Zwolle

Zwolle is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zwolle en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zwolle nieuws

Zo ziet het landschap er straks uit: provincie betaalt voor plaatjes van windmolens en zonneparken

04-03-2021 - 0 reacties ZWOLLE – Er komen fysieke verbeeldingen in het Overijsselse landschap van windmolens en zonneparken. Dat is althans waartoe de provincie Overijssel de gemeenten oproept. De provincie is ook bereid dat te betalen.


Hulp voetbalfans en boeren gewaardeerd, 'maar handhaving is taak van politie'

27-01-2021 - 0 reacties Voetbalsupporters, boeren en inwoners van volkswijken. In tal van gemeenten toonden mensen zich vanavond bereid om als burgerwachten hun steden te beschermen tegen relschoppers en plunderaars.
Het bracht politie en gemeenten kort voor het ingaan van de avondklok zo af en toe in lastige situaties.
Zo hadden in Breda supporters van voetbalclub NAC zich verzameld in de stad. De politie besloot een groep uit voorzorg in te sluiten, meldde een verslaggever van Omroep Brabant. Rond 20.00 uur vroeg de politie de fans naar huis te gaan, wat volgens de verslaggever bij enkelen tot onbegrip leidde: "We komen toch alleen maar helpen."
Ook in Den Bosch waren net als gisteren supporters van de M-Side van FC Den Bosch op de been. Ze patrouilleerden in oranje hesjes al zingend door de stad. Zowel de politie als gemeente benadrukt dat de hesjes niet aan de voetbalfans waren verstrekt.
Ook in andere steden, waaronder in Nijmegen, Alkmaar, Almelo en Tilburg wierpen leden van harde kernen van voetbalclubs zich op als burgerwachten. In Maastricht liepen honderden MVV-supporters demonstratief van het station naar het Vrijthof in een gemoedelijke en rustige sfeer.
Gisteren liet de harde kern al via Facebook aan eventuele relschoppers weten te hopen dat de politie "jullie vindt voordat wij dat doen".
"We beschermen onze stad", zegt een MVV-fan:
Gisteren complimenteerde een Bossche wijkagent de voetbalfans nog. Vanavond zegt de gemeente Den Bosch te gaan kijken hoe er met de 'hulp' de komende dagen "op een goede manier" omgegaan kan worden.
Een woordvoerder zegt veel bewonersinitiatieven te zien. "Van helpen opruimen tot mensen die ogen en oren in de stad willen zijn. Dat zijn allemaal mooie dingen en vandaag was het prima. Maar over of en hoe we dat hierna doen, gaan we in gesprek met FC Den Bosch."
De politie spreekt tegenover Omroep Brabant met soortgelijke woorden: "Het is een mooi sentiment en het wordt gewaardeerd. Maar het is niet meer dan dat."
Ook hulp van boeren
In Zwolle en Doetinchem boden boeren zich aan om agenten bij te staan. Zo meldde een boer uit Kamperveen zich bij de Zwolse burgemeester Snijders met het aanbod de stad af te sluiten met trekkers, schrijft RTV Oost.
De boer zat eerder nog aan tafel met Snijders in overleggen over boerenprotesten. Hij zegt te begrijpen dat het aanbod daarom misschien vreemd overkomt, maar hij deed het met de beste bedoelingen, schrijft de lokale omroep.
In Doetinchem stonden boeren ook stand-by om "alle straten dicht te zetten" met trekkers, schrijft De Gelderlander. Verder waren mensen uit de volkswijk Kleintjeskamp bereid de politie te hulp te schieten. Burgemeester Boumans schrijft op Twitter de betrokkenheid mooi te vinden, maar waarschuwde iedereen vooral weg te blijven uit Doetinchem. "Ook mensen die zich willen inzetten als beschermers van de stad.", aldus Boumans.
Minister Grapperhaus zei het in talkshow Op1 te waarderen dat burgers zich uitspreken. "Maar de handhaving is primair een taak van de politie en de marechaussee", benadrukte hij.
Willem Woelders, commandant corona bij de Nationale Politie, sloot zich aan bij die woorden. "Die boodschap is ook helder afgegeven en ik heb geen signalen dat daar misbruik van is gemaakt. Ze geven hun mening. Dat is prima. Maar dan houdt het ook wel op."


Markt loopt niet warm voor innovatieve zonnecollector: Viridi Production Hengelo failliet

29-12-2020 - 0 reacties HENGELO/ZWOLLE - Viridi Production in Hengelo, bouwer van innovatieve zonnecollectoren, is failliet. Het negen werknemers tellende bedrijf is gevestigd op het High Tech Systems Park in Hengelo en in Zwolle, waar de productie is ondergebracht.


Zwolse burgemeester wil landelijke afspraak voor eerlijk geprijsde boerenproducten

13-12-2020 - 0 reacties (afbeelding ter illustratie: Producenten Organisatie Varkenshouderij) ZWOLLE – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle pleit voor een landelijke oplossing ten aanzien van de eis van de boeren die een betere […]


Schappen supermarkten raken leeg, eerste blokkades door boeren worden opgeheven

12-12-2020 - 0 reacties OOSTERHOUT / ZWOLLE - Terwijl door de blokkade-acties van boeren in onder meer Geldermalsen en Oosterhout verschillende schappen in supermarkten leeg raken, is een delegatie boeren onderweg naar Zwolle om over het eindigen van hun acties te praten. Rond 18.45 uur lijkt er schot in te zitten en lijkt het erop dat de blokkades snel ten einde zijn.


