Zwolle

Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws over Zwolle. Zwolle is een van de 15512 onderwerpen op Nieuwsgrazer.

Zwolle nieuws

Voorlichtingsbijeenkomst WBSO voor intermediairs - Zwolle

13-08-2019 - 0 reacties Wilt u een bedrijf adviseren over hoe het de kosten voor research en development kan verlagen? Kom dan naar een van onze voorlichtingsbijeenkomsten over de WBSO.Tijdens deze bijeenkomst lichten adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de mogelijkheden van de WBSO toe en beantwoorden ze vragen.DeelnameDeelname is kosteloos. Deze voorlichtingsbijeenkomst over de WBSO is speciaal bestemd voor intermediairs.


Praktijkbijeenkomst Verduurzaming Scholen - Zwolle

23-07-2019 - 0 reacties Hoe maak je een schoolgebouw gezond en duurzaam op een betaalbare en efficiënte manier? Dat leert u tijdens de praktijkbijeenkomst op 18 september in Zwolle. Investeer in de toekomst van uw schoolgebouw en meld u aan.Veel schoolbesturen en gemeenten willen aan de slag met de duurzaamheid van hun schoolgebouwen. Maar vaak is het lastig om deze wens naar de praktijk te vertalen. Om u daarbij te helpen organiseert het Innovatieprogramma Frisse en Aardgasvrije Basisscholen 3 regionale praktijkbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:


Scania en MAN breiden hun samenwerking uit

18-07-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Zusterbedrijven Scania en MAN, beide onderdeel van Traton (de bedrijfswagentak van de VW groep) breiden hun samenwerking uit. Er gaan nog meer dan nu het geval is onderdelen uitgewisseld worden, om verspilling en kosten te besparen. Zo worden in de Scania fabriek te Södertalje momenteel al versnellingsbakken voor MAN geassembleerd. Een ander groot onderdeel dat nu gezamenlijk gemaakt gaat worden, zijn de niet aangedreven assen. Deze komen nu nog uit Södertalje voor Scania en Salzgitter voor MAN. In de toekomst zullen hier ook de assen voor de Scania assemblage-fabrieken in Södertalje, Angers en Zwolle. In Zweden wordt deze nu al


Beste uiers van vlot stappende koeien, een NRM van topniveau

05-07-2019 - 7 reacties Het evenementencomplex de IJsselhallen in Zwolle puilde vorige week zaterdag uit van de bezoekers. De Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) is dit jaar van hoog niveau. Een opvallende naam bij de leveranciers van kampioenen is Theo van Vliet in Nieuwlande. Van hem is bekend dat hij beste zwartbonten heeft, maar ook bij roodbont scoort hij dit keer.


Scania Transport Laboratorium rijdt fossielvrij tussen Zweden en Zwolle

22-06-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

In een samenwerkingsverband tussen Scania, OrangeGas en Fieten Olie gaat het Scania Transport Laboratorium de ecologische voetafdruk op alle ritten tussen de fabrieken in Zweden en de Scania-fabriek in Zwolle flink verkleinen. Alle trucks rijden voortaan op de hernieuwbare brandstof HVO100, die in Geesbrug (tussen Hoogeveen en Emmen) wordt getankt. HVO100 is de pure versie van HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) en reduceert de totale CO2 uitstoot tot 90%. OrangeGas levert de HVO100 en Fieten Olie voorziet de tankinfrastructuur. Scania Transport Laboratorium is het eigen transportbedrijf van Scania die het transport tussen de verschillende fabrieken van Scania in Zweden en Nederland


Vier mannen aangehouden voor faciliteren mestfraude rond Zwolle

14-06-2019 - 0 reacties De politie heeft donderdag vier mannen aangehouden die werken voor een mestintermediair in de omgeving van Zwolle (OV).


Inval bij boerenbedrijf bij Zwolle om mestfraude

14-06-2019 - 0 reacties Ook heeft de politie vier mannen aangehouden. Bronnen melden aan NRC dat het gaat om werknemers van boerenbedrijf Jan Bakker, met hoofdkantoor in Hattemerbroek.


Bewust Natuurlijk Luxe op Nationale Vleesvee Manifestatie

16-05-2019 - 0 reacties Op 17 oktober 2015 staat IJsselhallen Zwolle in het teken van de Nationale Vleesvee Manifestatie. Hier laten verschillende stamboeken van de Federatie Vleesveestamboeken Nederland hun rassen zien voor de nationale keuringen. Bewust Natuurlijk Luxe is ook aanwezig met demogroepen van Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont die brede binnenbekkenmaten hebben en/of natuurlijk hebben afgekalfd. Ook kunnen houders informatie ophalen over de omslag naar meer natuurlijke geboorten in de beursstand van Bewust Natuurlijk Luxe.


Annie Schreijer-Pierik: “Goed dat jullie natuurlijke geboorten actief oppakken”

16-05-2019 - 0 reacties De informatie- en demostand van Bewust Natuurlijk Luxe op de Nationale Vleesvee Manifestatie 2015 in Zwolle kon op veel belangstelling rekenen. Diverse houders van Belgisch Witblauw en Verbeterd Roodbont kwamen langs om vragen te stellen over de omslag naar meer natuurlijke geboorten. Ook Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik was enthousiast over de aanwezigheid van Bewust Natuurlijk Luxe op de Manifestatie. “Je moet laten zien wat je doet, ook daar waar je mogelijke tegenstanders kunt treffen.”


