderzoeksbureau GfK na eerdere berichtgeving van het AD. Zo is de prijs van producten als bier, brood, diervoeding en vlees flink gestegen, tot wel 9 procent.
Het bericht ‘Bier, brood en vlees duurder geworden’ verscheen eerst op Nieuws.nl.


Oirschotse peperkweker Bart Schepens kan het bijna niet pittig genoeg zijn, hij stopt zelfs sambal in het bier

16-05-2021 - 0 reacties OIRSCHOT - Bart Schepens uit Oirschot heeft een pittige hobby. Hij kweekt in zijn eigen tuin chilipepers in allerlei soorten en maten, en verkoopt inmiddels zijn eigen sambals.


Flink meer vleesvervangers en 0.0-biertjes verkocht in 2020

17-02-2021 - 0 reacties Vegaschnitzels, kipstuckjes en sojamelk. Nederlanders kochten in 2020 opnieuw meer vlees- en zuivelvervangers in de supermarkt. Ook de verkoop van alcoholvrij bier groeide met een derde.


Coronacrisis versnelt ingrepen bij Swinkels Family Brewers, 65 banen geschrapt

16-12-2020 - 0 reacties De Brabantse brouwer Swinkels Family Brewers, het bedrijf achter merken als Bavaria en Palm, neemt afscheid van 65 werknemers. De ingrepen stonden al gepland voordat de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Door de crisis is het proces echter versneld, laat een woordvoerster weten.
Van een aantal medewerkers wordt gedwongen afscheid genomen. De rest van de banenreductie gebeurt door natuurlijk verloop in de komende twee jaar. Swinkels nam de afgelopen jaren enkele andere brouwerijen over, waaronder brouwer van speciaal bier De Molen en het Belgische Palm. Daarop werd door het bedrijf naar de kosten gekeken, en hoe voordelen te halen uit de samenvoeging. Ook kondigde het bedrijf eerder aan in te zetten op verdere digitalisering.
Hoewel de ingrepen niet direct met de crisis van doen hebben, wordt de brouwer er wel hard door geraakt. De sluiting van de horeca, goed voor circa de helft van de omzet, hakt er duidelijk in. Het bedrijf verwacht echter niet van meer mensen afscheid te hoeven nemen.
Bij de brouwerijen van Swinkels werken in totaal zo'n 1800 medewerkers.


Grootste brouwer ter wereld verkoopt meer bier

29-10-2020 - 0 reacties AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft in het derde kwartaal van dit jaar bijna 2 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet van de wereldwijde merken Budweiser, Stella Artois en Corona kwam bijna 7 procent hoger uit, meldt de brouwer donderdag.


Alle Nederlandse Heineken-biertjes ‘groen’ gebrouwen

31-08-2020 - 0 reacties Al het bier dat brouwer Heineken voor de Nederlandse markt maakt is sinds juli ‘groen’. De bierbrouwer gebruikt zonne- en windstroom en biogas voor het brouwen en verpakken van het bier. Heineken kijkt nu naar mogelijkheden om verpakkingsmaterialen te gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. Ook richt de brouwer zich op schonere vormen van transport.


Kamperen bij de boer: doe je dat met bier of niet?

16-07-2020 - 0 reacties BLADEL/REUSEL-DE MIERDEN - Deze weken zetten de nodige Kempische jongeren weer hun tentje op bij de boer. Een gebruik dat prangende vragen oproept bij ouders: ‘mag die van ons een pilsje drinken?’


Deze Twentse recreatieparken sluiten de poort op Hemelvaartsdag: ‘Dat wordt chaos’

19-05-2020 - 0 reacties WIERDEN/OLDENZAAL - De recreatieparken Het Lageveld en Het Hulsbeek zijn op Hemelvaartsdag dicht. Er worden zoveel mensen verwacht, dat het volgens de gemeenten niet verantwoord is open te zijn. Daarnaast vrezen de parken chaos. „Jongeren komen hier met koelboxen vol bier en eten, maar de toiletgebouwen zijn gesloten.” Het Rutbeek, Het Hambroek en ’t Hilgelo zijn wel open.


Een biertje van Bommelerwaardse bodem, 'van het zaad tot het glas'

23-04-2020 - 0 reacties ZALTBOMMEL - Vier Bommelerwaarders werken samen aan een nieuw lokaal bier. De hop is al gepoot en de gerst is gezaaid. Rond de kerstdagen kunnen we genieten van het nieuwe streekproduct 'Ons Bier'. Maar mondjesmaat, want de voorraad is beperkt.


