Glazen Kalf uitgereikt tijdens Gastvrij Rotterdam

Op dinsdag 19 september 2023 vond de kookwedstrijd Het Glazen Kalf plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. Winnaar is Jordy van Straalen van Restaurant Jofel aan de Plas in Vlaardingen.De deelnemers kregen de opdracht om met kalfsvlees in anderhalf uur een hoofdgerecht te maken voor vier personen. Het kalfsvlees mochten de deelnemers kiezen uit de mysterie box die vlak voor de wedstrijd openging. Van tevoren wisten de deelnemers niet welk kalfsvlees er klaar zou liggen. Het assortiment, bestaande uit delen die binnen de gestelde tijd bereid kunnen worden, bestond deze keer uit hartzwezerik, kalfsribeye, dunne lende, kalfslonghaas en kalfslever.De kandidaten moesten zelf de garnituren, onbereid, meenemen. Dat is een spannende keuze omdat ze niet weten bij welke kalfsvleesdelen het geserveerd moet gaan worden. Er moest goed nagedacht worden over de smaken, bereidingstijd en texturen. Fond en glace mochten wel bereid meegenomen worden, de duur van de wedstrijd was te kort om dat ter plekke te bereiden.De kandidaten waren Jordy van Straalen van Restaurant Jofel aan de Plas in Vlaardingen, Arthur Vos van Restaurant Ons Lagerhuys in Garderen, Yannick Roodhof van Restaurant Sukerieje in Zwolle en Dennis Willems van Restaurant Morille in Koudekerke. Na lang wikken en wegen heeft de jury besloten dat het gerecht van Jordy van Straalen net boven de andere gerechten uitstak, met name door de goede bereiding van het kalfsvlees en de oogstrelende presentatie.De hoofdprijs bestaat uit het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier. Alle deelnemers kregen een oorkonde en het boek Kalf.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kalf , kalfsvlees , zwolle , rotterdam , boek , vos , wedstrijd en wegen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0