Rijschool: bekeur bij langzaam rijden alleen voorste boer

22-07-2020 - 13 reacties Boeren die woensdag uit protest langzaam rijden op de snelweg doen er goed aan dit in colonne te doen. Dan zou de politie alleen de voorste langzaam rijdende automobilist kunnen bekeuren. Dit zegt de Zwolse rijschoolhoudster Pauline Goedhart van rijschool NXXT in reactie op de bekeuringen die de politie bij Zwolle uitdeelde voor gevaarlijk rijgedrag.


IJsselland schrapt verbod op demonstreren met trekkers

16-07-2020 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - Het verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen in de veiligheidsregio IJsselland wordt niet verlengd. De burgemeesters van de veiligheidsregio hebben donderdag afspraken gemaakt met de boeren over nieuwe demonstraties. Onder meer is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio afgesproken dat de boeren in het vervolg demonstraties tijdig zullen melden, zodat vooraf bepaald kan worden wat uit het oogpunt van veiligheid en coronarichtlijnen is toegestaan.


Gemeente Zwolle wil boeren om half twee weg hebben bij distributiecentrum AH

10-07-2020 - 0 reacties ZWOLLE - De gemeente Zwolle wil de boeren die in Zwolle een distributiecentrum van Albert Heij...Lees meer


Protesterende boeren vertrekken bij distributiecentrum Albert Heijn

10-07-2020 - 2 reacties Het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle lijkt afgelopen.


Ruim 200 AH-supermarkten krijgen geen voorraad door boerenblokkade distributiecentrum Zwolle

10-07-2020 - 1 reacties Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle worden er geen producten geleverd aan supermarkten. Dat heeft de supermarkt gezegd tegen het ANP. De bevoorrading van 230 supermarkten ligt stil; boeren blokkeren het distributiecentrum, waardoor vrachtwagens het terrein niet op of af kunnen.


Boeren demonstreren opnieuw, nu bij politiebureau in Zwolle en de Lichtmis

04-07-2020 - 0 reacties Boeren zijn vandaag weer de weg opgegaan om te demonstreren. Bij de Lichtmis en het politiebureau in Zwolle zijn tientallen boeren aanwezig.


Voortijdige sluiting Zwolse IJsselhallen doet pijn aan alle kanten

30-06-2020 - 0 reacties Meer dan dertig jaar lang verzorgde Libéma evenementen in de IJsselhallen in Zwolle. Goed voor vier- tot vijfhonderdduizend bezoekers per jaar. Maar hoewel er nog geen nieuwe locatie is voor een evenementenhal, is de huur wel opgezegd en gaan de hallen dus sluiten. De vraag is: hoe moet het nu verder?


Boete voor dodelijk ongeval bij mestverwerker

10-06-2020 - 0 reacties Een mestverwerker uit Wâlterswâld (FR) heeft een boete van 75.000 euro gekregen, waarvan 30.000 voorwaardelijk, voor het dodelijk ongeval van een 39-jarige werknemer. Eerder werd de mestverwerker door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken.


‘NRM vooralsnog gewoon in Zwolle’

09-06-2020 - 1 reacties De NRM, die gepland staat voor 2021, vindt vooralsnog gewoon plaats in Zwolle.


Landbouw werft studenten, schoonmakers en horecapersoneel

25-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - De coronacrisis veroorzaakt grote personeelsproblemen in de landbouw. Terwijl bijvoorbeeld de sierteelt vrijwel stilligt, maken andere sectoren zich juist zorgen om personeelstekorten. De sector roept het publiek op te "helpen de voedselvoorziening in Nederland in stand te houden" en heeft twee websites gelanceerd, zowel om nieuwe medewerkers te werven als om personeel over te plaatsen.


Veehouder uit Slagharen krijgt twee jaar lang verbod om dieren te houden

12-03-2020 - 0 reacties Een 57-jarige veehouder mag twee jaar lang beroepsmatig geen dieren meer houden op zijn boerderij. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten. Op het erf van de boer werden vorig jaar november tientallen verwaarloosde koeien aangetroffen. "Geraamtes met huid eromheen", omschreef de dierenarts de koeien die op het bedrijf van de veehouder werden aangetroffen.


Vogels uit klauwen ’illegale handelaars’ gered in Zwolle

02-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Bij een vogelmarkt in Zwolle zijn 53 vogels in beslag genomen. Dat gebeurde voor aanvang en tijdens de markt. Een Belgische handelaar is gearresteerd.


Agractie maakt zes protestlocaties bekend

27-02-2020 - 0 reacties Groningen, Utrecht, Breda, Rotterdam, Zwolle en Leiden. In deze zes plaatsen zullen op 21 maart boeren de actie ‘Boerderijprijzen.


Boeren voeren volgende maand onder meer in Zwolle actie

26-02-2020 - 6 reacties Agractie Nederland gaat op 21 maart actievoeren in onder meer Zwolle. De stad wordt genoemd als één van zes landelijke locaties waar op die dag aandacht wordt gevraagd voor de situatie van boeren. Agractie wil de aandacht vestigen op de -volgens de organisatie- onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen.


Coöperatie Eko Holland: 'Zo blij dat we geen fabriek hebben'

23-01-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Eko Holland is een van de succesvolste bedrijven in de groeiende biologische sector. Dit jaar kan de coöperatie weer dertig nieuwe melkveehouders welkom heten.