Zwolle

Zwolle nieuws volg je het best via Nieuwsgrazer. Bekijk hier al het Zwolle nieuws of word lid van de nieuwsbrief.

Zwolle nieuws

Landbouw werft studenten, schoonmakers en horecapersoneel

25-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - De coronacrisis veroorzaakt grote personeelsproblemen in de landbouw. Terwijl bijvoorbeeld de sierteelt vrijwel stilligt, maken andere sectoren zich juist zorgen om personeelstekorten. De sector roept het publiek op te "helpen de voedselvoorziening in Nederland in stand te houden" en heeft twee websites gelanceerd, zowel om nieuwe medewerkers te werven als om personeel over te plaatsen.


Veehouder uit Slagharen krijgt twee jaar lang verbod om dieren te houden

12-03-2020 - 0 reacties Een 57-jarige veehouder mag twee jaar lang beroepsmatig geen dieren meer houden op zijn boerderij. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten. Op het erf van de boer werden vorig jaar november tientallen verwaarloosde koeien aangetroffen. "Geraamtes met huid eromheen", omschreef de dierenarts de koeien die op het bedrijf van de veehouder werden aangetroffen.


Vogels uit klauwen ’illegale handelaars’ gered in Zwolle

02-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Bij een vogelmarkt in Zwolle zijn 53 vogels in beslag genomen. Dat gebeurde voor aanvang en tijdens de markt. Een Belgische handelaar is gearresteerd.


Agractie maakt zes protestlocaties bekend

27-02-2020 - 0 reacties Groningen, Utrecht, Breda, Rotterdam, Zwolle en Leiden. In deze zes plaatsen zullen op 21 maart boeren de actie ‘Boerderijprijzen.


Boeren voeren volgende maand onder meer in Zwolle actie

26-02-2020 - 6 reacties Agractie Nederland gaat op 21 maart actievoeren in onder meer Zwolle. De stad wordt genoemd als één van zes landelijke locaties waar op die dag aandacht wordt gevraagd voor de situatie van boeren. Agractie wil de aandacht vestigen op de -volgens de organisatie- onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen.


Coöperatie Eko Holland: 'Zo blij dat we geen fabriek hebben'

23-01-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Eko Holland is een van de succesvolste bedrijven in de groeiende biologische sector. Dit jaar kan de coöperatie weer dertig nieuwe melkveehouders welkom heten.


Tractor pulling geweld barst los in IJsselhallen Zwolle

05-01-2020 - 0 reacties Op 7 en 8 februari 2020 is het na een korte winterstop weer tijd voor het eerste tractor pulling weekend van 2020! In IJsselhallen Zwolle kunnen bezoekers tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock en Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling weer genieten van spannende pulls en veel motorisch geweld. In totaal 12 klassen, ruim 100 verschillende wedstrijdmachines en vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland openen het eerste pullingweekend van 2020. Voor liefhebbers van motorisch geweld, techniek én gezelligheid is een bezoekje aan een indoor tractorpulling event absoluut de moeite waard.…


Verkeerschaos dreigt: langzaam-aan-actie bouwers en boeren op A28 vanuit Assen in beide richtingen

17-12-2019 - 0 reacties ASSEN - Op de A28 tussen Assen en Groningen en Assen en Zwolle dreigt woensdag een verkeerschaos te ontstaan door een gezamenlijke actie van Stichting Bouw in Verzet en boze boeren. Volgens de voorzitter van Bouw in Verzet zijn er nu al honderden aanmeldingen voor de demonstratie vanuit Assen.


Van Vliet en Albring pakken vaarzentitels HHH

07-12-2019 - 0 reacties De titels bij de vaarzen tijdens de HHH-show, zaterdag in Zwolle waren bij rood- en zwartbont voor respectievelijk Theo van Vliet uit Nieuwlande en Harm Albring uit Drouwenermond.


OM eist stillegging veehouderij vanwege erbarmelijke omstandigheden runderen

05-12-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Zwolle geëist dat een veehouderij uit de gemeente Slagharen voorlopig wordt stilgelegd. Op de boerderij werden 71 runderen, waarvan 18 kalveren, gehouden onder zorgelijke omstandigheden. De runderen zijn na controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en overgebracht naar een opvangstal. De rechtbank doet vrijdag 6 december uitspraak.


