Zwolle

Zwolle is vaak in het nieuws. Nieuwsgrazer verzamelt al het nieuws omtrent Zwolle en biedt dit aan via de website en de dagelijkse nieuwsbrief.

Zwolle nieuws

Rijschool: bekeur bij langzaam rijden alleen voorste boer

22-07-2020 - 13 reacties Boeren die woensdag uit protest langzaam rijden op de snelweg doen er goed aan dit in colonne te doen. Dan zou de politie alleen de voorste langzaam rijdende automobilist kunnen bekeuren. Dit zegt de Zwolse rijschoolhoudster Pauline Goedhart van rijschool NXXT in reactie op de bekeuringen die de politie bij Zwolle uitdeelde voor gevaarlijk rijgedrag.


IJsselland schrapt verbod op demonstreren met trekkers

16-07-2020 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - Het verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen in de veiligheidsregio IJsselland wordt niet verlengd. De burgemeesters van de veiligheidsregio hebben donderdag afspraken gemaakt met de boeren over nieuwe demonstraties. Onder meer is volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio afgesproken dat de boeren in het vervolg demonstraties tijdig zullen melden, zodat vooraf bepaald kan worden wat uit het oogpunt van veiligheid en coronarichtlijnen is toegestaan.


Gemeente Zwolle wil boeren om half twee weg hebben bij distributiecentrum AH

10-07-2020 - 0 reacties ZWOLLE - De gemeente Zwolle wil de boeren die in Zwolle een distributiecentrum van Albert Heij...Lees meer


Protesterende boeren vertrekken bij distributiecentrum Albert Heijn

10-07-2020 - 2 reacties Het boerenprotest bij het distributiecentrum van Albert Heijn in Zwolle lijkt afgelopen.


Ruim 200 AH-supermarkten krijgen geen voorraad door boerenblokkade distributiecentrum Zwolle

10-07-2020 - 1 reacties Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Zwolle worden er geen producten geleverd aan supermarkten. Dat heeft de supermarkt gezegd tegen het ANP. De bevoorrading van 230 supermarkten ligt stil; boeren blokkeren het distributiecentrum, waardoor vrachtwagens het terrein niet op of af kunnen.


Boeren demonstreren opnieuw, nu bij politiebureau in Zwolle en de Lichtmis

04-07-2020 - 0 reacties Boeren zijn vandaag weer de weg opgegaan om te demonstreren. Bij de Lichtmis en het politiebureau in Zwolle zijn tientallen boeren aanwezig.


Voortijdige sluiting Zwolse IJsselhallen doet pijn aan alle kanten

30-06-2020 - 0 reacties Meer dan dertig jaar lang verzorgde Libéma evenementen in de IJsselhallen in Zwolle. Goed voor vier- tot vijfhonderdduizend bezoekers per jaar. Maar hoewel er nog geen nieuwe locatie is voor een evenementenhal, is de huur wel opgezegd en gaan de hallen dus sluiten. De vraag is: hoe moet het nu verder?


Boete voor dodelijk ongeval bij mestverwerker

10-06-2020 - 0 reacties Een mestverwerker uit Wâlterswâld (FR) heeft een boete van 75.000 euro gekregen, waarvan 30.000 voorwaardelijk, voor het dodelijk ongeval van een 39-jarige werknemer. Eerder werd de mestverwerker door de rechtbank in Zwolle vrijgesproken.


‘NRM vooralsnog gewoon in Zwolle’

09-06-2020 - 1 reacties De NRM, die gepland staat voor 2021, vindt vooralsnog gewoon plaats in Zwolle.


Landbouw werft studenten, schoonmakers en horecapersoneel

25-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE (ANP) - De coronacrisis veroorzaakt grote personeelsproblemen in de landbouw. Terwijl bijvoorbeeld de sierteelt vrijwel stilligt, maken andere sectoren zich juist zorgen om personeelstekorten. De sector roept het publiek op te "helpen de voedselvoorziening in Nederland in stand te houden" en heeft twee websites gelanceerd, zowel om nieuwe medewerkers te werven als om personeel over te plaatsen.


