Zwolle

Zwolle nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Zwolle nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Zwolle nieuws

Vandaag valt hij op de mat: het februarinummer van vakblad Trekkerweb

19-02-2019 - 0 reacties Trekkerweb Indoor FarmstockDe tractorpullingfans kijken er al de hele winter naar uit, indoor tractorpulling in Zwolle. Het tweede weekend van februari was het zover. Met op vrijdag de Farmstock en op zaterdag de Grand National. Uiteraard doen we verslag van de Trekkerweb Indoor Farmstock. U leest het in het vakblad Trekkerweb van aanstaande dinsdag. Mobiele service: met de bus naar de klusOnderhoud op locatie verrichten is een trend bij mechanisatiebedrijven. Een bedrijf dat hier flink op inspeelt, is LMB Rovadi in Ysselsteyn (LB). Eigenaar…


Valtra op de baan bij indoor tractorpulling Zwolle

12-02-2019 - 1 reacties Al enkele jaren is ook Valtra sponsor van indoor tractorpulling in Zwolle.Zij zorgen met de Valtra trekkers voor de baan en de aan en afvoer van de trekkers op de baan


PK geweld op Methanol

10-02-2019 - 0 reacties Zware jongens op Methanol tijdensde zaterdag in Zwolle bij indoor tractorpulling


Claas Axion 8XX Super sport edition van Bruggeman Mechanisatie B.V. op de baan in Zwolle

10-02-2019 - 0 reacties De lak was nog maar net droog van de Claas Axion 8XX Super sport edition volgens de speaker of de trekker stond al voor de sleepwagen in Zwolle vrijdagavond. Helaas lieten de prestaties de eerste keer wat afweten maar we zien ernaar uit om de trekker een volgende keer in actie te zien op de baan.


Schouten wil overgangstermijn voor pulsvisser

09-02-2019 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - Minister Carola Schouten (Landbouw) houdt er rekening mee dat de EU een verbod gaat afdwingen op pulsvissen. Daarover vindt naar verwachting komende week overleg plaats.


Foto`s en video Trekkerweb Indoor Farmstock 2019 sportklasse 2,5 ton

09-02-2019 - 0 reacties Op vrijdag 8 februari verschenenen de teams uit de sportklasse 2,5 ton op de startbaan in IJsselhallen Zwolle tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. Prachtige runs en spannende wedstrijden


4,5 ton sportklasse Trekkerweb Indoor Farmstock 2019

09-02-2019 - 0 reacties Op vrijdag 8 februari verschenenen de teams uit de sportklasse 4,5 ton op de startbaan in IJsselhallen Zwolle tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. Prachtige runs en spannende wedstrijden SPORTKLASSE 4,5 TON Tractor Run  Blue Risk 88.09 De Blauwe Kreij 84.65 MTX 82.76 Red Expectation 77.81 Baby Kreij 70.48 Green Lightning 65.75 Gas d'r Bi-j 79.06 Van Dijk 35.56 Blue Force 49.04 Passion for Power 82.57  


Trekkerweb Indoor Farmstock 2019 sportklasse 2,5 ton

09-02-2019 - 0 reacties Op vrijdag 8 februari verschenenen de teams uit de sportklasse 2,5 ton op de startbaan in IJsselhallen Zwolle tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock. Prachtige runs en spannende wedstrijden SPORT 2,5 TON                 Tractor                                 Run 1   Finale    1             De Blauwe Stier                  91.06     79.69 2             Rednix                                 85.86     3             Adriaan                                90.48     87.25 4             Bandito                                21.58     5            …


Twee gratis kaarten voor Trekkerweb indoor Farmstock Zwolle bij een abonnement op Trekkerweb

04-02-2019 - 0 reacties Vrijdag 8 februari vindt de Trekkerweb Indoor Farmstock plaats in Zwolle. Wil jij hier samen met een ander gratis naartoe? Neem dan nu voor € 37,50 een abonnement op Trekkerweb en ontvang twee gratis kaarten* én de enige echte Trekkerweb pet. Ga snel naar www.agrio.nl/trekkerweb-actie! Trekkerweb Indoor Farmstock Zwolle Voor het 36e jaar komt de tractorpullingscene bij elkaar in de IJsselhallen Zwolle tijdens de gezelligste en spectaculairste indoor van Europa. Zodra de eerste deelnemer…


Tractorpullinggeweld barst los in IJsselhallen Zwolle

01-02-2019 - 0 reacties Voor het 36e jaar komt de tractorpullingscene bij elkaar in de IJsselhallen Zwolle tijdens de gezelligste en spectaculairste indoor van Europa. Zodra de eerste deelnemer van start gaat, staat het publiek op de banken, schudt de IJsselhallen op haar grondvesten en is het genieten geblazen van de sensationele deelnemers die werkelijk alle laatste pk’s uit de machines halen. Op vrijdagavond 8 februari gaan de sport- en supersporttractoren van start voor Trekkerweb Indoor Farmstock. Zaterdag is het de beurt aan de Grand National machines tijdens Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling. Met deelnemers…


Nieuwbouw ligboxenstallen fors in prijs gestegen

30-01-2019 - 7 reacties De bouwkosten van nieuwe ligboxenstallen zijn de afgelopen 3 jaar fors gestegen. Ze liggen tot een derde hoger.