Brouwers maken zich grote zorgen: bierverkoop met ruim een derde omlaag na coronamaatregelen

14-04-2020 - 0 reacties Het gaat slecht met de verkoop van bier in Nederland sinds de coronamaatregelen van kracht zijn. De daling bedraagt - gemeten vanaf 15 maart, de dag dat de horeca dicht moest - 36 procent. Dat meldt branchevereniging Nederlandse Brouwers, die zich ernstig zorgen maakt over de gevolgen voor vooral de kleinere brouwers.


Grolsch gaat bier thuisbezorgen vanwege coronacrisis

02-04-2020 - 0 reacties ENSCHEDE - Grolsch speelt in op de coronacrisis en gaat de komende periode zelf kratjes bier bij de consument aan huis bezorgen. Vanaf deze donderdag is het voor mensen in Oost-Nederland mogelijk online een bestelling te doen. Deze wordt een dag later bij de klant thuis afgeleverd.


Eerste bier-handgel AB InBev naar Nederlandse ziekenhuizen

01-04-2020 - 0 reacties AB Inbev doneert woensdag een eerste partij van 5000 flessen desinfecterende handgel aan ziekenhuizen en zorginstellingen, meldt het bedrijf. Het bierbrouwconcern achter de merken Hertog Jan, Leffe, Hoegaarden en Jupiler maakt de handgel van restalcohol die overblijft na de productie van alcoholvrij bier.


Grolsch-bier uit horeca in diervoer

30-03-2020 - 1 reacties Grolsch haalt bier terug bij gesloten horecagelegenheden; het bier wordt gebruikt in diervoer.

Bierbrouwer Grolsch haalt het bier terug bij horecagelegenheden die door de coronamaatregelen gesloten zijn. Het opgehaalde bier wordt vervolgens gebruikt als diervoer. Dat bevestigt een woordvoerder van Grolsch


Bierbrouwerij Bavaria schiet horeca te hulp

30-03-2020 - 0 reacties Horeca-ondernemers die problemen hebben om de huur te voldoen of facturen te betalen, krijgen uitstel van betaling bij Swinkels Family Brewers, het moederbedrijf van Bavaria. Ook vervangt de Lieshoutse brouwerij aangebroken fusten met verschalend bier kosteloos.


Bavaria maakt desinfectiespray van oud bier en geeft dit aan de zorg in de strijd tegen coronavirus

28-03-2020 - 0 reacties Bavaria gaat desinfectiemiddel maken in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. De Lieshoutse bierbrouwer haalt de komende twee weken oude biertanks uit de gesloten Nederlandse horecagelegenheden. Dit bier wordt, nadat de alcohol eruitgehaald is, hergebruikt als desinfecterende spray. Die is ontwikkeld door de brouwafdeling van Bavaria. Deze desinfecterende spray wordt kosteloos verspreid onder ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en verzorgingshuizen in binnen- en buitenland. "Zo hergebruiken we het bier op een duurzame manier."


Zelhemse Whiskystoker maakt van bier en wijn nu volop handalcohol

26-03-2020 - 0 reacties Het pruttelt, stroomt en geurt volop. In distilleerderij De Bronckhorst in Zelhem wordt had gewerkt. Normaal gesproken maakt distilleerder Erik Legters whisky of jenever, nu heeft hij het hele bedrijfsproces omgegooid om handalcohol te maken. 'We zijn nu echt dag en nacht aan het werk om zoveel mogelijk te produceren'.


Speciaal aspergebier als eerbetoon aan stekers

04-03-2020 - 0 reacties Als hommage aan de ‘Koningin van de groente’ hebben brouwerij Hommeles, Huttenkloas Brouwerij en de Sallandse Landbier Brouwerij een bijzonder aspergebier gebrouwen: de Asparagus, de Latijnse benaming voor de alom geprezen asperge. Het bier zal vanaf eind maart op menig menukaart te vinden zijn.
De Asparagus…


Heineken verkoopt meer bier en ook met 0.0 wordt steeds meer geproost

12-02-2020 - 0 reacties De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft in 2019 meer bier verkocht dan een jaar eerder, blijkt uit de jaarcijfers van de brouwer. Het bedrijf verkocht vorig jaar 214,4 miljoen hectoliter, een autonome groei van 3,1 procent ten opzichte van 2018. Heineken zag onder meer de alcoholvrije 0.0-tak flink groeien.


Bier en voeding drukken kerstsfeer op Damrak

24-12-2019 - 0 reacties AMSTERDAM - Beleggers kwamen dinsdag niet vooruit op het Damrak. Ze hebben richting kerstavond een handelsdag tot 14 uur. Optimisme over een mogelijk handelsakkoord tussen de VS en China en records op Wall Street verdween. Adyen ging aan kop, Unilever voerde de verliezerslijst aan. Biotechbedrijf Curetis sprong omhoog.