Boeren roepen op tot blokkeren distributiecentra Overijsselse supermarkten

05-12-2019 - 0 reacties Boeren roepen in een groepschat van Farmers Defence Force massaal op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze willen de centra minimaal 48 uur blokkeren. Onder meer die van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden meerdere malen genoemd. "Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende", zegt één van de leden.


Zwolse wethouder Anker: problemen woningmarkt door stikstofcrisis is hoofdpijndossier

26-11-2019 - 0 reacties De stikstofcrisis gooit de woningmarkt in Zwolle flink op slot. Wethouder Ed Anker is daar helemaal niet blij mee: hij noemt het een hoofdpijndossier. Er zullen dit jaar veel minder nieuwbouwwoningen afgebouwd zijn dan gepland. Het tekort aan woningen wordt daardoor nog groter op de krappe Zwolse woningmarkt en de huizenprijzen lopen daardoor flink op.


Minder hard op provinciale wegen en snelle aanpak droogte; de verlanglijstjes van de provinciale politiek

13-11-2019 - 0 reacties In het provinciehuis in Zwolle staat vandaag de eerste begrotingsvergadering van het nieuwe provinciebestuur op het programma. De partijen hebben hun verlanglijstjes klaar liggen. Want dit is het moment waarop bepaald wordt waar het provinciale geld het komende jaar naar toe gaat. Die wensen zijn heel divers. Een overzicht.


Bijenkasten op dak UWV-kantoor in Zwolle drukbezocht: "Bijen gedijen erg goed op het dak"

24-10-2019 - 0 reacties Vier bijenkasten staan zo'n twintig meter hoog, op het dak van het UWV-gebouw in Zwolle. Ze staan daar een maand en worden sindsdien drukbezocht.


Stikstofdebat zet verhoudingen onder druk: ‘Dreun voor geloofwaardigheid’

17-10-2019 - 0 reacties ZWOLLE - In een debat vol verwijten en misverstanden voor een publieke tribune vol boeren, spraken Provinciale Staten gisteren urenlang over de stikstofkwestie en het intrekken van de beleidsregel door Overijssel.


Opnieuw boeren aan het protesteren bij Provinciehuis in Zwolle

16-10-2019 - 0 reacties Zo'n veertig boeren uit de omgeving van Wijhe staan met trekkers bij het Provinciehuis in Zwolle. Ze willen de Provinciale Statenvergadering bijwonen om een vinger aan de pols te kunnen houden over het stikstofbeleid.


LTO betaalt boete Zwolse foutparkeerder #boerenalarm

16-10-2019 - 0 reacties LTO Noord-afdeling Salland betaalt de parkeerboete die een vrouw maandag in Zwolle kreeg tijdens het #boerenalarm.


Rietman opent tweede vestiging in Sint Jansklooster

15-10-2019 - 0 reacties Rietman is sinds 1938 actief in de landbouwmechansatie vanuit Hasselt. Nu starten wij, ruim 81 jaar later, met ons tweede bedrijf in Sint Jansklooster. Sint Jansklooster ligt in het wiedengebied van Noord-West Overijssel. Sint-Jansklooster ligt ruim 15 kilometer ten noorden van de hoofdvestiging te Hasselt, centraal tussen Steenwijk, Meppel, Zwolle en Emmeloord. De nieuwe vestiging is makkelijk te vinden, omdat we als directe buur de ruim 45 meter hoge markante watertoren hebben. Nét aan de rand van Sint-Jansklooster. Tot begin 2019 was in dit pand Smit BV gevestigd. Het bedrijf was…


Overijsselse boeren boeken eerste zege, maar ze willen meer

15-10-2019 - 0 reacties ZWOLLE - Met honderden trekkers trokken boeren uit heel Overijssel maandag naar Zwolle. Weer werd er actie gevoerd. En met succes: de gedeputeerde zwichtte en schrapte ingrijpende maatregelen. Maar er moeten meer ‘overwinningen’ volgen eer de boeren tevreden zijn. „Anders denk ik dat dit najaar Nederland nog veel vaker plat ligt.”


Liveblog: Honderden boeren onderweg naar Zwolle voor protest bij het Provinciehuis

14-10-2019 - 17 reacties

Originele beschrijving

Opnieuw halen de boeren de trekker uit de schuur om te protesteren. Dit maal worden honderden Overijsselse boeren verwacht bij het provinciehuis in Zwolle. Daar zullen ze protesteren tegen het provinciale stikstofbeleid. Volg hier de ontwikkelingen in ons liveblog.