Dat signaleert bouwadviesbureau Rombou in Zwolle. Volgens Gert Elling, adviseur bouw bij Rombou, komt dat vooral door de krapte in de bouwsector. “Waar tot 3 jaar geleden de vraag naar aannemers kleiner was dan het aanbod, is dat nu helemaal andersom.”


Rassen Agrico winnen prijs op Biobeurs

28-01-2019 - 0 reacties Aardappelcoöperatie Agrico nam deel aan de Biobeurs in Zwolle. Tijdens de Bio-productverkiezing wonnen de 'next generation' rassen van Agrico de tweede prijs.


Fries dilemma: waterpeil verhogen of een beetje CO2 in de bodem stoppen

28-01-2019 - 0 reacties Nietsvermoedend stapte ik vorige week woensdag op de Bio Beurs in Zwolle een prachtige witte opblaastent binnen. Daar zou ik een workshop over humusopbouw in de akkerbouw bijwonen. Dat vind ik een boeiend onderwerp waar ik me in de praktijk intensief mee bezighoud. Graag wilde ik er nog meer over leren. Maar ik schrok. Wie de cijfers realistisch benadert, ontdekt dat we in Nederland willen geloven in de mogelijkheid om met onze intensieve teelten koolstof in de bodem te brengen. Ik ben bang dat de mogelijkheden nogal beperkt zijn, tenzij we kiezen voor veel extensievere vormen van landbouw. Voor Friesland kan dat een heel verstandige keuze zijn die boeren een prima en gegarandeerd inkomen oplevert.


Prijs voor Agrico ‘next generation’ bio-aardappelen

26-01-2019 - 0 reacties Aardappelcoöperatie Agrico heeft met haar ‘next generatrion’ bio-aardappelrassen tijdens de Bio-beurs in Zwolle een tweede prijs behaald tijden de Bio-productverkiezen. Deze rassen worden verpakt door dochteronderneming Leo de Kock.


Eko Innovatieprijs voor Raaltens varkens-/akkerbouwbedrijf

24-01-2019 - 0 reacties Het biologisch-dynamisch varkens- / akkerbouwbedrijf ‘Overesch Ecologische Landbouw’ van de familie Overesch uit Raalte is onderscheiden met de ‘Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2019’. De prijsuitreiking vond plaats op de Biobeurs in Zwolle.


Onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' duurzame producten van start

24-01-2019 - 0 reacties Op woensdag 23 januari om 13.15 uur gaat op de Bio-beurs te Zwolle het onderzoek 'Echte en Eerlijke Prijs' officieel van start. Het project maakt inzichtelijk wat de prijs is van duurzame voedselproducten voor iedere stap in de keten. Zo draagt het bij aan de transitie van onze voedselproductieketen van vooral financieel efficiënt naar maatschappelijk inclusief met duurzaam, eerlijk en betaalbaar voedsel voor iedereen.


Akkerbouwer Overesch uit Raalte wint Ekoland Innovatieprijs bio-landbouw

24-01-2019 - 0 reacties De familie Overesch, akkerbouwer en varkenshouder in Raalte (OV), heeft de Ekoland Innovatieprijs biologische landbouw 2019 gewonnen. De prijs is gisteravond uitgereikt tijdens de Biobeurs in Zwolle.


Case-IH Xpower op de de Bio-beurs in Zwolle

24-01-2019 - 0 reacties Deze milieuvriendelijke technologie vervangt chemicaliën door elektriciteit voor onkruidbestrijding en loofdoding, voorafgaand aan de oogst. Dit uiterst efficiënte systeem is in staat om de plant volledig, met wortels en al, te vernietigen en werkt via direct contact met effecten die in slechts een paar uur zichtbaar zijn. Er zijn werkbreedtes van 1,2 tot 3 m. beschikbaar. Te zien op de Bio-beurs in Zwolle, waar ook verder weer de nodige mechanisatiebedrijven aanwezig waren, op de stand van MCV Valthermond - Assen - De Groeve. De Bio-beurs is ook vandaag, 24 januari, nog…


Openbaar Ministerie eist 9 maanden cel tegen hoofdverdachte in fraude met landbouwsusbsidies

22-01-2019 - 0 reacties De rechtbank Overijssel in Zwolle behandelt op maandag 21 januari een fraudezaak tegen een landbouwmechanisatiebedrijf uit Midwolda en 3 boeren uit de provincie Groningen. Het gaat om fraude met facturen voor machines die het mechanisatiebedrijf naar de boeren stuurde. Door op facturen een hoger bedrag te vermelden dan dat de boeren daadwerkelijk betaalden voor de aanschaf van een machine werd hen de mogelijkheid geboden een hoger subsidiebedrag in het kader van Europese subsidieregeling aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dan waar ze feitelijk recht op hadden. Het te hoge bedrag op de factuur werd later via een creditnota weer gecorrigeerd. Het openbaar Ministerie eist 9 maanden cel tegen de hoofdverdachte.


OM behandelt Groningse subsidie-sjoemel

21-01-2019 - 0 reacties Een mechanisatiebedrijf uit het Groningse Midwolda stond maandag 21 januari, samen met een aantal boeren, voor de rechter in Zwolle. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt deze bedrijven dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan fraude met subsidie op machines.