Veehouder uit Slagharen krijgt twee jaar lang verbod om dieren te houden

12-03-2020 - 0 reacties Een 57-jarige veehouder mag twee jaar lang beroepsmatig geen dieren meer houden op zijn boerderij. Dat heeft de rechtbank in Zwolle vandaag besloten. Op het erf van de boer werden vorig jaar november tientallen verwaarloosde koeien aangetroffen. "Geraamtes met huid eromheen", omschreef de dierenarts de koeien die op het bedrijf van de veehouder werden aangetroffen.


Vogels uit klauwen ’illegale handelaars’ gered in Zwolle

02-03-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Bij een vogelmarkt in Zwolle zijn 53 vogels in beslag genomen. Dat gebeurde voor aanvang en tijdens de markt. Een Belgische handelaar is gearresteerd.


Agractie maakt zes protestlocaties bekend

27-02-2020 - 0 reacties Groningen, Utrecht, Breda, Rotterdam, Zwolle en Leiden. In deze zes plaatsen zullen op 21 maart boeren de actie ‘Boerderijprijzen.


Boeren voeren volgende maand onder meer in Zwolle actie

26-02-2020 - 6 reacties Agractie Nederland gaat op 21 maart actievoeren in onder meer Zwolle. De stad wordt genoemd als één van zes landelijke locaties waar op die dag aandacht wordt gevraagd voor de situatie van boeren. Agractie wil de aandacht vestigen op de -volgens de organisatie- onnodige voedselimport en oneerlijke prijzen.


Coöperatie Eko Holland: 'Zo blij dat we geen fabriek hebben'

23-01-2020 - 0 reacties ZWOLLE - Eko Holland is een van de succesvolste bedrijven in de groeiende biologische sector. Dit jaar kan de coöperatie weer dertig nieuwe melkveehouders welkom heten.


Tractor pulling geweld barst los in IJsselhallen Zwolle

05-01-2020 - 0 reacties Op 7 en 8 februari 2020 is het na een korte winterstop weer tijd voor het eerste tractor pulling weekend van 2020! In IJsselhallen Zwolle kunnen bezoekers tijdens Trekkerweb Indoor Farmstock en Oliehandel.nl Indoor Tractor Pulling weer genieten van spannende pulls en veel motorisch geweld. In totaal 12 klassen, ruim 100 verschillende wedstrijdmachines en vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland openen het eerste pullingweekend van 2020. Voor liefhebbers van motorisch geweld, techniek én gezelligheid is een bezoekje aan een indoor tractorpulling event absoluut de moeite waard.…


Verkeerschaos dreigt: langzaam-aan-actie bouwers en boeren op A28 vanuit Assen in beide richtingen

17-12-2019 - 0 reacties ASSEN - Op de A28 tussen Assen en Groningen en Assen en Zwolle dreigt woensdag een verkeerschaos te ontstaan door een gezamenlijke actie van Stichting Bouw in Verzet en boze boeren. Volgens de voorzitter van Bouw in Verzet zijn er nu al honderden aanmeldingen voor de demonstratie vanuit Assen.


Van Vliet en Albring pakken vaarzentitels HHH

07-12-2019 - 0 reacties De titels bij de vaarzen tijdens de HHH-show, zaterdag in Zwolle waren bij rood- en zwartbont voor respectievelijk Theo van Vliet uit Nieuwlande en Harm Albring uit Drouwenermond.


OM eist stillegging veehouderij vanwege erbarmelijke omstandigheden runderen

05-12-2019 - 0 reacties Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Zwolle geëist dat een veehouderij uit de gemeente Slagharen voorlopig wordt stilgelegd. Op de boerderij werden 71 runderen, waarvan 18 kalveren, gehouden onder zorgelijke omstandigheden. De runderen zijn na controle door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en overgebracht naar een opvangstal. De rechtbank doet vrijdag 6 december uitspraak.


Boeren roepen op tot blokkeren distributiecentra Overijsselse supermarkten

05-12-2019 - 0 reacties Boeren roepen in een groepschat van Farmers Defence Force massaal op tot het blokkeren van distributiecentra van Overijsselse supermarkten. Ze willen de centra minimaal 48 uur blokkeren. Onder meer die van de Jumbo in Raalte en Albert Heijn in Zwolle worden meerdere malen genoemd. "Jumbo vooral pakken, die is voorloper van alle ellende", zegt één van de leden.