OM eist voorwaardelijke gevangenisstraf tegen veehouder

06-05-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft op 3 mei 2019 in de rechtbank in Zwolle een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden geeist tegen een 65-jarige boer uit de gemeente Steenwijkerland. Het OM verwijt de boer het onthouden van nodige zorg aan zijn runderen.


Alleen taakstraffen in Friese mestfraudezaak

26-04-2019 - 46 reacties De rechtbank heeft taakstraffen opgelegd in de grote mestfraudezaak in Friesland. Het gaat om twee veehouders die opdracht hebben gegeven voor het valselijk opmaken van grondgebruikersverklaringen voor het plaatsen van dierlijke meststoffen. Een tussenpersoon werd een voorwaardelijke geldboete opgelegd. Een derde boer werd vrijgesproken omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was.

De hoogste straf ging naar een 35-jarige man. Hij hoorde dat de rechtbank in Zwolle hem een taakstraf opleggen van 240 uren voor valsheid in geschrifte en het medeplegen van valsheid in geschrifte. Bovendien is en voorwaardelijke gevangenisstraf op van zes maanden met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Een 32-jarige man krijgt een taakstraf van 180 uren, waarvan 80 uren voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar voor ‘valsheid in geschrifte, het medeplegen van valsheid in geschrifte en het opzettelijk gebruik maken van een vals of een vervalst geschrift’.

Meer: veld-post.nl/artikel/…


Paasvuren in Duitsland veroorzaken stankoverlast door oostenwind

21-04-2019 - 0 reacties De paasvuren die vlak over de grens met Duitsland zijn aangestoken, zorgen zondagochtend door een oostenwind voor stankoverlast in grote delen van ons land. Ook de brandweer van Amsterdam meldt dat in de hoofdstad en omgeving een brandlucht is te ruiken. Op Twitter klagen mensen over de stank, onder meer vanuit Urk, Appingedam, Noordwijk, Delfzijl, Kampen, Assen en Zwolle.


OM vraagt rechter om veehouderij stil te leggen vanwege dierenwelzijn en hygiëne

12-04-2019 - 2 reacties

Originele beschrijving

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de rechtbank in Zwolle verzocht om een veehouderij uit de gemeente Steenwijkerland voor 6 maanden stil te leggen. Bij een controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bleek volgens het OM, dat op de boerderij meer dan 100 runderen en 80 schapen en lammeren werden gehouden onder erbarmelijke omstandigheden. 


Leidraad Transitievisie Warmte voor gemeenten - 25 april Zwolle

04-04-2019 - 0 reacties Alle wijken moeten in 2050 van het aardgas af zijn. Stelt u zich als gemeente ook de vraag: hoe pakken we dit aan? Het Rijk ontwikkelde een Leidraad die u hierbij gaat helpen. Op donderdagmiddag 25 april hoort u daarover alles op een informatiebijeenkomst in Zwolle.


Serie nieuwe Scania's voor Holtrop v.d. Vlist

29-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Holtrop v.d. Vlist doet altijd erg lang met haar materieel. Zo verscheen er vorig jaar al eens een post over een truck bij dit bedrijf die de twee miljoen kilometer aantikte. Maar op dit moment zit er dan toch veel nieuws in de pijplijn: op dit moment worden er bij Scania langs de A28 in Zwolle een hele serie trucks voor het bedrijf klaar gemaakt. Scania R500 (new).Scania R500 (new).Scania R450.Scania P500.Scania R450 (new). Disclaimer: normaal gesproken plaats ik nooit foto’s van trucks vóór ze afgeleverd zijn. Maar als Scania ze langs de A28 te pronk zet lijkt het me


Scania vijfassers voor Jan Bakker

28-03-2019 - 0 reacties

Originele beschrijving

Binnenkort krijgt Jan Bakker uit Oldebroek een aantal vijfasser Scania G450’s afgeleverd, welke momenteel in Zwolle opgebouwd worden. Vossebelt is verantwoordelijk voor de kip-opbouwen. Het precieze aantal van de order weet ik niet, maar het zijn er behoorlijk meer dan de twee op deze foto’s heb ik me laten vertellen. Disclaimer: normaal gesproken plaats ik nooit foto’s van trucks vóór ze afgeleverd zijn. Maar als Scania ze langs de A28 te pronk zet lijkt het me geen geheim meer.


Openfrontstal goed voor succes bij Wintershow Zwolle

01-03-2019 - 0 reacties De Wintershow Zwolle was voor Erik Overkempe een gedenkwaardig moment. Eindelijk vielen zijn koeien in de prijzen. En dat komt volgens hem vooral door zijn openfrontstal.


Bijeenkomst DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Zwolle

01-03-2019 - 0 reacties Werkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 20 maart 2019 Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle.


DEI+ voor innovaties aardgasvrij - Zwolle

27-02-2019 - 0 reacties erkt u aan energie-innovaties die de gebouwde omgeving, utiliteitsbouw, woningen en/of wijken versneld aardgasvrij maken? Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie DEI+? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 20 maart 2019 Nieuwe Buitensociëteit, Zwolle.


Waardering voor oude koeien in Zwolle

21-02-2019 - 0 reacties Veel lof was er woensdag voor de oudere dames tijdens de Wintershow in Zwolle. Hier hadden ze een speciale productieklasse voor koeien die meer dan 60.000 kilo melk hadden geproduceerd.